Ti ne bi bio ti kada ne bi izmisljao rupu na saksiji![]()
A kojom rukom drzite volan dok vozite automobil? Levom, desnom ili sa obe ruke?
meni je nezamislivo da drzim volan s' dve, a opet, nekako nema logike da ga drzim sa desnom, zbog menjacha ... kakvo ti je ovo pitanje ?![]()
Pa ima ovde i ljudi iz UK...
Levoruk (bilo je malo maltretiranja u osnovnoj (ne od uciteljice), ali je nastavnik otisao u penziju)
Inace znam momka koji muca nakon seansi iz detinjstva...
A inace sto se tice miseva, klince forsiram da ih koriste levom jer nema logike da ih koristite desnom (sestric je levoruk ali ga roditelji namestili da misa koristi desnom, doduse ne muca zbog toga).
Vidite, prvo je nastala tastatura i logicno pravljena je i osmisljena za desnjake, tj. Enter desno, kurzori desno, numpad desno i sl. A onda je dosao misonja na svet i opet je pravljen za desnjake. Da li je iko od pronalazaca mislio o problemu dvostruke desne ruke ili je, boze moj, moguce koristiti desnom i misa i Enter i kurzore i ...
Ima li lepse simbioze kad levoruk uhvati misa u levu a tastere u desnu i samo ceslja po nekoj pucachini ili po ozbiljnom softveru za konstruisanje ili dizajn. A kakvo je mucenje kad radis sa smaknutim WASD umesto kurzorima to prepustam desnjacima da objasne.
meni je nezamislivo da drzim volan s' dve, a opet, nekako nema logike da ga drzim sa desnom, zbog menjacha ... kakvo ti je ovo pitanje ?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari