Šta je novo?

LG G2

Testiram pro2port v3 i mogu da kažem da se stvar dosta poravila u odnosu na v2. Uz par fixeva uspeo sam da namestim tel kako mi odgovara(za sada).

A20b open eur je po meni čist šamar vlasnicima G2. Dobijaju se samo bagovi a poboljšanja su pomnožena sa nulom!

Na koje bagove i kakav samar mislis, posto ja ga evo koristim pa da vidim slazemo li se...

Ja sam npr osetio neverovatnu promenu os , mnogo je brzi , fluidniji sve je to nekako bolje, dok su npr igrice zlooooo na svakoj igrici imam 5000000 lagova bilo to neka open gl 2 igrica dobre grafike bilo neka slabija.Ne znam da li da kzdzujem na 4.2.2 pa da cekam ota ali ota kao da nece nikada za operatere...

Da li po vama treba vracati stock 4.2.2 , i cekati ota i zasto?
Samo jos jedno pitanje , da li je stocK za g2 d80210a 1,9 GB?

PS.Da li se to meni cini ili ti taj [PORT] ISKRITIKOVA najgore od svih , kad smo ga vec mi bili imali?

Poslednja izmena:
Uspeo sam da se vratim na stock, ali vise mi ne prijavljuje ota kk. U cemu je problem sad? Da li ce stici, ili moram opet da se mučim da dođem do njega?

Uspeo sam da se vratim na stock, ali vise mi ne prijavljuje ota kk. U cemu je problem sad? Da li ce stici, ili moram opet da se mučim da dođem do njega?

Vise ti ne prijavljuje, sto znaci da ti je prijavljivao vec ota update, sto iziskuje pitanje sta si ti onda uradio?

Rekose zvanicno da KitKat kod nas stize u Martu... Valjda nisu takvi ljudi da cekaju bas poslednji dan...

Ajde da podelim i ja svoja iskustva:

Dakle telefon koji sam uzo nije vezan ni za jednu mrezu, 4.4.2 KK mi je ponudjen za download pre par dana, skinuo preko fona update (oko 530 mb) i instalirao.

Ono sto sam primetio, telefon zaista radi brze sto se tice kretanja kroz meni, brze se ulazi u kameru i brze se okidaju fotke.
Takodje, ne znam da li ste imali ovakav problem na vasem fonu ali puckanje koje se s vremena na vreme culo tokom razgovora za sada nisam primetio mada ne znaci da ga nema :)

tastaturu su minijaturno promenili u smislu da kad je ukljucen onaj mod kada nije preko celog ekrana vec u stranu, kad prebacim na onaj deo sa znakovima interpunkcije ne vraca se na full width (a taman sam se naviko)...

BAGOVI:

Ono sto sam primetio kao bag je to sto recimo iz vajbera i jos nekih aplikacija kada pokusam da drzim home button kako bi mi pokazao aktivne aplikacije maltene je nemoguce da to odradi nego me, kolko god dugo da drzim, vrati na home screen pa tek onda mogu da udjem u listu aktivnih aplikacija.

Ne znam da li ste primetili ali kada otkucate zapetu iz onog drugog screena tastature, dodaje spejs i pre i posle nje i to vam dodatno zauzme umesto tri, 91 karakter u poruci! to je bio bag i ranije, ni sad nije ispravljen.

Dalje, ne znam da li je bag ali sada posle update-a kada npr posetim fejsbuk preko difoltnog browsera i otvorim neku fejsbuk sliku, pokaze je kao veoma malu.

neke zahtevnije igre nisam probao.

Bateriju sam danas akao mnogo tako da ne mogu da procenim da li je optimizovanije njeno koriscenje, utisak o tome cu dati u nekom drugom postu :)

Ovo što kažeš za home dugme kod mene se ne dešava. Sve radi kako i treba i odmah otvara recents. Resetuj fon ako nisi posle update-a.

Da, preporučljivo je čekati kitkat konkretno za tržište sa kojeg je telefon. Čak je i boja bitna jer je lg očigledno imao varijacije u hardverskim komponentama.

kako mislis i na sta sa ovim - varijacijama u HW komponentama...?

Evo, moj sim free, na Vip mreži, preko tel. update ništa, a ponudio mi jutros update preko LG PC Suite.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se za dupli post, ali prošlo preko pola sata.
Upgrade, sve je prošlo uspešno. Osim izgleda taskbara gornje (sve belo), sređenog auto osvetljenja, bržeg double tap otključavanja i ajde de - prozirnog (ne gradient prozirnog bara) za sada ne vidim ništa revolucionarno.
Ah, da, kamera, kao što sam i očekivao, isti drop kao što je bio na 15 fps, isto brz fokus (tj. spor) u slabo osvetljenim uslovima, mene to ne nervira, tu ništa nisam ni očekivao (jedino se brže uključuje), ali oni koji žele da to radi kako treba, moraće tražiti ona xda-rešenja, ili menjati tel....Ako neko ne koristi odličan stock video player, mx player mi javlja da ne podržava ovu verziju androida, doduše imam neku pro verziju, verovatno ću morati skinuti free sa Play-a. I tako, probao Antutu, izuzetno nizak score, u rangu 28k, očekivao sam isto ili bar nešto više od 35k koje sam max dostigao kad je tek stigao, no možda su nešto promenili u optimizaciji programa, ostaje njakanje i testiranje

Poslednja izmena:
Testiram pro2port v3 i mogu da kažem da se stvar dosta poravila u odnosu na v2. Uz par fixeva uspeo sam da namestim tel kako mi odgovara(za sada).

A20b open eur je po meni čist šamar vlasnicima G2. Dobijaju se samo bagovi a poboljšanja su pomnožena sa nulom!
Jesi li uspeo da ubacis radio fm? I ja sam na v3 portu, nikako mi ne uspeva.

WTF, gde je uključivanje GPS prijemnika, ili sam ja ćorav ili nema?
EDIT:
Malo sam se uplašio, skeptik, hehe, ništa, nema klasična ikona za GPS, nego uključiti Location - bez veze... pozitivno je što (posle prvog pozicioniranja) vrlo brzo nalazi poziciju po uključivanju aplikacije, 2-3 sec. A imao sam ponekad problema baš sa tim.

Poslednja izmena:
Na koje bagove i kakav samar mislis, posto ja ga evo koristim pa da vidim slazemo li se...

Ja sam npr osetio neverovatnu promenu os , mnogo je brzi , fluidniji sve je to nekako bolje, dok su npr igrice zlooooo na svakoj igrici imam 5000000 lagova bilo to neka open gl 2 igrica dobre grafike bilo neka slabija.Ne znam da li da kzdzujem na 4.2.2 pa da cekam ota ali ota kao da nece nikada za operatere...

Da li po vama treba vracati stock 4.2.2 , i cekati ota i zasto?
Samo jos jedno pitanje , da li je stocK za g2 d80210a 1,9 GB?

PS.Da li se to meni cini ili ti taj [PORT] ISKRITIKOVA najgore od svih , kad smo ga vec mi bili imali?

Npr bluetooth bag, kamera, pucketanje i šum u levoj slušalici, gl grafika.

Kritikovao sam V2 a V3 je daleko bolji. Očekuje se V4 sa podrškom za recovery sa zakrpljenim kernelom.

Ajde da podelim i ja svoja iskustva:

Dakle telefon koji sam uzo nije vezan ni za jednu mrezu, 4.4.2 KK mi je ponudjen za download pre par dana, skinuo preko fona update (oko 530 mb) i instalirao.

Ono sto sam primetio, telefon zaista radi brze sto se tice kretanja kroz meni, brze se ulazi u kameru i brze se okidaju fotke.
Takodje, ne znam da li ste imali ovakav problem na vasem fonu ali puckanje koje se s vremena na vreme culo tokom razgovora za sada nisam primetio mada ne znaci da ga nema :)

tastaturu su minijaturno promenili u smislu da kad je ukljucen onaj mod kada nije preko celog ekrana vec u stranu, kad prebacim na onaj deo sa znakovima interpunkcije ne vraca se na full width (a taman sam se naviko)...

BAGOVI:

Ono sto sam primetio kao bag je to sto recimo iz vajbera i jos nekih aplikacija kada pokusam da drzim home button kako bi mi pokazao aktivne aplikacije maltene je nemoguce da to odradi nego me, kolko god dugo da drzim, vrati na home screen pa tek onda mogu da udjem u listu aktivnih aplikacija.

Ne znam da li ste primetili ali kada otkucate zapetu iz onog drugog screena tastature, dodaje spejs i pre i posle nje i to vam dodatno zauzme umesto tri, 91 karakter u poruci! to je bio bag i ranije, ni sad nije ispravljen.

Dalje, ne znam da li je bag ali sada posle update-a kada npr posetim fejsbuk preko difoltnog browsera i otvorim neku fejsbuk sliku, pokaze je kao veoma malu.

neke zahtevnije igre nisam probao.

