Šta je novo?

LG G2

Prodajem svoj Note2 danas i troumim se šta uzeti sledeće:
1) S4
2) Nexus 5
3) LG G2
E sad s4 ne bih uzimao jer sam u poslednjih 4-5 god imao samo njihove telefon(msm sluzili su me OK) ali hocu promenu. Nexus je odlican telefon, dobija prvi update ali nema slot za sd karticu, lg isto nema slot ali mu je dobra kamera, ekran, baterija...(sve su to i prednosti nexusa i s4)ali mu brzo pada cena?! Jos jedna prednost s4 i G2 je infra-crveni port.
Kako vas sluzi G2, kakvo je stanje sa custom rom...ima li jos nesto za-protiv?

Prodajem svoj Note2 danas i troumim se šta uzeti sledeće:
1) S4
2) Nexus 5
3) LG G2
E sad s4 ne bih uzimao jer sam u poslednjih 4-5 god imao samo njihove telefon(msm sluzili su me OK) ali hocu promenu. Nexus je odlican telefon, dobija prvi update ali nema slot za sd karticu, lg isto nema slot ali mu je dobra kamera, ekran, baterija...(sve su to i prednosti nexusa i s4)ali mu brzo pada cena?! Jos jedna prednost s4 i G2 je infra-crveni port.
Kako vas sluzi G2, kakvo je stanje sa custom rom...ima li jos nesto za-protiv?
Samo zbog baterije,uzmi G2,sve ostalo je u rangu pomenutih telefona.Custom romove imaš po želji,Cloudijevi su odlični.Mnogi od nas na forumu koriste G3 rom.Ako ti treba veća memorija,uzmi od 32 GB.

Uzeh i ja G2, D802 verziju sa LGD ekranom.
Jedno 2 nedelje sam bio na stock kit ketu i pre par dana sam presao na Cloudy G3 1.2
Sto se tice brzine otvaranja aplikacija i generalno brzine telefona rekao bi da su tu negde.
Samo sto imam problem sa FC video i picture aplikacije, mislim nasao sam ja druge ali me nervira, radio takodje crashuje, kada hocu da promenim raspored home, back i recent dugmica isto se desava FC...
Ne znam zbog cega, uradio sam clean install, wipe svega sto treba i opet zeza?
Inace ubacio sam i XCamLG_v5.0.0 koa shuri, ima mogo vise opcija od stock-a ali mi se cini da i dalje sporo fokusira video i da i dalje ima onog glupavog zamucivanja tokom snimanja?:S
I tako....i dalje se polako upoznajem sa telefonom i njegovim mogucnostima.
Da, imam problem i sa xpose aplikacijom nece da instalira one module il sta vec treba da bi se pokrenula, mislio sam da promenim dpi ekrana da ne bude sve ovako veliko.
Jel postoji neka druga opcija da to uradim ili samo preko ove aplikacije?
Kernel je stock 3.4.94

Deluje kao da imam samo probleme sa njim ali zaista nije tako, odlicno radi super je brz, samo par ovih sitnica da sredim i ko bombona.:D

Da li je tesko da se rutuje i ubaci custom rom na G2 (u odnosu na Samsungove modele) :)

Sta znam, meni nije.
U stvari poprilicno je isti proces, meni barem bio.
Ja sam radio po uputstvu sa prve strane( hvala bender_007), pre toga proverio koju verziju panela imam preko njegove aplikacijice i onda lagano po uputstvima.
U sustini za sat dva vremena guglanja i par klipova sa you tube i mozes sve da sredis.:)

Uzeo sam G2 pre jedno 2 nedelje koristio ga i odlicno radio, danas bio na stolu i od jednom je poceo da blentavi sa ekranom, ekran drhti i pogravaju ikonice kad se koristi ali sve radi, telefon nije uopste ispao niti se nesto prosulo po njemu, jel zna neko da li je to mozda do softvera?Imam njegov softver nisam ubacio nikakav custom room, ja ne verujem da to moze da biti do ekrana, kad nije imao nikakav udarac, niti se nesto prosipalo po njemu kao sto sam napomenuo.Da li je to moguce i da li moze biti do softvera, ako se nekom desilo ili zna nesto o tome, neka odgovori. Hvala unapred

Poslednja izmena:
Stock softver radi dobro ma g2 i ako ti se to desava 99% da je hardver. Najbolje ne dirati nego u servis na garanciju.

Bender_007 ili ostali, da li možete da date i unroot uputstvo u slučaju da treba da se nosi telefon u servis ili slično? Hvala unapred

Mislim da je jedno 2000 puta napisano.
Treba flesovati kdz namenjen za vas telefon i sve ce biti kao iz fabrike.

Ok, nego sam mislio da bude sve u prvom postu kao što je već napisano za rootovanje i za promene rom. Samo predlog... :)

Imam LG G2 D802 sa korejskim firmware-om 2 sedmice i služi odlično.

Imam par pitanja, pa ako neko zna i moze pomoci, bio bih zahalan:
1. Moze li se Memo ili Notebook koristiti kao shopping list? ja nisam uspeo (ima bullets ali ne i krizanje/cekiranje uradjenog). Ako ne moze, koju aplikaciju vi koristite za napomene i to do/shopping liste?
2. Da li znate kako resiti problem tihog zvuka sagovornika u bucnim sredinama?
3. Da li znate kako resiti problem reseta datuma i vremena nakon što je telefon ugasen neko vreme?

P.S. Citao prethodne stranice ovog thread-a, i druge forume isto, ali nisam nasao konkretne odgovore na ova pitanja.

Ovaj dio je nebitan za one koji mi pokusavaju pomoci odgovorima na pitanja :) Ovo je samo moj pokusaj pomoci potencijalnim kupcima tj. deljenje iskustva sa telefonom.

Mane za sada:
1. Kamera, iako dobra, nije mnogo bolja od Xperia S, a u tamnijim uslovima je cesto i losija. Xperia S slika bolje slike nocu ako je ruka bas mirna, i to ne zbog kvaliteta kamere, nego zato sto LG unistavanjem suma na slikama unisti i detalje pa sve izgleda kao vodenim bojama da je slikano, bez detalja, zamrljano... plus, slikanje nocu veoma sporo) i nekada slika malo hladnije nijanse. Za ovo sam znao pre kupovine, mnogi se zale, nije prestrasno jer ne ocekujem da kamera bude profi, ali bih volio da je algoritam za unistavanje suma na slikama malo blazi, tada bi vise detalja slika imala. Zvuk na videu je dobar samo ako ste blizu izvora zvuka, u suprotnom veoma los. Predlazu instalaciju fix-a, ali za to treba root i backup je pozeljno uraditi, a to mi se ne radi jos.
2. Slabo cujem sagovornika u bucnim sredinama. Nisam nasao resenje.
3. Datum i vreme se resetuju ako je telefon ugasen nekoliko sati. Nisam nasao resenje.
4. Ekran nekad ne reaguje na dodir kada telefon lezi n stolu i sl. (isti problem ima i Nexus 7 2013). Cim se podigne malo tel, ekran radi savrseno.
5. Slabiji/osetljiviji GPS signal - znatno slabiji i sporiji nego na Xperia S, ali u autu ispod sajbe ga hvata bez problema i dovoljno brzo (probao za vikend). Trazio resenje, ali me ne smara me toliko da upotrebljavam neka resenja za koja kazu da pomazu (mada nisam nasao konkretan odgovor koji pomaze u svim slucajevima).

Pozitivna iznenadjenja:
1. Baterija - znao sam pre kupovine da je dobra, ali ovo je fenomenalno!
2. Interfejs - u pravu su oni koji kazu da je saren i mozda u nekim momentima previse "in your face" ali je brate praktican, sve potrebne komande su pri ruci. Uvek moze bolje, ali meni je i ovo odlicno.
3. Mi2raw camera - Nije do LG-a, ali posto je ovo dostupno samo za par telefona, medju kojima je i LG G2, smatram to prednoscu ovog telefona. Program ne zahteva root, normalno se instalira, a omogucava slikanje u raw formatu - nikad se nisam time bavio ali sam probao i vidim da su slike, iako sa mnogo vise suma i blazeg kontrasta, vidljivo detaljnije (kada se zumira neki detalj malo dalje). Ko se malo razume u obradu raw fotografija, problem sa kamerom koji sam gore naveo kao manu je uveliko resen.
4. Wireless storage - ne treba mi neka aplikacija za to.
5. video player - ne treba mi cak ni MX player :)

Strah:
1. da ne ispadne :)
2. da se ne pojavi problem u neosetljivosti ekrana (vidim da dosta ljudi ima problem s tim, pojavi se nicim izazvano...)

Poslednja izmena:
Da li Dorimanx radi sa G3 romom ili samo stock G2?

@vizionar Probaj Google Keep ili Evernote za te šoping liste. Keep je jednostavan za upotrebu.

vizionar probaj sa aplikacijom any.do na google play super je

Evo, takav problem sa ekranom imam, niti je telefon ispao, niti je nesto prosuto po njemu, stajao je na stolu i sam je poceo tako isto da se ponasa.Da li neko zna u cemu je mozda problem ili ako je neko imao pa je pronaso resenje.Problem je sto nemam garanciju pa me zanima koliko bi me to sve kostalo, ako neko zna? Ne verujem da je ceo ekran u pitanju, jer kao sto kazem nikakvo ostecenje nije doziveo.
Telefon moze da se koristi, radi sve samo sto tako brljavi, znaci nije touch otisao.

Poslednja izmena:
A jel si probao da ga restartujes?

Jel ima neko neko misljenje ili zna resenje za onaj moj problem gore?

Ovaj Dorimanx kernel v6.8 je mnogo bolji nego prethodne verzije čak i za G3 rom ...
Ko ima stock Android verujem da radi jos bolje ...

08/08/14

Kernel 6.8 STABLE!

*Merged HUGE update to SCHED CORE and RCU code from 3.10.y Android MSM CAF.
Apps open faster, many bugs fixed, CPU cores working great, and much more.
*Merged many Suspend updates to get rid of wakeup problems.
*Merged updates to Interactive CPU gov.
*Fixed PowerSuspend code messing with LCD panel wakeup... should fix all sods.
*Added ability to set max 3 cores online in STweaks (Triple Core)
*Merged many USB updates, that include better file transfer and bug fixes.
*Merged GPU (KGSL) updates.
*Patched with 3.4.102 main stream patch.
*Fixed sound noises when using old decoded files or low sample rates.
*Merged Sound Driver updates.
*Merged HDMI updates.
*Merged MMC Updates.
*Merged Power Manager updates and timekeeping!
*Fixed old bug in suspend code.
*Updated ONDEMAND CPU gov + Tuning.
*Merged NET and WIFI updates.
*Uploaded one more build for VS980 without knock code support. i hope it's will work for people without ROM that support Knock code.

@vizionar - rut, rikaveri pa G3 rom ....
Ukratko čudne mane si nasao - npr niko se do sada nije žalio na vreme i datum.

Inace nije loša ova Mi2raw aplikacija - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maginmp.app.mi2raw u kombinaciji sa http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=106&platform=Windows cheers

Poslednja izmena:
Vrh Dno