Šta je novo?

LG G3

Ne znam tacno, ali broj je poprilicno veci nego sto pretpostavljas.
A sad ostalima - Memory leak nije bas stvar koju mozes okarakterisati kao "***a desi se, svako gresi" - memory leak je jedna od najgorih stvari koja moze da postoji u OS i zato se uvek detaljno testira, tako da cini mi se da je neko debelo ladio zvecke ko je bio zaduzen za testiranje.
Još je bug postojao u Developer preview i prijavljen je na bug trackeru i indijanci ga opet puste u finalnoj verziji

Ma ceo sistem je prezahtevan, iOS i wp rade odlično sa 1gb ram, dok je Lollipop neupotrebljiv sa toliko memorije.
To je greska u android sistemu kao celokupnom konceptu. Zbog emulatora koji pokrecu android. Dalvik i art. To nije poenta. Mene kao krajnjeg korisnika to ne zanima. Ne bitno imao 1 ili 101 gb rama ako on radi kako ja ocekujem i da mi obavlja ono sto zelim. I opet android je open source. Ista stvar sa windows pc i konzolama npr. Optimizacija. Tacno je da androidu treba vise rama, ali ne vidim da to povecava cenu uredjaja. Jer iphone ima manje, pa koliko kosta. Wp slicno kao androidi. Opet kazem, svakom po potrebi. Imam ios na ipodu, jedino od burazera wp imam da vidim. Probacu ga nekad kad se pomirim sa ruznocom :D Nisam iskljuciv za android.

I opet android je open source.

Da li ti meni (developeru) mozes da objasnis sta je to open source i kako to utice na tebe?
Mnogo ljudi ni ne shvata sta to znaci, pa me zivo zanima sta tebi znaci to sto je android open source a iOS nije? Kako to utice na tebe kao korisnika?

Utiče tako što imamo milion modova, romova, kernela, tweak aplikacija... koje nam ti i tvoje kolege developeri darujete [emoji13]

Poenta je da se njegov post odnosio na to da android sporije radi jer je open source. Vecina ljudi ne shvata sta znaci open source i koje su prednosti i mane istog. Ali ti si pogodio sustinu, druga bi bila ukazivanje na bug-ove ili security holes od strane dev community-a raznih...

aha ok, nisam skontao.
e kad pomenu, izgleda da je neki random lik našao uzrok onog leaka :D ako stvarno ispadne da je tako, ne znam šta bih rekao za raspali google...

Da li ti meni (developeru) mozes da objasnis sta je to open source i kako to utice na tebe?
Mnogo ljudi ni ne shvata sta to znaci, pa me zivo zanima sta tebi znaci to sto je android open source a iOS nije? Kako to utice na tebe kao korisnika?
Objasni ti meni kao developeru zašto je kačenje aplikacija na epl market višestruko skuplje od Google marketa?

Jel upload ide pozlaćenim bakarnih paricama ili je neki drugi razlog? :)

Ne vidiš prednosti open source koncepta? :D

Poslednja izmena:

Vojkan je lepo odgovorio sta je open source. Poenta je da kao takav ne moze biti dobro optimizovan. Za razliku od ios-a koji koristi par modela jedne firme, i wp u kome je slicna situacija. Ne kunem se ni u jedan os, samo da meni, bar trenutno, android najvise odgovara. Siguran sam da nece biti vecno. Nisam neuk. Naprotiv skolovao sam se za to. Doduse odoh u drugu bransu totalno, ali to su neki moji afiniteti.
Vidim da imas neku jaku zelju da se dokazujes i sa svima raspravljas i ubedjujes ih. Fan sam subjektiviteta, i treba da kazes svoje misljenje, ali ne i da spamujes. Tebi odgovara ios, samo napred, koristi ga ako imas mogucnosti. Tvoji komentari ne pomazu nikome, sto je velika steta ako imas toliko znanja koliko tvrdis. Licno mislim da bi trebao da porazgovaras sa nekim, bez zelje da te uvredim.
Dobicu ban jer sam iskren :D

isprobao sam "L", video o čemu se radi,definitivno je sve brže i fluidnije nego na 4.4.2,shvatio sam da ne mogu bez TweaksBox-a i još nekih detalja i vratio se na stock "N"...............možda sa nekom sledećom verzijom i ostanem na L...........do tada pratimo napredovanje LG developer-a........

Pozdrav ekipa,
Mislim kupiti G3... ali gledajuci malo po netu ljudi se dosta zale na pucanje plastike oko mikrofona i IR blastera, bez vanjskih utjecaja.
Jel imao netko slicnih problema, da plastika puca samo od sebe?

Ljudi ce se uvek zaliti na nesto... kod Samsunga je lajsna, kod HTC ekran, kod Lg zadnji poklopac... samo kupi i uzivaj. Neces pogresiti.

ja uzeo polovnjak lg g3 16gb verziju i nemam zamjerki sve odlicno fura na 5.0 verziji..

To sa plastikom pucketanje je kod mene neprimjetno cak sta vise uredaj je odlicno upakovan..

Za normalnog korisnika koji ne trazi dlaku u jajetu nece imati zamjerki!

Topla preporuka ja sam presaltao se sa S4 na G3 iz razloga sto je samsung isfuran tj svi ga nosaju :)

Pozdrav ekipa,
Mislim kupiti G3... ali gledajuci malo po netu ljudi se dosta zale na pucanje plastike oko mikrofona i IR blastera, bez vanjskih utjecaja.
Jel imao netko slicnih problema, da plastika puca samo od sebe?

