Šta je novo?

LG G2

Uzeo beli 32GB, slobodno 24GB, oko 900 MB slobodno rama u radu, telefon je predivan, performanse ... vaauuuu!!!!, kamera ... upoređivao sa drugarevom S3, G2 malčice bolja i oštrija slika, dosta dobre slike u zatvorenom u uslovima slabijeg osvetljenja. Jedino da nabavim neke bolje slušalice za slušanje muzike, ove stock su više za razgovor, probao sam stare sa Sensationa, mnogo bolji zvuk, pogotovo fali beats koji sam dobio sa custom sense 4+ romom, no to je i jedina primedba, čak ni poweramp ne pomaže... no sve ostalo je (za sada) zapanjujuće (pošto nisam imao ni S3 ni S4 ni iphone do sada). Stavio sam iGO primo, gps signal hvata i u kući, šta da kažem, neverovatno (Sensation nema šanse u zatvorenom, a i dok nađe signal treba mnogo više vremena). Evo samo par brzih testova što sam uradio, juče je stigao, malopre sam isekao karticu da imam i mrežu.

Poslednja izmena:
^ Nije u tome problem, beats jeste obican ekvilajzer i skoro isto to moze da nabudzi u power amp-u npr ali prakticno svi htc telefoni u poslednjih godinu i po dana imaju povecan napon na izlazu pa je i zvuk glasniji od G2 sto u kombinaciji sa full bass&treble (aka beats :d) daje taj htc zvuk na koji se ljudi navuku.

Znaci moze da moduje, menja ekvilajzere ili cak pojaca za nijansu zvuk preko Player Pro DSP preamp-a (placa se i plejer i DSP) ali opet ne moze da dobije toliko glasan zvuk kao na htc one s/x/one i slicnim.

@salenjak
Kupi neke in ear slusalice od 20-25e (bez mikrofona) i eto jos boljeg zvuka, sve te fabricke su malo prigusene i ne mogu da zvuce dobro kao iole bolje bubice.

Poslednja izmena:
^ Nije u tome problem, beats jeste obican ekvilajzer i skoro isto to moze da nabudzi u power amp-u npr ali prakticno svi htc telefoni u poslednjih godinu i po dana imaju povecan napon na izlazu pa je i zvuk glasniji od G2 sto u kombinaciji sa full bass&treble (aka beats :d) daje taj htc zvuk na koji se ljudi navuku.

Znaci moze da moduje, menja ekvilajzere ili cak pojaca za nijansu zvuk preko Player Pro DSP preamp-a (placa se i plejer i DSP) ali opet ne moze da dobije toliko glasan zvuk kao na htc one s/x/one i slicnim.

@salenjak
Kupi neke in ear slusalice od 20-25e (bez mikrofona) i eto jos boljeg zvuka, sve te fabricke su malo prigusene i ne mogu da zvuce dobro kao iole bolje bubice.

Imas u winwin-u neke hama(kostaju oko 600din) in ear slusalice. Dosta su slicne onima sto sam dobio uz One i mnogo su glasne i zvuk je cist i dobar, bar kod mene na One-u.
Sto znaci da nema potrebe da daje toliko para za slusalice.

Brate tvoje usi nisu ni svesne sta propustaju :) Imas One, fon sa odlicnim audio kvalitetom, a oslanjas se na hama slusalice od 600 din, pa te su mozda i losije od fabrickih :d

Veruj mi, za 12-13 godina sam promenio tone krs slusalica, prvo na walkman/discman pa onda na mp3 plejerima, telefonima, na kompu.. kvalitet mora da se plati ;)

Sto je najjaci fazon ne mnogo, dovoljno je i 20-30e, za slusalice koje su najjeftinija moguca ''karta'' za ulazak u svet kvalitetnog zvuka ali opet i takvi modeli zvuce dosta dobro :)

Ali naravno, ovo neces znati dok ne probas, racunaj da sa tim hama (promenio ih jedno 2 kila :d) ne cujes zvuk sa htc One nego sa nekog alcatela :)

Al' ovo je G2 tema, pitaj na pp ili temi o One ako hoces bolje slusalice (ili procitaj poslednjih 10-ak strana u temi o bubicama )

Poslednja izmena:
Ma ja koristim stock one sluske, po meni su odlicne, nego samo kazem da su i ove hama dobre za te pare.

Kakve crne hama :d

Bez 2k din ne mozes kupiti krstene sluske.

Poslao sam ti PM, da ovde ne spamujemo ;)

@salenjak

Uvek može da napravi, ili kupi eksterni amp. :d
@hama
nekoliko puta sam se opekao njihovim proizvodima, pa ih više ni štapom ne pipam.

Eksterni amp nije resenje ako sam audio cip na izlazu daje los signal..a to je uglavnom slucaj

Pa da li je audio stvarno toliko tih/los?

Moze li neko da proba sa kvalitetnim sluskama i pojaca do kraja i prenese utiske?

Pitanje je da li je toliko tih (kao nesto lose, mana) ili tisi od veoma glasnog Note 3 :) Note 3 ima povecan napon na izlazu i to mu dodje kao mini amp.

Citao sam prosle nedelje nesto na tu temu, ovi sto su kupili G2 kazu da to nije veci problem (kako za koga), da je dovoljno glasan zvuk preko slusalica a da je kvalitetan to se vec zna..

Poslednja izmena:
Pa da li je audio stvarno toliko tih/los?

Moze li neko da proba sa kvalitetnim sluskama i pojaca do kraja i prenese utiske?

Ma nije audio loš, nego stock slušalice, ja sam samo mislio neka preporuka za dobre sluške do 2-3k din, evo na kućne Sennheiser HD435, zvuk je solidnog kvaliteta, čak i sa stock plejerom, sa poweramp-om je još bolje...

Poslednja izmena:
Slab je izbor in ear slusalica kod nas u odnosu na ''svet'', ranije su Sennheiser cx150 bile prilicno dobra kupovina kod nas za oko 20e, mislim da ih vise nema. Sada su verovatno najbolja kupovina Superlux HD381 za oko 3k din samo ne znam koliko mogu da traju.. Proverena, malo skuplja opcija su i Sennheiser cx300 II.

Postavio sam link ka temi o bubicama na prosloj strani pa pogledaj, ipak su in ear slusalice bolje resenje za telefon jer su te tvoje Senn HD435 32Ω model sto je mnogo za audio cip telefona (in ear su obicno 16 Ω).

Zvuk generalno jeste nesto tishi u odnosu na SGS seriju, kvalitet je sasvim dobar, nista preterano. Primetio sam da se sagovornik cuje savrseno dobro, oseca se pri pocetku razgovora kako fon kristalise voice i time omogucava kvalitetniju konverzaciju. Mislio sam da nije do fona, da je moguce kako vip nesto eksperimentise sa onim hd voice-om koji treba da uvede, mada ovo sam primetio sa svima bez obzira kakav fon poseduju. A hd voice navodno treba da radi samo fonovima koji podrzavaju to. Neka se javi jos neko ko ima G2 pa neka iznese utiske, da ne budem jedini koji je ovo primetio :D

Zvuk G2 je dovoljno glasan (rekao bih i više od Sensationa) pogotovo zvučnik za razgovor, čak 2-3 stiska ispod max. koristim kad razgovaram, glavni (media) zvučnik, lep zvuk takođe, a da završim ovaj off topic deo sa slušalicama. Više mi odgovaraju ovakve sluške (klasičan oblik) - http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/slusalice-i-mikrofoni/slusalice-pioneer-se-cn25-x1.html ili http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/slusalice-i-mikrofoni/slusalice-pioneer-se-ce511i-w.html jel neko zna kakav je zvuk na njima.

Poslednja izmena:
Optimus g ima daleko bolji ekran od n4, a g2 mogu samo da zamislim...

Vidim od 32gb 450 a od 16 moze i za 420-430.. Bice ovo do nove godine najbolji mob za kupiti uz n5

Ponovio se 32gb crni, al nemam sad vremena za detaljnije utiske, stizu za koji dan sa propracenim slikama i screen-ovima :) na prvu loptu prezadovoljan

Zna li neko koja je maloprodajna cena ovog telefona u mts-u i VIP-u? Interesuje me, cisto informativno...

Evo i mene sa utiscima o bateriju....Bio danas kod ujaka da mu jos nesto namestim na G2.....Baterija je prosto receno fenomenalna,on nije zahtevan korisnik opusteno bez problena izvlaci po 7 sati screen on....Sa 2 sata i 10 min screen on a baterija mu na 65 posto....Telafon je prosto bez mane(ako se SD kartica izuzme,jer nekom je mana nekom nija),debelo su usili S4,G2 je bolji telefon u svakoj stavci....Ovako me nije odusevio nijedan telefon(mozda malo N4)...
y9udysa2.jpg

e9uhajuv.jpg

hama8yju.jpg

yvu8yzav.jpg

Poslednja izmena:
Sta je sa plavetnilom na desnoj strani na dnu ekrana?

Nadam se da je do kamere?

Mali kamera test. Nadam se da ovo neće nikom zasmetati što nije u delu za fotografiju, radi se o semplovima LG G2.
Fajlovi na max. rezoluciji su 4-8 MB, pa sam sve smanjio na 50% veličine.

Makro:

Normal:

Evo i jedna čudna/interesantna fotka. Kada su uslovi prilično slabog osvetljenja, uradi neki boost i učini vidljivim i ono što nije baš tako vidljivo, ISO 2900 ???

Hm, ovo je novo za mene - manuelni fokus, u uslovima slabijeg osvetljenja + makro, popravlja situaciju jer autofokus ne odradi kako treba. Ova fotka iznad je bila sa autofokusom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno