Šta je novo?

Levoruki ili desnoruki?

Da li ste levoruki ili desnoruki?

• Ukupno glasača
    262
hehe, zanimljiva tema, kod mene je slucaj 9:0 za desnu ruku sa tim sto je prvo pitanje glupo jer se cesem onom rukom kojom lakse mogu da dohvatim zeljeno mesto :)

A kojom rukom drzite volan dok vozite automobil? Levom, desnom ili sa obe ruke?

Desnim kolenom :d

A kojom rukom drzite volan dok vozite automobil? Levom, desnom ili sa obe ruke?

meni je nezamislivo da drzim volan s' dve, a opet, nekako nema logike da ga drzim sa desnom, zbog menjacha ... kakvo ti je ovo pitanje ? :p

I levom i desnom :d . Instruktor bi me sljapnuo po ruci uvek kada bih dugo zadrzavao ruku na menjacu :d . Mada polako gubim tu naviku.

Poslednja izmena:
Levoruk (bilo je malo maltretiranja u osnovnoj (ne od uciteljice), ali je nastavnik otisao u penziju)
Inace znam momka koji muca nakon seansi iz detinjstva...

A inace sto se tice miseva, klince forsiram da ih koriste levom jer nema logike da ih koristite desnom (sestric je levoruk ali ga roditelji namestili da misa koristi desnom, doduse ne muca zbog toga :) ).

Vidite, prvo je nastala tastatura i logicno pravljena je i osmisljena za desnjake, tj. Enter desno, kurzori desno, numpad desno i sl. A onda je dosao misonja na svet i opet je pravljen za desnjake. Da li je iko od pronalazaca mislio o problemu dvostruke desne ruke ili je, boze moj, moguce koristiti desnom i misa i Enter i kurzore i ...
Ima li lepse simbioze kad levoruk uhvati misa u levu a tastere u desnu i samo ceslja po nekoj pucachini ili po ozbiljnom softveru za konstruisanje ili dizajn. A kakvo je mucenje kad radis sa smaknutim WASD umesto kurzorima to prepustam desnjacima da objasne.

Levoruk (bilo je malo maltretiranja u osnovnoj (ne od uciteljice), ali je nastavnik otisao u penziju)
Inace znam momka koji muca nakon seansi iz detinjstva...

A inace sto se tice miseva, klince forsiram da ih koriste levom jer nema logike da ih koristite desnom (sestric je levoruk ali ga roditelji namestili da misa koristi desnom, doduse ne muca zbog toga :) ).

Vidite, prvo je nastala tastatura i logicno pravljena je i osmisljena za desnjake, tj. Enter desno, kurzori desno, numpad desno i sl. A onda je dosao misonja na svet i opet je pravljen za desnjake. Da li je iko od pronalazaca mislio o problemu dvostruke desne ruke ili je, boze moj, moguce koristiti desnom i misa i Enter i kurzore i ...
Ima li lepse simbioze kad levoruk uhvati misa u levu a tastere u desnu i samo ceslja po nekoj pucachini ili po ozbiljnom softveru za konstruisanje ili dizajn. A kakvo je mucenje kad radis sa smaknutim WASD umesto kurzorima to prepustam desnjacima da objasne.

Ja levoruk, pa furma misha sa desnom bez problema, i chak mi je nekako opushtenije furati WASD neko srelice, al uvek mogu da pomerim tastaturu u leovo pa da furam i po strelicama levom :wave:

Ma jasno da moze i naopako, ali ukazujem na koincidenciju da su levoruki ispali u prednosti nakon forsiranja desnih resenja.

Poenta je da se masina pravi prema coveku a ne covek da se deformise prema masini. Medjutim dzabe, covek vise nije mera vec profit. Pa pogledaj mobilne telefone = palac nam je na vrhu gde i ekran a tasteri ispod kao da ga je dizajnirao tvorac televizora. :)

Pa Microsoft je sa pocetkom Windows 1.0 gurao koncept da se mis koristi levom rukom, ali ljudi jednistavno koristil misa desnom.. Valjda kontaju da im je to jos jedna alatka koju treba da koriste rukom koja koristi ostale alatke (olovka, srafciger, cekic, kasika, sekira, ...).

Zaboravio sam da se izjasnim.. kola vozim levom rukom.. brze reagujem nego sa obe.. cak i trkacke igirce koje vozim volanom upravljam samo levom rukom. Ako probam sa desnom ili obe brzina reakcije mi je mnogo manja. Inace sam desnjak.

Kad smo kod misa...
Ja sve radim desnom, ali buraz, "levak", sve radi levom, niko ga nikada nije forsirao za desnu, ali misa koristi desnom. i kaze da ne moze da radi kombinacija leva+mis

Ja sam pisao vec, ja sam levoruk, misa korisitm desnom, al mi nije nikakkav problem da ga koristim levom chak ni tastere ne obrcem kad ga koristim levom.

Nazad
Vrh Dno