Šta je novo?

Levoruki ili desnoruki?

Da li ste levoruki ili desnoruki?

• Ukupno glasača
    262
Koristim se levom rukom i desnom nogom, kao mali desna ruka mi je bila dugo u gipsu pa sam poceo da koristim levu, sad se racunam u levoruke ali sam u sustini 50:50

ja sam ambideksterichan (jel ima rech u nashem za to ? )

levoruk sam, (ja i dalje ne vidim problem da se kaze - levak, ili deshnjak, no dobro, nije samo ruka peonta, levoruki shutiraju loptu levom, pa je onda sasvim okej da se kaze - levak), al pazi sad -

kod ruku, levu koristim za sve jache radove - shutiranje lopte u basketu, udaranje krushke, odvrtanje shrafcigerom, pesnica po faci bezobraznih likova, 'vatanje riba, gadjanje kamenom, ili jabukom (jabuke najbolje lete od svih throwing predmeta).

desnu koristim za fin rad - crtanje, pisanje, meshanje chaja i nes kafe, drzanje kashike za supu, mish mi lezi normalno, i tako to.

e, a u nogama sam kompletno levak (levoruk, zbog konzervativaca) - levom shutiram, izvodim kick-ove, leva mi je glavna noga u treningu. mada, chudno je to shto svim left orjentisanim biva da je desna noga jacha (jer je stajaca, to jes oslonac) i obrnuto, deshnjacima leva noga ... heh, pokushajte da skochite sa jedne noge, nogom koja je na strani favorizovane ruke, smeh :)

Levoruk.... doduše ima brdo stvari koje radim po navici desnom rukom.

To je sad čudna priča kad bi čovek seo da razmišlja šta radi s kojom rukom. Daljinac od TV najčešće levom, šolju za kafu uvek desnom, novac/novčanik uvek desnom, vrata uvek desnom, mobilni uvek levom, kašiku/viljušku uvek levom.....

sto rece jedan kolega.... normalan:d

Levom WSAD:type: i povlacenje za kragnu:D

Ja za skoro sve stvari koristim desnu ruku, ali kada telefoniram, obavezno "lijeva ruka - lijevo uvo" :D

Dešnjak, ali dišem na levu stranu kad plivam kraul (osim kad se trudim i na desno, ali teško...) :D

Jednostavan test levorukosti za vas koji niste sigurni:

1. Prekrstite ruke na grudima.
Koja ruka je odozgo?

2. Stavite dlanove jedan uz drugi i ukrstite prste leve i desne ruke.
Koji palac je odozgo?

Jednostavan test levorukosti za vas koji niste sigurni:

1. Prekrstite ruke na grudima.
Koja ruka je odozgo?

2. Stavite dlanove jedan uz drugi i ukrstite prste leve i desne ruke.
Koji palac je odozgo?

1. desna
2. levi :D

^
:d

Za svaki jednostavan test, postoji komplikovano resenje

takodje?!

Kod mene leva ruka i levi palac, a desnoruk sam.

Jednom sam čitao da stvari koje obično i rutinski radimo desnom (levom) rukom treba raditi onom drugom, da bismo razvijali i onu drugu polovinu mozga.
Jedno vreme sam prao zube levom rukom, i ono, popravlja se vremenom, ali ipak se nisam usudio brijati levom :d

A najvise me nervira sto nema da se kupe makaze za levake, nego me zuljaju one velike krojacke, anatomski pravljene za desnake.

Ja imam makaze za levoruke. ^_^
Herlitz proizvodjac, kupio sam u Madjarskoj. Samo ja znam da ih koristim posto sam jedini levoruk u porodici. :D
Izrod hehe.

E da. ^_^ Kosarkasku loptu tapkam desnom, u vaterpolu pucam na gol levom rukom, pisem levom, mis koristim desnom.

Poslednja izmena:
Ја на пример левом отварам и затварам поклопце на теглама, чепове на флашама и сл. Занимљиво је то што кад пробам десном да отворим (оно што је лева затворила), намучим се.
@ Igoritza
И ја волим да се гађам са разним предметима, а јабуке су за те ствари стварно на нивоу. Био би добар окршај нас двојице јабукама (снега неће скорије да буде), ти левом ја десном руком :p

Ja imam makaze za levoruke. ^_^
Herlitz proizvodjac, kupio sam u Madjarskoj. Samo ja znam da ih koristim posto sam jedini levoruk u porodici. :D
Izrod hehe.

E da. ^_^ Kosarkasku loptu tapkam desnom, u vaterpolu pucam na gol levom rukom, pisem levom, mis koristim desnom.

Jao miolim te ne spominji mi kosarku! Pre mnogo godina kada sam jos igrao, vodio sam desnom a sutirao levom. Mada, i to je imalo svojih prednosti, zbuniti protivnika:d

1. desna
2. levi :D

E izeš ga sad!

Evo i pune verzije testa po D. Morisu za vas koji ste baš neodlučni:

(1) Zamislite da vas svrbe ledja. Kojom se rukom cheshete?
(2) Spojite shake medjusobnim uplitanjem prstiju. Koji je palac odozgo?
(3) Zamislite da aplaudirate nekome i pochnite da udarate dlanom o dlan. Koja vam je ruka odozgo?
(4) Namignite nekoj imaginarnoj osobi ispred sebe. Kojim okom namigujete?
(5) Sastavite ruke na ledjima i jednom uhvatite drugu. Kojom rukom hvatate?
(6) Neko vam dovikuje neshto, ali vi ne razumete dobro shta. Stavljate shaku iza uveta ne biste li bolje chuli. Koje ste uvo dohvatili?
(7) Brojite na prste do tri sluzheci se kazhiprstom druge ruke. Kojim kazhiprstom to chinite?
(8) Nagnite glavu na jednu stranu i obrazom dodirnite rame. Koje ste rame dodirnuli?
(9) Prekrstite ruke na grudima. Koja vam je podlaktica odozgo?
(10) Dobro se zagledajte u neki mali, udaljen predmet, pa vrhom kazhiprsta prekrijte taj predmet. Zatim zatvorite jedno oko. Otvorite ga i zatvorite drugo.Koje vam je oko bilo otvoreno kad je vrh kazhiprsta pokrivao predmet? Kad predmet gledate svojim "glavnim" okom, vrh kazhiprsta ostaje na predmetu.

sve sami levaci:p
Desnichar:p

Nisu levaci nego levkovi :D
6:4 za desnu (iz onog testa) :)

(1) Zavisi gde svrbi.. moze i levom moze i desnom da se dohvati :) Potpuno mi je svejedno
(2) Levi palac
(3) Zavisi u kom sam poloazju.. potpuno svejedno
(4) Levim okom
(5) Svejedno
(6) Svejedno
(7) Desnim kaziprstom
(8) Svejedno
(9) Leva podlaktica
(10) Desno oko

Desnoruk sam.

eh sad, glupog li testa -

1. tamo gde ruka moze da dov'ati, nemam ja pipke, pa da mogu cela ledja samo sa jednom rukom da do'vatim
2. ovo je glupo - svi levaci imaju desni palac ovrs, a deshnjaci levi.
3. obischno aplaudiram vertikalno simetrichno.
4. namigivanje je stvar iskustva, i zavisi od ugla gledanja, oba oka su included.
5. wtf ?
6. blize uvo.
7. al bez zezanja - to sam video samo u crtanim filmovima, ko to radi bre ?
8. ovakvo pitanje u testu je vishe stvar autosugestije, nego mozdanih hemisfera.
9. kao broj 2.
10. kao broj 8.

pravi i jedini test - kojom rukom bacate pikado strelicu ? e ta ste ruka.

Ti ne bi bio ti kada ne bi izmisljao rupu na saksiji :)

Ma jok hoce da kaze da je skroz bangav :D

9:1 za levu ruku:zgran:

1. levom cesem ledja
2. desni palac
3. desni aplauz
4. desni namig
5. desni hvat iza ledja
6. desno uvo
7. desni kaziprst za brojanje
8. levi obraz/rame
9. leva podlaktica odgore
10. levo oko

Desnjak. Ne podnosim levicarske politicare. :) Igram basket s obe.

Nazad
Vrh Dno