Šta je novo?

LG G2

Koji od ponuđenih?

Algera 16GB D80230a_00.kdz
Croatia VIP 16 GB D80230d_00.kdz
France OPEN 16GB D80230b.kdz
Germany 16GB D80230d_00.kdz
Hungary 16 GB D80230d_00.kdz
Hungary OPEN 16GB D80230a_00.kdz
Italy 16 GB D80230d_00.kdz
Spain OPEN 16GB D80230a_00.kdz
UK 16GB D80230b_00.kdz

Napisah ovaj post na forumu u temi za 4G, a nisam se setio odmah ovde da pisem, sigurno ce ovde biti nekog ko mi moze pomoci.
Copy/paste:
Zamolio bih vas za pomoc i strpljenje i unapred se izvinjavam na duzem pitanju.
Problem je vezan za 4G signal (mts mreza)
Telefon je LG G2 D802 16gb, kupljen u Subotici, uvoz iz Madjarske. Kada je kupljen na njemu je bio KitKat 4.4.2 stock, i tad nije bilo prilike da se u Srbiji testira 4G/LTE.
Nismo dobijali nikakvo azuriranje LG softvera preko operatera uopste, pa smo se odlucili da preko LG PC suite aplikacije, stavimo Lollipop 5.0.2. To smo odradili.
U medjuvremenu, kako se 4G sirio Srbijom, odlucili smo da podesimo to na telefonu kako bi smo iskoristili maksimalno njegove mogucnosti jer je to model koji bi trebalo da podrzava 4G.
U mts-u su nam dali novu karticu i ukljucili 4G da tako kazem. U telefonu u podesavanjima za mreze, uopste nije bilo moguce odabrati LTE auto, samo 2 i 3G/auto.
E sad, kulminacija.
Uspeli smo preko secret coda, 3845#*802#, nasilno da ukljucimo 2g/3g/4g auto, i signal za 4G je PRORADIO ali samo do prvog reboota.
Tad je morao postupak da se ponovi da bi 4G signal bio dostupan. I tako u krug.
Znaci, radilo je sve ok, ali posle reboota podesavanja se vrate na staro.
U tom trenutku bio sam ubedjen da je u pitanju LG stock rom problem, ili da je telefon predvidjen za drugo trziste te sam se odlucio za instalaciju custom roma, CM13.
Nekoliko dana sam pomno ucio i na kraju pratio uputstva o rutovanju, flesovanju itd.
Nakon instalacije cyanogenmoda preko twrp, u podesavanjima telefona se regularno pojavljuje LTE/prefered opcija, ali nikako nemamo signal LTE.
Probao sam da stavim sim karticu na kojoj provereno radi 4G, i dalje nema signala, znaci da je 100% u pitanju telefon ili operater ili mozda to sto je telefon na trzistu za koje nije predvidjen. Nikako nije do kartice.
Probao sam i preko sifre*#*#4636#*#* da postignem nesto, ali nakon postavljanja LTE auto, opcije, ona se takodje ne ostvari.
Svaka sugestija bi mi dobro dosla.
Pretpostavljam da je u pitanju modem, sad kada sam malo procitao ovu temu.
Moze li mi neko reci sta da radim i kako.
HVALA PUNO

CM 13 ima problem sa LTE, do toga je, imao sam slican problem. Probaj neki drugi rom, moja preporuka Exodus ili Google Edition od stock based romova.

Poslato negde iz svemira

exodus bas dobar, probavam po preporuci odavde .. nazalost 4G ne mam uslova da probam radi li

ad4f9f4314a6907a51b309b8d9e599bb.jpg

Exodus na delu[emoji106]

Poslato negde iz svemira

Instalirao Exodus, i dalje nema LTE signala.
U opcijama stoji LTE preffered

Ako nema u opcijama, probaj preko *#*#4636#*#* pa phone information, i prebaci na LTE only.

