Šta je novo?

LG G2

Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc, imam gadan problem sa g2 koji mi je stigao i nikako da ga resim. Telefon je kupljen sa kitkat-om na sebi, kao vlasnik vratio jer mu mnogo bolje radi na 4.4. Ja sam digao to na lolipop medjutim prvo je pukao update, telefon upao u boot loop pa sam odradio sve preko flash toola. Kad flash tool zavrsi telefon se podigne, azurira aplikacije onda ide ono pocetno startovanje i tu pada u restart. Bio je zagrejan, a i baterija je bila oko 35%. Zatim sam nekako podigao sa drugim kdz-om, rootovao i odradio cloudy. Sad me muci sto se telefon restartuje cim mu se zada neki jaci proces, npr cak i instaliranje odnosno azuriranje aplikacija. Sve ovo mi se desavalo dok je baterija bila oko i ispod 20%. Sada kada je na 100 sve radi ok, mada se pri klasicnom restartu iz menija i dalje muci da bootuje.
Da li je neko imao slican problem?
Najvise sumnjam na bateriju. Na 100% odradjen antutu i prosao je bez problema.
99 posto da je u pitanju baterija. Ja sam imao takav slican problem sa s3 i bila je problematicna baterija

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da li je neko od vas porucivao originalnu bateriji, vidim ima na ko za 1300 dinara, sad pitanje je da li je original kao sto kazu.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

da li moze da mi posalje neko apk za galeriju za ge 1.5 skidao neke fajlove nisu hteli da se install

Burazeru telefon nece da se puni kako treba, puni se recimo sat vremena i napuni se recimo 30%. Hoce da se napuni na 100% ali mu treba mnogo vise vremena. Probao je sa drugim punjacem i idalje isto.
Rekao je da se to postepeno desavalo, ali u zadnje vreme bas primetno sporo puni.

Da li je do baterije ili do neceg drugog?

Ako moze savet koji custom rom da mu stavim? Bitna mi je samo kamera, brzina i baterija :) Ipak ima 2446 strana pa da ne trazim mesec dana :) Hvala!

Poslednja izmena:
ima još nekih predloga za neki korektan rom?
za ovaj GE nisam baš našao neke review na yt...

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc ako je neko imao slican problem.
U toku flesovanja kdz-a, pukla konekcija, telefon brikovan. Izbacuje mnogo onih particija pri povezivanju na racunar. Probao sam vise puta srk tool i svaki put zavrsi bez greske ali telefon ne moze u download mode, nema recovery. Slika srk po zavrsetku http://prntscr.com/c2vj6c.
Cim ga opet povezem na racunar sve uradi isto, izbaci milion particija. Probao sam cak i da ga uvedem u qdloader 9008 tako sto sam povezao bez baterije i dao kontakt sa zicicama. To sam uspesno uradio, nakon toga odradio boarddiag. Prosao sve testove i samo me opet vration na 9006.
Da li neko ima neki savet sta da radim?

U toku flesovanja kdz-a, pukla konekcija, telefon brikovan. Izbacuje mnogo onih particija pri povezivanju na racunar. Probao sam vise puta srk tool i svaki put zavrsi bez greske ali telefon ne moze u download mode, nema recovery. Slika srk po zavrsetku http://prntscr.com/c2vj6c.
Cim ga opet povezem na racunar sve uradi isto, izbaci milion particija. Probao sam cak i da ga uvedem u qdloader 9008 tako sto sam povezao bez baterije i dao kontakt sa zicicama. To sam uspesno uradio, nakon toga odradio boarddiag. Prosao sve testove i samo me opet vration na 9006.
Kontaktiraj bender_007, on najbolje zna.

Djordje, skini vmware, skini slax, skini set particija za d802 aboot, laf, sbl1, dbi, rpm, tz pa flashaj rucno. Imaju upute ali koristi samo ove fajlove. Ako dodjes dotle mogu te step by step, nije nesto tesko.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozz! Jel ko menjao bateriju po servisima u ns ili bg. Koliko to zadovoljstvo kosta?

Djordje, skini vmware, skini slax, skini set particija za d802 aboot, laf, sbl1, dbi, rpm, tz pa flashaj rucno. Imaju upute ali koristi samo ove fajlove. Ako dodjes dotle mogu te step by step, nije nesto tesko.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
Uzivaj covece nisi svaki dan na moru :D Upalio sam na gurku :D
Pozz! Jel ko menjao bateriju po servisima u ns ili bg. Koliko to zadovoljstvo kosta?
Mislim oko 3000

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja imam (valjda čest) problem sa g2 - slabo me čuju sagovornici. Da li sam ja zeznuo mikrofon (otvarao tel i produvavao ga kompresorom- dalabu) ili je to samo od sebe, ne znam. Valjda je mikrofon zeznut pa me sad interesuje da li se mijenja samo mikrofon ili cijela ploča, koliko je to komplikovano i uspješno i koliko para?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Flešuj DorimanX kernel i pojačaj u podešavanjima jačinu mikrofona,ako te onda ne čuju menja se samo mikrofon,ne cela ploča

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Flešuj DorimanX kernel i pojačaj u podešavanjima jačinu mikrofona,ako te onda ne čuju menja se samo mikrofon,ne cela ploča

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Menja se ceo modul. Mikrofon, ulaz, zvucnik. Nije to nesto skupo, za 10 minuta se zavrsi.

Hoce i rupiceod mikrofona sa donje strane da se zapuse od prljavstine pa deluje kao da mikrofon ne radi. Resenje je stara cetkica za zube i ciscenje rupica.