Bateriju sam danas akao mnogo tako da ne mogu da procenim da li je optimizovanije njeno koriscenje, utisak o tome cu dati u nekom drugom postu :)

To su sw bagovi koji i ne moraju da imaju veze sa telefonim.

kako mislis i na sta sa ovim - varijacijama u HW komponentama...?

Očigledno je da se isti FW različito ponaša na d802 sa različitih tržišta.

Ako je HW indetičan zašto je to tako?

Update je vezan za imei pa prema tome i za seriju telefona.

Moja pretpostavka je da postoje razlike koje zahtevaju fino štelovanje kroz fw.

Jesi li uspeo da ubacis radio fm? I ja sam na v3 portu, nikako mi ne uspeva.

Uspeo sam. Postoji tema na xda fmradio fix a i linkovao sam ga u pro2portv3 temi. Obavezno ubaci spafix.zip koji ispravlja mikrofon bug na interfonu.

Poslednja izmena:
Kod mene ništa od tih navedenih bagova, sve radi kako treba... no nisam neki heavy user, pa ću tek s vremenom skontati ostale + ili -

Izvinjavam se za dupli post, ali prošlo preko pola sata.
Upgrade, sve je prošlo uspešno. Osim izgleda taskbara gornje (sve belo), sređenog auto osvetljenja, bržeg double tap otključavanja i ajde de - prozirnog (ne gradient prozirnog bara) za sada ne vidim ništa revolucionarno.
Ah, da, kamera, kao što sam i očekivao, isti drop kao što je bio na 15 fps, isto brz fokus (tj. spor) u slabo osvetljenim uslovima, mene to ne nervira, tu ništa nisam ni očekivao (jedino se brže uključuje), ali oni koji žele da to radi kako treba, moraće tražiti ona xda-rešenja, ili menjati tel....Ako neko ne koristi odličan stock video player, mx player mi javlja da ne podržava ovu verziju androida, doduše imam neku pro verziju, verovatno ću morati skinuti free sa Play-a. I tako, probao Antutu, izuzetno nizak score, u rangu 28k, očekivao sam isto ili bar nešto više od 35k koje sam max dostigao kad je tek stigao, no možda su nešto promenili u optimizaciji programa, ostaje njakanje i testiranje

Sve mi govori da nisi uradio hard reset posle flesha, mozda kamera proradi, mozda ne ali scor bi trebao definitivno da bude veci, do 30-32k ,,sto se tice mx plejera, meni na nexus 7 radi odavno na kk I to je izbacio do sada preko 3 apdejta za kk..

@ salenjak

MX Player sigurno radi na KK 4.4.2 - kod mene na Nexus 7 još od 1.7.24 nema nikakvih problema, a sad je 1.7.26.

Kod mene antutu baca skoro 35000. Obrisao sam sliku a mrzi me opet. Stavljao sam na xda..

Hard reset, misliš - najobičniji factory reset iz menija, ili na dugmiće ono kao volume up + power (iako mislim da za to treba biti instaliran neki recovery), neko će se možda nasmejati što pitam, ali ne moraju baš svi da znaju sve, hehe. Evo kopiram memoriju, proveravam jel sve sinhronizovano, pa "palim" reset...

Hard reset, misliš - najobičniji factory reset iz menija, ili na dugmiće ono kao volume up + power (iako mislim da za to treba biti instaliran neki recovery), neko će se možda nasmejati što pitam, ali ne moraju baš svi da znaju sve, hehe. Evo kopiram memoriju, proveravam jel sve sinhronizovano, pa "palim" reset...

Vol- i power. Pa stiskas power dugme 3x, kao kad ulazis u recovery samo pošto sada nemaš recovery proći će hard reset.

Probao jedno 10x tako ali neće, svaki put butuje normalno. Jel isto odradi i iz menija Backup & reset ?

Probao jedno 10x tako ali neće, svaki put butuje normalno. Jel isto odradi i iz menija Backup & reset ?

Ja sam to vec objasnio bio kako se radi,znaci izgasis fon,palis ga zajedno sa volume down i cim se pokaze logo LG pusti power pa opet pritisni i pojavice se meni za hard reset sa svim objasnjenjima..
A reset iz telefona je soft reset sistema,isto se upisuje sistem al se ne brise kompletan telefon vec samo ono sto si instalirao od aplikacija i sistem a hard reset brise sve to plus internu memoriju,slike,muziku,sve sto imas..

Poslednja izmena:
Na Telenoru još ništa... :butt:

Evo kod mene stiglo obavestenje da mogu da preuzmem KK.. tel kupljen u prodavnici, nije preko operatera.. skidam kad stignem na posao :)
Screenshot_2014-03-17-13-15-38.png

Nazad
Vrh Dno