Šta je novo?

LG G2

Ne znam ja sam navikao na g3 rom i ne bih se vracao na stock nikako :) kamera nocu 30fps uhd duplo cisca od 1080p

I Cloudy je pokupio taj SOD bug u svom kernelu, bar u onom koji koristi u 2.1 romu, preuređeni linaro kernel ako se ne varam. Ja sam koristio dorimanx mesecima, sve do pre par dana do 2.1 roma i nikada nisam imao SOD. Vraćam dorimanx-a.:)
Kod mene bas obrnuto, sod sa verzijama 7.8, i 8.3 do 8.7 redom... Nisam stavljao 2.1 cekam komentare :) trenutno sam na cg3 1.2

Ja na 2.0 nemam nikakve probleme, ubacio sam i 2.1 al nemam sejvove od sabveja pa se vratio na 2.0 :D

Inace, kameru u kernelu ne mozes izmeniti. Mnogo zavisi od raznih userspace drajvera i library-a koje koristi aplikacija za kameru (koji nisu opensource, vec LG-evi). Oni podesavaju ISO, ekspoziciju i ostale bitne stvari vezane za kvalitet slike. Kernel samo pruza low-level drajver za komunikaciju sa senzorom.

:D Toliko znam da Kernel nema veze s tim, čisto sam onako rekao, malo tužan videvši cam od Iphone 6+ :(

Bajdvej da li imaš neko dobro uputstvo za debloatovanje stock Roma.?

Poslednja izmena:
:D Toliko znam da Kernel nema veze s tim, čisto sam onako rekao, malo tužan videvši cam od Iphone 6+ :(

Bajdvej da li imaš neko dobro uputstvo za debloatovanje stock Roma.?

Brisi sve sto ti se ne svidja :D
Udjes u /system/app/ i brises sve sto ti se ne svidja (nemo' da cackas sistemske stvari).
Imas u /system/apps/bootup/ neke LG aplikacije (Smart World, Polaris Viewer...). Ne brisi nikako LG Home theme (ili tako neko slicno ime).
U /system/priv-app imas QuickTranslator koji mozes da brises ako ti se ne svidja
U /data/app-system/ imas LG Voice Mate i RemoteCall support(remote call brisi, to ne treba nikome u zivotu).

I dodaj ovo u build prop

ro.ril.disable.power.collapse=0
ro.sf.compbypass=0
ro.config.disable.hw_accel=false
hwui.render_dirty_regions=false
ro.ril.hep=0
I Force 2D GPU rendering, jer CPU renderuje neke stvari inace pa mu treba veci Touchboost. A GPU trosi mnogo manje struje za isti posao.
A u STweaks GPU 100-450mhz i adreno tz extra controls podesi na auto mode.
Dobijas iste performanse sa boljom baterijom ;)

Instalirao sam g3 2.1 preko 2.0 i sad su mi ostali sejvovi, e sad ne znam hoce li biti nekih posledica i bagova jer je preko njega instaliran bez ijednog wipe?

Uzeh pre neki dan ovaj telefon i imam pitanje za korisnike istog.
Da li je moguce da je zvucnik u slusalici toliko mumlav da cesto moram da se napinjem da bih razumeo reci koje imaju č, š, ž...? Visoki ne postoje ni u naznakama. Ocaj zivi. Prethodni telefon koji sam imao (lg og) je imao odlican zvuk u slusalici. Isti og ga pere i u osvetljenosti ekrana. Zauzece rama sa istim aplikacijama kod g2 nabija na 1.5 giga, dok je kod og bilo 1 giga max. Apsolutno iste aplikacije i podesavanja.

Pa se na kraju pitam kakav sam upgrade ja napravio sem piksela, gigaherca i ostale nebitne boranije?

Ako ti nesto baguje samo wipe-uj dalvik cache. Ne bi trebalo da te zeza.

Da li je moguce da je zvucnik u slusalici toliko mumlav da cesto moram da se napinjem da bih razumeo reci koje imaju č, š, ž...? Visoki ne postoje ni u naznakama. Ocaj zivi. Prethodni telefon koji sam imao (lg og) je imao odlican zvuk u slusalici. Isti og ga pere i u osvetljenosti ekrana. Zauzece rama sa istim aplikacijama kod g2 nabija na 1.5 giga, dok je kod og bilo 1 giga max. Apsolutno iste aplikacije i podesavanja.

Pa se na kraju pitam kakav sam upgrade ja napravio sem piksela, gigaherca i ostale nebitne boranije?

Moguce je. I jeste tako. Instaliraj Viper4Android, dorimanx 8.8.2 beta kernel. Podesi ekvilajzer u Viper-u za zvucnik u slusalici. I ukljuci Voice Enhancement da ti pomogne.

Poslednja izmena:
Brisi sve sto ti se ne svidja :D
Udjes u /system/app/ i brises sve sto ti se ne svidja (nemo' da cackas sistemske stvari).
Imas u /system/apps/bootup/ neke LG aplikacije (Smart World, Polaris Viewer...). Ne brisi nikako LG Home theme (ili tako neko slicno ime).
U /system/priv-app imas QuickTranslator koji mozes da brises ako ti se ne svidja
U /data/app-system/ imas LG Voice Mate i RemoteCall support(remote call brisi, to ne treba nikome u zivotu).

I dodaj ovo u build prop

ro.ril.disable.power.collapse=0
ro.sf.compbypass=0
ro.config.disable.hw_accel=false
hwui.render_dirty_regions=false
ro.ril.hep=0
I Force 2D GPU rendering, jer CPU renderuje neke stvari inace pa mu treba veci Touchboost. A GPU trosi mnogo manje struje za isti posao.
A u STweaks GPU 100-450mhz i adreno tz extra controls podesi na auto mode.
Dobijas iste performanse sa boljom baterijom ;)
Hvala, verovatno cu noćas da probam 20g [emoji6]

Ja bih rekao da je hardware problem... Na mom g2, ja lično nemam tih problema.

Ma stock rom, nije rutovan, nista oko toga cackao nisam jer nemam vremena.

Pokusavam da ga flesnem,na telefonu treba da se pojavi onaj krug koji se okrece,koji se ne pojavljuje,i stane mi na 60%,sve sam probao nzm,sta vise da mu radim.

Pozdrav drustvo, da li mozete da mi preporucite neki dobar AOSP rom, takodje zanima me neki provereni kernel (trenutno koristim Mahdi rom, sa njegovim kernelom).

Gde da skinem th beta verziju koju pominjes? Jedino sto nalazim je ovo: Kernel-Dorimanx-V8.8-KK-[03-37]-[11-11]-LG-D802-PWR-CORE.zip

Imas link nekoliko postova unazad.

hvala vam na savetima,sve sto ste mi rekli ja sam to vec nekoliko puta probao,jutros se probudim telefon upaljen ,sve radi normalno.,jel zna neko o cemu se ovde radi?o_O

hvala vam na savetima,sve sto ste mi rekli ja sam to vec nekoliko puta probao,jutros se probudim telefon upaljen ,sve radi normalno.,jel zna neko o cemu se ovde radi?o_O
Nije ti flash-ovao system (ili data, mada mislim da je system) particiju.
Ako ti je novija verzija softvera, onda nije flashnuo data

Nazad
Vrh Dno