Ugaseno je to odavno, kao i ostali bloatware koji se moze pogasiti...@nitro, u vezi ovog što ti je spor fon. Ajde ugasi healt ili kako se zove. Mislim da on dosta koči.
Nije logicno da f2.8 daje ostrije fotke od f2.2 jer dubinska ostrina kod tolikog senzora na vecoj udaljenosti je ogromna. Takodje f2.8 objektiv ne treba biti ostriji od f2.2 - sto verovatno znas sam posto vidim da si DSLR korisnik - sve zavisi od kvaliteta izrade objektiva. Imas objektiva koji su na 5.6 manje ostri nego neki na 1.8.Koliko se ja razumem, na svim telefonima sa fiksnim objektivom, pocetna blenda je i poslednja blenda, odnosno svi objektivi su zakucani na F broj koji pise na njima.
Logicno je da f2.8 daje ostrije fotke od f2.2 jer je kod njih veca dubinska ostrina(DOF).
Ne bih se slozio ni sa ovim sto opet sve zavisi od kvaliteta objektiva. Objektiv utice na dinamiku, ali senzor je tu isto jako bitan - mozes imati najjbolji objektiv ali ako senzor hvata 11 blendi to je to.Objektivi sa vecim F brojem imaju kao sto sam rekao veci dof, ostriji su i zbog male blende duze svetlo ulazi pa je i dinamicki raspon veci.
Ja sam vise puta pitao za RAW format i tada se jos nije znalo da se moze do RAW-a doci, ali ovo jeste extra vest ako se bude moglo i ako je tacno da su detalji ok pa da se moze rucno podesiti JPEG kompresija i noise reduction.Elem, kamera na G3 je jako, jako korektna i kad(ako) jednog dana puste raw format, tek onda ce se razmahati.Za sada smo osudjeni na LG-jev softver previse pegla fotku pa dolazi do akvarel efekta.
Probao sam Camera FV-5 u ful verziji(snima u png-u, odnosno jednoj varijanti raw-a) i rezultati su izuzetni, dovoljno govori to da su fajlovi 3x veci nego kod stok kamere, sto govori koliko vise podataka dobijate.
Vrv ima ljudi kao ja kojima se pregrevao i kojima puca Home svako sat vremena. Koliko sam razumeo post nije Telenor povukao update vec LG?Zbog kakvih bagova su povukli update ovi iz telenora? Posto meni radi najnormalnije .![]()
Ako govorimo o objektivima koji pocinju od 1.8/1.4 ili 2.8(govorim o prajmovima(5.6 su krsevi, njih ne racunam)), potonji ce uvek biti ostriji sirom otvoren, ovo govorim iz iskustva i brda objektiva koje sam posedovao.Ako se 1.8/1.4 zavrnu na 2.8samo tada su ostriji od objektiva koji pocinje na 2.8 ali posto objektive na telefonima ne mozes da "zavrnes" to ti je-sto ti je.Nije logicno da f2.8 daje ostrije fotke od f2.2 jer dubinska ostrina kod tolikog senzora na vecoj udaljenosti je ogromna. Takodje f2.8 objektiv ne treba biti ostriji od f2.2 - sto verovatno znas sam posto vidim da si DSLR korisnik - sve zavisi od kvaliteta izrade objektiva. Imas objektiva koji su na 5.6 manje ostri nego neki na 1.8.
Naravno, govorim pod pretpostavkom da poredimo iole kvalitetne objektive.Dinamicki opseg zavisi samo od senzora a objektiv moze biti kontrastniji ili ne (u zavisnosti od premaza, konstrukcije,itd) i ostriji, odnosno vece rezolucije.Ne bih se slozio ni sa ovim sto opet sve zavisi od kvaliteta objektiva.
Ma ok je on ,kapiram ja njega,covek je perfekcionista
Samo ne znam koliko mu je to dobro ,generalno
Ako nisi primetio update je povucen i imas po netu ljude koji imaju isti problem.
Cisto sumnjam da je HW problem jer je nemoguce da se odjednom pregreva bas posle 5.0, a prethodnih 5-6 meseci nije...
Mislim da si veoma objektivan za nekoga ko ima 6 postova na forumu, svih u temi G3, pojavio si se kad si ga kupio i tad si jos tvrdio da pored 30 aktivnih aplikacija u memoriji ti ne secne nikad, sto je nemoguce obzirom da u idle prilikom skrolovanja nekad drop-uje frame-ove. Inace da si citao temu video bi da smo vec raspravljali o fotoaparatima i da sam odgovorio na identicno pitanje o fotoaparatu za 500 eur.Prepucavate se oko fkng kamere.. Sve u svemu fon je ZMAJ .. a ako hoces da se fotkas..daj 500e za fotoaparat i ne mraci ovde vise..
A zvučalo je tako dobro da bi bilo istinito...Elem nema potrebe vise da se javljam ovde, previse su svi objektivni i objektivno je G3 najbolji telefon na planeti zemlji... Pozdrav.
Ako si citao forume video bi da factory reset ne menja nista i odakle ti da ga ipak nisam odradio posle svega, a da mozda nije pomoglo. Custom kernel, downclock cpu ili smanjenje voltaze - da ne treba mozda i da projektujem novi hw ili im rewrite drivere? Pa to je posao proizvodjaca - ja za development budem debelo placen i iz istog tog razloga ocekujem da ono sto platim radi. G3 je flagship LG-a, valjda je za ocekivati da LG odradi posao kako treba a ne da ja gubim svoje vreme umesto na svoj posao i zivot cackajuci custom kernele i podesavanja i resetujuci telefon na fabricka podesavanja milion puta. Ono sto kupim treba da radi out of the box pogotovo za te pare. End of story...Dobro nitro stvarno previše kukaš. Prvo nećeš da uradiš factory reset. Drugo ponašaš se kao baba koja vidi crnu kutiju i pojma nema šta je unutra. Ne greje se telefon, greje se neka komponenta u njemu. Koja? Pa najverovatnije cpu. Zašto? Pa zato što dosta vremena provodi na visokom taktu i visokom naponu. Šta možeš da uradiš? Pa možeš da vidiš ima li neki custom kernel sa undervolt opcijama, možeš da pogledaš koji governor je po defaultu, ako je ondemand on je poznat po tome da šiba max freq non stop, stavi interactive recimo i/ili malo čačkaj njegove parametre. Samo od sebe se malo stvari popravi, angažuj se malo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari