Šta je novo?

LG 32ls570s

vasami

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2007
Poena
319
32ls570s

Planitam da uzmem ovaj TV pa me interesuje da li je neko isprobao prijem digitalnih kanala? Interesuje me da li moze da hvata nase kanale (RTSHD)? Da li hvata hrvatske kanale? Na LG sajtu ovo stoji u specifikacijama: DVB-T2(UK,SW)/DVB-C/DVB-S2. Da li to znaci da prima i satelitske kanale? Pored ovoga svako iskustvo sa koriscrnjem tv-a je dobrodoslo.

Možeš da vršiš prijem digitalnih kanala sa kablovske televizije (DVB-C), ako nisu posebno kodirani (recimo SBB) i kanale satelitske televizije (DVB-S). Na početku pita koje frekventne opsege da uvrsti u automatsko pretraživanje, DVB-C, DVB-S2 ili DVB-C + DVB-S2 a mogu se i ručno dodati. Nisam probao DVB-T2 jer i nemam antenu niti su mi interesantni pored kablovske TV.

TV je odličan, mnogo je bolje slika nego na seriji LH5000 koju već imam a valjda je i logično pošto je LED a stariji je LCD :) Povezao sam ga kablom na internet, gledam sadržaj sa kućnog računara preko MediaLink, snimam TV program na poseban hard disk koji sam zakačio (mora biti samo za tu namenu, ne mogu se deliti podaci i koristiti prazan prostor postojećeg diska).

Hvala na odgovorima! Ovo su sve veoma korisne informacije. Da li ima igradjen wifi adapter ili mora posebno da se kupi?

Hvala na odgovorima! Ovo su sve veoma korisne informacije. Da li ima igradjen wifi adapter ili mora posebno da se kupi?
Nema Wi-Fi. Preporučujem kabl za gledanje multimedijalnog sadržaja jer ipak je žica, žica.

Negde sam još pomenuo da radi i Logitech MK320 komplet bežični miš i tastatura, i treba da radi bilo koji bežični miš (probao 2 druga Logitech i rade) ili bilo koji komplet (tastatura-miš), radi i aplikacija LG smart za iOS i Android, bilo na telefonu ili tabletu. Aplikacijom se mogu menjati kanali, pojačavati smanjivati nivo zvuka, praviti omiljene liste i po ekranu uređaja prstom koristiti kursor kao tačped, ili simulirati džojstik za određene igre.

Takođe, što je meni jako bilo bitno, može se menjati veličina i boja titla za filmove i serije koje se reprodukuju, može se sinhronizovati titl do +/-10 sec.

Poslednja izmena:
Za wi fi sam hteo da proverim posto mi je jedan prodavac rekao da ima, ali nije problem blizu mi je ruter pa cu povezati kablom. Mislim da je najbolja opcija uzeti komplet mis i tastaturu. I meni je veoma bitno da moze da se menja velicina titlova, posto sam imao neke dvd plejere na kojima je bilo nemoguce gledati filmove zbog sitnih slova.

Kakve su mu smart funkcije? Kako radi YouTube?

@jopopo poslao sam ti na pp neki link u flash-u ako mozes da proveris da li radi na tv-u?

Evo mog iskustva koje sam podelio u drugoj temi za isti TV u 42 incnoj varijanti. Ako vas jos nesto zanima pitajte.

Nemam nacina da probam da li podrzava DVB T2 jer imam samo kablovski prikljucak, ne i antenski.

Tv i dalje odusevljava.
Digitalna kablovska na Ikomu izgleda odlicno, doduse zavisi od kanala do kanala, ali najbitniji su super (DM sat itd. )

Igrao sam se dosta sa Smart opcijama. YouTube aplikacija je odlicna, pusta HD materijal, a jos veca upotrebna moc je kad se upari sa Android YouTube appom. Onda pretrazujes na telefonu, a video se prikazuje na TVu. Ovu foru nisam nigde procitao, a bas me odusevila.

Igrao se takodje i sa DLNA. Probao Serviio i Plex. LG nativno podrzava Plex preko Medialink aplikacije na TVu, ali trenutno postoji neki compatibility issue pa mi Plex server restartuje TV. Inace Plex je pravi 'eyecandy' pa cekam da se ovo sredi sa nekim novim releasom Plex servera.

Odmah po ukljucivanju odradio upgrade na 4.10.37 koji donosi flash podrsku za browser (bar tako pise u release notes). Probao YouTube sajt i pusta klipove bez problema.

Trenutno me 'muce' samo dve stvari:
1) Za zemlju sam izabrao Srbiju pa mi u EPG umesto nasih slova izlaze 'kuke i motike'. Citao sam da je za ranije modele bila fora da se izaberu zemlje Svedska ili Finska, pa onda prikazuje slova bez kvacica. Ja nemam u izboru zemlje ponudjene ove.
2) Desilo mi se da mi se titl nekad prikaze duplo, dakle jedna recenica pa zatim za njom opet ista recenica. Ovo samo za 2 filma do sad i to ne za ceo film vec od jednog trenutka pocne ovako da se ponasa. Kad titl otvorim na kompu nema tih problema.

Raspisao sam se ali sam valjda nekom pomogao

Moje iskustvo za 37 inča verzijom:

Slika sjajna na SBB D3. Uživanje gledati RTS HD koji nije ništa specijalno, ali dobro =)

Smart aplikacije - jedina korisna stvar je Smart share. Odete na LG sajt, instalirate NEro Essencials besplatan je, dva klika na tvu i voila! Listate po folderima ono sto ste šerovali na računaru i gledate. Nisam probao super kvalitetni hd materijal, ali sam probao dosta kvalitetne snimke divx i učitava instant, milina kako brzo radi, a imam samo wifi g standard.

You tube - dobro zamišljena, ali je upaljen real time search, pa (barem meni) radi kao usporeni snimak. Neće sve klipove da pusti, iako neke baš kvalitetne HD hoće. Ne znam po komp principu ih razdvaja, ali je mučenje kucati bilo šta. Možete se prijaviti i napraviti playlistu, ali oprezno jer meni je recimo zakucavao na "libertad" od manu chao uživo.

Ostalih aplikacija ima niz, tipa vrijeme, igrice... Imate 300 mb da popuinte pogramima koje hoćete. Među aplikacijaima ima i sportal.rs i dosta je dobro odrađena.

Browser je, za jedan tv, dosta dobar. Čita Blic.rs u fulu. Cita i you tube, međutim ako odete na full screen pisaće da nema memorije.

Dalje, moguće je TV spojiti i sa android telefonom, što je korisno. Jedino što me nerivra je kucanje teksta. Bolje da su odradili kao na mobilnom telefonu, da se kuca preko brojeva a ne slovo po slovo. Uostalom, čak su i na daljinskom iscrtali brojeve.

Mozes li da napises nesto vise o kvalitetu slike, posebno me interesuje crna, da li je uniformna, koliko je "duboka" i da li ima bilo kakvog probijanja pozadinskog osvetljenja na njoj? Da li si ga probao mozda na PC-u kakvu sliku daje i kakav input lag ima?

Vidim da je TV 200Hz MCI (realnih 100Hz kapiram) sto mi se svidja, nije mu losa ni cena kod "Madjara". Koristio bih ga pre svega kao monitor pa me najvise zanima kako se pokazao na PC-u. Pored toga cujem da kod nas vazi garancija na LG i ako se uzme od Madjara... doduse jos uvek mi nije bas jasno da li je to sasvim tacno i ako sam pratio temu "Televizori iz Madjarske"? Ako moze neko da mi potvrdi nesto o tome.

Mozes li da napises nesto vise o kvalitetu slike, posebno me interesuje crna, da li je uniformna, koliko je "duboka" i da li ima bilo kakvog probijanja pozadinskog osvetljenja na njoj? Da li si ga probao mozda na PC-u kakvu sliku daje i kakav input lag ima?

Vidim da je TV 200Hz MCI (realnih 100Hz kapiram) sto mi se svidja, nije mu losa ni cena kod "Madjara". Koristio bih ga pre svega kao monitor pa me najvise zanima kako se pokazao na PC-u. Pored toga cujem da kod nas vazi garancija na LG i ako se uzme od Madjara... doduse jos uvek mi nije bas jasno da li je to sasvim tacno i ako sam pratio temu "Televizori iz Madjarske"? Ako moze neko da mi potvrdi nesto o tome.
Šta znam, nisam ja neki poznavalac tehnologije pa da kažem. Crna je dosta dobra, realno je za nijansu svijetlija od ugašenog tva, ali u gledanjem u mraku nisam baš oduševljen (mada daleko je bolja crna od crne na mom laptopu). Nema pozadinskog probijanja.

Nisam probao direktno sa HDMijem da ga spojim.

Hvala na odgovoru u svakom slucaju :)

Video sam kod brata da Samsung 32EH5000 ima jako dobru crnu po mom misljenju pa me zbog toga zanima. Smatram da je duboka crna osnova za kvalitetan prikaz slike. Ostala podesavanja slike RGB (RedGreenBlue), kontrast, i ostalo mogu da se nameste po svojim afinitetima ali ako TV nema duboku crnu kapiram da to remeti ceo spektar boja, kontrast i ukupan kvalitet slike. Bas sam se prijatno iznenadio kada sam video da je crna kod Samsung 32EH5000 ok iako je je jedan najjeftinijih TV-a trenutno, ali nema 100Hz pa sam se zato zainteresovao za ovaj LG, Izbegao bih Samsung jer je poznat po kvarovima i ugradnji elektronike loseg kvaliteta (pre svega kondenzatora) u TV-e i monitore.

