Šta je novo?

LG G2

Nije u pitanju kako baterija radi u "stanju mirovanja" (bez velikog opterecenja) i koliko dugo, vec kako radi kod zahtevnijih operacija
gde je opterecenje mnogo vece.

ako imas garanciju nosi ga na garanciju. Uopce nije normalno ponasanje. Ako si flashao KDZ i ako se nakon toga ne promijeni odmah ali odmah na garanciju, hvataj onog lika. Jesi ti mob isprobao uopce ?

@bender
Nema nista od toga, kupio je preko oglasa.....

Ukoliko radi samo na punjacu a na bateriji ne u pitanju je napon ako se ne varam.
Preko punjaca ima dovoljno napona i telefon radi kao i u slucaju baterije gde je napon dobar dok se ne istrosi baterija ispod 80%
Kad padne ispod odredjenog kapaciteta baterija ne daje dovoljan napon da se zahtevnije aplikacije pokrenu ili odrze u radu.
Neka me neko ispravi ako gresim :smackbum:

@bender
Nema nista od toga, kupio je preko oglasa.....

Ukoliko radi samo na punjacu a na bateriji ne u pitanju je napon ako se ne varam.
Preko punjaca ima dovoljno napona i telefon radi kao i u slucaju baterije gde je napon dobar dok se ne istrosi baterija ispod 80%
Kad padne ispod odredjenog kapaciteta baterija ne daje dovoljan napon da se zahtevnije aplikacije pokrenu ili odrze u radu.
Neka me neko ispravi ako gresim :smackbum:

To je i neka moja logika, ali opet...
Mogu na primer da gledam pola sata live stream-a (preko adobe flash-a) i telefon se ne blokira, a verujem da je opterecenje veliko jer baterija za to vreme padne za 15-20% posto.

Znas i sam da odredjene aplikacije vuku "stuju" preko razlicitih delova na ploci telefona....iz toga izvuci zakljucak da ce nekad nesto da radi a nekad i ne :)

I ja sam preko oglasa s3 i nosio na garanciju. Ali ako nema garancije, onda jedino..

Znas i sam da odredjene aplikacije vuku "stuju" preko razlicitih delova na ploci telefona....iz toga izvuci zakljucak da ce nekad nesto da radi a nekad i ne :)

to onda znaci da ipak nije do baterije vec oko napajanja.
Sad sam gledao 6 minuta live stream (baterija bila na 40% i spala na 37%) - zatim ukjlucio kameru i istog trenutka freeze, pa 5 uzastopnih restarta i onda je uspeo nekako da podigne sistem.

Izgleda da cu morati da izbacim iz upotrebe kameru i da ga punim vec na 50%, bar dok se neskupe pare za novi tel. :S:

Pa jeli ti bas sve na punjacu normalno radi a na bateriju zeza?

Bas sve!
I kad mi udje u bootloop (baterija ispod 20%) dovoljno je samo 5-6sekundi da ukljucim punjac dok se podigne sistem i odmah ucita android i odmah sve sljaka i fullhd snimanje i 4k, 60fps. Jedino se vise greje kad je na punjacu ali pretpostavljam da je to normalno.

Da,to je normalno..probaj da otvoris telefon kad već nije pod garanciom,pogledaj da nije ko šta prčkao po njemu..moguće da je crkla jedna od magistrala od baterije pa ti se maltene telefon ponaša kao da radi sa upola manjom amperazom kad je na bateriji.

Vec sam otvarao, i sve konektore povadio i ponovo vratio, drugo nista se nisam usudio da radim, jer se nerazumem u elektroniku.
Nisam primetio nikakve tragove otvaranja, tako da verujem da je problem fabricki.

to onda znaci da ipak nije do baterije vec oko napajanja.

Pa odakle se napaja sistem nego iz baterije, i dalje mislim da je do iste.
Kad smo vec kod baterije imas na ebay-u za 15-20€ i da ti neko zameni ovde 10-15€ u servisu....dobijas novu originalnu bateriju i resen problem.

To će najprije biti neki hladni lem od baterije ka kontaktima na ploči..servis ti jedino preostaje..pa bar neka dijagnostikuju kvar..ovako samo možemo da nagadjamo..softver nije sigurno a ne vjerujem da je i do same baterije jer zbog slabe baterije sistem ne ide u bootloop ili restart,jedino ako kao što već napomenuh nije neki slab kontakt/džek ili hladan lem od baterije ka ploči.Slaba baterija brže crkava,slabo drži ili ne drži uopšte al još nisam čuo da oće restart od slabe baterije..od slabog kontakta naravno.

