Šta je novo?

LG G3

^ naravno da ima plejliste, jako vidljive ali si ocigledno navikao na kreirianje plejlista senzorom za trepavice :d

Cika razbojnice, probao sam sve interfejse i Sense/Sony UI su jedini koji iole mogu da pariraju vanila androidu i to se odavno zna, potvrdice svako ko je stvarno probao vise telefona a ne samo symbian nokie i failship LG-a :d

Odo u klizista, ziv bio, bloat 4 life :d
Vidi, stvarno ima plejliste. Nisam zalazio.

Verovatno mi je vreme za istraživanje plejera oduzelo to što telefon NE VIBRIRA NA PORUKE KAD JE UKLJUČENA VIBRACIJA. Onda sam, posle 10 minuta traženja na "pogrešnom" mestu (Settings telefona, šta ću tamo) i čudjenja zašto ne radi, pronašao da je vibracija za poruke odvojena od opšte vibracije. Mora da se otvori stok SMS aplikacija, pa da se u njenim podešavanjima uključi. To je jedini način da se uključi ili isključi, power toggle radi samo za pozive. Intuitivno i jednostavno.

Onda spustim notification bar i očekujem, naivan ja, da me dugi pritisak na neku prečicu, odvede do podešavanja za tu opciju (wifi, bt, gps,...). Medjutim, NIŠTA! Vau, gde mi je sada nazadni LG, koji to uradi? Dodatno, 10 prečica je maksimum. Blesavi LG koji dozvoljava sve prečice odjednom sa skrolovanjem. A da ne poveruješ, dodir na sat ne radi ništa! Ne vodi u podešavanje vremena ili alarma. A nema ni slajdera za podeešavanje osvetljenja ekrana, kao kog LGja. Pa, to tako i treba!

Developer options je po def. skrivena stavka Settingsa, za razliku od LG UI.

A tek lockscreen koji ima fiksirane prečice za kameru i plejer, ostali stop. Jadni, bedni LG koji dozvoljava da staviš 4 svoje prečice na njega.

Nego, kako da uklonim ove tranzicione efekte (slajd, svajp itd.)? Prevrnuh telefon, ali nema opcije. Na LG odmah nadješ i namestiš, how dare they?!

Xperije imaju USB port na boku, pa je totalno nelogična pretpostavka da ćeš telefon da držiš na strani i u docku. Naravno da homescreen i app list NE TREBA da se rotiraju, ikad, meeeeeslim, TO bi bila ludost.

Šta će mi indikator broja Homescreena, ako imam samo jedan?

Zašto na Xperiji ne može da se koristi SIM kartica kao imenik, nego mogu samo da uvezem kontakte sa nje i da koristim isključivo i jedino imenik telefona?

Loši LG koji dozvoljava proizvoljan broj i redosled SVIH prečica u donjoj liniji i pri tome sam menja veličinu ikona shodno tom broju. Kod Sonija je važno da se ikone gibaju kad ih pomeraš.

Totalno je smisleno da te, kad pritisneš Customize opciju unutar LISTE APLIKACIJA, telefon odvede na podešavanje HOMESCREENA. Bikoz, šta ima da se podešava u listi aplikacija, je li tako? Soni je mislio na sve.

Snimanje zvuka diktafonskom aplikacijom? Nema problema!... Samo 2-3 male začkoljice: nema podešavanja kvaliteta i formata snimka i nema podešavanja lokacije na kojoj će snimak da se memoriše.

Soni: "Hoćeš punu rezoluciju fotografije? Prebaci se u ručni režim, jer u podrazumevanom auto režimu moram da ti zakinem 35% dostupnih megapiksela (ali te o tome nigde ne obavestim). Imamo i fizičko dugme za kameru, ali ne otvara kameru na svakom firmveru. Sjajno, zar ne!? Šta, ti bi da podesiš bitrejt ili kodek video snimanja, makar i kroz skrivene kodove i menije? Ma, daj."

Hvala ti, Soni, što me ikonom UVEK upozoravaš da je isključen mobilni internet, pa čak i onda kad sam ja to namerno uradio, i što moram ručno da uklonim pomenutu ikonu jer sama neće.

