Šta je novo?

LG combo CDRW/DVD 12x8x32/8x

Analkinus

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
604
:wave;
Pozdrav svima!

Interesuje me sta mislite o proizvodu LG combo CDRW/DVD 12x8x32/8x i da li je za njega realna cena od 115 eura?

Analkinus je napisao(la):
Interesuje me sta mislite o proizvodu LG combo CDRW/DVD 12x8x32/8x i da li je za njega realna cena od 115 eura?
Cena deluje ok za 3 uredjaja u jednom. Da li pisac ima neku buffer-under-run zastitu?

Gde to ima da se kupi i naravno da se procita nesto strucno o tome,interesuje i mene?

Poslednji broj Micra

Ima jedan tekst o tome u poslednjem broju casopisa Micro za april 2002 na 104 strani. Pise da Combo uredjaj ima bufer od 2Mb i zastitu od podbacivanja bufera po tehnologiji ExacLink

Danas sam video taj LG kombo kod mog omiljenog prodavca. Mislim da je to u ovom trenutku odlična kupovina, a cena je neverovatno niska. Samo da ne bude 3 in 1 a ni jedan ne radi kako treba.

Pa nije loš. U svakom slučaju odličan za jedan LG. Pisač radi OK, i ima buffer underrun zaštitu, a DVD je malo lenj, ali čita sve uredno.

Pozdrav svima!

Gde to ima da se kupi za te pare ?

Pojavio se i LG 24x10x40x/10X ali je planuo kao alva iz jedne Beogradske firme, mozda ce doci iduce nedelje opet neka kolicina. Nema smisla da Vam kazem koja je bila dilerska cena, ne biste mirno spavali. :p

ODLICAN drajv! I jako dobra cena!!
Negde sam procitao da je to ustvari usporeni 16X(bar sto se tice rezaca), u svakom slucaju radi pefektno.

Ima da se kupi u NS u Bit computers, meni nije delovalo skupo ali nikad nisam imao previse poverenja kada budze puno stvari u jedno.

Koliko ja znam "ni kod babe nije dzabe"... ili sto bi se reklo, polako momci gde ste se zaleteli.
Sacekajte malo da vidimo kako se to ponasa posle nekoliko meseci rada. Jednostavno, "kombo" uredjaji su mnogo uredjaja u jednom i nijednu funkciju ne obavljaju kako treba - barem je tako bilo do sada.
Cak i ako je u ovom slucaju sve bolje odradjeno, to ce biti uredjaj za obicnu - laganu - kucnu upotrebu, jedan CD danas, dva DVD-a sutra i sl. A nikako kao unizveralni uredjaj koji sve radi, svaki dan po 20 sati bez prestanka...

Daklem... polako

Pozdrav...

mmarky je napisao(la):
Koliko ja znam "ni kod babe nije dzabe"... ili sto bi se reklo, polako momci gde ste se zaleteli.
Sacekajte malo da vidimo kako se to ponasa posle nekoliko meseci rada. Jednostavno, "kombo" uredjaji su mnogo uredjaja u jednom i nijednu funkciju ne obavljaju kako treba - barem je tako bilo do sada.
Cak i ako je u ovom slucaju sve bolje odradjeno, to ce biti uredjaj za obicnu - laganu - kucnu upotrebu, jedan CD danas, dva DVD-a sutra i sl. A nikako kao unizveralni uredjaj koji sve radi, svaki dan po 20 sati bez prestanka...

Daklem... polako

Pozdrav...

Meni bas treba tako nesto, za po kuci. Interesuje me da li za tako nesto vredi?

Pa sigurno da vredi, samo da ne bude problema kao sa LG CD rom-ovima koji prave dosta problema pri citanju.

Nema to veze jedno sa drugim, obican rezac i trostruki "combo" uredjaj imaju POTPUNO drugaciji laser, odnosno socivo (narocito zbog DVD-a)

Pozdrav...

mmarky je napisao(la):

Daklem... polako
Čak štaviše i ne treba polako. Sem u slučaju da se nema mesta u kućištu + slaba upotreba bili kog od uređaja, takve stvari treba zaobilaziti jer su stvar kompromisa, tj. "ni kod babe nije dzabe"...

Ja imam na notebooku Toshiba combo drajv i radi super. Jedini problem koji se javlja je taj sto kad narezem NoName diskove od 90 min. nece da ih citaju neki CD uredjaji (sama Toshiba cita bez problema). Inace, rezem po 5-6 diskova dnevno i nisam primetio neku razliku u odnosu na LG 16x rezac u stonoj konfiguraciji. Po nekoj logici stvari kombo uredjaji za stone masine bi trebali da su jos bolji (veci su a time i manje budzeni).

blue je napisao(la):
Ja imam na notebooku Toshiba combo drajv i radi super. Jedini problem koji se javlja je taj sto kad narezem NoName diskove od 90 min. nece da ih citaju neki CD uredjaji (sama Toshiba cita bez problema). Inace, rezem po 5-6 diskova dnevno i nisam primetio neku razliku u odnosu na LG 16x rezac u stonoj konfiguraciji. Po nekoj logici stvari kombo uredjaji za stone masine bi trebali da su jos bolji (veci su a time i manje budzeni).

Toshiba ima PRVOKLASNE DVD-ROMove, sa hardverskom(!!) korekcijom gresaka. Ni rezaci im nisu gori, jedino se kod nas jako tesko nabavljaju.

blue je napisao(la):
Ja imam na notebooku Toshiba combo drajv i radi super. Jedini problem koji se javlja je taj sto kad narezem NoName diskove od 90 min. nece da ih citaju neki CD uredjaji (sama Toshiba cita bez problema).

To sto (svi)drugi nece da ih procitaju nije do rezaca:D Mora i citac da UME da procita disk od 90 i vise minuta.

blue je napisao(la):

Ako nije tajna :) koju Toshibu imas? Gde si je pazario? Satellite? Combo DVD/CDRW?

JOBAH je napisao(la):
Ako nije tajna :) koju Toshibu imas? Gde si je pazario? Satellite? Combo DVD/CDRW?

Imam Toshiba Satellite 3000-514. Inace to je PIII-1GHz, 256MB SDRAM, G-Force 2 Go! 16MB DDR (uzima od sistemske memorije jos maksimalno 112MB), HD 20GB, DVD/CD-RW, 14TFT i sve ostalo. Ja sam je malo preplatio jer mi se zurilo - 1600€. Naravno, stigla je nova sa ogromnom kutijom, upustvima i diskovima (neotpakovana) i garancijom (koja ne vredi jer je komp dignut iz skladista:( )
Inace, kod mene u kraju dosta njih radi u inostranstvu i donose "dignutu robu". 90% notebooka po oglasima u BGD potice iz ovog kraja, i svi su treca - cetvrta ruka. Naravno i cene su vece, tako da se moj kompic u to vreme prodavao po ceni od 2000€ u BGD. Konkretno - ja sam bio treca ruka, a da sam u tom trenutku znao tipa koji ju je doneo iz Austrije, platio bih 1250€:(. On sam ju je platio 500€ (ovo je stvarno zalosno,smrc).
Pored notebookova bili su aktuelne i IPC i Microstar stone konfiguracije. PIV 1.2GHz - 1.8GHz, 256MB-512MB (MSI su imale RAMBUS), MSI G-Force MX400 TV-Out, CD-R i DVD zasebno, 40GB 7200rmp, MIDI ATX - naravno ovo su bile brand name masine koje su se takodje mogle videti po oglasima. Opet nove. Moj drug ih je uzeo 8 i preprodao u BGD po 1700dm (pre oko mesec - mesec ipo dana) Nabavna cena - necu da vas deprimiram.

Jedna BGD firma (preko kanala za koje ja ne znam) je prodavala PIII na 700MHz, i815 integrisane (ali sa AGP slotom), 128MB, modem, lan... Sa DVD cena je bila 750dm, a sa CD-R 800dm. Pitam se samo za koliko su ih dobili. Ne znam da li nesto imaju sada od stonih masina, ali ako vas zanimaju notebook racunari mogu vam poslati broj na mail. By the way, tipovi koji prodaju notebook racunare na news verovatno preprodaju uzete model od njih jer svi imaju istu ponudu:)

Ja sam taj Combo ugradio u konfiguraciju pre nekoliko dana i imao sam prilike da se malo poigram.
Sve funkcionise ali malo sporije nego na odvojenim uredjajima. Primetio sam jedu cudnu stver. Radio sam sa CDRW-ovima i deslilo mi se da neke sesije hoce da procita a neke uopste i ne vidi. Moj stari Teac 20x CD-ROM je citao isi disk normalno.
Takodje ima problema sa citanjem losih i izgrebanih diskova.
Nije region free ali postoji program koji resetuje counter.

Za te pare je dobar ali me je malo zabrinulo ovo problematicno citanje losih diskova. Doduse kako vreme ide takvoh diskova ce biti sve manje.

Bogda je napisao(la):
Za te pare je dobar ali me je malo zabrinulo ovo problematicno citanje losih diskova. Doduse kako vreme ide takvoh diskova ce biti sve manje.
Naprotiv, biće ih sve više u ovoj poplavi NN diskova bez licence.

Pozdrav svima!

LG pisače ne poznajem, za CD-rom znam da nije nešto (neće da čits sve), a cena je jako povoljna, CDRW & DVD u jednom košta negde oko 180 - 200 eura.
Da nije to samo CDRW ??? boom FX ctp;

vlasta je napisao(la):
Naprotiv, biće ih sve više u ovoj poplavi NN diskova bez licence.
Mislio sam kako ide vreme necemo vise igrice i programe kupovati na kilo u CD-klubovima.

Bogda je napisao(la):
Mislio sam kako ide vreme necemo vise igrice i programe kupovati na kilo u CD-klubovima.

Ma gde necemo, evo vec dve godine sam u Belgiji, i jos nisam sreo nikoga ko kupuje legalno softver (u strari, kupi poneko i posle odbije to od poreza, kao fol za posao, tako da dodje skoro dzabe). Ja licno sve skinem sa neta, sta god mi zatreba, od programa do igrica i filmova... Kad oni ne mogu da suzbiju pirateriju, znas kad ce nasi to da urade...

Potvrdjujem gore navedeno. Drug u Austriji sve skida sa neta preko kablovskog neta. Ja sam iz ciste radoznalosti pronasao par sajtova gde se nalaze celi DivX filmovi kao i igre, za PC, PSX ili Segu Dreamcast.Jedva cekam kablovski internet, tek ce tada da vidimo sta znaci pojam piraterije.
A i kopiranje orginala nije bauk. Krekovima se sluze piratske grupe da bi omogucile pojedinim igrama da ne traze cd za igru ili neku sl. glupost. Za 80% orginalnih igara je dovoljno samo da se iskopiraju nekim programom poput Disc Juggler-a (fizicko kopiranje, sektor po sektor).

Nazad
Vrh Dno