Šta je novo?

LG G3

Mislim da na forumu postoji klan koji lobira radi obaranja cene ovog fantastičnog telefona.

hhehheeh ma nema nikakvog klana ovde.Problem je u lošem marketingu LG kompanije koja se ponaša kao satelitska ekipa Samsunga.Zbog toga cene padaju...prosto.A generalno zadnjim potezima LG-a sa G2 i G3 modelima pokazuje da je nešto i naučio od konkurencije ali samo treba da to upotrebi u svoju korist a ne da izigrava prototip fabriku za Samsung.

Lično G2 savršen telefon sa poznatim nedostacima...G3 manje više ista stvar,jedini pomak je sa 32gb i 3gb Ram-a...to je realan upgrade.I nije mi jasno zašto su pustili verziju sa 2gb Ram-a uopšte?

U svakom slučaju sjajni telefoni a i više od toga...bukvalno GSM-multimedia on the go!

eo ovako ,posle par dana aktivnog koriscenja g3 ,vrlo sam zadovoljan
baterija mu se popravlja posle par ciklusa punjenja i izgura mi dan, sa ajmo reci,dosta cackanja uz 3g/wifi
ekran je odlican ,jedino sto je i poznato da je slabije vidljiv na direktnoj suncevoj svetlosti (koliko se telefon i koristi u takvim sitacijama al ajde da kazemo da je mana)
urnisem ga sa kojekavim aplikacijama i jos nije zastucao iako ima "samo" 2gb rama.
kamera je stvarno fantasticna ,intrefejs je uradjen odlicno.
sve u svemu , odlican uredjaj i po meni najbolje sto moze da se uzme trenutno sa SoC801.

Mislim da na forumu postoji klan koji lobira radi obaranja cene ovog fantastičnog telefona.

Reci mi da se salis :)

Pa nemamo mi Bafeta da kaze jednu recenicu i uzdrma Wall St. ;-) Trziste tj traznja ce reci svoje. Ja kao potpuno nebitan lik kazem - nema sanse da 3/32 verzija ide za vise nego S5. Vidim na kp traze neke lude cifre i mislim da to ima vrlo brzo da se stabilizuje na nekih 400-410 za 3/32 i bar 10% dole za 2/16.

Btw, danas sam imao prilike da cujem neku muzikicu na G3 sa mojim odlicnim slusalicama i zvucao je do jaja. Ekran je i dalje ono sto me blokira da ga uzmem, kao da sam uzeo S5 i stavio rengen snimak preko ekrana...

Naravno da se šalim. Samo kažem da se neosnovano nalepio epitet ovom telefonu kao totalni promašaj nedovršen proizvod kojeg je LG hteo prvi da izbaci sa qhd rezolucijom. Vidim da si dao oglas da menjas za Note 3 uporedjivao sam ih jedno pored drugog tada sam i prevagnuo u korist G3 najvise zbog ekrana i lezanja u ruci. O cenama nevredi pricati ovo je ipak srbija ja sam fon kupuo zato sto mi se poklopilo da mi je istekao ugovor a cena u vip-u sa popustom je odlična.

Poslednja izmena:
Licno ne volim lg jer kada god sam prelazio sa lg-evog vodeceg modela na samsungov uvek sam doplacivao preko 200 - 250 evra jer im bas brzo pada cena.

Naravno da se šalim. Samo kažem da se neosnovano nalepio epitet ovom telefonu kao totalni promašaj nedovršen proizvod kojeg je LG hteo prvi da izbaci sa qhd rezolucijom. Vidim da si dao oglas da menjas za Note 3 uporedjivao sam ih jedno pored drugog tada sam i prevagnuo u korist G3 najvise zbog ekrana i lezanja u ruci. O cenama nevredi pricati ovo je ipak srbija ja sam fon kupuo zato sto mi se poklopilo da mi je istekao ugovor a cena u vip-u sa popustom je odlična.

Uživaj ti u telefonu. Nemoj te boli ona stvar sta ko kaže ako si ti zadovoljan. Ekran u zatvorenoj prostoriji jeste bruka.

Kakav device :)
Od zamerki, definitivno jeste malo slabija vidljivost na suncu.

Sve ostalo posle nepuna 24 sata korišćenja na zavidnom nivou.
Sjajan naslednik Nexus 5-ice i dobar drugar Lumijici 1520 :).

Zaista sam prijatno iznenadjen kvalitetom izrade, ekranom, kamerom, ma svime. Jedino stok android izgleda cirka 46 puta lepše i upotrebljivije, ali da se i to srediti :)

:wave:

Jedna opcija za osvetljenje ekrana je po default-u ukljucena na G3 dok je na G2 iskljucena.
Razlika je velika probajte ali garantovano sabija bateriju.uploadfromtaptalk1405626648660.jpgscreen shades
Radi samo sa manuelnim podesavanjem osvetljenja

Poslednja izmena:
hhehheeh ma nema nikakvog klana ovde.Problem je u lošem marketingu LG kompanije koja se ponaša kao satelitska ekipa Samsunga.Zbog toga cene padaju...prosto.A generalno zadnjim potezima LG-a sa G2 i G3 modelima pokazuje da je nešto i naučio od konkurencije ali samo treba da to upotrebi u svoju korist a ne da izigrava prototip fabriku za Samsung.

Lično G2 savršen telefon sa poznatim nedostacima...G3 manje više ista stvar,jedini pomak je sa 32gb i 3gb Ram-a...to je realan upgrade.I nije mi jasno zašto su pustili verziju sa 2gb Ram-a uopšte?

U svakom slučaju sjajni telefoni a i više od toga...bukvalno GSM-multimedia on the go!
jel mozes da mi objasnis u cemu je stvarna razlika izmedju 2gb i 3gb rama, narocito na mobilnom telefonu i kome od nas zaista treba 3gb?

jel mozes da mi objasnis u cemu je stvarna razlika izmedju 2gb i 3gb rama, narocito na mobilnom telefonu i kome od nas zaista treba 3gb?

Paaaaaa realno na Android platformi takva je situacija da je što više to bolje...mislim da će se skoro svako samnom složiti a takođe moje mišljenje je da sa većom memorijom Android pokušava da prevaziđe probleme sa sistemom generalno(lagovanje i td).Sad ako treba da ti pojašnjavam, da neko koristi milion programčića za sve i svašta i da mu je tih 3gb preko potrebno a neko naravno koristi osnovu.

Eto recimo ja sam srednji korisnik i 2gb mi je bilo sasvim dovoljno ali uvek bih pristao na 3gb,prosto napredak tehnologije treba pratiti.Ali kad recimo uporedim G2(2gb) i 5S(1gb) opet 5S pobeđuje...radi savršeno bez laga i začkoljica a posebno mi je drago što ne da ne razmišljam o zauzetosti memorije nego ni ne setim se da pogledam koliko je aplikacija otvoreno.

Sve u svemu kako kome šta odgovara je poenta...
Ni ja ne podržavam ovakvu količinu memorije ali eto Android je iskočio iz okvira...u odnosu na WM i iOS što i nije loše ;)

Ja ne znam da li sam ikada dosao do 1gb upotrebljenosti rama,pri paljenju svega zivog sto imam na tabu ili fonu, a kamoli vise.Ne znam kako stoje ostali.
Jedino da se javi neko sa note 3, da li tw preoptereti i da li je imao sansu da iskoristi nesto vise od tog rama.

To bi bilo zanimljivo videti, koliko je kod koga zauzetost rama.Pri standardnom koriscenju i pri opterecenju.Znaci u testu razliciti fonovi sa dva giga rama.Mogao bi Gizmo da uradi neki uporedni test flegsipova. a i svih ostalih telefona, sto da ne.

Mozda ce vise rama znaciti na 64bitnim procesorima, ovde ne vidim svrhu sem da korisnik bude zadovoljniji sto ima vise od ostalih.:)

Poslednja izmena:
review par kejsova za g3

[YOUTUBE]cujvtk7M1kw[/YOUTUBE]

Ja ne znam da li sam ikada dosao do 1gb upotrebljenosti rama,pri paljenju svega zivog sto imam na tabu ili fonu, a kamoli vise.Ne znam kako stoje ostali.
Jedino da se javi neko sa note 3, da li tw preoptereti i da li je imao sansu da iskoristi nesto vise od tog rama.

To bi bilo zanimljivo videti, koliko je kod koga zauzetost rama.Pri standardnom koriscenju i pri opterecenju.Znaci u testu razliciti fonovi sa dva giga rama.Mogao bi Gizmo da uradi neki uporedni test flegsipova. a i svih ostalih telefona, sto da ne.

Mozda ce vise rama znaciti na 64bitnim procesorima, ovde ne vidim svrhu sem da korisnik bude zadovoljniji sto ima vise od ostalih.:)

ma daj, 1 GB popuniš dok trepneš. punio sam ga na nexusu a kamoli na nekim skinovanima androidima.

3 GB najviše znači kod puno tabova tokom browsinga.

15 tabova na delfinu, 10 na hrromu, fotosop, muzika u pozadini, skajp,b92,novosti, blic, bbc, mailovi, hengauts....814 i pade na 680

Meni se do sada najbolje pokazala Opera,svasta sam probao i ona mi je najbolja po 10-12 tabova ,leti
A probao sam svasta cak i neke pro narodne verzije brauzera i Opera ipak ostala primarni

Poslednja izmena:
15 tabova na delfinu, 10 na hrromu, fotosop, muzika u pozadini, skajp,b92,novosti, blic, bbc, mailovi, hengauts....814 i pade na 680

Verovatno ima agresivni LMK, pa ti zato dobro stoji memorija. Meni je na G2 islo do 1.6/1.7 GB, a kad ga ne diram 1.2 GB.

jel to gledaš u android settingsu (apps/running) ili u nekom task manageru?
ako je ovo prvo, ti tabovi ne ulaze u zauzet ram
kad ponovo pročitam post, skoro ništa od toga što si napisao ne ulazi u used ram u tom prikazu :)

Verovatno ima agresivni LMK, pa ti zato dobro stoji memorija. Meni je na G2 islo do 1.6/1.7 GB, a kad ga ne diram 1.2 GB.

pa čudo bi bilo da ubija na tipa 500-600 free... mada i ako to radi to opet nije dobro, znači da izbacuje stvari iz rama. al nema šanse da je tako podešen, 120 je ona najveća brojka garant :)

Poslednja izmena:
Ipak je to huawei, ko zna kako su oni to sprckali :d

LG G3 je mnogo cistiji od G2. Skoro sve je skinovano, ali sto se preinstaliranih aplikacija koje rade u pozadini, tu je mnogo svedeniji.

Ne to je sa neksusa 7.a na oba je stock kernel...s tim sto je na huaweiju prepotopski 3.0.8

@vojkan

Na hjuiju mogu i tu a imam i neki njihov memory usage koji pokazuje odnah u recent apps kad se udje kakvo je stanje.

E da na njemu je jos "gore", na njemu tek posle metar dana zauzece rama krene da raste..doduse na dzeliju je tako bilo, videcu sad kako ce sa kitketom ici, nikako jos mesec dana da sastavim .

Poslednja izmena:
mogao bi neko od vlasnika G3 da okači screenshot kad smo se već dotakli ove teme

settings / apps / running tab, osim ako LG nije nešto menjao tu... verujem da je 2GB dovoljno da ne dolazi do reloadovanja bilo čega osim kada se koristi dosta tabova pri browsingu

^ ali prvo da iskljuce onaj task manager sto radi clear ram na svakih 15 minuta, posto je to ukljuceno po default-u :)

i posle zašto se ljudi smeju LGu... :)
da, to obavezno

jel to gledaš u android settingsu (apps/running) ili u nekom task manageru?
al nema šanse da je tako podešen, 120 je ona najveća brojka garant :)

malo sam ceprkao...na koju mislis u lmk folderu u parametrima?
u minfree je zadnja cifra 30720, sto bi bio parametar za EMPTY_APP...jel to to?Takvi su stock parametri.

I ja isto. Svi miniji kada se pojave gruvaju cenu na oko 400e. Brzo ce on na 200

Vrh Dno