Šta je novo?

LG G3

Daleko sam ja od Samsung fanboja, ali jednostavno mnogo manje problema imaju od LG-ja. Ako G3 bude bolji od Note 4 prvi cu da ga uzmem.
Bolje falicna baterija koja se zameni nego falicna kamera koja fokusira 100 godina i secka video.

Za Samsung ti ne treba mod. Inace, to MORA da radi kako treba OOTB a ne sad da ja tu budzim razne fixeve i da se suocavam sa raznim bagovima.
Da ne pricam o problemima sa izradom ledja...

Pazi, svaki fon koji sam imao obavezno sam ubacivao custom rom, jer su bili samsug, a znamo sta on sve stavlja u stok, tako da sam i na g2 ubacio stok. I extra mi je. A ledja sto spominjes, ja sa njima nemam nikakvih problema.

Pa kako da nema kada je testiran sa osvetljenjem na bednih 150 nitsa a vecina konkurencije na 50% svetli na bar 220 nitsa (realno oko 250), sve zavisi kako je koja fabrika podesila.

Jos sam pre par dana primetio da je sa nekim sitnim apdejtom dodatno nesto promenjeno pa ekran cak i na 80% ne svetli dovoljno jako kao sto se to ocekuje od IPS-a, cak je i ovaj ortak koji ima G2 a do sada samo samsung/amolede to primetio. Sto znaci da i nije tesko imati najbolju autonomiju uz 3000 mAh i osvetljenje slabije od konkurencije, taman je to ta razlika.

Ko ne veruje neka proba direktno da uporedi i videce da prosecan noviji IPS na 40-50% jacini osvetljenja ''svetli'' kao G2 IPS na 70-80% (samo moram da proverim sa kojim tacno apdejtom).

Evo i primer za N5 vs G2 autonomiju, ok G2 ima vecu bateriju i malo veci ekran ali u arena test uslovima to je 298 vs 149 nitsa, pa kako onda da G2 ne bude mnogo bolji kada je ekran dosta tamniji + 700mAh vise (ali i 0,2'' veci ekran). Takodje tu ulogu igra i kvalitet samog panela, ne trose svi lcd isto.

Jos jednom da ponovim - loznica je bio u pravu kada je to pominjao a ja sam mislio da se testira na 100% pa da je onda prakticno svejedno ili da je cak G2 u prednosti jer na max. jace svetli od N5.

Nije ovo nikakav hejt prema LG vec cinjenice koje svako moze da proveri makar ''golim okom'' :)

bio u pravu pa me par ljudi bez razloga napadalo.. jedini pravi test je od http://www.anandtech.com/ sajta,jer oni drze sve mobilne na 200 nits pri testiranju. i tacno je g2 baterija bolja za toliko procenata koliko je veca u odnosu na onu koja se nalazi u n5. to mogu da potvrdim i iz iskustva

edit: http://www.anandtech.com/show/7517/google-nexus-5-review/3

Poslednja izmena:
Za Samsung ti ne treba mod. Inace, to MORA da radi kako treba OOTB a ne sad da ja tu budzim razne fixeve i da se suocavam sa raznim bagovima.
Da ne pricam o problemima sa izradom ledja...

Nećeš da budžiš fixeve a na n3 instalirao svaki mogući rom koji postoji na xda i nije te mrzelo :D

Zasto? Dobro je napisao.
LG telefoni lagano prelaze u phablet kategoriju. 5.5"! Po nekim tracevima N4 ce da zadrzi 5.7" ekran tako da su tu negde sto se toga tice.

:) da se obrisu suvisni postovi tema bi imala 3 stranice.

+ radije bi ovakve novosti ubacio

Poslednja izmena:
A ovo sto si postavio bas ima veze sa G3 posto ce 99% imati Snapdragon 801.

A ovo sto si postavio bas ima veze sa G3 posto ce 99% imati Snapdragon 801.

Nema, prvo sam bio samo onaj moj OT stavio kao i 99 % ostalih OT'a na ovom threadu o s5, n3 i slicnima. Onda da ne zjapi prazno nadodao s805 news(zapravo samo o nizoj potrosnji i ponesto vecoj brzini itd.)

HF ot'ing

Pazi, svaki fon koji sam imao obavezno sam ubacivao custom rom, jer su bili samsug, a znamo sta on sve stavlja u stok, tako da sam i na g2 ubacio stok. I extra mi je. A ledja sto spominjes, ja sa njima nemam nikakvih problema.
Pa ti i stock mozes da ocistis, ne moras da flesujes custom. Mnogo imaju problema sa krckanjem plastike.
Nećeš da budžiš fixeve a na n3 instalirao svaki mogući rom koji postoji na xda i nije te mrzelo :D
Mora sve da se proba. :D
Skoro vecu glupost nisam procitao.
Ma sta kazes? Ne znam stvarno zasto bi bila glupost. A sa kojim telefonom bi ti uporedio G3 koji je fablet?

ЛГ ебе кеву са ивицама, односно без њих ,)

Ako je stvarno 2GB (mada ne verujem da će imati) to je veliki minus pogotovo za ljude koji već imaju G2 telefon ...
- je i baterija koja je istog kapaciteta

edit :

vrv ovako nešto :

Dimensions: 146.3 x 74.6 x 8.9 mm (5.76 x 2.94 x 0.35 in)
Display: 1440 x 2560 pixels, 5.5 inches (~534 ppi pixel density), Corning Gorilla Glass 3
Memory: 16 GB, 2 GB RAM/ 32 GB, 3 GB RAM / microSD, up to 128 GB
Camera: 13 MP, 4160 x 3120 pixels, autofocus, optical image stabilization, LED flash
CPU: Qualcomm MSM8975AC Snapdragon 801 , Quad-core 2.26 GHz Krait 400
Battery: Li-Ion 3000 mAh battery
Available in 3 colors: Black, White, Gold.

