Šta je novo?

LG G3

Ja sam za sve zamerke izneo dokaze. Za krckanje sam cak i snimao. Ako imate nesto argumentovano izneti sem prozivki pozivam vas da to iznesete.

@nitro, u vezi ovog što ti je spor fon. Ajde ugasi healt ili kako se zove. Mislim da on dosta koči.
Ugaseno je to odavno, kao i ostali bloatware koji se moze pogasiti...

Koliko se ja razumem, na svim telefonima sa fiksnim objektivom, pocetna blenda je i poslednja blenda, odnosno svi objektivi su zakucani na F broj koji pise na njima.
Logicno je da f2.8 daje ostrije fotke od f2.2 jer je kod njih veca dubinska ostrina(DOF).
Nije logicno da f2.8 daje ostrije fotke od f2.2 jer dubinska ostrina kod tolikog senzora na vecoj udaljenosti je ogromna. Takodje f2.8 objektiv ne treba biti ostriji od f2.2 - sto verovatno znas sam posto vidim da si DSLR korisnik - sve zavisi od kvaliteta izrade objektiva. Imas objektiva koji su na 5.6 manje ostri nego neki na 1.8.

Objektivi sa vecim F brojem imaju kao sto sam rekao veci dof, ostriji su i zbog male blende duze svetlo ulazi pa je i dinamicki raspon veci.
Ne bih se slozio ni sa ovim sto opet sve zavisi od kvaliteta objektiva. Objektiv utice na dinamiku, ali senzor je tu isto jako bitan - mozes imati najjbolji objektiv ali ako senzor hvata 11 blendi to je to.

Elem, kamera na G3 je jako, jako korektna i kad(ako) jednog dana puste raw format, tek onda ce se razmahati.Za sada smo osudjeni na LG-jev softver previse pegla fotku pa dolazi do akvarel efekta.
Probao sam Camera FV-5 u ful verziji(snima u png-u, odnosno jednoj varijanti raw-a) i rezultati su izuzetni, dovoljno govori to da su fajlovi 3x veci nego kod stok kamere, sto govori koliko vise podataka dobijate.
Ja sam vise puta pitao za RAW format i tada se jos nije znalo da se moze do RAW-a doci, ali ovo jeste extra vest ako se bude moglo i ako je tacno da su detalji ok pa da se moze rucno podesiti JPEG kompresija i noise reduction.

Zbog kakvih bagova su povukli update ovi iz telenora? Posto meni radi najnormalnije .:)
Vrv ima ljudi kao ja kojima se pregrevao i kojima puca Home svako sat vremena. Koliko sam razumeo post nije Telenor povukao update vec LG?

Poslednja izmena:
Sada ce forum ,"Nemoj kod nas na temu,nemoj kod nas na temu "

Jedine 2 stvari koje sam kupio za koje sam se bunio (koliko se secam) su G3 i laptop Lenovo Y560. Za ostale telefone, laptopove i uredjaje nisam, pa ti sad vidi :)

Nitro je osudjen na samog sebe i to mu je najveca kazna...

Ma ok je on ,kapiram ja njega,covek je perfekcionista
Samo ne znam koliko mu je to dobro ,generalno

Nije logicno da f2.8 daje ostrije fotke od f2.2 jer dubinska ostrina kod tolikog senzora na vecoj udaljenosti je ogromna. Takodje f2.8 objektiv ne treba biti ostriji od f2.2 - sto verovatno znas sam posto vidim da si DSLR korisnik - sve zavisi od kvaliteta izrade objektiva. Imas objektiva koji su na 5.6 manje ostri nego neki na 1.8.
Ako govorimo o objektivima koji pocinju od 1.8/1.4 ili 2.8(govorim o prajmovima(5.6 su krsevi, njih ne racunam)), potonji ce uvek biti ostriji sirom otvoren, ovo govorim iz iskustva i brda objektiva koje sam posedovao.Ako se 1.8/1.4 zavrnu na 2.8samo tada su ostriji od objektiva koji pocinje na 2.8 ali posto objektive na telefonima ne mozes da "zavrnes" to ti je-sto ti je.
Ne bih se slozio ni sa ovim sto opet sve zavisi od kvaliteta objektiva.
Naravno, govorim pod pretpostavkom da poredimo iole kvalitetne objektive.Dinamicki opseg zavisi samo od senzora a objektiv moze biti kontrastniji ili ne (u zavisnosti od premaza, konstrukcije,itd) i ostriji, odnosno vece rezolucije.
BTW, ocekivati od bilo kog "telefonskog" senzora da ima dobar dinamicki raspon je u najmanju ruku neozbiljno, zato i furaju sve vise hdr u telefonima, da bi pokrili koliko toliko nedostatke malog senzora.

Ma ok je on ,kapiram ja njega,covek je perfekcionista
Samo ne znam koliko mu je to dobro ,generalno

Kad nadjes nacin da se nosis sa time veoma je dobro. Ja podrzavam coveka 101%, samo treba da prestane da kuka :d

Kako ne kukati kada se telefon svako malo crashuje, a ne mozes da pricas duze od 5-10 min inace sprzis uvo... :d

Stavi jaje na njega ili virslu onda. Bar neke vajde. :d

Do sada si već mogao pretpostaviti da sa tvojim G3 nešto nije u redu jer je očigledno da samo ti imaš dotične probleme.....nosi ga gde si ga kupio i reklamiraj,eventualno u neki servis......time što ovde zatrpavaš forum raznim tekstovima nećeš popraviti fon.......

Ako nisi primetio update je povucen i imas po netu ljude koji imaju isti problem.
Cisto sumnjam da je HW problem jer je nemoguce da se odjednom pregreva bas posle 5.0, a prethodnih 5-6 meseci nije...

Ako nisi primetio update je povucen i imas po netu ljude koji imaju isti problem.
Cisto sumnjam da je HW problem jer je nemoguce da se odjednom pregreva bas posle 5.0, a prethodnih 5-6 meseci nije...

Meni danas nije pravio probleme. Odradio sam update, resetovao ga i radi ok. Ako bude bilo problema ovih dana javi ću.

Prepucavate se oko fkng kamere.. Sve u svemu fon je ZMAJ .. a ako hoces da se fotkas..daj 500e za fotoaparat i ne mraci ovde vise..

Prepucavate se oko fkng kamere.. Sve u svemu fon je ZMAJ .. a ako hoces da se fotkas..daj 500e za fotoaparat i ne mraci ovde vise..
Mislim da si veoma objektivan za nekoga ko ima 6 postova na forumu, svih u temi G3, pojavio si se kad si ga kupio i tad si jos tvrdio da pored 30 aktivnih aplikacija u memoriji ti ne secne nikad, sto je nemoguce obzirom da u idle prilikom skrolovanja nekad drop-uje frame-ove. Inace da si citao temu video bi da smo vec raspravljali o fotoaparatima i da sam odgovorio na identicno pitanje o fotoaparatu za 500 eur.
Elem nema potrebe vise da se javljam ovde, previse su svi objektivni i objektivno je G3 najbolji telefon na planeti zemlji... Pozdrav.

Nije najbolji, jer takav ne postoji niti će postojati, ali brate uhvatio si se nekih gluposti kao pijan plota. Kamera mu nije sjajna, to moram da priznam, blic je loše urađen, iz blizine se vidi jak bljesak na slici i to je loše. Ima tu jos problema sa kamerom, ali sve je to sitno i može da se izbegne, a kada se izbegne, kamera je vrhunska. Svaki ostali problem koji si ti naveo ne postoji, ja nemam nikakvih, ama baš nikakvih drugih problema, sve radi kao sat. A za kameru će da reše to kada izađe G4, tako da nema brige :)

Tako je, kamera nije da padnes na dupe ali je za moje potreba odlicna a sto se ostalih problema tice nemam ni jedan, nemam ni fluktuiranje signala ili vise ne primecujem, telefon radi odlicno, nemam nista od toga na sta se nitro zali, uspori malo posle 400+ sati up time-a ali i Nexus 5 uspori, sto mi je drugar koji ga ima rekao...

Pustite više nitro-a. Čovek je dobio proizvod sa problemima. On je ipak pazario taj G3, i siguran sam da je gledao sve ostalo što je u tom trenutku mogao da dobije za slične pare. Isto tako sam ja dosta čitao pre nego što sam se odlučio za LG, pa da sam nakon toga dobio faličan telefon - popizdeo bi više nego što on to izražava na ovom forumu.

zaboravio si da okačiš neku sliku uz post

Znam da sam rekao da necu pisati, ali moram jos 1 post - ne verujem da je falican jer se problem javlja od update-a ovaj najveci sa pregrevanjem. Cim ga koristim malo telefon se greje, a nekad kad pricam bukvalno prekinem vezu jer se gornji deo kod tastera toliko zagreje da ga je jako neprijatno drzati u ruci. Video sam i na gsm arena i jos par mesta da se ljudi zale na pregrevanje posle update na L, tako ako vam nije problem stavite brightness na 100% ali auto da je ukljuceno i javite mi da li sam ja jedini slucaj na forumu ili ima jos ko kome se nenormalno greje.

Moguce da je problem do update-a, mnogi ***** na Lolipop, kolega koji ima Nexusa 5, spominjao sam ga iznad, kaze da su oni imali ozbiljan memory leak i to je bio poznat problem i preporucivali su im da svaka tri dana resetuju telefon... Ja cekam 5.0.1 (koji je vec krenuo za Nexus-e) pa onda prelazim na L.

Poslednja izmena:
Dobro nitro stvarno previše kukaš. Prvo nećeš da uradiš factory reset. Drugo ponašaš se kao baba koja vidi crnu kutiju i pojma nema šta je unutra. Ne greje se telefon, greje se neka komponenta u njemu. Koja? Pa najverovatnije cpu. Zašto? Pa zato što dosta vremena provodi na visokom taktu i visokom naponu. Šta možeš da uradiš? Pa možeš da vidiš ima li neki custom kernel sa undervolt opcijama, možeš da pogledaš koji governor je po defaultu, ako je ondemand on je poznat po tome da šiba max freq non stop, stavi interactive recimo i/ili malo čačkaj njegove parametre. Samo od sebe se malo stvari popravi, angažuj se malo.

Dobro nitro stvarno previše kukaš. Prvo nećeš da uradiš factory reset. Drugo ponašaš se kao baba koja vidi crnu kutiju i pojma nema šta je unutra. Ne greje se telefon, greje se neka komponenta u njemu. Koja? Pa najverovatnije cpu. Zašto? Pa zato što dosta vremena provodi na visokom taktu i visokom naponu. Šta možeš da uradiš? Pa možeš da vidiš ima li neki custom kernel sa undervolt opcijama, možeš da pogledaš koji governor je po defaultu, ako je ondemand on je poznat po tome da šiba max freq non stop, stavi interactive recimo i/ili malo čačkaj njegove parametre. Samo od sebe se malo stvari popravi, angažuj se malo.
Ako si citao forume video bi da factory reset ne menja nista i odakle ti da ga ipak nisam odradio posle svega, a da mozda nije pomoglo. Custom kernel, downclock cpu ili smanjenje voltaze - da ne treba mozda i da projektujem novi hw ili im rewrite drivere? Pa to je posao proizvodjaca - ja za development budem debelo placen i iz istog tog razloga ocekujem da ono sto platim radi. G3 je flagship LG-a, valjda je za ocekivati da LG odradi posao kako treba a ne da ja gubim svoje vreme umesto na svoj posao i zivot cackajuci custom kernele i podesavanja i resetujuci telefon na fabricka podesavanja milion puta. Ono sto kupim treba da radi out of the box pogotovo za te pare. End of story...

Ono sto sam primetio je da sve aplikacije koje mi "rade" u pozadini rade normalno i svako malo se restartuju same od sebe iako ima 1.3 GB RAM slobodno. Mislim da je to razlog zbog cega se CPU pregreva.

A evo i potvrde onog sto tvrdim:
http://www.androidpolice.com/2014/1...-suffers-the-longer-you-go-without-a-restart/
https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=79729
...

Sledeci put pogledajte po netu pre nego sto napadnete nekoga da kuka bez potrebe. To sto se bug ne javlja kod vas ne znaci da ne postoji...

U prilog tome taj proces ne ostane zabelezen a battery stats izgleda ovako(pa uporedite to sa onim SS od 4.4 gde mi je drzao 32h bez problema i ovaj sto sam ga jedva koristio bez ikakvih igrica i sl):
a61b479a13bec5f4a31cccdff9d776fa.jpg

87e47e0c02c331917c7e6798cf573497.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno