Šta je novo?

LG G2

Ja sam od ovih iz MTS dobio mail da G2 nije jos uvek u zvanicnoj ponudi tako da ne mogu da mi daju informacije o kupovini istog uz odredjeni tarifni paket, a telefon vec nekoliko dana stoji na njihovom sajtu! Toliko o njihovom poznavanju stvari koje se prodaju kod njih.

Ja sam od ovih iz MTS dobio mail da G2 nije jos uvek u zvanicnoj ponudi tako da ne mogu da mi daju informacije o kupovini istog uz odredjeni tarifni paket, a telefon vec nekoliko dana stoji na njihovom sajtu! Toliko o njihovom poznavanju stvari koje se prodaju kod njih.

Za telekom ništa čudno, setih se odmah kako su me vozali na isti način kod obnove adsl-a. Trebalo je da prođe nedelju dana od kad se informacija pojavila na sajtu, da je sprovedu u delo.

Ja sam 99% resio da uzmem ovaj telefon i onaj 1% koji mi ne da mira jeste pitanje - Uzimati odmah ili cekati da vidimo sta nudi Nexus 5, narocito kada je u pitanju cena telefona.

S obzirom da je Nexus 5 jos uvek jednacina sa vise nepoznatih, sta bi ste mi vi preporucili makar na osnovu onog sto moze da se vidi na papiru vezano za Nexus 5, a imajuci u vidu da se o G2 manje-vise vec sve zna!?

Uzmi G2 ako ti Vanilla Android nije presudan za kupovinu tj. ako ti LG UI ne smeta.

@ Emix

Pa za sada, koliko sam imao prilike da vidim, UI na ovom LG mi svakako ne smeta, mada je u sustini zamena UI svakako moguca u svakom momentu tako da to ne bi trebalo da mi predstavlja prepreku.

@ poolmaker

Tih 99% znaci da sam bio vec gotovo odlucio ali da sam sad sve stavio na stand-by...

Poslednja izmena:
kako ćeš da zameniš UI na G2?

a na temu n5 vs g2, nexus je u prednosti jedino po softveru, ako ti to nije bitno, uzimaj g2 odmasadaodma

Pa za sada, koliko sam imao prilike da vidim, UI na ovom LG mi svakako ne smeta, mada je u sustini zamena UI svakako moguca u svakom momentu tako da to ne bi trebalo da mi predstavlja prepreku.

Onda uzmi LG, mislim da sem Androida i redovnih Update-a Nexus nece imati nekih prednosti nad G2 naravno ako ti je Vanilla Android prednost, ako ne onda samo redovan update.

Ja bih uzeo G2 na tvom mestu.

kako ćeš da zameniš UI na G2?

a na temu n5 vs g2, nexus je u prednosti jedino po softveru, ako ti to nije bitno, uzimaj g2 odmasadaodma

Launcher mozda? ROM?

Poslednja izmena:
Nexus 5 ce sigurno imati losiju kameru, verovatno i bateriju i manji ekran, a ukoliko bude hardverski identican sve istalo, portovana vanila ce biti i za G2, a i cena Nexusa ce biti ovakva tek oko nove godine, najranije u decembru. Ja sam sa Nexusa 4 presao na ovaj i nisam se trenutka pokajao. Mozes da sacekas jos malo do najave Nexusa ali vidim da su odlozili da ce na ovoj sledecoj da se bave samo sw bez hardvera. U svakom slucaju kupovina G2 tesko da moze da bude greska iz bilo kod ugla

a i cena Nexusa ce biti ovakva tek oko nove godine, najranije u decembru

Kako si ovo zakljucio.. ? Da sam na tvom mestu sacekao bi n5,mislim da ce biti dosta iznenadjenja. Sacekaj jos 5,6 dana predstavljanje je najkasnije 28og.. Ostala su jod dva datuma, 24 i 28smi..

Kako si ovo zakljucio.. ? Da sam na tvom mestu sacekao bi n5,mislim da ce biti dosta iznenadjenja. Sacekaj jos 5,6 dana predstavljanje je najkasnije 28og.. Ostala su jod dva datuma, 24 i 28smi..

Znajuci nase "uvoznike" da ce prvih 2-3 nedelje pokusati da pretvorene dolare u evre jos malo podignu dok ima hajpa, a trebace im malo vremena da stignu svi ti preorderi, i dok sve to prodje eto novaka.

Mislio sam pod tim da mi je najmanji problem da stavim neki kuvani ROM ili da iskoristim neki Launcher kako bi sve to izgledalo malo drugacije, nisam ni mislio pod tim zameniti UI da umesto onog sto ima LG to bude Sense, TouchWiz ili slicno...

znam šta si mislio i znam zašto sam pitao. eno klikni na ova dva linka što sam emixu ostavio i kaži mi koji rom ti se sviđa onako na prvi pogled :)

Poslednja izmena:
Vojkan zeli da kaze da nema prosirenu podrsku od zajednice kao sto ce imati Nexus 5, i to stoji, ali vec rekoh kada ovaj izadje procena je da ce se situacija promeniti. Ali treba dati vremena i pruziti sansu ovom telefonu, definitivno

Da ga bem, valjda nece da ostane samo na ta dva ROM-a?:p

Salu na stranu, i kada sam kupovao HD2 negde krajem 2009. godine nije bilo ni blizu ovoliko ROM-ova, a narocito nije bilo nijednog osim WM 6.5 a sad imamo i Android, WP i da ne nabrajam vise - naravno ne ocekujem da bude ni blizu kao sto ima HD2 koji je po tom pitanju legenda ali ocekujem da se nadje bar jedan koji ce moci/zasluziti da se stavi...

Mada, posto vidim da mnogi stavljaju razne ROM-ove i na Nexus 7.2 ali meni za sada nista ne smeta njegov prilicno cisti UI pa nemam nameru da ista menjam, tako da mi verovatno nece smetati ni ovaj LG UI...

Dobar je UI, nemoj da brineš. Ja sam zadovoljan.

Meni licno deluje malo losiji od Samsungovog TouchWiz-a.
Mislim toliko je stvari iskopirano da to nije zdravo.

Ne dotiče mene ta priča oko kopiranja kao što nije kada su Samsung optuživali za to. Bitno je da dosta toga mogu da menjam i da zahvaljujući S800 radi solidno brzo UI.

Ma ne mora ni da bude - meni je dovoljan samo jedan doba ROM, a cak i da njega nema prezivecu sa vanila UI.

Ponekad je i to sto nema neku razvijenu zajednicu bolje nego silno eksperimentisanje sa morem postojecih ROM-ova kao sto je to slucaj sa HD2.

Ma ne mora ni da bude - meni je dovoljan samo jedan doba ROM, a cak i da njega nema prezivecu sa vanila UI.

Ponekad je i to sto nema neku razvijenu zajednicu bolje nego silno eksperimentisanje sa morem postojecih ROM-ova kao sto je to slucaj sa HD2.

Pazi, najveća mu je mana što će dobiti još jedan, eventualno dva apdejta i to je to. Za razliku od Nexusa koji će verovatno doživeti duplo toliko ažuriranja softvera. Ali meni znače i one stvari koje Nexus nema, tako da sam uzeo ovaj smartfon.

Pazi, najveća mu je mana što će dobiti još jedan, eventualno dva apdejta i to je to. Za razliku od Nexusa koji će verovatno doživeti duplo toliko ažuriranja softvera. Ali meni znače i one stvari koje Nexus nema, tako da sam uzeo ovaj smartfon.

Baci neke utiske o bateriji u bliskoj buducnosti :) a i neki mini review i poredjenje sa bivsim mobom bi bio ok :)

Poslednja izmena:

Ja se nadam da ce se moci updateovati na Android 5 pa posle sta bude, uzdajuci se u dobre odnose LG i Google-a, a a ko nista i 4.4 bi bila zadovoljavajuca.

Utisci o bateriji će morati da sačekaju jer sam ga jako skoro uzeo, a poređenje sa starim mobom je... nemesno :)

Ovako na prvu loptu, ekran je ogroman (ma idi) i iskreno sam se malo precenio pošto imam male šake pa je korišćenje jednom rukom ipak žešći napor za mene. Sa dve je sve okej ali ga tako najčešće i držim. E sad, tako mogu i Note 3 da koristim... samo što Note 3 izlazi dobrano iz budžeta koji sam namenio za telefon.

Šta god uzeli, G2 ili Note 3 nećete pogrešiti. Možda je Note 3 za nijansu bolji jer ima neke opcije koje G2 nema ali je mnogo i skuplji tako da ide ona stara, koliko para toliko muzike. Mislim da ostali telefoni na našem tržištu nisu nešto interesantni kada se uporede sa ova dva. Osim P780, jer je taj smartfon poseban.

Vic? Pa pogledaj koji telefoni imaju najbolju podrsku.

Ali nista cudno najvise ih ima.

nemoj da si smešan, 250 varijacija stock roma nije podrška. nexus 4 u android development podforumima ima 3x više tema nego s4 zajedno za sve podmodele. s3 je tu negde sa n4 (a na tržištu je pola godine duže) a to je opet manje od gnexa koji ima preko pola miliona tema. exynos je širom sveta poznat kao dev-friendly opcija, da.

@ G@W

Odlican fon si kupio :) Iz oglasa ili kod operatera?

Nazad
Vrh Dno