Šta je novo?

LG G2

Za tebe, a i sve ostale:

Posto je LG shebao nesto oko EQ-a i MusicFX-a, mora se ovo odraditi nesto da bi radilo na stock music player-u i nekima na kojima nece.

Potreban je root za V4A!

1) Instalirate poslednji V4A (u ovom trenutku to je FX v2.3.1.5)
2) Kad otvorite aplikacije pitace vas koji kvalitet hocete i da instalirate drajvere. Dajte root dozvolu.
3) Skinete https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.apps.build.prop.editor
4) U njemu nadjite ove linije:

4.a) Ipa.decode=true prebacite u Ipa.decode=false
4.b) tunnel.decode=true prebacite u tunnel.decode=false
4.c) lpa.use-stagefright=true prebacite u lpa.use-stagefright=false

5) Reboot telefona
6) Udjete u viper ukljucite ga (headset, phonespeaker), otvorite music player, pustite pesmu, vratite se u Viper i cackajte :)

Mozete da skinete IRS convolver odavde > https://www.dropbox.com/s/wdcau5jpeo7cuw3/IRS V4A.7z

Njih ubacujete u ovu putanju: sdcard/ViPER4Android/Kernel/

Napomena za IRS: Ne ubacujete folder, nego te fajlove u putanju opisanu iznad. Da bi videli podesavanja za IRS convolver morate otici u UI Settings i oznaciti moderate ili expert opciju.

Enjoy.

Hvala za tut. Malo se cudno ponasa na g2, ukljucim extra loud ono se cuje duplo slabije i tako neke gluposti.

Ne znam da li si sve dobro podesio, ali kontam da nisi, pošto ja moram da smanjujem za dva do tri klika od maksimuma.

Ako budete nepažljivi sa ekranom, ta nepažnja će da vas košta 21400... Čisto da znate...

To za prodaju je i ocekivano jer su trzista vec prezasicena odlicnim Androidima (to sam napisao i jos pre pocetka prodaje). G2 i Z1 su dosli samo nekoliko meseci posle odlicnog S4 pa i One/XZ i neki ljudi jednostavno cekaju novije i primetno bolje telefone koji bi bili ozbiljan napredak za iste pare kao G2/Z1 sada. Jos su tu i skuplje Lumie, IP5s..

Sa Note 3 je malo drugacije jer je primetno bolji/brzi od Note 2 i prodace se u ogromnim kolicinama.

Pa i nije bas ocekivano.
Ulozene su ogromne pare u marketing, ja sam ocekivao da ce prodati MNOGO vise od 2 miliona za 4 meseca.

S4 se recimo prodao u 10 miliona za mesec dana, oko 40 miliona za oko pola godine. Ovo je bas lose za flagship za koji mislim da je fenomenalan, ali definitivno LG-u sa prodajom bas i ne ide.

^^pa nije bas 4 meseca g2 na trzistu.. dok se pojavio na vecim trzistima nakon predstavljanja sigurno je proslo oko mesec, mesec ipo.. ali problem lg-a je sto ne izbacuje flegship kad htc i samsung izbacuju svoje,tada bi skinuli mnogo vise kajmaka.. ovako kada ga izbace posle 6 meseci naravno da ga niko nece kupiti jer su svi uzeli htc one ili s4 i cekaju eventualno da izadju s5 i htc one 2. po meni nije losa prodaja,ako doguraju do 5,6 miliona to je sasvim dobro.. posle toga mogu samo da idu na vece prodaje,bitno da naprave zalet adekvatan a posle da se voze na talasu kao sto je samsung uradio..

Poslednja izmena:
@ emix

Pa na to sam i mislio. Preko 40 miliona prodatih S4, preko 10 miliona XZ/L i verovatno isto toliko One a gde su jos ostali malo losiji telefoni koji su opet odlicni. A velika vecina Note 2 vlasnika ce bez razmisljanja kupiti Note 3. A onda jos treba uzeti u obzir ostale androide, od motorole do kineza pa Lumia telefone i IP5s. O tome pricam, doslo je da prezasicenja trzista dobrim telefonima, to je moje misljenje.

Sta moze da natera nekoga ko ima S4.. da predje na G2? Nista specijalno osim bolje autonomije. S4 je telefon koji se pojavio relativno skoro a dosta ljudi menja telefone samo uz nove ugovore.. Slicno je i za Z1, tesko da se i taj sony prodao u vise od 3-4 miliona primeraka za ovo vreme.

Mada i ja sam ocekivao da ce biti prodato bar 4-5 miliona G2 do sada zato sto je odlican a i cena je ok. Plan LG-a je (bio) da proda 10 miliona.

