Šta je novo?

LG G3

Ma to su priče za ljude sa slabijim kartama koji veruju u sve što pročitaju po raznoraznim sajtovima koji i žive od pregleda i reklama...

300$ više da je od metala ne pije vodu ni malo :D

Pre će biti da ne znaju da naprave ili im za to treba mnogo menjanja ustaljene proizvodnje i logistike ;)

Ovako im lakše da štancuju...

Poslednja izmena:
Nekada davno sam citao da dodavanje nekog cipa za dodatne portove neke ploce koji inace kosta 20c, podize cenu u prodaji za 20$, kako, i zasto nemam pojma, tek svodi se na to da cak i relativno beznacajne varijacije u inputima znacajno podizu finalnu cenu.

Ovaj G3 na pretplatu od 2000din kod telekoma na tri godine ima da bude maksimum 40000, vrh, tako nesto racunam

Poslednja izmena:
Mislim da je suludno da se potpisuje ugovor na 3 godine.

http://www.phonearena.com/news/LG-G3-sales-three-times-higher-than-the-Galaxy-S5-in-Korea_id56811

:)

edit : http://androidcommunity.com/our-lg-g3-battery-life-test-gives-impressive-early-results-20140531/

http://www.gizmodo.co.uk/2014/06/lg-g3-extended-impressions-a-killer-screen-killing-battery-life/

Battery life is not looking good. It’s worth stressing at this point that LG said to expect battery life fluctuations with our test model, being a Korean edition not tuned for UK networks. It’s also using what it is calling its “3A Optimisations”, adapting power draw in relation to the activities you are in engaged in. These include tweaking the frame rate, CPU clock speed and the timing control of the LCD driver. It’s a system that may yet have some final optimisations of its own ahead of the final build.

Also, those 3A Optimisations may be causing some performance issues. I noticed some inexplicable moments of slow-down and stutter when just browsing the UI. Given the Snapdragon 801 in use, I can only assume that it’s down to some over-zealous throttling of the processor to compensate for the power required by the screen.

Poslednja izmena:
lg-g3-vs-samsung-galaxy-s5-1-of-1-792x446.jpg

http://www.androidauthority.com/lg-g3-outselling-galaxy-s5-388940/

Razmera 3:1 :)

To je dobro jer ce Samsung morati da se ''uozbilji'' i ispravi sve ono sto nije valjalo do sada ili sto je smaralo ljude/nije bilo u skladu sa klasom. A oni imaju para za bacanje, ocekujem da ce drasticno da menjaju neke stvari vec od jeseni :) U stvari, svi ce morati dodatno da se iscimaju samo sto su ostali u k... sa parama.

Poslednja izmena:
Još ako se pogleda koliko para ulaže Samsung u marketing, a koliko LG utoliko su ove brojke vrednije :)

Pazi, to je na njihovom trzistu. Samsung marketing razbija kod ljudi sirom sveta koji znaju samo za iphone i galaxy telefone, znas li koliko ljudi vidjam sa starim i novim galaxy telefonima gde god da krenem a kapiram da ih koriste kao neki tamo feature phone sa fb i instagram aplikacijama :d Zbog takvih Samsung razbija sa prodajom. Evo danas sam video milfacu sa S4, sta mislis da li ona prati forume ili uopste po netu sta to ima bolje od Samsunga? Ne, otici ce do poslovnice kad obnovi ugovor i uzeti sledeci Galaxy, tako to ide.

Ne kazem da ti Samsung telefoni nisu dobri ali bar u poslednjih godinu dana se daleko bolje prodaju nego sto su bolji (ako su uopste bolji) od konkurencije :) To je zato sto su iskoristili period od jedno 2-3 godine kada su bili ubedljivo najbolji, nisu imali ozbiljnu konkurenciju kao sada i uz silne pare koje ulazu u marketing rezultat je danas ovakav.

Poslednja izmena:
ma da,ovo u koreji je totalno nebitno.. na svetskom trzistu nece ni prici samsungu iako se polako uzdizu..

Pazi, to je na njihovom trzistu. Samsung marketing razbija kod ljudi sirom sveta koji znaju samo za iphone i galaxy telefone, znas li koliko ljudi vidjam sa starim i novim galaxy telefonima gde god da krenem a kapiram da ih koriste kao neki tamo feature phone sa fb i instagram aplikacijama :d Zbog takvih Samsung razbija sa prodajom. Evo danas sam video milfacu sa S4, sta mislis da li ona prati forume ili uopste po netu sta to ima bolje od Samsunga? Ne, otici ce do poslovnice kad obnovi ugovor i uzeti sledeci Galaxy, tako to ide.

Ne kazem da ti Samsung telefoni nisu dobri ali bar u poslednjih godinu dana se daleko bolje prodaju nego sto su bolji (ako su uopste bolji) od konkurencije :) To je zato sto su iskoristili period od jedno 2-3 godine kada su bili ubedljivo najbolji, nisu imali ozbiljnu konkurenciju kao sada i uz silne pare koje ulazu u marketing rezultat je danas ovakav.

Sve znam - ima drug i meni žao kada vidim da sve otvara preko browsera telefona ...
Čovek ima smartphone, a ne instalira aplikacije :)

Jednom prilikom ja mu uzmem telefon i instaliram 10-ak osnovnih aplikacija (chrome, facebook, blic, b82, flashscore, youtube ...) i posle par dana dolazi i kuka - "Šta je ovo, šta si mi to instalirao, *ebale te aplikacije"

I od tada sam rekao ne pipam nigde ništa makar crko - neka se pati sa browserom na telefonu od 500 € :D

Poslednja izmena:
A 3 dan kad dodje da te pita sta je ovo ili ono, ima da bude "idi pitaj uciteljicu" :D

Ma kakvi, ne bi verovao koliko ljudi ima "pametne" telefone, a sve otvara preko browser-a.
Ali to je sada druga priča, koja nema veze sa G3 temom pa da ne idemo u off-topic...

Ma kakvi, ne bi verovao koliko ljudi ima "pametne" telefone, a sve otvara preko browser-a.
Ali to je sada druga priča, koja nema veze sa G3 temom pa da ne idemo u off-topic...

Tačno. Dva drugara kupili nexusa 5, jedan instalirao samo 5 6 igrica a drugi ništa. I tako, extra ih služi tel :D

Jedno noob pitanje za vas, da li je kamera sa high end telefona(g3,S5,Z2) bolja od jeftinih digitalnih foto aparata?

Vec danima razmisljam na tu temu, ali meni je sve isto, slika k'o slika:)

Definisi jeftino? Od digitalaca do 100 evra su smartphone flagshipi drasticno bolji. Usudio bih se da kazem da je ista situacija do 200 evra. Preko, zavisi od modela koje poredis.

Edit: Bitna napomena, smartfon je i fotoaparat i kamkorder. Ima fotoaparata od 250 evra koji mogu da se nose sa G3 recimo, ali nijedan od tih ne moze da se meri u snimanju videa sa G3. Doduse, ne mogu ni mnogo skuplji. G3 je jedini smartfon koji ima opticku stabilizaciju pri 4K rezoluciji a to mozda imaju SLR fotoaparati i naravno dedicated camere.

Poslednja izmena:
Hvala na opsirnom odgovoru.
I mislio sam na aparate do 150,200e.

Gledao sam poredjenje fotografija flagsip telefona i nekog solidnog sony digitalca, vrlo su slixne, izgleda da ce ih telefoni potpuno izbaciti iz igre.

Poslednja izmena:
Mije bitno kako se oseca vec da li je ili nije metal

Premium feel fak jea ... da stisnu g***o a da im kazu da je metal hvalili bi ga.

LG G3 was supposed to come with even smaller bezels, LG executive says

http://www.phonearena.com/news/LG-G...even-smaller-bezels-LG-executive-says_id56862

“In order to accommodate this large screen, the bezel has to be very slim, that’s a given condition. I kept squeezing my engineers to make it slimmer and slimmer. They are all my friends but they didn’t meet my expectations and this is the best we can do as of today. It is still one of the best in the market and it is all related to the technology development as well,” Lee stated.

car :)

http://www.theverge.com/2014/6/4/5778556/lg-g3-review

Not that you’ll be worrying too much about charging, given how big and long-lasting this phone’s battery is. At 3,000mAh, it’s a smidgen short of the Xperia Z2 and performs accordingly. My typical 24-hour cycle of checking Gmail and Twitter, browsing the web, and watching YouTube videos was no challenge for the G3, which consistently went from the morning of one day into the evening of the next. The Verge Battery Test confirmed these findings with a time of 7 ½ hours before reaching the 10 percent battery warning. It took 8 hours and 16 minutes to drain the phone completely. As with its screen, the G3’s battery life is akin to that of much bigger devices

I was pleasantly surprised by the G3’s loudspeaker. Having recently sung the praises of the front-facing speakers on the HTC One and Xperia Z2, I have to commend LG for coming very close to both of them with its more conventional, rear-mounted single speaker. Its clarity and volume are excellent for undemanding but common uses such as listening to podcasts and watching video streams

I can attest to the scratch resistance (and the inherent awkwardness) of the G3 after dropping it a couple of times, but it’s the immunity to fingerprints that is most striking. No matter how oily my hands were, the G3 simply shrugged off contact with them and maintained an attractively clean appearance. That’s a complete reversal from the unpleasant feel of the G2’s glossy plastics, which would accumulate markings and smudges like they were going out of style.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
UI na prvu loptu objasnio,mada g2 im je tacka poredjenja ,telefon sa najgorim UI do sada,bar po meni :)

sve cestitke za trud. mada nisu trebali da idu na 2k ekran. srce bateriju,ima frejm dropove sa vremena na vreme..

Poslednja izmena:
UI na prvu loptu objasnio,mada g2 im je tacka poredjenja ,telefon sa najgorim UI do sada,bar po meni :)

sve cestitke za trud. mada nisu trebali da idu na 2k ekran. srce bateriju,ima frejm dropove sa vremena na vreme..

Slažem se, ali pogledaj koliko ljudi je bilo razočarano što novi Samsung/HTC/Sony nemaju 2k ekran, prosto su morali da ga stave da bi se razlikovali od konkurencije :)
To i ovaj laserski af su najznačajnije novine i verovatno će se većina marketinga bazirati na tome

Slažem se, ali pogledaj koliko ljudi je bilo razočarano što novi Samsung/HTC/Sony nemaju 2k ekran, prosto su morali da ga stave da bi se razlikovali od konkurencije :)
To i ovaj laserski af su najznačajnije novine i verovatno će se većina marketinga bazirati na tome

bazeli, blic, bolja izrada ... Ima tu dosta stvari, samo meni nedovoljno da bih doplatio (ne malo) kako bi prešao sa G2 na G3 ;)

Nazad
Vrh Dno