Šta je novo?

LG G2

Huh,ok, hajde da skratim onda post... Elem izmedju nekoliko izbor za sledeci telefon svelo se na G2 pa me interesuju iskustva korisnika koji ovaj model koriste vec neki duzi period:
1) Ekran i konstrukcija- da li se posle nekog vremena pojavilo krckanje kucista i da li je,uzevsi u obzir velicinu ekrana, skloniji pucanju kao sto je slucaj kod S4 i Z1 (da li je ekran podlozan onim naprsnucima u dzepu ili malo jacem pritisku, s obzirom da je malo "deblji i stabilniji od S4 recimo)? Planiram inace da koristim foliju na ekranu i spigen slim armor za doticni...

2) LG UI- da li se posle nekog vremena pojavljuju stucanja i usporavanja kao sto je kod slucaj kod Touchwiza (znam da je Optimus UI bloatowan ali mi deluje optimizovaniji i uz podesavanja moci cu da ga "svarim" na duze staze)? Ne planiram da mu ubacujem custom rom-ove,barem ne u periodu garancije

3) Memorija - da li ce 16gb (~10.8gb) biti dovoljno za neko skljocanje slika i video zapis ili je 32gb vec sada "nuzno zlo"? Koristim oko 1-1,5gb aplikacija, igre i ne igram (osim nekih manjih da ubijem vreme ponekad), multimediju (muziku,filmove) trpam u tablet kada sam na putu...

4) Kamera - znam da je bilo polemike oko fokusa i fps-a... Da li je za ocekivati da ce se to resiti sl. apdejtom, koliko u stvari predstavlja problem, da li je nesto zbog cega bi trebalo preskociti ovaj fon ukoliko planiram da ga koristim naredne 2-3 godine?

Generalno ukoliko kod fona postoji jos koja zamerka bio bih zahvalan da naglasite... Kao sto rekoh planiram ga koristiti naredne 2-3 godine, ne planiram da ubacujem romove, koja bi bila alternativa ovom telefonu u tom cenovnom rangu oko 400-450e?
Hvala unapred! :)

Alternativa ti je Note 3. Malo bolji od G2,zbig olovke i sd card. Inace G2 je odlican telefon. Nemam nijednu zamerku u radu za sad

Jeste alternativa ali zato kosta 200-250e vise. Mozda je i skuplji.

G2 cena 390-420

Note 3 480-510e

Pricam za nove uredjaje. Gde ti vide tolku cenovnu razliku,nemam pojma

Ako uzimas od operatera nemas izbor. Ako pak kupujes van, razlika je 10 eur izmedju 16 i 32gb.

Jedna fotka zauzima oko 2mb u punoj rezoluciji. Dakle, 100 fotki oko 200mb.

Mozes bez problema da zakacis usb flash preko otg adaptera, protok je skoro kao na pc-u. Tako ako ti zafali prostora mozes veoma brzo da prebacis na usb. Korisno je ako si na putovanju a dosta fotkas.

1gb za aplikacije je ok, tako da ti ostaje 9gb za multimediu.

Da li planiras da ubacujes mp3 u telefon ili ne?

Ja imam 2gb muzike u flac formatu u telefonu. Inace oseca se razlika izmedju mp3 i flac-a. Telefon moze da reprodukuje :)

Ja sam uzeo 16gb kod operatera.

Poslednja izmena:
Jedna fotka 2mb???

Kod mene fotka u punoj rezoluciji dodje i do 7mb,u proseku je oko 5mb

Moja greska, nije u punoj rezoluciji, vec je W10M i zauzima 2.7mb.

Uzimam u Austriji sa povracajem poreza, znaci nekih 13% vracaju, barem koliko sam se informisao... Ne planiram kod operatera pre svega zbog brandiga i zbog zbog povoljnog ugovora koji trenutno imam...

Cena ovde je inace oko 430-440e za 16gb i 480e za 32gb

Generalno za multimediju u fonu nemam neku potrebu (filmovi,muzika)... Za mp3/flac imam cowon d2 i povremeno koristim stream na fonu tako da nemam potrebe za muzikom u fonu... Za video/citanje kada sam na putu, kao sto spomenuh, nexus 7... Memoriju pre svega bih za aplikacije koristio oko 1,5gb trenutno... Ono sto smatram da moze biti problem kod verzije od 16gb je video zapis koji ume da guta oko 100ak mb po 1min ako se ne varam?

Kapiram da 16gb+ cloud i nije tako losa opcija, ali u praksi desava se da nemate bas svuda signal (ili ako ste negde odmoru) tako da ne moze da se bas uvek swap-ujete odnosno oslobodi prostor ili ima pristup materijalu koji se okaci na cloud-u...

Zdravo svima!

nov sam na forumu, ali ne sa androidima...
Uzeo sam G2 u MTS-u. Zamolio bih članove za par odgovora pre nego što počnem da korisitm telefon:

1. da li je neko otključavao telefon sam (preko kodova i/ili flash-ovanja) ili je nosio i gde na otključavanje? Imam internet paket u Telenoru i ne bih sada gasio to i otvarao u MTS, pa me zanima gubim li garanciju sigurno (tj. da li ovi u Mobis-u (servisu) to geldaju...ne daj bože)

2. razmišljam da ga zamenim za 32GB, jer smatram da je 10GB knap s obzirom FHD video snimanje, iGO (2+GB), "mlatimudiu"... Međutim ima li ko iskustva sa ovim 32GB i stock-om sa kojim dolazi, kao i update-ima, jer ti telefoni mahom dolaze iz Hong Kong-a i pitanje je koliko su "EU/international" friendly i da li im sve radi bez problema (WiFi itd.)?

Unapred hvala!

1. Ako hoćeš, možemo da se menjamo - dam ti ja moj otključan za taj sa mt:s-a :D

Imam verziju 32gb vec vise od 2 meseca, nisam imao nikakvih problema osim tih sa auto osvetljenjem, al to je vec poznat problem koji lux resava. Medju prvima mi je stigao update na c verziji tako da mislim da taj strah nije opradvdan sto telefon nije sa mreze, moje misljenje

Uzimam u Austriji sa povracajem poreza, znaci nekih 13% vracaju, barem koliko sam se informisao... Ne planiram kod operatera pre svega zbog brandiga i zbog zbog povoljnog ugovora koji trenutno imam...

Cena ovde je inace oko 430-440e za 16gb i 480e za 32gb

Generalno za multimediju u fonu nemam neku potrebu (filmovi,muzika)... Za mp3/flac imam cowon d2 i povremeno koristim stream na fonu tako da nemam potrebe za muzikom u fonu... Za video/citanje kada sam na putu, kao sto spomenuh, nexus 7... Memoriju pre svega bih za aplikacije koristio oko 1,5gb trenutno... Ono sto smatram da moze biti problem kod verzije od 16gb je video zapis koji ume da guta oko 100ak mb po 1min ako se ne varam?

Kapiram da 16gb+ cloud i nije tako losa opcija, ali u praksi desava se da nemate bas svuda signal (ili ako ste negde odmoru) tako da ne moze da se bas uvek swap-ujete odnosno oslobodi prostor ili ima pristup materijalu koji se okaci na cloud-u...

Ja bi ti preporucio da uzmes 32GB, bolje da imas i visak, nego da ti zafali. FullHD zauzima mnogo prostora.

Slažem se za 32GB. Ja nažalost imam 16GB verziju jer sam uzimao preko VIPa. Bio bih zahvalan kad bi mi neko poslao link za OTG kabl

Pozdrav svima :).

Pošto nisam osoba koja često menja telefon (poslednjih par godina Nokia E71) jako mi je bitno da izaberem telefon koji će mi duže vreme trajati, tako da sam počeo ozbiljno da razmišljam o G2-ci. E sad pošto nisam pri parama (tj. ne bi da dajem za telefon ogromne pare) jedino što mi se isplati jeste da ga uzmem preko Vip uz paketa smart 2500 (što i nisam baš oduševljen zbog pokrivenosti, ali dobro).

Moja pitanja su sledeća:
- kakva su iskusta ljudi koji su uzeli preko Vipa (dal imaju nekih problema) i
- da li je neko od vas imao problema sa ekranom (kao što možete da vidite na yt-pod naslovima , lg g2 touchscreen bug, T-Mobile LG G2 Touch Screen Issues)
Hvala vam puno :)

Počelo je jako puno ljudi da dolazi i pitaju gotovo ista pitanja. Uzmite prelistajte temu, postoji i search, pa vidite odgovore. Sve smo već po bar 5 puta apsolvirali.

Nema na čemu.

Ima li neko slučajno nov (neotvoren) G2 sa Telenora da bi menjao za moj sa mt:s-a?

Hvala na odgovoru

Slažem se da je o tome pričano ne brojeno puta, znam da je telefon sjajan i da su uglavnom jako pozitivna mišljenja, mene je samo zanimalo da li se posle 3-4 meseca javljaju neki veći bagovi na vipovim telefonima.
Što se tiče problema sa bagovitim ekranom nisam primetio da je neko u Srbiji imao takav problem, ali mi nije na odmet da pitam.

Hvala još jednom

Poslednja izmena:
pa kazu da ce za novu godinu biti 12c.. gde ces vece nevreme :D

Slažem se da je o tome pričano ne brojeno puta, znam da je telefon sjajan i da su uglavnom jako pozitivna mišljenja, mene je samo zanimalo da li se posle 3-4 meseca javljaju neki veći bagovi na vipovim telefonima.

Ne znam kako da ti neko odgovori na to kada su se tek pojavili pre jedva mesec dana?

Hmmm ima bar 3 meseca ovaj telefon kod nas. E sad što su ljudi tek počeli sad da ga kupuju to je već neka druga stvar.

U mts je stigao pre mesec, u vip pre najvise dva meseca koliko se secam.

Koristim tel.2 meseca, 32GB, kupljen u radnji i Subotici, verovatno stigao iz Mađarske. Fabrički softver, nije rutovan, nijedan problem, restart i sl. Jedini bag koji sam primetio kada sam spletom okolnosti telefon više puta stavljao i skidao sa punjača u kratkom vremenskom periodu, led notifikacija za punjenje nije htela da se ugasi nakon skidanja sa punjača (sa isklj. ili uklj. ekranom), dok nisam restartovao.

Slažem se za 32GB. Ja nažalost imam 16GB verziju jer sam uzimao preko VIPa. Bio bih zahvalan kad bi mi neko poslao link za OTG kabl

Pa to imas 'de 'oces za male pare, a video sam pre neki dan u jednoj radnji na uscu i neke fleske koje sa druge strane imaju micro usb... To mi je jos i bolja varijanta.

Otg kabal max 300din u bilo kojoj radnji.

Nazad
Vrh Dno