Šta je novo?

LG G2

@shanac sve su ti li lepo rekli fkloznica i shomi1417

ps. Srećna svima nova godina, pa da uskoro bude 1000-a strana ove teme :)

Probao bih DarkoBas PSD ROM [AOSPA 5.0] , ne mogu da skinem sa tog linka SuperSU, jel to može i posle sa marketa? Nije mi jasno, da li se fon rutuje sa romom ili sa SuperSu aplikacijom (pošto mi je fon već rutovan)? I ako trebam da je instaliram, da li je odredjena za moj model (d802) ili ide bilo koja? Glupa pitanja, ali o tome ne znam ništa.

I posle 10 minuta bam.. ukoci se ekran, pojavise se neke linije i telefon pocne da se restartuje.

Ja sam imao isti problem, nigde nisam našao rešenje na netu, jedva sam ga vratio u stock stanje. Sreća pa je još uvek bio pod garancijom, ušao je u zadnjih nekoliko nedelja iste...

Nisu mogli da ga poprave, valjda je ploča otišla, pa su mi dali nov GS4 u zamenu

Trenutno sam na g3 romu. Kako da napravim back up? Hocu da probam aicp, pa ako mi se ne svidi da se lakse vratim. I mogu li taj back up da drzimna nekom eksternom drajvu (tipa flesu)? I na aicp romu, koje gapps koristite?

Trenutno sam na g3 romu. Kako da napravim back up? Hocu da probam aicp, pa ako mi se ne svidi da se lakse vratim. I mogu li taj back up da drzimna nekom eksternom drajvu (tipa flesu)? I na aicp romu, koje gapps koristite?
U recoveriju imaš backup opciju :)
Možeš, naravno.
Ja sam do sad koristio PA micro gapps.

U TWRP recovery imas opciju backup, kasnije kad hoces uradis restore, i da mozes da ga prebacis na fles samo zapamti putanju gde treba da ga stavis.

Pretpostavio sam. Hvala :)
Tek sad vidim da je aicp jos na kk. Koji 5.0 da ubacim?

Poslednja izmena:
Sta je sa dorijevim linkovima? Nigde ne mogu da skinem 9.5 kernel:-( :-( :-( :-( :-( :-(

Jedno pitanje, koliko kosta otkljucavanje G2 sa mreze i da li ostaje trajno tj ta li promena roma/kernela utice na to da se opet zakljuca?

Hvala, vidjam sad na oglasima ima ih po 250e stari jedan dan sa mreze, to je odlicna ponuda onda

Prvo srecna vam nova godina svima! I zelim vam da vam telefoni traju 3 puta vise nego sto vazi garancija :D

E ovako, posto dosta vas ima predrasude u vezi celog mog slucaja, i da sam jako sumnjiv, probacu da budem kratak u ovom objasnjenju (mada sumnjam :D )
Ja sam zaljubljenik u par stvari. Prva stvar su oslikavanje (graffiti, murali), druga automobili, treca tehnologija (kompijuteri i telefoni...)
I sve sto radim radim temeljno i sa uzivanjem, ma koliko to izgleda iscrpljujuce.
E ovako, imao sam neki svoj budzet oko 30 000 i kusur dinara da kupim telefon. Hteo sam da zamenim svoj Galaxy S3 jer mi je dosadio.
I pitao sam neke ljude koje poznajem a i na Android zajednici na Google+, i dosta njih su mi preporucili ili Nexus 5, ili G2..
Izabrao sam G2 zbog boljeg ekrana i baterije. Softver mi je podjednako vazan, ali sam tad skontao da ce dobiti 5.0 pa sam sa te strane zadovoljan. Pogotovu sto znam da cu ga rutovati.
Galaxy S3 sam dobio u avgustu od Telenora. Znaci nisam ga kupio (da budem iskren). Telenor ima ugovor sa firmom gde moj cale radi i svake 2 godine kad obnavljaju ugovor Telenor daje kao poklon 2-3 High End Telefona. Jedan uzme moj Cale, ostali idu vlasnicima firme. Elem, to je moj prvi android i posle 2 meseca sam video koliko je vnugo od softvera na njemu. Jer se stalno kocio i bagovao. I tad sam krenuo da citam po netu i da se bakcem sa tim rumovima i onda sam saznao za SDS (sudden death syndrome). I skontao sam da je to bas vezano za Int verziju koju mi ovde imamo. I ubacivao sam razne stvari st o sam citao na xda da ne bi doslo do toga. I na svu srecu mene moj telefon nije izdao i radio je kao sat sa Neat Rom-om pa posle sa CM 10 pa CM11.
Ukratko nije me mrzelo oko toga da se bakcem. Bukvalno sam provodio sate i sate zato sto me to interesuje.
Sto se tice G2 telefona.
Gledao sam par oglasa na netu i u tom trenutku nisam imao kinte da dodam da uzmem nov pod garancijom. A vec 2 meseca sam bio bez S3 jer mi je ispao na stepenice i polomio se Lcd. Tako da sam spao na Nokiju N9 koja dobar telefon, ali sistem je dosta flesirao i iz nekog razloga nisam mogao da odradim njega kako treba.
I cim mi je kapnula ta kinta nisam mogao da sacekam da skupim jos malo nego sam odmah isti dan gledao da porucim telefon.
I tako se ja cujem sa likom dog.se sve. I on meni posalje telefon. Telefon stigne, ja ga otpakujem, ubacim karticu upalim..Upali se Cloudy G3 rom. I posle 10 minuta bam.. ukoci se ekran, pojavise se neke linije i telefon pocne da se restartuje. Odem ja lepo na google i pocenem da trazim sta moze da bude. Posao sam od toga da ako je softver to cu lako da resim uz pomoc ovog foruma, xda i jos nekih.. I tako ja gledam i dosta ljudi prijavljuje taj problem ali nigde resenja. Sve neki soft i hard restartovanja i to je to.
Pozovem ja lika i kazem mu kakva je stvar. I tu se malo izrazgovaramo i ja resim da mu telefon posaljem da vidi sta je. Na tu stvar sam se odlucio jer drugar koji isto se zanima za telefone je uzimao od njega i ovaj je uvek bio maksimalno korektan i izlazio u susret.
U medjuvremenu ja dodjem ovde da vidim zna li neko sta moze da bude problem. I jako sam se prijatno iznenadio od par ljudi sto su sedeli celo vece na forumu i pomagali mi. I dalje ostaje obecanje za Pivo istima (prepoznace se valjda :D ).
I posle par dana koliko je telefon bio kod mene i posle 5 rumova i vracanja sve na fabriku nista nismo uradili. I ja tako posaljem telefon nazad liku. I cujemo se u medjuvremenu. I kaze mi da je odneo telefon kod svog ortaka, on se bavi servisiranjem i probace da ga popravi. I ja kao Okej, ajde da vidimo na sta ce to da izadje. Ionako me interesuje sta je problem, jer mi se ovo prvi put desava sa bilo cime. I posle 2 dana nazovem ja njega i on mi kaze kako telefonu neki "drajveri" nisu valjali i da sada radi kako treba. I posalje mi on telefon. I stigne danas, ubacim karticu, upalim ga. Sve je stock, nema room-a nigde. Baterija na nekih 90 i kusur %.. Prvo sto upalim je kamera i pocnem da slikam. I napravio sam bogami jedno 40 slika za manje od minuta. I sve je radilo lepo. Kad posle pola sata kad sam hteo da slikam bum kamera se zamrzne i telefon se restartuje. Posle par restarta sve se popravi i telefon radi normalno.
Pozovem ja lika i opet mu kazem da opet se pojavljuju isti problemi. I tu se malo ubedjivasmo jer sam ja trazio da mi posalje drugi g2 ili da mi posalje note 3 uz moju doplatu jer ovo je hardverski problem. I on mi kaze kako je njemu serviser rekao da moze baterija da bude problem jer moze da gubi na snazi i da je to razlog zasto se ponekad malo vise zagreje. I da probam da telefon napunim do 100% i ako tad krene da baguje onda da mu posaljem telefon da zameni bateriju. Jeste sve to smaranje i *******cija za 90 % ljudi, ali eto mene interesuje da li je to to tako da sam pristao na "eksperiment". I stavim ja tel.na punjac i cekam i kad je stigao na 100% ne otkacim ga nego upalim i kameru i pocnem igrice da igram i bas ga opteretim. I nigde nije zabo. Fotkao sam negde oko 50-ak slika, i sve je radilo kako treba. Kada sam ga skinuo sa punjaca poceo sam da instaliram tipicne aplikacije. Viber, facebook, par lounchera itd. i telefon je poceo da se greje u predelu dugmica, i video sam da je baterija sa 100% spala na 91% za 10-ak minuta.. I tu sam pomislio da je ona 100% krivac, i zato sam napisao ono za bateriju. I Vidim da je baterija oko 2000-2500 dinara. i da moze lako da se zameni. I razmisljam se ako je samo to sam cu da ga popravim i da se ne bakcem vise sa tim. Sacekacu jos danas da vidim kakvo je tacno stanje sa baterijom. Evo i dok pisem ovo, telefon je zakucao na 69% baterije. I poceo sam da se restartuje. Cim sam ga stavio na punjac sve je proradilo.
U sustini, meni nije mrsko da se bakcem oko ovog. Tj da trazim resenje za potencijalne probleme. Tako ucim stvari. Samo se pazim da ne dajem svoje pare na tudje stvari koje ne rade. E tu je caka. Jer ako telefon ima problem, rado cu da se iscimam da vidim sta je problem i da li ja to mogu da resim ili serviser. Ali ne zelim da ja imam dodatne troskove zbog tudje greske.
I evo posle ovolikog teksta nadam se da se necu ponavljati oko kvara telefona i takodje molim ostale, da ako mogu da mi pomognu, urade to a ne da mi pricaju kako trebam da vratim telefon. Jer to mi ne pomaze. Mislim znam ja vasu dobru nameru i to cenim, ali to je moja zelja i probajte da postujete. Kolko tolko.
I stvarno se zahvaljujem Danilu, Dejanu, Zota 81..

E da sad gledam, promenjen je i imei telefona.. Sad je sufix.. A6WNBK - 6WN/TAIWAN
Druze, najbolje ti je da telefon vratis i da pazaris drugi. To je problem sa baterijom, nesto slicno se desavalo kod dosta drugih telefona, recimo s4 je imao tu falinku, nabubri baterija i cim dodje do vece potraznje odmah ide restart, friz itd. Nema potrebe da menjas jer za 2500 original neces dobiti i ko zna sta ces staviti u telefon. Druga stvar je sto otvaranjem mozes ostetiti telefon pa onda mozes da dobijes g2 sa nekom shit kineskom baterijom koji krcka i skripi na sve strane. Ti njemu nisi dao kesh koji mora da servisira, tako da treba da trazis ili takav telefon ili pare nazad. Nemoj da budes naivan. Veliki pozz tebi i svima sa g2 teme, inace verovatno najbolje teme bar sto se tel tice. Ja sam bio na trojci ali se uskoro vracam na g2 jer je zmaj od telefona :) Srecna Nova i jos jednom veliki pozdrav.

Sinoć sam instalirao http://forum.xda-developers.com/oneplus-one/development/rom-darkobass-rom-t2958824 Prvi put sam probao lizalicu. Deluje lepo, još nisam stigao da vidim kako radi i fotke. Do kasno sam se mlatio oko jedne stvari, nikako ne moguda ubacim u notifikaciju recimo sound ili bilo šta drugo. Treba to odraditi u podešavanjima/soung &notification. Sve sam probao.Zanimljivo je da u opciji Notification acces piše apps cannot read notifications? Na netu piše da to treba odraditi preko mog naloga u fonu, što sam i probao, ali ništa. Jel to neki bag, da se vraćam na KK? Oduševilo me što čim uzmem fon u ruke, ekran sa pali, to jest lock screen!

Vrh Dno