Šta je novo?

Letv X800 / Letv Le 1 Pro

Pošto nisam bio siguran da li će mi veličina telefona odgovarati, napravio sam maketu.. Preporučujem i drugima kojima žele da znaju.
dbcf67b04defd94ff125328fe57b73a1.jpg

Hahaha ,ideja je dobra ali iz tehničkog :sedi ocena 1!!!

Sent from my x600 using Tapatalk

Sredio je GPS na 18S za US. Jos mu ostaju zvuk i baterija.. Nadam se da ce i to uspeti. Ako nista drugo makar zvuk pa bi ga onda mogao i staviti na telefon.

Ja sam kupio sa joybuy i sve ok ,platio carinu 4k dinara i fon stigo za nekih 20tak dana

Jedno pitanje, da li se neko susretao sa situacijom da kada pokusate da udjete u fastboot pojavi vam se pingvin i nakon par sekundi telefon krece da vam se podize.

Da li je to bootloader zakljucan ili je nesto drugo u pitanju? I kako se otkljucava ako jeste?

U pitanju je kineska verzija telefona

Kome treba dobra baterija,taj će uzeti Cool1 bez razmišljanja

Nista novo. Jedan grk je uspeo da priolagodi MM od kineske verzije za nasu, ali mu ne radi zvuk i ne prikazuje bateriju. Tako stoji vec dva meseca.

Moze li neko da mi proveri koliko mu Android OS trosi bateriju nakon dan do dva dana koriscenja telefona? On je meni uvek medju prvih 4 kada udjem u Battery da vidim sta mi trosi bateriju. Desava mi se da telefon ostavim preko noci na 90% i ujutru kada ustanem imam manje od 50%. Kada udjem u Battery na prvom mestu je Android OS...

Sad sam opet ovaj Spanjeli ROM reinstalirao i sada je i kod mene tako 2-5%. Valjda se nece opet to desiti.

Hvala! :)

Opet isti problem... Telefon nije radio ni 1 dan i istrosio mi vise od 50% baterije, a Screen on Time svega pola sata. I naravno opet Android OS na vrhu liste...
Sad sam instalirao Flyme od Spanjelia pa se nadam da sa tim ROM-om nece biti problema.

Pitanje za Spanjelia. U System Update mi je ponudio apdejt na Flyme 5.1.9.23R beta. Ja sam na Flyme 5.1.9.19R-beta. Smem li ja da ga apdejtujem s obzirom da si ga ti prepravljao sa CN za US, mozda mi nudi apdejt koji je za CN verziju?

kakav je taj flyme jeli sve radi na njemu
kakva je baterija na njemu ima li ko da koristi

Na Flyme ne radi onaj dugmic za iskljucivanje tona, ne rade lokaciski servisi bez GPS-a (sto u jednu ruku i nije lose, jer ne mogu da me lociraju ovi iz Facebook-a i Google-a) i ostalo bi sve trebalo da radi.
Ali moras cekati Spanjelia da se javi, jer linkovi koje je postavio za skidanje vise nisu dostupni.

Ima problema sa kamerom na Flyme. Ja sam se vratio na EUI i opet me ovaj Android OS zeza. Mislim da je to do alarma, tako da sam obrisao sada Clock aplikaciju pa cu videti kako ce raditi bez nje, tj. hoce li zezati. Ako sve bude okej onda cu staviti neku drugu aplikaciju za alarm.

Ne znam da li sam zakasnio ali nikako nemoj da updateujes flyme jer će ti brickovati tel. Svaka verzija mora da se prepravi da bi radila na US modelu!
Sto se velike potrošnje Android OS-a tiče, isključi lokaciju skroz i neće biti problema. U koliko se nastavi onda moraš da instaliraš bbs i da vidiš koji proces pravi problem.
Linkovi nisu dostupni jer odavno ne koristim tu letvu.

A kako i gde da iskljucim lokaciju? Mislim GPS mi je iskjucen, sta jos ima da se iskljuci?
Jos jedno pitanje. Kada igram neke igre i kada se telefon ugreje hoce da seckaju na momenta. Pretpostavljam da je to zbog toga sto telefon automatski smanjuje klokove i brzinu procesora. Moze li se nekako preko neke aplikacije "reci" telefonu da procesor bez obzira na toplotu radi uvek maksimalnom brzinom?

Mora da ti bude isključena lokacija skroz, ne samo GPS nego i lokacijski servisi.
Tako je, seckaju zbog obaranja frekvencije procesora, i tu teško može da se uradi nešto a da se ne prčka po kernelu, mislim da je neko na xda probao da modifikuje kernel ali se telefon toliko greje da je prosto nezgodno držati ga u rukama.

Poslednja izmena:
Pozdrav

Dobio sam letv x800 + cn verzija i imam pr...kao i svi.Ali ja sam stvarno pocetnik i nerazumem se u rootovanja i sve ostalo.
Da li postoji mogucnost da mi neko to odradi ? Ja zivim u Bg....na vozdovcu i ako ima neko od korisika ilil da mi preporuci gde bi to mogo da zavrsim,bio bi mu jako zahvalan.
Sve sam procitao na forumu ali posto se ne razumem bojim se da nesto ne zeznem....

Hvala unapred ako se neko javi da mi pomogne

Caos ljudi desio se problem.
Dakle imam x800 CN verziju nekih 7 meseci. Jutros ustajem i vidim da je telefon iskljucen, pomislim baterija otisla. Medjutim u startu mi sumnjivo sto kada je telefon iskljucen i nema bateriju, ako pokusam da ga upalim, blinkuje crvena lampica da je baterija prazna. Ovog puta se to nije desilo, stavim ga na punjac nema reakciju drzao ga nekih pola sata onda pokusao na racunaru opet isto nista. Znam da ima dosta tutoriala za hard brick-ovanje US verzije ali nesto ne pronalzim za kinesku.
Da li se nekome desilo ovako nesto slicno ? Korisim poslednji Cuoco92 rom i bilo je sve ok mesecima do ovog jutros. Jednostavno telefon ne daje nikakve znake zivota, pokusavam sa power + volume ali nista bas nista.

Hvala !

Letv

Caos ljudi desio se problem.
Dakle imam x800 CN verziju nekih 7 meseci. Jutros ustajem i vidim da je telefon iskljucen, pomislim baterija otisla. Medjutim u startu mi sumnjivo sto kada je telefon iskljucen i nema bateriju, ako pokusam da ga upalim, blinkuje crvena lampica da je baterija prazna. Ovog puta se to nije desilo, stavim ga na punjac nema reakciju drzao ga nekih pola sata onda pokusao na racunaru opet isto nista. Znam da ima dosta tutoriala za hard brick-ovanje US verzije ali nesto ne pronalzim za kinesku.
Da li se nekome desilo ovako nesto slicno ? Korisim poslednji Cuoco92 rom i bilo je sve ok mesecima do ovog jutros. Jednostavno telefon ne daje nikakve znake zivota, pokusavam sa power + volume ali nista bas nista.

Hvala !

Ovako meni se to desi nekad isprazni mi se baterija i neće punjac da prepozna i puni. Isključi punjac iz struje ostavi da stoji 5 do 6 sati i onda poslije puni. Ili uzmi drugi punjac i drugi kabal i pokušaj

Pokušaj da puniš na kompjuteru jedno sat vremena pa posle na punjač.

Sent from my Le X820

Bas tako posle par menjanja sa adaptera na laptop i stiskanja kombinacija dugmica za recovery odjednom je oziveo. Ne znam sta bi, desvalo se na zeninom x500 vec ovo, mada je to bilo cisto softverski i kada smo stavili drugi rom sve je bilo ok. Ovo je prvi put na x800 za 7 meseci. Praticu kako se razvija situacija. Hvala na odgovorima !

Problem je verovatno do Android OS-a i necega sto telefon drzi budnim dok se on ne koristi. Ja imam isti problem sa US verzijom i nisam nasao lek za to. Vidim na XDA da isti taj problem ima i na CN verziji, tj. video sam temu sa tim problemom. Samo sto se na CN to ne desva toliko cesto, a kod mene skoro svaki dan, samo jede bateriju. Desavalo mi se da telefon ostavim sa 40% baterije i preko noci mi se isprazni na 0% I ugasi. Sad trenutno koristim neki ROM sa nekim modifikovanim Kernelom i stavio sam da mi se automatski gasi preko noci i pali ujutru. I za ovih 10 dana da kucnem u drvo jos nisam primetio problem.

Ako ti telefon nije potreban preko noci, ja ti savetujem da u opcijama ukljucis opciju Auto Power ON/OFF i stavis da se pred spavanje gasi (23:00 npr.) i da se pali ujutru (6:00) npr. Takodje taj problem sa Android OS-om se ne desava ako se telefon resetuje jednom do dva puta dnevno. Sta je konkretno problme ja ne znam. Ja sumnjam na neku aplikaciju, ali lako moze biti i do same baterije.

Nazad
Vrh Dno