Šta je novo?

LG G2

Koji kernel je najbolji za zvuk? Na sluskama, da se pojaca zvono...
Dori ovo fino pegla, mnogo bolje od stock.

Po meni je losiji Dorimanx kernel..drzao sam cloudy 1.4 i sve je bilo ok pa rekoh aj da probam i ovog drugog..ali sa njim poce telefon da se zaglupljuje prilikom otkljucavanja...cak se zabagovao tako da sam morao da ga vadim iz mrtvih..
Ne bih preporucio Dorimanx-a nikako..

Ovaj Dorimanx kernel v6.8 je mnogo bolji nego prethodne verzije čak i za G3 rom ...
Ko ima stock Android verujem da radi jos bolje ...

08/08/14

Kernel 6.8 STABLE!
*Merged HUGE update to SCHED CORE and RCU code from 3.10.y Android MSM CAF.
Apps open faster, many bugs fixed, CPU cores working great, and much more.
*Merged many Suspend updates to get rid of wakeup problems.
*Merged updates to Interactive CPU gov.
*Fixed PowerSuspend code messing with LCD panel wakeup... should fix all sods.
*Added ability to set max 3 cores online in STweaks (Triple Core)
*Merged many USB updates, that include better file transfer and bug fixes.
*Merged GPU (KGSL) updates.
*Patched with 3.4.102 main stream patch.
*Fixed sound noises when using old decoded files or low sample rates.
*Merged Sound Driver updates.
*Merged HDMI updates.
*Merged MMC Updates.
*Merged Power Manager updates and timekeeping!
*Fixed old bug in suspend code.
*Updated ONDEMAND CPU gov + Tuning.
*Merged NET and WIFI updates.
*Uploaded one more build for VS980 without knock code support. i hope it's will work for people without ROM that support Knock code.

@vizionar - rut, rikaveri pa G3 rom ....
Ukratko čudne mane si nasao - npr niko se do sada nije žalio na vreme i datum.

Inace nije loša ova Mi2raw aplikacija - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maginmp.app.mi2raw u kombinaciji sa http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=106&platform=Windows cheers

Već je izašao 6.9, changelog:

12/08/14

Kernel 6.9
*Merged updates for sound driver.
*Merged updates for SCHED CORE.
*Fixed MSM/INTELLI hotplugs wake/resume functions.
*Merged BIG update to SLIMBUS (HDMI) driver.
*Merged updates to OCMEM.
*Enabled possibility to use external app modules with my kernel.
should fix all kind of MODS.
*Merged updates for MMC driver.
*Updated LINARO kernel builder internal code to 2014.08 release.
*Merged updates to Interactive + tuning.
*Merged big update to kernel futex and rmutex code. used for many functions and drivers.
*Merged update for EXT4 code.
*Fixed STweaks Sound Controls when used along with Faux sound App.
now both control gains as needed. mic + speaker via STweaks, and headphones + in call speaker via Faux App!
*Merged update for cpu-boost code that help hotplugs to run better.
*Uploaded VS/LS980 no knock builds.

Inače, meni Mi2raw daje katastrofalne rezultete u kombinaciji sa raw decoderom, okačiću poređenje sa xdabebb-ovom aplikacijom kad budem imao vremena

Ovo što je Dorimanx uradio sa zvukom na G2 je brutalno. Usudiću se da kažem i bolje od iphone. U STweaks može da odvrne da probije mozak, može se podesiti i zvuk zvona, spikerfon... Ja sam oduševljen, od očaja do brutalno dobrog zvuka na sluškama (Sennheiser CX 300 II ).
Kod mene je 6.8. Skidam 6.9.

Poslednja izmena:
Ovo što je Dorimanx uradio sa zvukom na G2 je brutalno. Usudiću se da kažem i bolje od iphone. U STweaks može da odvrne da probije mozak, može se podesiti i zvuk zvona, spikerfon... Ja sam oduševljen, od očaja do brutalno dobrog zvuka na sluškama (Sennheiser CX 300 II ).

Jel ti se desavalo da se zaglupi telefon prilikom otkljucavanja?

Ne. Desilo mi se dva puta u par dana ovo, kada ubijem sve app u menageru da zaglupi, treba malo vremena da se stabilizuje. Na 6.8. Upravo ubacen 6.9. Wipe posle za svaki slucaj, ne moze da skodi.

Zašto bi ubijao aplikacije? Nije ti ovo android 1.6 i 2009. godina ;)

Jel ih ubijaš i na iOS-u?

Da, uvek poslednje verzije, sređeno - tako da je osim drugih stvari i zvuk stvarno odličan :)
Samo instalirao sam sad Cloudyfa v1.4 kernel pošto imam G3 rom i mogu reći da je baterija bolja nego kod Dorimanx-a ...

Ukratko - ko ima stock (fabrički) Android neka koristi Dorimanx kernel (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2725023), ko ima G3 rom onda Cloudyfa kernel (https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=14807)

Inače, meni Mi2raw daje katastrofalne rezultete u kombinaciji sa raw decoderom, okačiću poređenje sa xdabebb-ovom aplikacijom kad budem imao vremena

E nemoj tu aplikciju da koristiš nego na mobilnom - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.psmobile ili ovu na računaru - http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=106&platform=Windows

To je savet developera aplikacije, tako da je sigurno najbolje ;)

jlbDpnv.jpg

DlgUu5a.jpg

Album G2 RAW- https://www.flickr.com/photos/32133048@N08/sets/72157646229886772/
Album 2 G2 RAW- https://www.flickr.com/photos/72211393@N00/sets/72157646248478946/

Poslednja izmena:

Mali off posto slucajno pratim ovu temu, a posto vrv nisi developer ne znas da je drugi state kada je aplikacija u pozadini i kada je ubijena - trosi vise protoka i baterije u vecini slucajeva - kod nekih je cak i toliko drasticno da trosi kao i kada je koristis... Kod iOS je malo drugacija prica...

Danilo kako otvoriš raw fajl sa Adobe aplikacijom? Direktni me šalje u galeriju a tamo ne pokazuje raw.

Probao sam sta radi, ima li bagova, to sam jedino primetio. Naravno da ne gasim, ima 2GB ram, nek rade nesto, za sta prumaju platu :D

@Danilo, na kom je bolji zvuk?

Danilo kako otvoriš raw fajl sa Adobe aplikacijom? Direktni me šalje u galeriju a tamo ne pokazuje raw.

E to je problem što android nema podrršku za RAW format pa nema slika u galeriji ...
Nađeš neki fajl menadžer odeš u Mi2raw folder i open with pa as picture i klikneš na Adobe Photoshop Express aplikaciju.

Mada je možda lakše da se poveže telefon sa računarom i da se to radi na kompu jer su slike velike (što je dobro jer imaju mnogo više informacija i detalja u odnosu na jpeg format)

Radi iz Total Commander-a. Hvala.

Mali off posto slucajno pratim ovu temu, a posto vrv nisi developer ne znas da je drugi state kada je aplikacija u pozadini i kada je ubijena - trosi vise protoka i baterije u vecini slucajeva - kod nekih je cak i toliko drasticno da trosi kao i kada je koristis... Kod iOS je malo drugacija prica...
Nisam developer, ali imam iskustva puno, a ne bih da ulazim u ovu raspravu, očito da ne znaš kad si rekao to što si rekao... A i razumeo me Ivan.
Probao sam sta radi, ima li bagova, to sam jedino primetio. Naravno da ne gasim, ima 2GB ram, nek rade nesto, za sta prumaju platu :D

@Danilo, na kom je bolji zvuk?
Aha, rekoh posle toliko promenjenih telefona nije valjda da ne znaš da ne moraš da ubijaš aplikacije :) šteta što se LG ugledao na Samsung i pokupili bloat i usporenja, mogao je da se ugleda na HTC i da vaskrsne. No videcemo G4, pošto G3 nije opravdao ono što je G2 uradio.

Nisam developer, ali imam iskustva puno, a ne bih da ulazim u ovu raspravu, očito da ne znaš kad si rekao to što si rekao... A i razumeo me Ivan.

Aha, rekoh posle toliko promenjenih telefona nije valjda da ne znaš da ne moraš da ubijaš aplikacije :) šteta što se LG ugledao na Samsung i pokupili bloat i usporenja, mogao je da se ugleda na HTC i da vaskrsne. No videcemo G4, pošto G3 nije opravdao ono što je G2 uradio.
Izvoli druze:
http://developer.android.com/reference/android/app/Activity.html
Prouci i dalje citav developer section vezan za ovo i nadji na netu primere sta ljudi naprave kada je app u background - naravno sve zavisi od toga sta je developer uradio...

A sad druga stvar - sta je to G3 razocarao - imas 2 verzije - jednu narodsku od 2GB i jednu koja je ustvari flagship sa 3GB - nisam video nikakav problem zbog bloata dok koristim pomenuti, niti mi jede bateriju, niti mi je usporen telefon...

Šta je razočarao? Nepotrebni 2K ekran, sasvim je dovoljan i 1080p + ostavili 3000 mah bateriju, a uz rezoluciju povećali i dimenzije ekrana na 5.5... Da su stavili jedno 4000 mah bateriju. Kamera ista, onaj laser focus marketing, ois + je isto marketing u odnosu na ois iz G2.

Sto bi sad neko uzeo veći ekran za 0.3", da mu baterija traje pola dana znači opet nerviranje oko baterije, da ima 2K ekran kao oštriji koje neće baš moći da vidi i sve to da plati još jedno 200 evra doplatu.

http://www.howtogeek.com/127388/htg-explains-why-you-shouldnt-use-a-task-killer-on-android/
A i evo ti jedan tekst za task manager-e. Lepo je sve tamo što je napisano u onom tvom linku, ali in real life tako nije. Developeri nisu takvi da naprave dobru aplikaciju, čast izuzecima.

Poslednja izmena:
Sys appovi se trebaju samo pokretati. Ostali appovi osim messengera i aktivnih procesa nemaju sta traziti u memoriji. Novi android naspram starog je nebo i zemlja. A ubijanje procesa kojeg android system zeli ponovno pokrenuti takodjer nema smisla, zacarani krug.

Šta je razočarao? Nepotrebni 2K ekran, sasvim je dovoljan i 1080p + ostavili 3000 mah bateriju, a uz rezoluciju povećali i dimenzije ekrana na 5.5... Da su stavili jedno 4000 mah bateriju. Kamera ista, onaj laser focus marketing, ois + je isto marketing u odnosu na ois iz G2.
2K ekran da li je nepotreban - tu se slazem, ali isto tako mi ne smeta. Sto su povecali dimenzije ekrana - to mi je plus a ne minus. Ne mozes nikako dobiti bateriju veceg kapaciteta iste velicine - mislim moguce je sa boljom tehnologijom, ali posto su vec koristili najbolje sto su imali mogli su jedino da povecaju mozda na 3100 - toliko je tehnologija napredovala. Za vecu bateriju treba vise prostora, vise prostora = manje prostora za hardware = zrtvovanje hardware-a i hladjenja sto nisu hteli da urade. Laser focus jeste nesto malo brzi ali nista znacajno i jeste naravno marketing. OIS nije marketing jer zaista lepo radi - pogotovo se primeti na video snimcima.

Sto bi sad neko uzeo veći ekran za 0.3", da mu baterija traje pola dana znači opet nerviranje oko baterije, da ima 2K ekran kao oštriji koje neće baš moći da vidi i sve to da plati još jedno 200 evra doplatu.
Druze ako nemas telefon ne znaci da treba da lupas. Meni baterija sa ekranom 60-100% osvetljenja potraje 24h ili vise - imas u G3 temi screenshotove. S' tim da razgovori trose isto koliko ekran otprilike - ja sam dobio sa 100% oko 3.5 - 4 sata SOT-a, i oko 2-2.5 sata razgovora. Ako zanemaris razgovore dobices 5 - 6.5 sati SOT-a sto je super. Ja ne znam ko vise od 4 sata dnevno cacka telefon (ako zanemaris razgovore) - da li taj neko ima zivot uopste... Sto se tice doplate - normalno je kada izadje novi telefon da mu bude veca cena i onda vremenom opada.
Evo ti sa teme SS gde mi je mreza stalno varirala 2G/3G, uz to sam jos i koristio Azubu i Twitch, posle toga sam imao i bolje rezultate (pogotovo ako si u gradu gde je normalan signal) - ovo je sve posle update-a koji je LG izbacio zbog bas power managementa (jer su imali problem sa standby potrosnjom):
6yqybyqe.jpg

uqyga5y4.jpg

e8use2uq.jpg

http://www.howtogeek.com/127388/htg-explains-why-you-shouldnt-use-a-task-killer-on-android/
A i evo ti jedan tekst za task manager-e. Lepo je sve tamo što je napisano u onom tvom linku, ali in real life tako nije. Developeri nisu takvi da naprave dobru aplikaciju, čast izuzecima.
Znaci ti meni kao developer-u i android dokumentaciji kazes - lepo je napisano ali nije tako in real life? Da li si ti ozbiljan? Znaci nesto cime se ne bavis i o cemu sam kazes da ne znas ucis druge koji se time bave da to nije tako. Znaci dokumentacija za android SDK je pogresna... Svasta cu jos nauciti ovde :d

Pa sto ne? Treba da budu u cache-u radi brzeg podizanja i manjeg utroska energine tj baterije :)
Nisu one u cache-u - one rade u pozadini kao processi. Razgranici cache i process... I bas zato sto rade, one trose energiju tj. bateriju, pa samim tim imas veci utrosak baterije. Koliko utroska naprave sve zavisi od toga sta rade i koliko stoje u pozadini. Npr. ako facebook palis 3 puta dnevno po 10 min nema poente da ti stoji u pozadini kao process i trosi bateriju... Postoje razne vrste optimizacija vezane za ovo i utrosak baterije i ne bih da zalazim u to, ali poenta price jeste - odlicno optimizovana aplikacija ce da ima mali utrosak baterije (ali opet ako je ne palis cesto, nije zanemarljiv i dobro je ubiti), dok ce neka losije optimizovana aplikacija ti ubiti bateriju. Ako te zanima vise detalja kada se uhvatis developmenta dacu ti lepo par snimaka sa raznih predavanja na ovu temu pa ces moci da proucis sta, kako i zasto, a do tada molim te da ne odvaljujes nesto o cemu se razumes i siris dezinformacije ljudima koji citaju temu.

Poslednja izmena:
Da se svi drze svega dokumentovano u development android aplikacija ne bi postojao BBS (betterbatterystats). Ti ako pravis aplikacije po PS-u, svaka ti cast, ali koliko je popularna tema na XDA BBS, a i ovde, sve ti jasno koliko se aplikacije lose prave. Pa onda ti uzmes pa ubijes aplikaciju, pa se ona u pozadini dize opet, pa radi sync, pa mozda nije zapamtila u kojem je "state"-u, pa opet sve ispocetka i tako u krug crpi bateriju. Da mogu da nadjem negde tekst nekog lika na XDA koji je radio test sa task killerom i bez njega i imao je ne znam koliko veci procenat baterije kad nije koristio task killer. Em ti treba vise snage da pokrenes opet aplikaciju (skace CPU na max da bi je sto pre digao + vreme provedeno) = visa temperatura sto govori da vise crpi bateriju, nego da je imas u cache-u gde ne radi nista u pozadini stoji u RAM-u (CPU skace mozda na max (sve zavisi od podesavanja kernela) + manje vreme provedeno u dizanju aplikacije) = manje zagrevanje, manje trosi bateriju u pokretanju aplikacije.

Za OIS+ koji ima G3 u odnosu na OIS "obican" koji ima G2 sam mislio kada sam rekao da nema razlike.

Ovo sto si okacio rezultate, sa G2 bi imao bar 50% baterije.

Za aplikacije kao sto rekoh vise necu komentarisati niti imam nameru da pisem 5-10 strana teksta da bi ti objasnio kako to sve radi i sta se desava - rekao sam i ostajem pri tome - aplikacije koje ne palis svaki cas vredi ubijati zbog baterije...

Sto se toce G2 nisam cackao uporedo sa G3 kameru da vidim razliku - samo kazem da na G3 stabilizacija radi nevidjeno dobro. Sto se tice baterije nisam ni uporedjivao sa G2, vec sam rekao da je glupost da se G3 treba 2 puta dnevno puniti jer ce bez problema izdrzati 1 dan. Ako nekome izdrzi manje ili baterija ne valja ili bih ozbiljno bio zabrinut za psihu i zdravlje...

Jeste i ja kazem dzaba pisati... Napisao ja iz licnog iskustva i iskustva mnogih, ali ne vredi...

Đilkoš i lično iskustvo, ovamo pametuje o kvalitetnom zvuku na telefonu (ViPER4Android) , a istovremeno je fan raštimovane pevaljke Cece i njenog kvalitetnog zvuka - pogotovo na koncertu :D

G3 rom i Cloudyfa 1.4 kernel mnogo bolje rezultate daju od kombinacije G3+Dorimanx...

174b626c6490236da3f3106bebb9d304.jpg

STOCK android - Dorimanx kernel
G3 rom - Cloudyfa kernel

To je proverena kombinacija :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno