Šta je novo?

LG G2

corvuse sedi jedan :D
imaš još kompanjona za avgust al ti si najglasniji pa tebe moram da potkačim :D

lepo sam napisao

znači referentna tačka je s4 sa svojih 75MB :)

Au Vojkane. I ti si meni našao da prigovaraš? Referentna tačka je G2, a ne S4. Koji telefon je na 100% u tabeli? G2 ili S4?

A u testu o LG-ju samsung referenta tacka... Kako da ne.

P.S. A HTC i Nexus, svaki za sebe ili i njih gledamo u odnosu na samsung?

Poslednja izmena:
Ne pričam bre o tabelama nego o onom mom samo-citatu :)

Dobro coraxe ajmo na okrugle brojeve da bude svima jasnije. ako je npr rezultat g2 150 a s4 100 koliko posto je po tebi bolji/brži g2 od s4? Ja bi reko 50%, ti? Opet 33.333...
Nisi u pravu.

Poslednja izmena:
Ne pričam bre o tabelama nego o onom mom samo-citatu :)

Tvoj problem je što si pogrešno postavio pitanje. ;) Ja sam dao tačan odgovor (kao i masamunea) na tvoje pogrešno postavljeno pitanje i dao sam dobro obrazloženje više puta zbog čega je to tako. Uz to, dao sam obrazloženje kako su napisani rezultati testiranja (koje si ti pogrešno protumačio i odakle je protekla ova rasprava). Zechs je shvatio, čini mi se.

Tvoj problem je što si pogrešno postavio pitanje. ;) Ja sam dao tačan odgovor (kao i masamunea) na tvoje pogrešno postavljeno pitanje i dao sam dobro obrazloženje više puta zbog čega je to tako. Uz to, dao sam obrazloženje kako su napisani rezultati testiranja (koje si ti pogrešno protumačio i odakle je protekla ova rasprava). Zechs je shvatio, čini mi se.

Aman nema uopšte veze sa testovima ovo je najosnovnija logika i matematika :)
Kada porediš nešto sa nečim, i hoćeš da vidiš koliko je nešto1 veće, brže, teže od nešto2 onda je nešto2 referentna tačka. Ako hoćeš da vidiš koliko je nešto2 manje, sporije, lakše od nešto1 onda je obrnuto. Uvek je ono posle reči "od" referenca.

Ako ti imaš 100kg a ja 150, ja sam teži od tebe 50%, a ti si lakši od mene 33%. Ne može isto u oba smera.

Evo ti pogledaj hronološki postove, ja nisam ni postavljao pitanje.

Zanimljivo je da ima i ubedljivo najbrzu fles memoriju, brzine upisa su:
  • LG G2 - 111.49 MB/s
  • Samsung Galaxy S4 GT-I9505 - 75.1 MB/s (33% sporije)

Upis je 25% brzi od GS4

Koliko ja znam matematiku brži je skoro 50% od gs4 :)

Ako neki benchmark nije gubljenje vremena onda je to brzina r/w operacija sa flash memorijom.

@Milko i Vojkan

Broj 150 je 33% VEĆI od broja 100, dok je broj 100 50% MANJI od broja 150. Zavisi od načina FORMULISANJA pitanja, što je očigledno Vojkanu bio problem. Šteta što se ne umeša neki profesor matematike, pa da vam obojici objasni detaljnije da je vrlo bitno kako se formuliše pitanje i da je vrlo bitno šta se uzima kao referenca.

I koja je fora sa tim benchmarcima? Gubljenje vremena...

Ma ovde više nije poenta u benchmarku. Poenta je da je G2 bolji telefon.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
@Milko i Vojkan

Broj 150 je 33% VEĆI od broja 100, dok je broj 100 50% MANJI od broja 150...
Joj, nemoj da se ljutiš al nek prenoći pa pročitaj sutra ponovo ovaj tvoj zadnji post (prvi red). Nisu brate u pravu ali stvarno nisi.

Poslednja izmena:
Hoćeš da kažeš da 50 nije 33% od broja 150? Hoćeš da kažeš da 50 nije 50% od broja 100?

Hoćeš da kažeš da 50 nije 33% od broja 150? Hoćeš da kažeš da 50 nije 50% od broja 100?
jeste corvuse, jeste, zato ne shvatam kako ne vidiš da si obrnuo sve

Broj 150 je 33% VEĆI od broja 100, dok je broj 100 50% MANJI od broja 150.
150 je veće od 100 za 50, tih 50 je 50% od 100 jer od njega gledaš koliko je veće

Zavisi od načina FORMULISANJA pitanja, što je očigledno Vojkanu bio problem. Šteta što se ne umeša neki profesor matematike, pa da vam obojici objasni detaljnije da je vrlo bitno kako se formuliše pitanje i da je vrlo bitno šta se uzima kao referenca.

:D

Da se ne zezamo više. Vojkan je ovom rečenicom sve objasnio,
Ako ti imaš 100kg a ja 150, ja sam teži (brži, jači, bolji... bilo koji opis za brzinu, jačinu, kvalitet memorije) od tebe 50%, a ti si lakši (sporiji, slabiji, lošiji) od mene 33%. Ne može prostije od ovoga.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]Wa_mS1IOjLQ[/YOUTUBE]

Sve me podsjeca na ovo :D:D:d

Blago vama dvojici. Samo toliko. Može da se čisti tema.

E ***, ni ja, ni koliko vidim vojkan te nismo zjbvli.
Aj' laku noć.

Poslednja izmena:
Da sam znao da ce da se povede rasprava na 4 strane ne bi ni napisao onaj podatak :d

my2cents:
Ako uzmemo da je brzina LG-ja refernetna tacka, onda imamo proporciju:
111:75=100:x, iz cega dobijamo da je x=67.56
Znaci brzina upisa GS4 je 67.56% od brzine upisa G2, sto dalje implicira da je on ~ 32.5% sporiji od GS4.
Ako je brzina GS4 referentna tacka, onda imamo proporciju:
75:111=100:x, iz cega je x=148
Znaci brzina upisa G2 je 148% brzine upisa GS4, sto dalje implicira da je on 48% brzi od GS4.

Zaj.ebi Stros Kana i Guzenbauera ovde se resavaju problemi.

E da sam znao da ovde ima takvih matematičara prošle godine ne bih ni morao da učim za kontrolni samo bi ovde bacio zadatke :p

Добра фора, нисам до сада видео ништа слично!

ekomotivacija za šeike, doneseš krš od 400€ i dobiješ novi tel od 500 :)

Razmatram opcije da nabavim ovaj telefon iz Koreje. Da li moze neko pouzdano da mi kaze frekvencije koje koristi telenor za 2G i 3G mrezu. Imaju vise razlicitih oznaka telefona za korejsko trziste i podrzavaju razlicite frekvencije za 2G i 3G mreze pa da znam koji tacno da jurim. Navescu sta koji model podrzava, pa me posavetujte koji da jurim.
LG F-320L G2
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
4G Network LTE 850 / 2100

LG F-320S G2
3G Network HSDPA 2100
4G Network LTE 850 / 1800

LG F-320K G2
3G Network HSDPA 1900 / 2100
4G Network LTE 800 / 900 / 1800

Ако ја добро памтим бројеве, сва три могу код нас.

Nazad
Vrh Dno