Šta je novo?

LG G2

Moze neko da mi posalje apk igo-a koji radi na g2 (g3 rom)? I to sta ide uz njega, mape imam. Inace da li je primetio na verziji 2.1 kad hoce da ukuca smajli rucno tipa dve tacke nesto, da iako sam napravio razmak, vrati mi do teksta. Primer umesto da bude ovako :) bude ovako:)

Instalirao sam cloudy 2.1 al sad nmg da vratim sejvove iz subway surfera sto to? neku gresku mi izbacuje go backup, jel moguce sto je 10F base pa je drugacije neshto..?

Ima li na nasem Lg g2 forumu korisnika sa nickom duki994 ? Vidim da je , ako sam dobro shvatio , zahvaljujuci njemu resen SOD bug na Dorimanx Kernelu , koji bajdvej sad kida kako radi. Baterija , performanse temperatura , najzad je sve kako treba .
Ima me :)

Inace sam mu predlozio patch optomizaciju za ASID (Application Space Identifier). Mozes videti na njegovom git-u da ga je dodao.

Time se mogu poboljsati situacije kada procesor radi branch prediction. Ukratko sa manje muke i grejanja odradi vise posla :)

Imam jos par trikova u rukavu. Ako prihvati, uskoro cemo da imamo kompletno stabilan i brz kernel.

Jedino kad bi poceo da radi na bazi 3.10.x ili 3.14.x kernela. Manje muke za portovanje na Android L

P.S
Bilo je vise bug-ova koji su izazivali SOD. Glavna dva su bila u fsync i deep sleep L2 cache modu za prvo jezgro (islo je u full suspend, pa nikako nije mogao telefon da se upali), i jedan manji u touchscreen drajveru (specificno - za double tap)

Poslednja izmena:
Moze neko da mi posalje apk igo-a koji radi na g2 (g3 rom)? I to sta ide uz njega, mape imam. Inace da li je primetio na verziji 2.1 kad hoce da ukuca smajli rucno tipa dve tacke nesto, da iako sam napravio razmak, vrati mi do teksta. Primer umesto da bude ovako :) bude ovako:)
Stavi Sygic. Mnogo je bolji po meni. Plus koristi TomTom mape.

Zna li neko kako da sacuvam sejvove od subwaya pa da ubacio na 2.1 a da radi, sad sam se vratio na 2.0

A cekaj ja kad ubacujem novi rom ne brisem nista znaci sve ostaje, zar ne bi trebalo da su vec tamo sejvovi?

Pa da al kad ubacim novi rom nema sejvova, ne znam dal da samo pregazim 2.0 sa 2.1 dal to moze?

Danas sam imao SOD, i to sa default cloudy kernelom, na 2.1 romu. Dirty flash.

Ima me :)

Inace sam mu predlozio patch optomizaciju za ASID (Application Space Identifier). Mozes videti na njegovom git-u da ga je dodao.

Time se mogu poboljsati situacije kada procesor radi branch prediction. Ukratko sa manje muke i grejanja odradi vise posla :)

Imam jos par trikova u rukavu. Ako prihvati, uskoro cemo da imamo kompletno stabilan i brz kernel.

Jedino kad bi poceo da radi na bazi 3.10.x ili 3.14.x kernela. Manje muke za portovanje na Android L

P.S
Bilo je vise bug-ova koji su izazivali SOD. Glavna dva su bila u fsync i deep sleep L2 cache modu za prvo jezgro (islo je u full suspend, pa nikako nije mogao telefon da se upali), i jedan manji u touchscreen drajveru (specificno - za double tap)
Reći ću samo BRAVO CARE! Vidim da si techie guy, I hvala sto si se pojavio i provalio nešto pre njega. Već je u jednom momentu postao neizdrzljiv njegov nadobudni stav da je sve user error a da je njegov Kernel perfektan, mada kapiram ga jer se navodno njenu sodovi nisu dešavali što je misterija veća od SODa koji nas je karirao :)

Reći ću samo BRAVO CARE! Vidim da si techie guy, I hvala sto si se pojavio i provalio nešto pre njega. Već je u jednom momentu postao neizdrzljiv njegov nadobudni stav da je sve user error a da je njegov Kernel perfektan, mada kapiram ga jer se navodno njenu sodovi nisu dešavali što je misterija veća od SODa koji nas je karirao :)
Ovo je bilo tesko da se provali. Vise razlicitih bagova odjednom su izazvali istu stvar.

Cim sam video da je kompletne drajvere za suspend pokupio iz novijeg i boljeg 3.5 CAF kernel-a znao sam da i tu nesto zeza. Likove iz LG-a mrzi da preprave neke delove drajvera, pa samo naprave "brzo resenje". Ovi iz Code Aurora Forum-a urade sve kako treba, ali kad je dori sve to ubacio u kernel, prebrisao je (overwriteovao) to LG-jevo "resenje" za core0 suspend.

Bam, odu sva jezgra na spavanjac, pa nema ko da ih budi. Zato je LG napravio "bro resenje" da jedno jezgro drema(mada ne bas tolko pametno iskodirano).

Mada za SOD su bila odgovorna tri skrivena baga.

