Šta je novo?

LG 47LD650 i pustanje x264 filmova preko usb-a

aloe

Cenjen
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poena
159
LG 47LD650 pusta x264 format preko usb-a, ali ne prepoznaje zvuk, da li neko zna resenje?

Ako je zvuk DTS, LG ne moze da pusta taj codec.

Filmovi moraju biti u AC3 Dolby-jevom codecu, ili nekom drugom. Mada koliko sam do sad video HD filmovi ili dolaze u AC3 ili DTS audio formatu.

Da ne bi ponovo skidao iste filmove u AC3 audio formatu, preko ovog programa MKV2AC3 konvertuj taj film, tj. njegovu zvucnu komponentu iz DTS u AC3.

Ako je zvuk DTS, LG ne moze da pusta taj codec.

Filmovi moraju biti u AC3 Dolby-jevom codecu, ili nekom drugom. Mada koliko sam do sad video HD filmovi ili dolaze u AC3 ili DTS audio formatu.

Da ne bi ponovo skidao iste filmove u AC3 audio formatu, preko ovog programa MKV2AC3 konvertuj taj film, tj. njegovu zvucnu komponentu iz DTS u AC3.

Steta sto ne cita DTS, nadam se da ce izaci neki update za taj codec.

Hvala, kada se konvertuje u ac3 tada sve radi.

:wave:

Program MKV2AC3 je spor ko smrt, deset puta brze i jednostavnije se to odradi sa MKV AudioConverterom, otprilike mu treba 5min za isti posao koji ovaj radi pola sata.

Poslednja izmena:
Steta sto ne cita DTS, nadam se da ce izaci neki update za taj codec.

Hvala, kada se konvertuje u ac3 tada sve radi.

:wave:

DTS-a će biti na svim novijim modelima, tj. na ovim što spremaju za 2011. do tada jedini DTS kod LG-a će imati blu-ray plejeri sa mkv podrškom - tj. svi njihovi koje imaju :)

Program MKV2AC3 je spor ko smrt, deset puta brze i jednostavnije se to odradi sa MKV AudioConverterom, otprilike mu treba 5min za isti posao koji ovaj radi pola sata.

Upravo sam bio probao AudioConverter, jer nisam uspeo jedan film lepo da konvertujem sa MKV3AC3 (na kraju se ispostavilo da je problem u samo filmu/fajlu a ne u programu), i AC nije nesto bitno brzi.

Sa AC konvertovanje ~8GB filma je trajalo 10-tak minuta, sa MK oko 15.
Ok, ovo jeste bitna razlika za nekoga ko ce da konvertuje milion filmova, aj ja kad skidam film uvek gledam da bude AC3.

Poslednja izmena:
Neznam stvarno, ali meni film od 8GB odradi za 5-7min, dok mi je MK film od 5GB radio vise od pola sata.

Vidim da nema puno vlasnika LG LD650 serije (ja sam najverovatnije jos jedan), interesuje me da li postoji neka mogucnost da se na prost nacin ubaci novi update za DTS kodek (ako uopste bude izasao), i da li imate i kakve su zamerke-problemi sa lg LD650 ?

a jel moze i kako da se gleda blu ray sa externog harda vezanog na usb..mislim sta uraditi sa blu ray filmom,imam jedan od 15gb...

Nije stvar samo u softveru nego i u hardveru, i sto je jos najvaznije placanju licence za DTS.

Da li se gubi na kvalitetu zvuka pri prebacivanju sa DTSa na AC3 ?

Tesko se cuje i na dobroj opremi, a na tv-u nece cuti ni betmen a pogotovo normalan covjek neka te to nebrine.

Sa koje razdaljine gledate svoj 47ld650 tj. 42ld650 i kako izgleda obican TV(analogni) signal?
Da li je moguce pogledati koliko je dugo radio (pri kupovini da se vidi koliko je radio na polici)?

@dadoma, na daljincu pritisnes menu,pa crveno dugme(korisnicka podrska) pa spustis na info o proiz/serv.

Kupljen ld650, jako sam zadovoljan, ali (uvek ima jedno ali koje ...), imam kolekciju MKV HD filmova i u glavnom su dts audio formatu, probao sam razne programe da to prebacim u ac3 ali bez uspeha - tacnije mislim da se nisam snasao. Postoji li neki prost program za to (duzina procesa mi nije bitna)?

pitanje: 550i650 su na 100hz.To se valjda postize sa true motion tehnologijom ali kad stavim na visoko fudbalska lopta igra samo tako,blur efekat,kad ga potpuno iskljucim izgleda ok i nema blura ...pa se pitam zasto sam dao 10000 vise u odnosu na 50hz seriju 4 jer se dolazi do zakljucka da 50hz,kad je true motion iskljucen, slika bolja i nema belog traga lopte niti blura...iskreno to mi nije jasno...

@kajla

To me podseca na situaciju kada sam ja pre godinu-dve dao visak para da bih dobio 2ms odziva.
Brzo se ispostavilo da je to overdrive funkcija koja nazalost gresi i brlja boje.
Od tada ga koristim na 5ms, i sve mi odlicno radi.
Ne secam se detalja, mozda je bilo samo 3000 din, ali opet u odnosu na 15.000 to je bilo 20% skuplje.

Nadam se da i ovde nije isti slucaj, jer sam stvarno ocekivao prijatno poboljsanje od tih novih 100, ili cak 200Hz modela.

koliko sam skapira to konvertovanje zvuke je jednostavni i ne traje dugo.
da li ce se podraska za DTS moci nadograditi novim update.
dali lg televizori mogu da se spoje sa obicnim 5.1 zvucnicima?

- Traje nekih 15min.
- Ne. Modeli za 2011. ce verovatno imati DTS podrsku.
- Ne. Nikako neces dobiti pravi 5.1 zvuk osim sa zvucnicima sa optickim ulazom, uzmimo za primer logitech z5500, i optickim izlazom na televizoru naravno.

zato se dvoumim izmedju lg LD450 i samsunga C530. dali moze samsun da pusti obican 5.1 zvuk sa .mkv usb ili dig kablovske?

Kako mislis "obican" 5.1 zvuk, i kom smislu da li moze da pusti?

Naravno da moze ako materijal na USB-u ima 5.1 zvuk, ili ako digitalni kanal emituje 5.1 zvuk ( to bi morao da bude HD kanal ) . Sve ovo podrazumeva da imas opremu kojom mozes da cujes 5.1 zvuk ( pomenuti z5500 ), inace ti 5.1 zvuk u filmu nece znaciti jer ces ga cuti na dva zvucnika koje televizor poseduje.

Koliko sam video na sajtu i na slikama ni jedan od ova 2 modela nema 5.1. analogni izlaz.
Izgleda da je jedino resenje za surround zvuk preko optickog kabla kao sto Gizmor rece.

Vidim, kod nas je 1.5m dobrog kabla 650din, sto uopste nije puno, a mnogo pojednostavljuje stvari oko povezivanja.
Treba 'samo' imati zvucnike sa SPDIF ulazom.

Porucio sam 47LD650 i dok cekam da stigne prelistavam sve moguce forume trazeci odgovor na jednu moju nedoumicu. Ali odgovora nidje.
Da li LG dozvoljava prolaz DTS signalu kroz optiku do mog risivera koji bi ga dekodirao i pustio 5.1?
Vec punim HDD od 1.5TB sa filmovima, koncertima, serijama i crtacima i do sada sam sve prebaco u AC3 pa reko da se ne mucim ako ne treba.
Nadam se samo da ce TV prepoznati 1,5TB HDD :)

mislio sam da tv mozda ima analogni izlaz za 5.1, jer ima milion cicneva iza.
znaci da sa usb-a u tv nemoze da se repodukuje 5.1 zvuk. na zvucnicima imam samo tri cinca koje sam povezao sa zvucnom na kompu, zvucna je 7.1. nadam se da na kompu imam 5.1 zvuk. nisu cincevi nego tri dzeka 3.5'. dali postoji neki adapter sa optika na 3.5'.

kakva je sutuacija kada bi filmove pustao sa kopijutera direktno na tv, da li bi onda imao i 5.1 i DTS, pretpostavljam da bi imao, jer tv nema tu opciju a kom ima?

@faca
Za Samsung C530 konektori se vide na slici 2:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le32c530-le40c530-20100813815.htm

Sa strane vidim tri chincha za AV in (znaci kompozitni ulaz).
Pozadi ispod skarta je pet chincheva a ispod pishe 'component in'.
Izgleda da su prva dva audio, a sledaca tri su RGB?

Hm...vidim samo headphone out i ispod njega 3.5mm audio ulaz za stereo signal :)

Ako filmove pustas sa kompa na TV, a hoces da imas 5.1, spoj HDMI ( njime ide samo video, znaci ostavi enablovan samo onboard sound), a pusti 5.1 zvuk preko ta tri 3,5mm jacka direktno u zvucni sistem.
Ako nemas 5.1 zvucnike, posalji sve preko HDMI u TV,samo treba da disablujes non-HDMI device sound (tako nesto).

Adapter sa optike u 3,5mm nema.
Ne znam sta mislis pod time da "znaci da sa usb-a u tv nemoze da se repodukuje 5.1 zvuk".
Televizor ima samo stereo zvucnike, znaci ni u jednom slucaju ti TV nece reprodukovati 5.1 zvuk.
Problem postoji ako se zvuk ne cuje uopste, ali je resivo jer znam da su ljudi pustali MKV sa external HDD sa sve subtitlovima.

Sto se tice prolaska DTS signala, pitanje je uopste da li TV moze da propusti multi-kanalni audio kroz sebe, ili on ipak mora da dodje iz njegovog tjunera?
Ako nesto pomaze ovde opisuju kako se resava problem pustanja DTS-a na LG:

"DTS Top
When playing MKV or AVI files with DTS sound, you will get a message Unsupported Audio!
This is because LG doesn't support DTS Audio.

Now that's tough hearing after you've downloaded a 8GB 1080p MKV movie and realizing you can't hear the sound.
But, there's a remedy to that..."

http://lgusb.wikispaces.com/

Poslednja izmena:
Samo malo da razjasnimo, da ne bude zabune.

- 5.1 zvuk neces cuti na zvucnicima televizorima, cuces stereo, logicno :)
- Nijedan od tih cinceva iza ti nece isporuciti 5.1 zvuk kako god da ih povezes. 5.1 zvuk ces jedino dobiti preko Digital audio out (optical) i HDMI. Malo skuplji sistemi imaju HDMI in ulaze, i optiku. Random primer Onkyo TX-SR508 7.1.

onkyo_txsr508_angle-lg.jpg

onkyo-tx-sr508-rear.jpg

Ne znam puno oko zvuka, ima iskusnijih ljudi ovde da objasne sve oko optike i hdmi, i sta moze kroz sta da se pusta.

LG ne moze da pusta DTS uopste jer nema DTS dekoder, Samsung moze jer ima.

[/QUOTE]LG ne moze da pusta DTS uopste jer nema DTS dekoder, Samsung moze jer ima.[/QUOTE]

Pa po meni i ne treba da ga TV dekodira vec samo da ga sa USBa proslijedi na optiku i onda da ga audio risiver dekodira. Ali provjericu sam za par dana kad stigne TV :)

Nazad
Vrh Dno