Još ti se zahvaljujem što si napuni telefon non-bloatware aplikacijama:
MirrorLink (koji radi praktično samo sa Soni TV),
Xperia Link (glorifikovani wifi hotspot koji, guess what, podržava samo Soni hardver),
Video plejer koji nema titlove i plejliste (za razliku od LGjevog),
McAfee antivirus! (koji tek treba da se plati),
Fejsbuk + Tviter i vagon (>10) propratnih aplikacija,
Sony "Socialife" koji isključivo izveštava o USA i UK vestima,
Diagnostics šortkat (zamena za običan tajni kod koji se kuca u dialeru),
Movie Studio ("editor" koji dodaje video fajlove nekoliko minuta),
News & Weather koji pravi milion wakelockova i ždere bateriju,
4-5 prečica do tvojih servisa koji više ne rade, ali ne mogu da se uklone normalnim putem,
Sony Wayfinder navigacioni softver (koji, kao McAfee treba da se plati),
Uvek uključenom kineskom tastaturom, čak i u evropskom firmveru.

Ali sve ovo i još dosta drugih mana u odnosu na LG UI potpuno nadomešćuju Walkman, neisključivi vizuelni efekti i 7-8 preinstaliranih launcher tema.

Poslednja izmena:
koji hejt prema soni skinu.. :) meni kome je lg skin najgora stvar koja se pojavila na androidu(gora i od TW) ko zna sta bi rekao kada bi probao sony :)

Na žalost, to je puko iznošenje činjenica i opušteno može da se produži. Hejt je zbog svih tih razloga, ne mogu da se opasuljim koliko je ograničavajuć i komplikovan posle LG. Žao mi je što nemam oba telefona, pa da napravim filmić, da se lepo vidi. Toliko testova ima gde ističu baš da je UI na LGju napredan i koristan i onda se pojavljuju likovi koji trabunjaju o Sonijevoj superiornosti.

Šta da kažem što u App listi ili na HS nema tzv. beskonačnog skrola ili što u Task switcheru nema Remove all opcije.

Gmail, hangouts, nemaju alternativu :)

Gmail podržava samo Gmail, a email klijenti poput CloudMagic podržavaju gomilu naloga istovremeno. Hangouts je za sms očajan, gomila aplikacija je bolja od njega, a kao messaging aplikacija i whatsapp i viber imaju jednu ogromnu prednost u odnosu na njega - ubacuje ti kontakte iz imenika u aplikaciju. Kao rezultat toga gomila ljudi koje znam koristi ove dve aplikacije dok hangouts niko ne koristi.

^
+1

Gmail podržava samo Gmail, a email klijenti poput CloudMagic podržavaju gomilu naloga istovremeno. Hangouts je za sms očajan, gomila aplikacija je bolja od njega, a kao messaging aplikacija i whatsapp i viber imaju jednu ogromnu prednost u odnosu na njega - ubacuje ti kontakte iz imenika u aplikaciju. Kao rezultat toga gomila ljudi koje znam koristi ove dve aplikacije dok hangouts niko ne koristi.

Ja ne ubrajam hangouts za poruke, nego za google talk... Ja ga koristim jako dugo bas ono i prosto mi je nezamenljiv, imam gomilu kontakata tamo, iako su dosli viber, whatsapp i ostali nema sta da zameni hangouts tako dobro i da radi tako dobro, to novijim generacijama kad spomenem blage veze nemaju zato i oni koriste ta dva programa. Viber ume da pravi problem, whatsapp se placa i to je to... Gmail kao mail aplikacija za gmail je najbolji. Uvek ce raditi kako treba.

Poslednja izmena:
Nekima nisu, nekima jesu :) Vecini jesu, ali dosta njih je onda preslo na viber kad im se nije produzilo.

I onda kad ovi iz wa vide da se ne koristi njihova aplikacija i njima produze ;)

Ono navodno placanje ja shvatam kao donaciju, prakticno svima produzuju iako se ne plati, samo je pitanje vremena da li ce produziti taj rok mesec dana pre isteka preplate ili malo posle isteka istog

@ razbojnik

Toliko testova ima gde ističu baš da je UI na LGju napredan i koristan i onda se pojavljuju likovi koji trabunjaju o Sonijevoj superiornosti.

Pa ogromna vecina testova hvali Sony UI, nisam to ja izmislio :) Bukvalno nisam video negativan utisak u nekom ozbiljnijem testu osim cinjenice da su dodali jos malo bloat-a u poslednje vreme ali da je i dalje prilicno blizu vanila androidu.

Pa zasto onda ne kupis LG, koji ce ti taj krs od Sony-a? :)

Inace, milioni ljudi kadr na TW i silne opcije koje taj interfejs ima, i LG softver je dosta slican i sta sad, meni to ne smeta toliko da ne bih kupio neki LG fon koji je najbolji u klasi (ako se to ikada desi) ali sam u svakom slucaju za novi sense/sony UI jer sam probao oba i mislim da su najmanje zlo od android interfejsa. Pa cak mislim i da je bolja opcija neki fabricki UI sa korisnim funkcijama i aplikacijama ali pod uslovom da radi sto bolje, to ranije nije bilo bas moguce ali u poslednjih godinu dana moze da se nadje po neki takav telefon. Telefoni sa takvim iterfejsom nisu dosadni kao Nexus (gotivim ja cist android ali dobro odradjeni fabricki su ''zanimljiviji'').

Inace LG UI izgleda bolje od TW sto i nije tesko.

Poslednja izmena:
Ja ne ubrajam hangouts za poruke, nego za google talk... Ja ga koristim jako dugo bas ono i prosto mi je nezamenljiv, imam gomilu kontakata tamo, iako su dosli viber, whatsapp i ostali nema sta da zameni hangouts tako dobro i da radi tako dobro, to novijim generacijama kad spomenem blage veze nemaju zato i oni koriste ta dva programa. Viber ume da pravi problem, whatsapp se placa i to je to... Gmail kao mail aplikacija za gmail je najbolji. Uvek ce raditi kako treba.

Meni od 200 kontakata samo kum i ti imate hangouts,znaci maltene ga niko ne koristi.
Viber i whatsapp su bolji samo iz razloga sto su rasprostranjeniji,dizajn hangouts aplikacije i made by google mi apsolutno nista ne znace jer kao sto sam rekao,niko ga ne koristi.

Pa ogromna vecina testova hvali Sony UI, nisam to ja izmislio :) Bukvalno nisam video negativan utisak u nekom ozbiljnijem testu osim cinjenice da su dodali jos malo bloat-a u poslednje vreme ali da je i dalje prilicno blizu vanila androidu.

Pa zasto onda ne kupis LG, koji ce ti taj krs od Sony-a? :)

Inace, milioni ljudi kadr na TW i silne opcije koje taj interfejs ima, i LG softver je dosta slican i sta sad, meni to ne smeta toliko da ne bih kupio neki LG fon koji je najbolji u klasi (ako se to ikada desi) ali sam u svakom slucaju za novi sense/sony UI jer sam probao oba i mislim da su najmanje zlo od android interfejsa. Pa cak mislim i da je bolja opcija neki fabricki UI sa korisnim funkcijama i aplikacijama ali pod uslovom da radi sto bolje, to ranije nije bilo bas moguce ali u poslednjih godinu dana moze da se nadje po neki takav telefon. Telefoni sa takvim iterfejsom nisu dosadni kao Nexus (gotivim ja cist android ali dobro odradjeni fabricki su ''zanimljiviji'').

Inace LG UI izgleda bolje od TW sto i nije tesko.
http://www.gsmarena.com/lg_g2_vs_samsung_galaxy_note_3_vs_sony_xperia_z1-review-1000p4.php
Winner: Samsung Galaxy Note 3. The Galaxy Note 3 has the most functional custom launcher, running on top of the the most recent Android release. Its multitasking is second to none in the mobile world, while the S Pen and its apps add a whole new dimension to the smartphone experience.

Runner-up: LG G2. The LG G2 is following closely with another very rich home-baked launcher, offering a bunch of exclusive features.

Third place: Sony Xperia Z1. The Sony flagship has probably the best looking UI of the bunch, but lags behind in terms of functionality and customization options.
Tek se kod uporednih testova vidi kakav je krš Xperia UI.

Softver je teško djubre i njega ću da zamenim kompletnim ROMom, to bar ne košta. Čak sam morao da sa dobijenog 4.3 spustim telefon na 4.1, uprkos tome što je Soni objavio "bugfix" apdejt (mesec dana po originalnom 4.3 firmveru) koji ništa nije popravio.

Out-of-the-box je UI katastrofalan i o tome pričamo, tako da: ne skreći sa teme.

