Šta je novo?

LG 42"PJ350 plazma

^ Najbolje da ću da kupim još i univerzalni daljinski, uz daljinski od TV-a, IPTV-a, DVD-a... ;)

Kako onda nameravas da udjes u servisni meni? Treba ti hama univerzalni daljinski ili mobilni sa IR portom...

Poslednja izmena:
Razmislajao sam se da li da otvorim novu temu zbog mog problema ali cu ipak pitati ovde.Problem je sledeci:tv imam oko 2 meseca,u zadnje vreme sam primetio da kad prebacim na neki od av kanala ili pozadina na tv-u pude potpuno crna,da se u donjem delu ekrana preko cele duzine oslikava ona traka sto prolaze vesti na nekim televizijama.Konstantno je isti natpis i dosta je izrazen da cak moze da se procita sta pise na njoj.Naravno ona se skoro i ne primecuje kada su ne ekranu zastupljene boje,jedino se vidi kada je pozadina jako tamna ili potpuno crna.Zanima me ima li neko ideju kako je moglo doci do toga i da li moze da se resi taj problem?

Kako onda nameravas da udjes u servisni meni? Treba ti hama univerzalni daljinski ili mobilni sa IR portom...

Niko nigde nije spomenuo da je potreban univerzalni daljinski za ulazak u servisni meni ;)

Danas sam dobio sbb-ovu d3 ,i mogu vam reci da je slika fantasticna ,kud i kamo bolja od analogne ,ako neko planira da uzme ,nece pogresiti uopste.

Danas sam dobio sbb-ovu d3 ,i mogu vam reci da je slika fantasticna ,kud i kamo bolja od analogne ,ako neko planira da uzme ,nece pogresiti uopste.

polako polako to vazi samo za plazme:) pre plazme sam imao full hd lcd (LG) i ni sbb 3d mu nije pomogao da TV slika vredi ulozenog novca. Sa plazmom je druga prica, slika je ko "staklo" a o hd kanalima da i ne pricmo, videlo se kad noletu curi znoj na celu na australien open-u:)

Da ja govorim o ovom modelu,na lcd-u nisam imao prilike da gledam.Stilgar da li ti imas ili neko drugi hd paket ,interesuje me kako izgleda i da li vredi uzimati jer sam razmisljao o njemu.

Da ja govorim o ovom modelu,na lcd-u nisam imao prilike da gledam.Stilgar da li ti imas ili neko drugi hd paket ,interesuje me kako izgleda i da li vredi uzimati jer sam razmisljao o njemu.

Kad sam uzeo 42 LG LD450 full hd lcd imao sam tv preko iptv-a. slika sa kompa besprekorna dvd-mkv -bluray do bola dobro ali tv katastrofa. Iptv tad jos nije imao hd pakete. dobro rekoh da probam sbb 3d jer sam imao i to u stanu (pre iptv-a sam imao analognu sbb) za drugu sobu i drugi tv. Slika je na lcd-u bila 10 % bolja sa 3d sbb HD. Obzirom da tv ne koristim samo kao monitor za pc i player za mkv nego mi sluzi i kao tv resih da ga prodam i uzmem plazmu. Dugo sam se lomio dal full hd ili obicnu 1024X768 i na kraju uzeh panasonic plazmu 42x20e (znam da je tema lg plazma ali ovde je rec o 3d sbb-u) Sa istim 3d sbb HD signalom koji je na lcd-u izgledao jadno na plazmi izgleda fenomenalno, a hd tj 1080i eurosport, history nacionalnu geografiju discovery i premier netreba trositi reci. Mislim da je to najbolje sto se moze videti u zemlji srbiji na tv-u. Doduse ti kanali su izgledali extra i na lcd-u al kad sa njih predjem na rts ili avalu onda me je jos vise nervirao (lcd). Sve u svemu plazma i 3d sbb HD je odlican izbor za sve one koji tv koriste i kao tv.

Hvala Stilgar,puno si mi pomogao.Mene je brinula nesto niza rezolucija koju ima plazma u odnosu na full hd modele ,i nisam znao da li cu dobiti zeljeni kvalitet na hd kanalima,jer ako slika ne bude izvesno bolja ,onda ne vredi davati novac za njih a nije bas ni mali/ugradnja+200+400/.Sada mi tece gratis period i zvacu ih da vidim kako ide procedura oko uzimanja hd risivera.Hvala jos jednom.

I ja sam posle dosta peripetija i razmisljanja (i saveta legendarnog Gizmora) krenuo u prodavnicu da kupim Samsung 40C550 a dosao kuci sa LG 42PJ350. Za sada prvi utisci su odlicni, slika na obicnoj (SBB) kablovskoj izgleda jako dobro sa 3 metra udaljenosti. Planiram da uvedem D3 i nadam se da cu to odraditi do kraja nedelje.

Samo da proverim ovde da li mogu da odradim "brake in" plazme tako sto cu pustiti "Colour Wash" opciju iz menija TV-a da odradi bez prestanka tih 250 sati????
Javljam utiske kad stigne digitalna kablovska...

P.S. I da ja sam stavio na expert mode i tu sve vrednosti smanjio na 45

Moram samo da dodam da sam menjao 42PJ350 iz jednog jedinog razloga - refleksije!!!! Cak i sa spustenim venecijanerima mogao sam sebe i devojku da vidim u odsjaju, a kada se odmrace prozori ekran je bukvalno kao ogledalo. Umesto njega uzeo sam Samsung 40 C550 i mogu reci svima da je slika na LG plazmi za 30%-50% bolja nego na ovom Samsungu, prosto neverovatno kolika razlika. Ipak uzasna refleksija me je jednostavno primorala da to uradim, a nije problem ni samo prirodno svetlo vec ce i obicni luster ili lampa pokvariti svaki ugodjaj gledanja tv-a, jedino kad se gleda u aposlutnom mraku slika je savrsena ali postavlja se pitanje sta ce nekome tv koji moze samo da se gleda nocu u mraku. Eto nadam se da ce post pomoci nekome u odluci.

Evo vec nedelju dana gledam tv i nemam zamerki.
Prikacio sam samtec med player za filmove preko hdmi-ja i slika je savrsena
ali sad me zanima kako je bolje prikaciti pc (za filmove samo)
Dvi-hdmi (ati4870) ili dvi-vga ili vga-vga
Posto je rec o nekih 10m kabla a tu vec cena skace pa da ne kupujem napamet.

Dvi-hdmi, odnosno Dvi-adapter (koji si dobio sa grafickom karticom)-hdmi-hdmi kabl. Tako je kod mene spojen 4850 sa TV-om. Kabl je Intex-ov i prenosi zvuk zajedno sa slikom.

Vrh Dno