Hoce i rupiceod mikrofona sa donje strane da se zapuse od prljavstine pa deluje kao da mikrofon ne radi. Resenje je stara cetkica za zube i ciscenje rupica.
Da vidis tek kako izgleda ispod haube :D Najbolje je skinuti poklopac i lagano ocistiti.

Kako sa Google Edition 1.5 na CyanogenMod 13? Da li se vratiti na stock Lollypop pa odatle na CM 13 kao sto preporucuju ili mogu direktno sa Google edition 1.5 roma na CM 13?

Dakle:

1.skinem ROM odavde https://download.cyanogenmod.org/?device=d802 (pretpostavljam zadnji nightly.U cemu je razlika u odnosu na snapshot?)

2.skinem GAAPS odavde http://opengapps.org/ (platforma ARM, android 6.0 ali koju varijantu - stock, full, mini ,micro, nano?) Pretpostavljam nano, al bolje da pitam.:)

3.bootstack - ovo me najvise muci.Na XDA kazu nikako , ovde http://www.androidiani.com/forum/mo...m-mm-6-0-x-cyanogenmod-13-official-lg-g2.html kazu obavezno.
Pitanje je jel treba ili ne treba ?

4.ako sve prodje kako treba a Cyanogen mi se ne bude svidjao kako se vracam na stock, KDZ metodom?

Inace, imam TWRP 2.8.7.3

Hvala!

Kako sa Google Edition 1.5 na CyanogenMod 13? Da li se vratiti na stock Lollypop pa odatle na CM 13 kao sto preporucuju ili mogu direktno sa Google edition 1.5 roma na CM 13?

Dakle:

1.skinem ROM odavde https://download.cyanogenmod.org/?device=d802 (pretpostavljam zadnji nightly.U cemu je razlika u odnosu na snapshot?)

2.skinem GAAPS odavde http://opengapps.org/ (platforma ARM, android 6.0 ali koju varijantu - stock, full, mini ,micro, nano?) Pretpostavljam nano, al bolje da pitam.:)

3.bootstack - ovo me najvise muci.Na XDA kazu nikako , ovde http://www.androidiani.com/forum/mo...m-mm-6-0-x-cyanogenmod-13-official-lg-g2.html kazu obavezno.
Pitanje je jel treba ili ne treba ?

4.ako sve prodje kako treba a Cyanogen mi se ne bude svidjao kako se vracam na stock, KDZ metodom?

Inace, imam TWRP 2.8.7.3

Hvala!

Kad sam sa stocka (Cloudy 3.3) išao na BlissPop 6 čija je baza CyanogenMod 13, morao sam prvo D802_PATCH_GO_LP_V1.1_droidth.zip, a kad sam se vraćao koristio sam backup iz TWRTP i nije bilo nikakvih problema. Pretpostavljam da je isto i od GE 1.5 u tvom slučaju.

Ja nisam flesovao bootstack kada sam prelazio sa GE na CM. Znaci samo wipe data, cache, sistem. Isto imam 2.8.7.3

Poslato negde iz svemira

ja sam skoro kada sam probao par romova, instalirao hybrid bootstack, i nije bilo problema pri prelasku sa cloudy 3.3 na aosp, a kasnije sam se vratio na cloudy samo sa backup-om iz TWRP...

Mislim da je i dalje AOSP MM nestabilan i da će tako biti i na dalje, jer nemamo bazu za MM. Već dugo sam na GE 1.5 i ne menja mi se. Jeste Cloudy lepši, ali mislim da je GE stabilniji. Kako izgleda, to mi je poslednji rom do kupovine drugog mobilnog. Možda iduće godine uzmem G5, a G2 prodam. Inače, G2 mi je kao nov, ogrebotina ne postoji na njemu, radi brzo, baterija 2 dana. Igrice ne igram, nisam ih ni igrao. Biće šteta kad ga prodajem jer ne mogu ni blizu da izvučem realnu cenu, a nisam od onih koji mu dušu vade. Za moju upotrebu je dovoljan i neki jeftiniji, ali šta da radim kad duša hoće kvalitet :)

Hvala na odgovorima.

Svi ste u pravu.:d Ovi na XDA kazu nema potrebe za bootstackom idi odma na CM, italijani na sajtu androidiani preporucuju hibridni bootstack, a u uputstvu za instalaciju Bliss Rom-a (a to se odnosi i na CM13) na XDA kazu prvo D802_PATCH_GO_LP_V1.1_droidth.zip.

Razmislicu sta cu da radim. U stvari, istina je da mi je dosadio malo G2 pa se sad igram i pokusavam da od babe napravim devojku. Takodje je bez tackice, cak jos uvek nisam odlepio fabricku foliju s ledja.:d Na zalost, najbolje bi bilo da sam ga prodao pred Novu godinu kad sam jos uvek mogao da izvucem oko 200 evra, sad ne znam dal cu uopste da ga prodajem.

I jedno pitanje: da li ste probali novi Nexus Launcher? http://www.androidauthority.com/download-nexus-launcher-apk-707338/

Ja nikako ne mogu da ga nateram da radi, mozda zato sto nisam na Androidu 6 M. Imam GE 1.5 i Google Now launcher pa mi G2 glumi Nexus.:D

Znam da nije tema ali na sta preci nakon G2? Razmisljam o Nexusu 6P krajem godine kad se pojave Nexusi 2016 i kad ovom padne cena ili o LG V10, eventualno Oneplus 3 ako bude mogao da se nadje na KP.

Nazad
Vrh Dno