Šta je novo?

LG 42LD420

igor.k

Cenjen
Učlanjen(a)
20.10.2010
Poena
154
Pozdrav svima :)
Da li neko posjeduje ovaj tv da mi kaze kako idu igrice na njemu, i uopste kakav je tv...
Imam 600 evra za novi tv, i ovaj mi se uklapa u cijenu,a u mjestu gdje zivim nema bas veliki izbor televizora... :(
TV bi uglavnom koristio za gledanje kablovske i kao monitor, ponekad i konzola (ps2,ps3)...

i da.... koliki mu je input lag.... trazio sam ali nisam mogao da nadjem :)

Unaprijed Hvala

Ja ga imam... ne znam da izmerim input lag (tj kolko se secam trebalo bi imati neki crt monitor pored?!), al ja i nisam neki gamer...

za te pare je dobra kupovina, tj prosto receno nemas sta drugo da kupis za te pare a da je fullhd i slicnih dimenzija...
Kao monitor je odlican |)
Kablovsku ne gledam, al to je i inace na svakom lcd tvu lose...

Darko

I ovo mi je max budzet, a i nemam neki veliki izbor televizora,.... sad sam video da je input lag 40-50 ms i jos kad ukljucis game mod... mora malo da padne... ali da li je to ok za igranje?

Ja se u to stvarno ne razumem, najbolje bi bilo da ti odgovore Max ili Gizmor. Meni je Max napisao da nikako ne uzimam taj lg jer ima velike probleme sa input lagom. Gizmor kaže da na njemu ne može profesionalni gameing, a za običan ništa ne kaže (pročitaj linkove o input lag-u):
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=235597&page=3
16.07.2010., 16:00 - potraži taj odgovor.

Ne znam gde kupuješ ali u tehnomaniji imaš akciju:

http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-42ld465.html

http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-42ld420.html

Mislim da ti je LG465 mnogo bolji od LG420, a razlika je samo 2.000 din.

PS. Kod njih možeš i da naručiš pouzećem i isporuka za tu veličinu televizora košta 830 dinara. Narudžbe primljene do 17h biće isporučene u roku od 48h, a narudžbe primljene posle 17h biće isporučene u roku od 72h. Isporuke se ne vrše nedeljom.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Slazem se, uzimaj LD465, to je novi model, izasao je skoro a posto ti je budzet ogranicen bice dobar izbor. Moram reci da su cene LG televizora u poslednje vreme bas dosta pristupacne, pogotovo sa ovim akcijama.

Ne znam koliki je input lag LD465, ali ne bi nikako trebalo da je preko 50ms bez game moda, verovatno kad ukljucis game mode je oko 30-35ms tako da je to prilicno dobro za gaming.

LD465 je pobjednik ako ga nadjem u nekom marketu i jos ima 100 hz... jer inace sam iz Banja Luke a nemamo bas velik izbor ovdje.... :)
ako ga nadjem ovdje za cijenu do 650 jura onda ga uzimam...

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi evo mene opet :D

Kupio sam ipak 37LD465 i do sada mi extra sluzi i skroz sam zadovoljan slikom i svim ostalim :) Platio sam ga 620 evra, a za istu cijenu bio je i 42LD420 ali sam odustao, i zbog input laga a i velik bi mi bio za sobe :)
Slika na tv-u je vrhunska, a kod nas jos uz kablovsku dobijes 40 HD programa tako da sam odusevljen.
E sad... imam jedan problem.... znaci imam laptop samo sa VGA izlazom (Compaq 610) i kupio sam VGA to VGA kabl i prikopcao na tv, ali na tv nije uopste prikazano da je spojen vga i nema sanse da vidim ista... ima li neko rijesenje za ovaj problem ? ? ?

Imas kombinaciju dugmica na tastaturi lapa kojom sliku prebacujes na jos jedan monitor u ovom slucaju tv , obicno fn dugme i nacrtan monitor

ma da ali problem je sto kad na daljincu za tv pritisnem onaj fazon za ulazne uredjaje, npr usb mi je ukljucen, ali tamo gdje je pc prikaze da nije prikljuceno nista.... :(

Pa dok ne posaljes signal nista nece ni da pise...

i da...
da li se mogu programi staviti po mojoj listi ili mora automacki da se poredaju? bilo HD ili sd ? jer na kablovskoj imam dodatno jos 42 HD programa, koji su automacki poredani i ima jos 50 sd programa.... Upomoooooooc

VGA ne podržava nešto mnogo, on je za 720p, nekih 1400x1000 maximum.
Za fullhd ti treba dvi - hdmi.

Nije tacno. VGA podrzava 1920x1080 pa i vece rezolucije od toga. Znam da je tako, a i licno sam isprobao 1920x1080 preko VGA :)

i da...
da li se mogu programi staviti po mojoj listi ili mora automacki da se poredaju? bilo HD ili sd ? jer na kablovskoj imam dodatno jos 42 HD programa, koji su automacki poredani i ima jos 50 sd programa.... Upomoooooooc

Nisam siguran ali mislim da ne mozes da ih redjas kako hoces.