Voleo bih da neko ko se malo bolje razume napise nesto vise o TV-ima iz ove serije 32"/37"/40"... nisam nasao testove na netu a plitke komentare sa Amazona i ostalih sajtova ne citam.

Kupio bih ovaj TV, ali ne znam gde? Zvao sam sve radnje koje sam naso na internetu ali ih niko nema na stanju.

Da li mozda neko zna gde ima da se kupi ovaj TV?
Uzeo bih i i preko ljudi koji donose iz Madjerske, ali ne znam kakva su iskustva sa njima sto se tice garancije, slanja i ispravnosti?

Što se tiče crne boje ne može da se uporedi sa Samsungom jer Samsung koristi s-pva matrice koje imaju mnogo bolji kontrast (do 5000) a LG koristi s-ips matrice (gde je maksimalni kontrast možda 1000-1500).
Inače u Srbiji je jako teško naći ovaj TV (ls570s) jer kako negde stigne odmah i ode (ipak je to najkompletniji smart TV bez 3D podrške). Ja sam ga tražio više od mesec dana i na kraju sam naručio os jednog "Mađara" i posle nedelju dana mi je stigao.
Što se tiče SD kanala slika je katastrofa, ali kad se pusti neki HD film sa kompa slika je brutalna.
Ako neko zna kako povezati Hi-Fi uređaj (mini liniju) sa ovim TV-om molio bih za pomoć (a da nije preko izlaza za slušalice)?

Što se tiče crne boje ne može da se uporedi sa Samsungom jer Samsung koristi s-pva matrice koje imaju mnogo bolji kontrast (do 5000) a LG koristi s-ips matrice (gde je maksimalni kontrast možda 1000-1500).
Inače u Srbiji je jako teško naći ovaj TV (ls570s) jer kako negde stigne odmah i ode (ipak je to najkompletniji smart TV bez 3D podrške). Ja sam ga tražio više od mesec dana i na kraju sam naručio os jednog "Mađara" i posle nedelju dana mi je stigao.
Što se tiče SD kanala slika je katastrofa, ali kad se pusti neki HD film sa kompa slika je brutalna.
Ako neko zna kako povezati Hi-Fi uređaj (mini liniju) sa ovim TV-om molio bih za pomoć (a da nije preko izlaza za slušalice)?
http://www.neptun.rs/televizori/led-tv/42ls570s.html
http://www.neptun.rs/televizori/led-tv/32ls570s.html
imao, vratio, uzeo samsung :)
ovde ih ima, i 32' i 42' , ako nekom treba...

Kako vam radi usb disk na ovom TV-u? Kod mene usb disk neće uopste da se ugasi. Od trenutka paljenja pa do gašenja TV-a, bez obzira da li ga koristim ili ne. Imam neki Transcend disk koji kada povežem na kompjuter ako se ne koristi neko vreme sam se gasi.
Što se tice samog rada diska nisam imamo nikakvih problema, ni kada je nešto snimljeno sa kompjutera ni kada sam ga formatirao za snimanje sa TV-a.

Možda ti je uključen DVR? Klikni na OK dok si na kanalu pa vidi da li dobijaš opciju da se vratiš kroz vreme sat i po? U aplikacijama imaš DVR pa isključi ako ti smeta.

Proveriću to kada ponovo formatiram disk za snimanje sa TV-a. Trenutno je formatiran u NTFS ali opet cim se TV upali pali se disk i radi do gasenja. Kako radi disk kod tebe kada upalis TV, da li se automatski pali?

Proveriću to kada ponovo formatiram disk za snimanje sa TV-a. Trenutno je formatiran u NTFS ali opet cim se TV upali pali se disk i radi do gasenja. Kako radi disk kod tebe kada upalis TV, da li se automatski pali?
Ma da, ali ja ne koristim disk za gledanje sadržaja, formatirao ga je TV i upaljen mi je DVR non-stop i snimam TV program.

Inače na računaru ti se disk gasi zbog računara koji ima Power opcije a ne zbog samog diska.

Onda ću ga uključivati preko kabla po potrebi, pošto ga ne koristim često.

Ja imam problem sa DVR-om. Koji god USB da stavim, bilo kako da je formatizovan, nece da radi DVR. Ili izbaci poruku da je ne odgovarajuci USB ili da koristim USB ili HDD oidrzan TV-om. Ne dobijam opciju da TV formatizuje USB.
Moze li neko pomoci savetom? i Hvala unapred!

Mislim da usb flash mora da ima vise od 40gb da bi mogao da se koristi za snimanje.

Ne mora da znači da je bilo šta promenjeno, možda neki bagovi, sitnice, ispeglani neki parametri.

Nazad
Vrh Dno