Poslednja izmena:
Mislio sam da slab napon na bateriji prouzrokuje zakucavanje aplikacije ili samog operativnog sistema sto moze da vodi do restarta.
Na punjacu sve lepo radi kako rece Sony pa me zato odvuklo da je problem na napon baterije....

izgleda da softverski mogu malo da se ublaze posledice. Sad sam stavio novi 4.4.4 mahdi rom i pri bateriji od 20% telefon se svaki put normalno boot-uje. Pre toga na 30% stock rom je ulazio u bootloop i morao sam da stavim punjac da bi podigao sistem.

Pretpostavljam da je mahdi puno laksi i neopterecuje procesor pri boot-u.

Brato..nema toga softvera što ti tu može pomoći,svaki rom koristi kernel sa slicnim podesavanjima napona za hardverske dijelove na ploci. Ako bilo koji dio zeza na ploci rezultiraće restartom. Isto kao sa matičnom na računaru. U ovom slučaju te vjerovatno zeza ovo što sam naveo al ti flešuj radi mene koliko ti volja,mada samo gubiš vrijeme i živce.

Odavno je meni jasno da je problem hardverski, ali mi i ovo puno znaci da i kada se zamrzne telefon da posle moze ponovo da se boot-uje, a ne da moram da ga stavim na punjac.

Inace nije los ovaj mahdi rom, lepo radi, jedino sto ima puno stvari da se podesi a i koliko vidim nema fm aplikacije.

Cloudy se javio,dal je dosao kuci ili ne,pitanje je :)

cloudyfa:
"...
I'll ask our MODs to clean all posts/comments or delete the whole thread and we will start again with 1.1 soon."

Poslednja izmena:
:) samo mirno. Ljudi = dustvena bica koja znaju citati, pisati ali ne citaju.

100 puta su bugove iste spominjali i 100 puta je netko rekao da mu se ne cita cijeli thread. Tako da bi ja na njegovom mjestu postavio rom i odmah zakljucao temu da bude cista od pitanja koja su 1000000 puta spominjana pa cak i u q/a.

vjerojatno je to noviji 1.1 nego sto ja imam :), barem se nadam.

Moraćeš Cloudyfa-i da odpevaš nešto ako hoćeš večeras (interna šala) :D

Poslednja izmena:
:) samo mirno. Ljudi = dustvena bica koja znaju citati, pisati ali ne citaju.

100 puta su bugove iste spominjali i 100 puta je netko rekao da mu se ne cita cijeli thread. Tako da bi ja na njegovom mjestu postavio rom i odmah zakljucao temu da bude cista od pitanja koja su 1000000 puta spominjana pa cak i u q/a.

vjerojatno je to noviji 1.1 nego sto ja imam :), barem se nadam.

Pa ili to ili nek ih pusti, pa nek vidi dokle ide i samo napusti development. Mislim umesto da su mu zahvalni ljudi, ne samo njemu nego mnogim programerima tamo na xda, oni uzmu i spamuju kad će, kad će, kad će svaki dan. Vidi se da su to većina mahom klinci, koji nemaju šta da rade po ceo dan, a i nemaju život i da nemaju baš ptičice u glavi kada se zna zlatno pravilo: "Don't ask for ETA!"

Tako je uradio codeworx i još mnogi dobri programeri, pa ko ceni, ceni. Mislim i treba tako, em ne plaćaš, em spamujes, još zamisli hoćeš kao da je tvoje. Zato se nikad neću upustiti u to na xda. Pravim rom nekad kod kuće iz zaebancije, a i iz skoro ličnog primera (Saleta) sam video kako je to.

Divim se Saletu, a i čudi me što si ti ušao u to i izašao na xda...

Jel imaš neke donacije? Može i na PM ako neces ovde da pišeš.

Naravno da nemam :). Ljudi brkaju development i rom cooking. Rijetko cijene ijedno od toga. Napravis im nesto, oni jos 100 zahtijeva. Napravis im i to, dodju *****ti za 100 drugih stvari. Neformulirana pitanja, ne citaju. Ukucam si admob pa cu u appovima reklame piciti. Saleta rastezu na sve strane, nitko se ne bi udostojio kesu razvezati. Treba se to svaki put i uploadati, supportati, najcesce se bune lijeni ljudi koje ni ne zanima kako stvari funkcioniraju. No dobro, meni je gust tamo postati te sitne appove, ima ljudi koji ce cijeniti.

Mnogi ljudi znaju da cene ali takve nikad neces naci da postavljaju glupa pitanja, da požuruju i pitaju "šta već čeka,zašto ne izbaca ROM" i potenciraju po milioniti put da postoje neke sitne greške za koje je autor već mnogo puta rekao da ih je svestan i da će biti ispravljene u narednoj verziji i slično pošto ti znaju gde da gledaju, zatim da se prvo gleda inicijalni post sa "How to", "Q&A" i slično i pre svega koliki je to posao - naročito što to nikom nije primarni posao kojim će steći nešto nego nešto što rade za opšte dobro. Onim drugim džaba pričati...

Nazad
Vrh Dno