Baš sam ja to hteo da pitam, kolega sa posla je uzeo G3 16Gb par meseci pre mene i njemu je pukla plastika i gore i dole po malo, meni je za sada sve kao novo...

Na Galaxy S3 mi je lajsna pukla na dva mesta a telefon nikada nije ispadao ili tako nesto, imao 2 meseca, ali kazu da je tako skoro svima, ovde valjda nece.

uploadfromtaptalk1419975270895.jpguploadfromtaptalk1419975318692.jpg

Poslednja izmena:
Primetio sam da vecina ljudi koji se zale na pregrevanje imaju verziju 16GB 2GB RAM-a, ne verujem da je slucajnost, da kucnem u drvo na mojih 32GB 3GB RAM-a kao sto sam vec i rekao ni jednom nisam imao ta iskustva.

Objasni ti meni kao developeru zašto je kačenje aplikacija na epl market višestruko skuplje od Google marketa?

Jel upload ide pozlaćenim bakarnih paricama ili je neki drugi razlog? :)

Ne vidiš prednosti open source koncepta? :D
Objasnicu ti kad zelis - cena je takva jer svaka aplikacija prolazi stroge kontrole Apple inzinjera pre nego sto se pojavi u AppStore. Ako mi ne verujes pitaj nekog ko se bavi iOS development-om. Testiranje da aplikacija zadovoljava sve standarde i da nije potencijalni malware kosta, a na drugoj strani na android marketu imas gomilu malware aplikacija i beskorisnih app koje ne rade ili su krs. Takodje usporedi SDK i IDE koji ti isti daju. Usporedi Xcode i Google-ov Android studio. Usporedi i emulator androida koji se podize pola sata i sve zapinje dok iOS radi glatko. To je sve besplatno ali naravno naplate to preko te licence, ali sve dok ne zelis da okacis aplikaciju nemas nikakve troskove a sjajne alate za dzaba. Ako ikad skorije uplivas u mobile dev vode setices se ove diskusije. :)

I poslednje ne znam zasto je kacenje app-ova skupo kada se ne naplacuje - naplacuje se samo developer licenca $99 godisnje a ti kaci koliko god app-ova da si napravio.

G3 mu je krckao... :) Stvarno odlican telefon u svakom pogledu, steta za bateriju :/
Šta to fali bateriji? Nikad bolja nije bila. Evo dole slika, ceo dan WiFi juče, jedno sat vremena i 3g i GPS za navigaciju, i evo i dalje ima 45%. Da ne pominjem ono sitnu upotrebu, čitanje vesti, stalno stizanje mejlom na svakih 15 minuta, proveravanje, itd.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1420014299760.png
    uploadfromtaptalk1420014299760.png
    247.6 KB · Pregleda: 182
Meni još na KitKatu telefon (u pitanju je mts). Idem u settings / general / about phone / update center / software update / check now for update

Piše last update 18/10/2014, verzija 4.4.2

Check and download update automatically je čekiran (uključen).

Da li možda nešto pogrešno radim?

Ma kakav MTS, kod njih nikad nista nećeš da imaš, ja ih koristim i debelo se kajem. Ali imam broj 10 godina i ne mogu da menjam nikako.

I za prosli update mi je bio ukljucen autoupdate i nista mi nije prijavio tek kad sam ovde pročitao da je poceo otisao na check for updates i onda je našao ista priča i sada sa ovim v20f znaci check and download update automatically je cekiran ali ne izbacuje update kada je tu, da li neko ima slična iskustva ?

Meni još na KitKatu telefon (u pitanju je mts). Idem u settings / general / about phone / update center / software update / check now for update

Piše last update 18/10/2014, verzija 4.4.2

Check and download update automatically je čekiran (uključen).

Da li možda nešto pogrešno radim?

Probao preko LG PC Suite?

Šta to fali bateriji? Nikad bolja nije bila. Evo dole slika, ceo dan WiFi juče, jedno sat vremena i 3g i GPS za navigaciju, i evo i dalje ima 45%. Da ne pominjem ono sitnu upotrebu, čitanje vesti, stalno stizanje mejlom na svakih 15 minuta, proveravanje, itd.

Kad vec postavljas screenshot postavi one koje imaju nekog smisla. Ovaj mi ne govori bas nista...
A "ceo dan wifi, sat vremena 3g+gps i sitna upotreba" i ode vise od pola baterije je tragican rezultat. Nista licno, pricamo o bateriji.

Kad vec postavljas screenshot postavi one koje imaju nekog smisla. Ovaj mi ne govori bas nista...
A "ceo dan wifi, sat vremena 3g+gps i sitna upotreba" i ode vise od pola baterije je tragican rezultat. Nista licno, pricamo o bateriji.

Jeste tragican u odnosu mozda na Nokiu 3310. Ja sam imao SonyEricsson Xperia Arc S, HTC Desire X, iPhone 5, Samsung S4 mini, Huawei G300, Lumia 930 i LG G Flex i samo je G Flex baterija duze trajala (ali njemu realno drzi 2 dana). Baterija nije ni losa ni dobra vec neki prosek. Ako hoces da je pojacas, samo smanji rezoluciju na HD (resolution changer-om) i pojacaces bateriju za i do 30%.

Poslednja izmena:
V20f na VIP-u, upravo stigao apdejt. Posle velikog usporenja koje je došlo sa Lollipop-om, ovo je pesma, sve leti.

Edit: od kako ga imam, od jula, ovo je prvi put da se ne primećuje ponovno iscrtavanje home screen-a. Fantastično ubrzanje sa V20f. Napomena: imam cca 130 instaliranih aplikacija.

Svaka čast, LG.

Poslednja izmena:
Vrh Dno