Šta je novo?

LG G2

Čekaj, zar se u recovery ne ulazi baš tako što izabere yes kad ga pita za factory reset, ali se sam fr ne izvrši, nego samo uđe u recovery?
Prilično sam siguran da tako funkcioniše..

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

U pravu si usao sam u custom recovery. Sta sad odabrati od onih 8 opcija (Install, wipe, backup, restore, mount, settings, advanced, reboot)?

U pravu si usao sam u custom recovery. Sta sad odabrati od onih 8 opcija (Install, wipe, backup, restore, mount, settings, advanced, reboot)?
Restore biraš ako si imao backup odradjen, instal ako imaš na kartici odgovarajući kdz, za ostale opcije kao reboot ne znam da li će da pokrene sistem. Probaj nešto, na kraju imaš Flash tool kako su ti napisali pre mene.

Hvala, odradio sam preko Flash Tool 2014 sa kdz 30D HKG i sada vršim mukotrpna podešavanja, ali je to nikakav problem. Najgore su mi one aplikacije koje nisu sa GP, pa sad treba da ih jurim po netu.

Šta je sada najbolje za rutovanje (ja ranije koristio ioroot25 čini mi se i koju verziju TWRP ponovo da instaliram jel poslednju ili je neka ranija bolja).

Hvala, odradio sam preko Flash Tool 2014 sa kdz 30D HKG i sada vršim mukotrpna podešavanja, ali je to nikakav problem. Najgore su mi one aplikacije koje nisu sa GP, pa sad treba da ih jurim po netu.

Šta je sada najbolje za rutovanje (ja ranije koristio ioroot25 čini mi se i koju verziju TWRP ponovo da instaliram jel poslednju ili je neka ranija bolja).
ioroot 25 je za KK, ako sam razumeo, ti si flešnuo LP.

Sinoć sam sve odradio kako treba, danas ga rutovao i to je prošlo bez problema i onda kada sam pokušao da instaliram TWRP, samo se restartovao i očistio mi sve što sam imao, uključujući i internal storage, imenik i sve ostalo. Izgubio sam masu brojeva i to mi je najgore, sreća te sam slike uploadovao putem Capture...

Drugari, mala pomoć. Prvi put radim rootovanje na ovom fonu. Išao sam XDA sajt i LG One Click Root. Odradio sam sve kako je opisano u tutorijalu, ali mi je stalo na 90% i ništa. Posle sam sa hard resetom uspeo da završim rootovanje i pisalo je DONE! Ali preko root checkera sam proverio i pisalo je "Root access is not installed on this device". Pratio sam dole gde piše da treba da isnaliram superSU. TO sam uradio i sotale su mi još dve stavke koje treba da odradim. Druga je da treba da instaliram superuser binary files. U programu LG Root Script v1.2 imam rarovan file "UPDATE-SuperSU-v2.46". Kako to da instaliram? i treća stavka je "Root user Account:Error. Unapred sam vam zahvalan.

Poslednja izmena:
pa sto ne koristis google nalog i sinhronizaciju?! pa meni je to najbolja stvar kod androida. namestis imenik da default bude google, a ne sim i ne boli te glava...
Lako je posle bitke biti general. Ja sam na prethodnom telefonu to tako i podesio i vraćeni su mi kontakti do kraja 2013. godine ali sam na G2 jednostavno zaboravio da to odradim i desilo se to što se desilo...

Btw. kako isključiti da mi prilikom poziva glasom saopštava ime pozivaoca i broj na engleskom?

Sinoć sam sve odradio kako treba, danas ga rutovao i to je prošlo bez problema i onda kada sam pokušao da instaliram TWRP, samo se restartovao i očistio mi sve što sam imao, uključujući i internal storage, imenik i sve ostalo. Izgubio sam masu brojeva i to mi je najgore, sreća te sam slike uploadovao putem Capture...
Pazi, ta kombinacija (power+vol down, pa da izabereš yes kad te pita ono) funkcioniše samo ako imaš custom recovery. Ako nemaš, kao što ti nisi imao, onda radi factory reset zaista.

Elem, ne znam što se mučiš džabe, flešni neki custom ROM, tipa cloudy 3.3, ili GE, i uživaj.
Imaš u njemu i custom recovery i root automatski + nemaš bloat, i imaš fix za kameru.

Poslednja izmena:
Uopšte nisam ni išao na Power + Volume Up već mi se to desilo prilikom instalacije TWRP preko računara... Šta je krenulo naopako ne znam.

Aha, ne znam onda.
Ako sad već imaš TWRP, skini lepo Google edition Rom, flešni iz TWRP-a i uživaj.

stavio sam aicp mm, otvara viber npr duplo brze nego cloudy 3.3, radi double tap za budjenje bilo gde, a za gasenje po statusbaru ... radi i xposed i appsettings, i zadrzao bi ga da sam uspeo da nateram replacement google keyboard da namestim da radi, posto sam navikao i ne zelim da se vracam na default google keyboard, ali nece pa nece, pa sam vratio cloudy

Otkad stavih Cloudy g2 3.3 godinu dana nit sam pratio sta se desava na XDA i ovde, nit sam dirao nesto. Iako sve radi savrseno hteo bih da sad instaliram Google Edition 1.5 posto mi je Cloudy malo dosadio.

Pitanja:

1)TWRP mi je 2.8.6.1 da li je neophodno instalirati najnoviji 3.0.2.0 da bih instalirao Google Edition 1.5 ili mogu i iz postojeceg?

2) Novi TWRP se flesuje iz starog tako sto se samo flesuje zip fajl, mislim nista se ne brise?

Hvala!

Ne brišeš ništa, odeš u TWRP i install, nađeš novu verziju TWRP-a koju si skinuo i zgaziš. Prosto ko' pasulj.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pozz ljudi instalirao sam google edition 1.5 i nema galerije za slike gde je galerija?

Imaš posebno da flešuješ, ako hoćeš onu LG galeriju.

Nađi fajl u prvom postu u xda temi, i flešuj iz recovery-a.

Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc, imam gadan problem sa g2 koji mi je stigao i nikako da ga resim. Telefon je kupljen sa kitkat-om na sebi, kao vlasnik vratio jer mu mnogo bolje radi na 4.4. Ja sam digao to na lolipop medjutim prvo je pukao update, telefon upao u boot loop pa sam odradio sve preko flash toola. Kad flash tool zavrsi telefon se podigne, azurira aplikacije onda ide ono pocetno startovanje i tu pada u restart. Bio je zagrejan, a i baterija je bila oko 35%. Zatim sam nekako podigao sa drugim kdz-om, rootovao i odradio cloudy. Sad me muci sto se telefon restartuje cim mu se zada neki jaci proces, npr cak i instaliranje odnosno azuriranje aplikacija. Sve ovo mi se desavalo dok je baterija bila oko i ispod 20%. Sada kada je na 100 sve radi ok, mada se pri klasicnom restartu iz menija i dalje muci da bootuje.
Da li je neko imao slican problem?
Najvise sumnjam na bateriju. Na 100% odradjen antutu i prosao je bez problema.

Nazad
Vrh Dno