Najvise mi je smetalo kad nije hteo da prihvati da iskljuci FW ROAMING ON SUSPEND u novom WiFi drajveru. Tu sam vec napravo. Mislim da je glupo da wifi chip skenira okolo mreze dok je u suspend modu i jede bateriju za dzabe.

Prihvatio je moje savete i neke patcheve sto sam mu slao na PM. Zapravo je bio poprilicno OK za njegov stav.

Hteo sam jos ranije da se aktiviram na XDA, ali me je faks sprecio :)

Bar je sad kernel odlicna osnova za Android L :)

Ovo je bilo tesko da se provali. Vise razlicitih bagova odjednom su izazvali istu stvar.

Cim sam video da je kompletne drajvere za suspend pokupio iz novijeg i boljeg 3.5 CAF kernel-a znao sam da i tu nesto zeza. Likove iz LG-a mrzi da preprave neke delove drajvera, pa samo naprave "brzo resenje". Ovi iz Code Aurora Forum-a urade sve kako treba, ali kad je dori sve to ubacio u kernel, prebrisao je (overwriteovao) to LG-jevo "resenje" za core0 suspend.

Bam, odu sva jezgra na spavanjac, pa nema ko da ih budi. Zato je LG napravio "bro resenje" da jedno jezgro drema(mada ne bas tolko pametno iskodirano).

Mada za SOD su bila odgovorna tri skrivena baga.

Najvise mi je smetalo kad nije hteo da prihvati da iskljuci FW ROAMING ON SUSPEND u novom WiFi drajveru. Tu sam vec napravo. Mislim da je glupo da wifi chip skenira okolo mreze dok je u suspend modu i jede bateriju za dzabe.

Prihvatio je moje savete i neke patcheve sto sam mu slao na PM. Zapravo je bio poprilicno OK za njegov stav.

Hteo sam jos ranije da se aktiviram na XDA, ali me je faks sprecio :)

Bar je sad kernel odlicna osnova za Android L :)
Najzad je Kernel postao ozbiljan i zreo. Pretpostavljam da od sad moze biti samo još bolje, sta god to značilo. Još samo kad bi se kamera do kraja sredila, iako je već sad sa xdabebb modovima i podešavanjima neuporedivo bolja. Danas sam čačkao ortakov novi iPhone 6+... U potpunom mraku ne secka display, a slike sa tek tek svetlom skoro da nemaju šum. On je oduševljen a inače je profi fotograf sa objektivima i spravama vrednim nekoliko hiljada evra.

Ne znam tacno. Ne bih ga gurao preko 5 ili 6.
To zavisi od loudness-a fajla koji pustas. Neki mp3,flac,...blabla... moze da se u startu cuje jace od nekog drugog. Jednostavno da bude snimljen glasnije od drugog.

Tako da nije pametno preko 5 ili 6 da ga guras, sem ako nije neki tiho snimljen album/fajl.
Preko 10 nemoj, sem ako nije bas tih fajl.

Meni SOD nije dosao radi fstrima. Tako da je jedan od drugih bugova ubijao :) (meni znaci, ne znam kako drugima)

Najzad je Kernel postao ozbiljan i zreo. Pretpostavljam da od sad moze biti samo još bolje, sta god to značilo. Još samo kad bi se kamera do kraja sredila, iako je već sad sa xdabebb modovima i podešavanjima neuporedivo bolja. Danas sam čačkao ortakov novi iPhone 6+... U potpunom mraku ne secka display, a slike sa tek tek svetlom skoro da nemaju šum. On je oduševljen a inače je profi fotograf sa objektivima i spravama vrednim nekoliko hiljada evra.

Probaj v20G softver bez ikakvih modova. xdabeb nije nista u odnosu na ovaj kvalitet u mraku i polumraku. Odusevljen sam. Povecali su ekspoziciju i jos neke stvari (verovatno malkice smanjili ISO). Stvarno pravi neverovatne slike u tamnim prostorijama, i uvece u gradu. Zbog te kamere mi ne pada na pamet da se vracam na G3 ROM-ove. Imamo Sony imx132 i imx135 Exmor RS senzore, a iPhone 6 ima verovatno imx220.
Jedino Xperia-e mogu da imaju bolju kameru, ako Sony inzinjeri odrade dobar posao.

Plus jos 8.8.2 kernel. Cist ko suza, bez ikakvih problema. Stabilan, prikovan za zemlju.
Obavezno stavite 8.8.2 beta kernel. Ostali imaju veliki bug vezan za SOD
8.8.1 ima bug gde CPU ne ide u suspend pa pojede bateriju za cas

Inace, kameru u kernelu ne mozes izmeniti. Mnogo zavisi od raznih userspace drajvera i library-a koje koristi aplikacija za kameru (koji nisu opensource, vec LG-evi). Oni podesavaju ISO, ekspoziciju i ostale bitne stvari vezane za kvalitet slike. Kernel samo pruza low-level drajver za komunikaciju sa senzorom.

Poslednja izmena:
I Cloudy je pokupio taj SOD bug u svom kernelu, bar u onom koji koristi u 2.1 romu, preuređeni linaro kernel ako se ne varam. Ja sam koristio dorimanx mesecima, sve do pre par dana do 2.1 roma i nikada nisam imao SOD. Vraćam dorimanx-a.:)

Vrh Dno