Evo pojavila se i ova vest :

Samsung lowers its smartphone sales expectations for 2014

ZTE scores 2.5 million pre-orders for Nubia Z5S and Z5S mini

Mozda za nas ovde ''ne postoje'' drugi proizvodjaci osim Samsunga/LG/htc/Sony.. ali bas ono o cemu sam pisao, pojavilo se mnogo dobrih androida raznih proizvodjaca.. udarilo se skoro pa u plafon sto se tice hardvera, rezolucija ekrana itd, sve ostalo moze da bude preterivanje u vidu 2k/4k displeja, raznih senzora ali je pitanje koliko su ljudi spremni da menjaju uredjaje koje vec imaju i koji su odlicni. Razliku izmedju 1080p i 2k je prosto nemoguce videti a skok sa 4,3'' 480x800 na 4,7-5'' hd/full hd je vise nego primetan.. i slicni primeri.

Najvise prostora za dalji napredak sada ostaje na polju kamera/kamkordera, zvuka itd. I da, softver :d

Poslednja izmena:
Mene ljudi ubeđuju da je s3 daleko bolji od g2 koji opet ne bi uzeli pre s2 jer je Samsung Samsung
... Postoji bar kod nas mnogo ljudi koji vole Samsung kao što iPhone ljudi vole Apple

Ukoliko se registruje telefon na sajtu LG Srbija,da li vazi garancija za navedeni telefon kod nas u servisu?

Telefon bi stigao iz Nemacke

Crna varijanta od 32GB, 412 evra na KP, mislite li da ce uskoro da mu pada cena? Ja racunam da nece nesto narocito.
Ima li neko kvalitetno kuciste za njega kod nas, ili treba da se narucuje?
I dodatno me zanima kakva je istorija LG-a sa podrskom sto se trajanja tice? Posto su mu vec odlozili Kit-Kat...
Pao je izbor izmedju HTC One, Sony Z1 i ovog. Sa generalnom prevagom na G2.

ako dobije ovaj i sledeci veliki updejt i to je to.. moras biti srecan.. :) lg je to :D

to stoji..ali je sve to relativno..zavisi koliki je vremenski razmak izmedju dva ozbiljna updejta itd itd.. ali se nekako stice utisak da ce npr s3 vremenski gledano dobiti vise updejta nego g2,to jest duze ce se samsung cimati oko njega nego lg oko g2.. mada nista nije sigurno,vreme ce pokazati

Crna varijanta od 32GB, 412 evra na KP, mislite li da ce uskoro da mu pada cena? Ja racunam da nece nesto narocito.
Ima li neko kvalitetno kuciste za njega kod nas, ili treba da se narucuje?
I dodatno me zanima kakva je istorija LG-a sa podrskom sto se trajanja tice? Posto su mu vec odlozili Kit-Kat...
Pao je izbor izmedju HTC One, Sony Z1 i ovog. Sa generalnom prevagom na G2.

I kod mene plavi one, z1 i n5. G2 sam otpisao. Meni je memorija bitnija od baterije, jer uvek sa sobom imam eksternu. A ako uspevam da izdržim sa galaxy nexusom, sa ovima će biti lako.
Za sada naginjem ka one.

Google je 18 meseci podrska, to im je polisa.
G2 je najbolji hardverski. One je najbolje izradjen, a i video sam da moze da se moduje u Google Edition
Moto X je isto zanimljiv telefon, ali ga nema u Evropi. Ne znam da li US varijanta radi na nasim mrezama?

Tek sam sad provalio da kada se telefon ugreje gubi na performansama...Uradio sam nandroid backup ,zatim restore, i kada se upalio ,nije hteo da stavi brightness vise od 75% jer je bio zagrejan...au katastrofa...dok sam imao s3 ugreje se do maximuma i performanse su iste....e moj LG...

Imas sa leve strane sajta kada hoces da se registrujes broj fona podrske, nazovi i pitaj.

Tek sam sad provalio da kada se telefon ugreje gubi na performansama...Uradio sam nandroid backup ,zatim restore, i kada se upalio ,nije hteo da stavi brightness vise od 75% jer je bio zagrejan...au katastrofa...dok sam imao s3 ugreje se do maximuma i performanse su iste....e moj LG...

Tako je i na optimus G, ali je to vise preventivno nego sto se telefon ustvari ugreje. Telefon je mlak. Sto se mene tice bolje da spusti brightness nego kao na n4 da smanji snagu grafe i procesora za pola, pa sve krene da stuca.

Meni nije presla 35C pri najjacim opterecenjima.
Dok mi je na S2 islo preko 50C u istim uslovima.

Kolika je uopste neka generalna kriticna temperatura za cpu?

Mislim da je ovde stavljeno na 55-60, a i stvarno ja S2 na tolikoj temperaturi nisam mogao da drzim, ne daj boze da usledi poziv usred igre...

Oko 35-40-45 se vrti temperatura, sve zavisi od osvetljenja +/- 3G kad je ukljucen.

Ja stvarno nemam problema sa grejanjem telefona. Za razliku od S2. Cak se manje greje i od N4.

Kako kolega gore kazi pri najjacim mu nije preslo ni 35'C, meni je tako kad ga jako opteretim znaci ono full full-ova opterecenje, vrtim antutu, vrtim quadrant, igram ashpalt 8 i dopisujem se na WA i FB, on meni tako negde oko 23'C, mozda nekad dodje do 27'C. Znaci to je bas ono opterecenje najjace.

Vrh Dno