SD mogu da se poredaju kako hoces..... jest da je malo dosadno to raditi ali ***... navikao sam da znam koji je program na koojem broju :) ali steta sto ne mogu HD da se poredaju, slika je vrh vrhova :p

Nije tacno. VGA podrzava 1920x1080 pa i vece rezolucije od toga. Znam da je tako, a i licno sam isprobao 1920x1080 preko VGA :)

Onda ovi što su prevodili uputstvo za Panasonic g20 nemaju pojma. U uputstvu sam to pročitao. A što je najgore ubih se da nađem adapter sa vga na dvi koji radi, da bi tv povezao sa kablom dvi-hdmi (na grafičkoj imam jedan dvi, a jedan vga port). :wall:

VGA ti je analogni signal, DVI i HDMI su digitalni.

Generalno je bolje povezivati preko dvi-hdmi, dobijas bolju sliku, ali razlika je mizerna. Imas koliko hoces rasprava VGA vs DVI na internetu, baci pogled.

Ljudi moji imam novi problem... mislim nije problem nego sam ja levat pa ne mogu da skontam sta kako :)))
Povezao sam vga to vga laptop sa TV-om, i sad kad pustam film slika ide preko tv-a a zvuk preko laptopa.... ali je mnogo slab zvuk na laptopu, pa kontam kako da povezem i zvuk da prenosi... imam neki kabl, sa jedne strane je kao za slusalice i to ide u laptop (vjerovatno) a sa druge strane ima cinc jedan crveni i crni... pokusavao sam razne varijante ali nisam uspio... ima li neko ideju gdje sta da ubodem ? :D

Vga kabli ti ne prenosi zvuk, potreban ti je kabli koji je sa jedne strane bananica (i ubada se u lap top), a sa druge strane 2 činča (crveni i beli koji se ubadaju u audio in na tv-u). Verovatno nisi ubo kabli gde treba, traži audio in na tv-u.

Poslednja izmena:
Igore, kod LD465 televizora za konekciju sa komp-om koristili za video ili DVI-HDMI ili VGA-VGA a za audio ides kabal sa dve muske bananice gdje jedna ide u komp (zvucnu kartu izlaz za slusalice ili zvucnike) a druga bananica u TV za ulaz za audio (pazi dobro mislim da imas jedan za opticki a jedan za bananice pa nemoj slucajno da pokusas da ubacis u SPDIF ulaz nego moras u AudioIn rgb).
Pogledaj u uputsvu (imas ga na lg-ovoj stranici za Srbiju) poglavlja:

"Connecting with a D-sub 15 pin cable" ili "Connecting with an HDMI to DVI cable".

I da: RGB ulaz jos nisam vidio NIGDJE da se upali da je aktivan iako sasvim dobro radi (kao npr Kabal ili USB) na onom meniju za input-e. Vjerovatno je greska u firmware-u.

Igore, kod LD465 televizora za konekciju sa komp-om koristili za video ili DVI-HDMI ili VGA-VGA a za audio ides kabal sa dve muske bananice gdje jedna ide u komp (zvucnu kartu izlaz za slusalice ili zvucnike) a druga bananica u TV za ulaz za audio (pazi dobro mislim da imas jedan za opticki a jedan za bananice pa nemoj slucajno da pokusas da ubacis u SPDIF ulaz nego moras u AudioIn rgb).
Pogledaj u uputsvu (imas ga na lg-ovoj stranici za Srbiju) poglavlja:

"Connecting with a D-sub 15 pin cable" ili "Connecting with an HDMI to DVI cable".

I da: RGB ulaz jos nisam vidio NIGDJE da se upali da je aktivan iako sasvim dobro radi (kao npr Kabal ili USB) na onom meniju za input-e. Vjerovatno je greska u firmware-u.
kod lg-a imas fabricki definisane inpute hdmi rgb kompozitni itd a ti sam namestis gde je sta pa za rgb kazes da je pc i to je to i onda ti radi jos lepse i imas nacrtan laptop kad biras rgb:)

LD465 je pobjednik ako ga nadjem u nekom marketu i jos ima 100 hz... jer inace sam iz Banja Luke a nemamo bas velik izbor ovdje.... :)
ako ga nadjem ovdje za cijenu do 650 jura onda ga uzimam...

LD465 nije na 100hz nego na 50, ali je svakako preporuka. Inace to je najprodavaniji model ove godine ;)

Box
Definitivno neka greska u firmware... Inace, sto se tice zvuka na VGA-VGA, nasao sam u manualu (i tako sam i rijesio problem), ima poseban ulaz za zvuk, znaci prikljucak onaj 3,5mm sa obe strane, kao za zvucnike normalne, jedino mi malo sliku poremeti kad pojacam mnogo ali i to sam nekako rijesio. Sad sve sljaka kako treba! Sa cincevima sam probao sve kombinacije i nije radilo.

Stilgar
Skontao sam sve gdje sta ide :)
Za sad sam extra zadovoljan tv-om, samo mi malo sporije mijenja HD programe, ne znam jel to do kablovske ili...

Ghost
Uzeo sam taj tv, samo me interesuje koji je input lag, da li ce imati probelma na FPS igricama... ?
PS2 sam igrao vec i kao zmaj ide :)

Poslednja izmena:
13 maraka (6,5e) mjesecno, sve zajedno. Ali od 50 HD kanala, na 15-ak je kvalitet slike kao i sd. Nova, RTL, tv-1000 , History, i svi strani kanali su brutalnog kvaliteta.

Nazad
Vrh Dno