Napisah ovaj post na forumu u temi za 4G, a nisam se setio odmah ovde da pisem, sigurno ce ovde biti nekog ko mi moze pomoci.
Copy/paste:
Telefon je LG G2 D802 16gb, kupljen u Subotici, uvoz iz Madjarske. Kada je kupljen na njemu je bio KitKat 4.4.2 stock, i tad nije bilo prilike da se u Srbiji testira 4G/LTE.
Nismo dobijali nikakvo azuriranje LG softvera preko operatera uopste, pa smo se odlucili da preko LG PC suite aplikacije, stavimo Lollipop 5.0.2. To smo odradili.
U medjuvremenu, kako se 4G sirio Srbijom, odlucili smo da podesimo to na telefonu kako bi smo iskoristili maksimalno njegove mogucnosti jer je to model koji bi trebalo da podrzava 4G.
U mts-u su nam dali novu karticu i ukljucili 4G da tako kazem. U telefonu u podesavanjima za mreze, uopste nije bilo moguce odabrati LTE auto, samo 2 i 3G/auto.
E sad, kulminacija.
Uspeli smo preko secret coda, 3845#*802#, nasilno da ukljucimo 2g/3g/4g auto, i signal za 4G je PRORADIO ali samo do prvog reboota.
U tom trenutku bio sam ubedjen da je u pitanju LG stock rom problem, ili da je telefon predvidjen za drugo trziste te sam se odlucio za instalaciju custom roma, CM13.
Nekoliko dana sam pomno ucio i na kraju pratio uputstva o rutovanju, flesovanju itd.
Nakon instalacije cyanogenmoda preko twrp, u podesavanjima telefona se regularno pojavljuje LTE/prefered opcija, ali nikako nemamo signal LTE.
Probao sam da stavim sim karticu na kojoj provereno radi 4G, i dalje nema signala, znaci da je 100% u pitanju telefon ili operater ili mozda to sto je telefon na trzistu za koje nije predvidjen. Nikako nije do kartice.
Probao sam i preko sifre*#*#4636#*#* da postignem nesto, ali nakon postavljanja LTE auto, opcije, ona se takodje ne ostvari.
HVALA PUNO
Nisam video da si naveo operatera. Ako je Telekom Srbija, onda proveri da li su ti kod njih u njihovoj bazi u računaru uključili 4G, bez obzira na to što su ti dali uSim karticu.

Instalirao Exodus, i dalje nema LTE signala.
U opcijama stoji LTE preffered
Cudno je to sto kazes da je radio a sad nece. Proveri ponovo sa mts-om oko aktivacije 4g da vidis da li je nesto do njih, u suprotnom verovatno je do telefona.

Poslato negde iz svemira

a moze i sa hybrid botostack, provereno licno.

dexy, jel znas kako se namesta da se upali ekran kada stigne poruka, ja dobijem samo zvucnu notifikaciju, bez ekrana. Drugo, nemam nikakav screen lock, vec obican swipe tj touch, ali mi to ne otvara odmah desktop da kazem, vec ekran sa notifikacijama pa moram jos jednom da tapnem da bi poceo nesto da radim, da li ovo znas da li moze da se iskljuci?

inace baterija je dosta slabija nego sa Cloudy3.3, ali kamera izgleda uopste nije mnogo losija. Telefon je dosta brzi, radi xposed, svasta moze da se namesti :)

@neo geo Za ovo prvo probaj u podesavanju aplikacije, pa pod obavestenja da vidis da li ima takva opcija. A za ovo drugo ako sam te dobro razumeo ti hoces kada otkljucavas ekran, dakle tapnes dva puta, da odmah izadje desktop? Ides bezbednost, pa za zakljucavanje ekrana stavi nista.

Poslato negde iz svemira

Jel' može neki link za download i detaljniju instalaciju exodusa, izašao sam poodavno iz materije menjanja romova pa da nešto ne zeznem

dexy, koristim default sms app, nema to da se podesi za nju, dok npr viber poruja upali ekran ... za drugo, vec je screen security podesen na 'none', sa swipe prebaci na desktop sa lock-a, a sa none prebaci na taj ekran sa notifikacijama pa mora jos jedan tap

Da li neko zna resenje za treperenje (flickering) ekrana na D802. Promenjena 2 displeja, i opet isto.

dexy, koristim default sms app, nema to da se podesi za nju, dok npr viber poruja upali ekran ... za drugo, vec je screen security podesen na 'none', sa swipe prebaci na desktop sa lock-a, a sa none prebaci na taj ekran sa notifikacijama pa mora jos jedan tap
Viber ima opciju u podesavanjima da pali ekran, jedino da trazis neku drugu sms apk koja ima tu opciju jer ova stock ocigledno nema to. A sto se tice ekrana kad stavim none ide na desktop. Da nisi nesto podesio pa ide na notifikacije?

Poslato negde iz svemira

naci cu drugu app na kraju, mada je izbor dosta mrsav, ovo za notifikacije nisam nista dirao, otpocetka je tako, da izadje na njih .. pitao sam i na xda u temi, mozda neko kaze

sto se tice instalacije exodusa, najbolje na xda temi pogledati, generalno ako imas custom recovery, skines rom, gapps (ja sam skinuo neku arm-6.0-pico), flesujes iz recovery-ja i nema greske. obrati paznju da dosta podesavanja imas kada si u settings, uradi swipe sa leve ivice ekrana, i izaci ce ti exodus podesavanja :)

ako se zabode pri podizanju nesto slucajno (kao sto sam ja uspeo tako sto sam flashovao supersu a nisam trebao), u recovery se vracas tako sto drzis volume-down i power, pa kad se prikaze LG logo, pustis ta dva i stisnes zajedno volume-up i volume-down, i posle kada te pita da obrises sve, slobodno (ako imas custom recovery) potvrdi da brise sve (kontrola preko tastera volume-up/down i power), i uci ce u recovery (u recovery se standardno ulazi drugacije, a ovo sam nasao kada sam zaboo sa exodus-om, posto kako sam shvatio ovako vazi za cm/aosp romove da se udje)

Copy/paste:
E sad, kulminacija.
HVALA PUNO
Ako se dobro sećam, ne znam na kom sam bio romu, sada sam već jako dugo na GE 1.5 a pre toga na Cloudy 3. Skineš Titanium backup i pronadješ u njemu LteConfigs.apk ili nešto slično sa LTEConfig imenom. Jednostavno obrišeš i sve radi normalno. Naravno, u podešavanjima na LTE. Nadam se da će pomoći.

Pomoc potrebna.
Bio sam na cloudy 2.2 pa sam hteo da predjem na 3.3 obavio sve medjutim crni ekran prilikom boota. Obrni, okreni, crn ekran.
Sve vajpujem, flesnem ponovo 2.2 medjutim neuspesan boot. LG logo se vrti, vrti u nedogled, tek povremeno uspeo da udjem u recovery jer ne mogu da ugasim pa upalim fon nego se restartuje cim pustim power. Kad udjem u recovery i sve odradim ( hard reset, wipe i ponovni fles roma ) opet ista stvar.
Predpostavljam da se moram prvo vratiti na stock pa sve jovo nanovo ?
Kako na stock? Neki link za step by step uputstvo za "ometene u razvoju" :p

Nebitno...skapirao sam, sredjeno

@Edit...stativa...
Nakon restarta fona, puca system.ui..Fon se bootuje medjutim cim ga otkljucam, system.ui prestane da radi tj izadje poruka, opet se zakljuca i tako u krug. U flashtoolu sam isao na normal zato sto imam mnogo vazne stvari na fonu. Neka ideja kako da mu pristupim da izvucem sta mi treba?

Poslednja izmena:
pa napisi sta si radio i kako si se snasao dok ti je sveze, mozda ce nekome zatrebati ...

Ma uz FlashTool i madjarskog kdz-a.
Prvo sam normal flash uradio medjutim pucao system.ui i nista nisam mogao da radim sa telefonom. Nisam nasao nacin da povadim jako bitne stvari pa sam na kraju ipak morao uz drugu opciju ( cse, tako nesto ) i sve je otislo dodjavola sa telefona. Nakon boota, ne radi double tap i jos sto sta...Sad skeniram telefon da povadim sta uspem. Prokleti rom...

Ma uz FlashTool i madjarskog kdz-a.
Prvo sam normal flash uradio medjutim pucao system.ui i nista nisam mogao da radim sa telefonom. Nisam nasao nacin da povadim jako bitne stvari pa sam na kraju ipak morao uz drugu opciju ( cse, tako nesto ) i sve je otislo dodjavola sa telefona. Nakon boota, ne radi double tap i jos sto sta...Sad skeniram telefon da povadim sta uspem. Prokleti rom...
Sa KK na LP najbolje je sa Flash Tool kdz, a onda na LP radiš šta hoćeš, pitaj bendera, naravno da ima rešenje.

"spasio" dokumenta i fotke...thumbovi se lepo prikazuju ali full slike samo do pola...Dokumenta unistena..
Telefon zavrsio o zid u paramparac.

znaci brickovao si ga po narodski... ja sam izgleda imao dosta srece kada sam naslepo flashovao prvi put cloudy, be racunara u
blizini .... steta ipak sto nisi sacuvao fotke, bga ...

E zato ja uvek backup, sta god da prckam. I obavezno dobro procitam tutorijal da ne bih dosao u ovakvu situaciju.

Poslato negde iz svemira

samo da pitam za exodus rom, verovatno je kamera ista kao i na blissu i ostalim aosp romovima ili?

Vrh Dno