Šta je novo?

LG G2

E *** sad...kakva baterija i isprobavanje, oterasi se tog telefona što pre. Ako ti je G2 baš legao, uzmeš drugi kada se oterasis tog i gotovo.

Pa i kod mene se gasi kad ga zakljucam,al ja stavim kompas u pozadini i onda radi normalno.

Najbolje je da uzmes nov g2 i da isprebacujes sve delove sa novog na taj tvoj :)

Ne mogu, moze samo long-short press, double tap
ff2f070897d245a3a8c2e2eb4dc8924c.jpg

Nije ni to lose. Samo da nije ograničeno na tri radnje.

Kamera je sasvim dobra, okacio sam 2 koliko-toliko merodavne slike, nocu brzo fokusira i kratak je blic. Nisam probao ir.

Poslednja izmena:
Dorimanx 9.5 LG G2 D80*ALL! F320 LS/VS980 L01F.Trebalo bi da je frisko.Ja flesovao na OptimusG3 Rom V1.4.1.Jel treba neka dodatna podesavanja.Pojavila mi se ikona Synapse i STweaks ali ne smem nista da diram.
Sve je Cool... Synapse ne diraj, on je samo za monitoring, ničemu ne služi.... U suštini ne moraš ni stweaks, na Default profilu će raditi korektno. Kad malo naučiš o hotplugovima i cpu governorima onda cackaj.

Prvo srecna vam nova godina svima! I zelim vam da vam telefoni traju 3 puta vise nego sto vazi garancija :D

E ovako, posto dosta vas ima predrasude u vezi celog mog slucaja, i da sam jako sumnjiv, probacu da budem kratak u ovom objasnjenju (mada sumnjam :D )
Ja sam zaljubljenik u par stvari. Prva stvar su oslikavanje (graffiti, murali), druga automobili, treca tehnologija (kompijuteri i telefoni...)
I sve sto radim radim temeljno i sa uzivanjem, ma koliko to izgleda iscrpljujuce.
E ovako, imao sam neki svoj budzet oko 30 000 i kusur dinara da kupim telefon. Hteo sam da zamenim svoj Galaxy S3 jer mi je dosadio.
I pitao sam neke ljude koje poznajem a i na Android zajednici na Google+, i dosta njih su mi preporucili ili Nexus 5, ili G2..
Izabrao sam G2 zbog boljeg ekrana i baterije. Softver mi je podjednako vazan, ali sam tad skontao da ce dobiti 5.0 pa sam sa te strane zadovoljan. Pogotovu sto znam da cu ga rutovati.
Galaxy S3 sam dobio u avgustu od Telenora. Znaci nisam ga kupio (da budem iskren). Telenor ima ugovor sa firmom gde moj cale radi i svake 2 godine kad obnavljaju ugovor Telenor daje kao poklon 2-3 High End Telefona. Jedan uzme moj Cale, ostali idu vlasnicima firme. Elem, to je moj prvi android i posle 2 meseca sam video koliko je vnugo od softvera na njemu. Jer se stalno kocio i bagovao. I tad sam krenuo da citam po netu i da se bakcem sa tim rumovima i onda sam saznao za SDS (sudden death syndrome). I skontao sam da je to bas vezano za Int verziju koju mi ovde imamo. I ubacivao sam razne stvari st o sam citao na xda da ne bi doslo do toga. I na svu srecu mene moj telefon nije izdao i radio je kao sat sa Neat Rom-om pa posle sa CM 10 pa CM11.
Ukratko nije me mrzelo oko toga da se bakcem. Bukvalno sam provodio sate i sate zato sto me to interesuje.
Sto se tice G2 telefona.
Gledao sam par oglasa na netu i u tom trenutku nisam imao kinte da dodam da uzmem nov pod garancijom. A vec 2 meseca sam bio bez S3 jer mi je ispao na stepenice i polomio se Lcd. Tako da sam spao na Nokiju N9 koja dobar telefon, ali sistem je dosta flesirao i iz nekog razloga nisam mogao da odradim njega kako treba.
I cim mi je kapnula ta kinta nisam mogao da sacekam da skupim jos malo nego sam odmah isti dan gledao da porucim telefon.
I tako se ja cujem sa likom dog.se sve. I on meni posalje telefon. Telefon stigne, ja ga otpakujem, ubacim karticu upalim..Upali se Cloudy G3 rom. I posle 10 minuta bam.. ukoci se ekran, pojavise se neke linije i telefon pocne da se restartuje. Odem ja lepo na google i pocenem da trazim sta moze da bude. Posao sam od toga da ako je softver to cu lako da resim uz pomoc ovog foruma, xda i jos nekih.. I tako ja gledam i dosta ljudi prijavljuje taj problem ali nigde resenja. Sve neki soft i hard restartovanja i to je to.
Pozovem ja lika i kazem mu kakva je stvar. I tu se malo izrazgovaramo i ja resim da mu telefon posaljem da vidi sta je. Na tu stvar sam se odlucio jer drugar koji isto se zanima za telefone je uzimao od njega i ovaj je uvek bio maksimalno korektan i izlazio u susret.
U medjuvremenu ja dodjem ovde da vidim zna li neko sta moze da bude problem. I jako sam se prijatno iznenadio od par ljudi sto su sedeli celo vece na forumu i pomagali mi. I dalje ostaje obecanje za Pivo istima (prepoznace se valjda :D ).
I posle par dana koliko je telefon bio kod mene i posle 5 rumova i vracanja sve na fabriku nista nismo uradili. I ja tako posaljem telefon nazad liku. I cujemo se u medjuvremenu. I kaze mi da je odneo telefon kod svog ortaka, on se bavi servisiranjem i probace da ga popravi. I ja kao Okej, ajde da vidimo na sta ce to da izadje. Ionako me interesuje sta je problem, jer mi se ovo prvi put desava sa bilo cime. I posle 2 dana nazovem ja njega i on mi kaze kako telefonu neki "drajveri" nisu valjali i da sada radi kako treba. I posalje mi on telefon. I stigne danas, ubacim karticu, upalim ga. Sve je stock, nema room-a nigde. Baterija na nekih 90 i kusur %.. Prvo sto upalim je kamera i pocnem da slikam. I napravio sam bogami jedno 40 slika za manje od minuta. I sve je radilo lepo. Kad posle pola sata kad sam hteo da slikam bum kamera se zamrzne i telefon se restartuje. Posle par restarta sve se popravi i telefon radi normalno.
Pozovem ja lika i opet mu kazem da opet se pojavljuju isti problemi. I tu se malo ubedjivasmo jer sam ja trazio da mi posalje drugi g2 ili da mi posalje note 3 uz moju doplatu jer ovo je hardverski problem. I on mi kaze kako je njemu serviser rekao da moze baterija da bude problem jer moze da gubi na snazi i da je to razlog zasto se ponekad malo vise zagreje. I da probam da telefon napunim do 100% i ako tad krene da baguje onda da mu posaljem telefon da zameni bateriju. Jeste sve to smaranje i *******cija za 90 % ljudi, ali eto mene interesuje da li je to to tako da sam pristao na "eksperiment". I stavim ja tel.na punjac i cekam i kad je stigao na 100% ne otkacim ga nego upalim i kameru i pocnem igrice da igram i bas ga opteretim. I nigde nije zabo. Fotkao sam negde oko 50-ak slika, i sve je radilo kako treba. Kada sam ga skinuo sa punjaca poceo sam da instaliram tipicne aplikacije. Viber, facebook, par lounchera itd. i telefon je poceo da se greje u predelu dugmica, i video sam da je baterija sa 100% spala na 91% za 10-ak minuta.. I tu sam pomislio da je ona 100% krivac, i zato sam napisao ono za bateriju. I Vidim da je baterija oko 2000-2500 dinara. i da moze lako da se zameni. I razmisljam se ako je samo to sam cu da ga popravim i da se ne bakcem vise sa tim. Sacekacu jos danas da vidim kakvo je tacno stanje sa baterijom. Evo i dok pisem ovo, telefon je zakucao na 69% baterije. I poceo sam da se restartuje. Cim sam ga stavio na punjac sve je proradilo.
U sustini, meni nije mrsko da se bakcem oko ovog. Tj da trazim resenje za potencijalne probleme. Tako ucim stvari. Samo se pazim da ne dajem svoje pare na tudje stvari koje ne rade. E tu je caka. Jer ako telefon ima problem, rado cu da se iscimam da vidim sta je problem i da li ja to mogu da resim ili serviser. Ali ne zelim da ja imam dodatne troskove zbog tudje greske.
I evo posle ovolikog teksta nadam se da se necu ponavljati oko kvara telefona i takodje molim ostale, da ako mogu da mi pomognu, urade to a ne da mi pricaju kako trebam da vratim telefon. Jer to mi ne pomaze. Mislim znam ja vasu dobru nameru i to cenim, ali to je moja zelja i probajte da postujete. Kolko tolko.
I stvarno se zahvaljujem Danilu, Dejanu, Zota 81..

E da sad gledam, promenjen je i imei telefona.. Sad je sufix.. A6WNBK - 6WN/TAIWAN

Poslednja izmena:
Brate sto mu ne vratis telefon ? :)
Bez pardona ti uvalio pokvaren mob a ti sada gubis svoja zivca iako si dao kes. Stvarno mi nije jasno, iako sam iscitao 2 puta tvoj post...

Druze sve je to ok da ti se telefon pokvario nakon par meseci (mada je i to kratak period) pa ti hoces da sredis telefon bez servisa... ALI ti si dao kesh za telefon koji u startu nije radio (i to ne mali kesh)... zamisli da u pekari :) kupis hleb koji je u startu budjav (prvo mi je ovo palo na pamet :))
Necu vise da te smaram ali trebao bi da od lika trazis novce nazad i da sebi pazaris g2 koji radi (ovde na forumu se recimo cesto javlja g2 u oglasima) a ne da se bakces sa servisima i likom koji ti je svesno!!! uvalio telefon koji ne radi...
Toliko
Srecna nova i uzmi ti novce nazad ;)
ps. 99% ljudi na forumu voli tehniku (inace verovatno ne bi ni bili ovde :)) ali ovo je stvar principa...
Pozdrav

Srećna Nova Godina! Trenutno koristim Cloudy G3 2.0 i LS Milestone 3.2 (menjam ih). Zanima me ako rešim da flešnem neki room sa androidom 5, da li se menja basa, ili jednostavno flešuješ room i gaps?

Vrh Dno