Katastrofalan - tebi. Mrzi me da citiram sad utiske od UI-u iz silnih testova a uostalom vidim da i nema svrhe, LG UI konza, vaJstinu konza ;)

gsm arena testovi interfejsa kazu da je TW bolji od Sense-a. To je dovoljno svakome ko je probao oba UI-a da se pokida od smeha.

Poslednja izmena:
Bolji je - meni,a naveo sam u vrhu ove strane i deo toga zašto je bolji. Ako mene nije mrzelo da potanko uporedim deo funkcionalnosti, mižeš da nadješ još uporednih testova koristničkih interfejsta i linkuješ ovde.

Nemoj samo da me neko ubedjuje da je bolji Soni zato što ma lepše vizuelne efekte i krompir opcija.

Poslednja izmena:
Meni od 200 kontakata samo kum i ti imate hangouts,znaci maltene ga niko ne koristi.
Viber i whatsapp su bolji samo iz razloga sto su rasprostranjeniji,dizajn hangouts aplikacije i made by google mi apsolutno nista ne znace jer kao sto sam rekao,niko ga ne koristi.

Pa to vidis. Ja govorim za sebe i mnoge koji dugo koriste jos od google talk-a, hangouts nema alternativu. Ja ih imam 39 na hangouts-u.

Jos nesto za tebe i strider-a usput.

Dopisujes se na telefonu, baterija prazna, hoces da predjes na komp i sta onda? :)

Nista,upalim viber na pc-u i nastavim da se dopisujem.
A i koristim G2 gde ne mogu nikako da ispraznim bateriju za 24h:)

Ja na hangouts-u imam samo Djilkosha, samo zbog njega imam i instaliran hang, za da se nadje :d
Niko ziv ne koristi to :D :d

Jel se zna kad bi moglo da se ocekuje G3 u prodaji kod nas

Poslednja izmena:
Nista,upalim viber na pc-u i nastavim da se dopisujem.
A i koristim G2 gde ne mogu nikako da ispraznim bateriju za 24h:)

Viber upalis, a ne Whatsapp i onda moras da prolazis da cekas da izvlacis sta ti je neko poslao na whatsapp slike, ovo ono i ne mozes da pogledas na PC-u :)

Ja na hangouts-u imam samo Djilkosha, samo zbog njega imam i instaliran hang, za da se nadje :d
Niko ziv ne koristi to :D :d

Jel se zna kad bi trebalo da se ocekuje G3 u prodaji kod nas

Ma ajde molim te, jel ti nisam pomogao? :) Tamo u zlatne favourites da me stavis :p

Poslednja izmena:
Ti spadas mozda u 2% ljudi kojima je hang. toliko bitan,vecini nazalost nije:)

Ma jeste, mislis da ga Google ne bi ugasio da ga ljudi ne koriste? :)

Inace ako je sudeci po G2, trebalo bi brzo da se pojavi u Srbiji.

Viber upalis, a ne Whatsapp i onda moras da prolazis da cekas da izvlacis sta ti je neko poslao na whatsapp slike, ovo ono i ne mozes da pogledas na PC-u :)

Pa može whatsapp i na kompu, ako instaliraš bluestacks :)
Mada, ako ode baterija zakačiš fon na punjač i nastaviš, lakše je nego da menjaš uređaj

ja imam 3 ortaka na ho.. sto je najgore ho koristim 80 posto vremena. wa 20 posto a viber ni nemam instaliran. bitno je da postoji izbor :)

Hangouts koristim vise nego viber i whatsup iz razloga koje je djilkosh vec naveo. Ocas posla sa fona nastavim chat na pc-u, ili tabletu.

Aj oladite malo svi. Tema je LG G3. Mene zanima gde mu dodje ovaj sd slot i gde moze da se nabavi oval slim port posto se sve vise okrecu ovom vidu video izlaza?

pise u komentarima da ga je i n82 imao.. ja sam furao taj mob 2 god i nisam to ni primetio :)

N8 je bio zadnji sa tom lampom do sad. 808 ni 1020 nemaju po meni korisniju stvar od one led diode. Pa kad pokusam da nekog uslikam prvo ga raspametim sa sok led fokusom pa onda ubijem ksenonom. Ovo je bar meni jedan veliki plus i nadam se sledeca praksa posle ir blastera kog su poceli da usvajaju.

Nazad
Vrh Dno