Poslednja izmena:
G2 ima bolju bateriju od S4 umesto da su nastavili sa tim, da se izdvajaju... Ovako će imati kao S5 trajanje (ili kraće zbog 2K ekrana, najverovatnije kraće)... Jedino kamera, ali s' obzirom da je LG u pitanju, nije neka nada...

dobro su krenuli s G2, ajmo bas vidjeti hoce li failati zesce ;)

Kako je lako odlutati s dobrog puta.

hehe, edit..pazi ovo..od svega me(da budem bas picajzla) najvise veseli ovo

slika 3 na slajdu(spejs tipka...)

Poslednja izmena:
E ne znam stvarno, mozda se ponavljam ali S801 plus 2GB rama na onu rezoluciju... imace slabije performanse i od G2.
Ko ima G2 nema potrebe uopste da kupuje ovo.

Vidjet cemo ;), nadam se da ne bude slabiji od s5 samo :), +da ce ui letit, da ce kamera biti donekle pristojna(tj..sta pricam..za tu cijenu - ma ima da bude vrhunska, nek sjednu i napisu softver(drivere) sta je hardver bez dobrog softvera?)

hehe, edit..pazi ovo..od svega me(da budem bas picajzla) najvise veseli ovo

slika 3 na slajdu(spejs tipka...)

Ne znam, ja stock tastaturu ne koristim od pojave SwiftKey, tako da... :)

Pa lošija će biti samo kamera, baterija (?!), a bolji ekran, s' obzirom da će ostali HW biti isti.

Pusti ti papirne specifikacije ekrana. Amoled je amoled :D

Ma moram nesto da kazem i da je bolje ipak ima dosta LG fanova, a znas kakvi su pojedinci :)

g3.png

http://www.lg.com/global/g3/index.html

Sačekajmo još malo pa da vidimo šta je i kako je...
Mada sumnjam da će se nešto razlikovati od ovih informacija koje već imamo :)

malo mi je cudno da stave samo 2gb rama. pa g pro 2 je za ovo onda avion. mogu odma da ga renameuju u g pro 3 :D

Ne znam, ja stock tastaturu ne koristim od pojave SwiftKey, tako da... :)

Pa lošija će biti samo kamera, baterija (?!), a bolji ekran, s' obzirom da će ostali HW biti isti.

Ja koristim aosp keyboard ali svidja mi se keyb osim rasporeda nekih tipki al ajd ajd :)

Nisam lg_ljubac, s3 mi je bio zakon naravno :) ali g2 je pokidao..kad gledam g2 i s5 onako..ne bi uzeo s5. E sad g3..pomalo je veci(pomalo jel..), vjerojatno ce tu bateriju od 3000 malo bolje cuvati, sve u svemu tko sisa 2k ekran, trebali su kameru nabrijati, 3 gige rama a proc je onda i mogao ostati isti :)

http://www.phonearena.com/news/LG-G...o-leaks-out-plus-more-press-shots_id56524#15-

na sestoj slici pise da je od metala
.
Some of the features confirmed by the screenshots include the QuadHD (2560x1440) display, 13 megapixel camera with OIS and laser auto-focus, Knock Code, wireless charging, metallic casing, 1W loudspeaker with amp, and keyboard with adjustable height.

ako je ovo istina,i lg se postrudio oko dizajna i kvaliteta kucista. samo galaxy fura istu stvar vec 5 godina.

mada kada bolje pogledam wireless punjenje i metalni telefon nikako ne idu zajedno..

edit:
First off, we were tipped a bunch of higher resolution images from the infamous premature listing of the G3 on the LG Netherlands website, which clearly show the existence of a new LG Health app, which includes a pedometer of sorts, as well as a calorie counter. Health apps and biometric measurements are all the rage these days, and LG has obviously decided to keep up with the times. The leaked press material also indicates that the camera technology will be called OIS+ LaserAF, on account of the laser assist light, and the 13 MP camera will feature a dual LED flash.

Poslednja izmena:
Ja mislim da ce ovo brzo u prodaju jer bukvalno sve sto treba se zna, milion slika online... sigurno stancuju telefone. Ocekujem da pocetkom/sredinom juna krene u prodaju.
Steta samo sto ce brzo (nakon 5/6m) vec napredniji model, eto pocese i trend da se izbacuje flagship tj. refresh verzija na pola godine, nemam komentar.

mettalic не мора нужно да значи МЕТАЛАН, пре ће бити да изгледа металик, као што кажемо за боје на аутомобилима да је, рецимо боја плава металик, то не значи да је боја од метала него да визуелно подсећа на метал. Металан поклопац смета пријему и предаји радиосигнала, и само због тога је боље да леђа не буду од метала. Чак и телефони који имају метална леђа имају пластику испод које је антена, која је офарбана истом бојом, а све због горе реченог. Ипак је телефон уређај за телефонирање, па онда све друго, и основна функција треба да буде приоритет, чак по цену изгледа.

Nazad
Vrh Dno