Napisah ovaj post na forumu u temi za 4G, a nisam se setio odmah ovde da pisem, sigurno ce ovde biti nekog ko mi moze pomoci.
Copy/paste:
Zamolio bih vas za pomoc i strpljenje i unapred se izvinjavam na duzem pitanju.
Problem je vezan za 4G signal (mts mreza)
Telefon je LG G2 D802 16gb, kupljen u Subotici, uvoz iz Madjarske. Kada je kupljen na njemu je bio KitKat 4.4.2 stock, i tad nije bilo prilike da se u Srbiji testira 4G/LTE.
Nismo dobijali nikakvo azuriranje LG softvera preko operatera uopste, pa smo se odlucili da preko LG PC suite aplikacije, stavimo Lollipop 5.0.2. To smo odradili.
U medjuvremenu, kako se 4G sirio Srbijom, odlucili smo da podesimo to na telefonu kako bi smo iskoristili maksimalno njegove mogucnosti jer je to model koji bi trebalo da podrzava 4G.
U mts-u su nam dali novu karticu i ukljucili 4G da tako kazem. U telefonu u podesavanjima za mreze, uopste nije bilo moguce odabrati LTE auto, samo 2 i 3G/auto.
E sad, kulminacija.
Uspeli smo preko secret coda, 3845#*802#, nasilno da ukljucimo 2g/3g/4g auto, i signal za 4G je PRORADIO ali samo do prvog reboota.
Tad je morao postupak da se ponovi da bi 4G signal bio dostupan. I tako u krug.
Znaci, radilo je sve ok, ali posle reboota podesavanja se vrate na staro.
U tom trenutku bio sam ubedjen da je u pitanju LG stock rom problem, ili da je telefon predvidjen za drugo trziste te sam se odlucio za instalaciju custom roma, CM13.
Nekoliko dana sam pomno ucio i na kraju pratio uputstva o rutovanju, flesovanju itd.
Nakon instalacije cyanogenmoda preko twrp, u podesavanjima telefona se regularno pojavljuje LTE/prefered opcija, ali nikako nemamo signal LTE.
Probao sam da stavim sim karticu na kojoj provereno radi 4G, i dalje nema signala, znaci da je 100% u pitanju telefon ili operater ili mozda to sto je telefon na trzistu za koje nije predvidjen. Nikako nije do kartice.
Probao sam i preko sifre*#*#4636#*#* da postignem nesto, ali nakon postavljanja LTE auto, opcije, ona se takodje ne ostvari.
Svaka sugestija bi mi dobro dosla.
Pretpostavljam da je u pitanju modem, sad kada sam malo procitao ovu temu.
Moze li mi neko reci sta da radim i kako.
HVALA PUNO