Šta je novo?

Letv X800 / Letv Le 1 Pro

Kupio sam kod HK Goldway. Nije baš neki top prodavac, ali je cena bila neodoljiva ovaj put.
International Version Original Letv Le 1 Pro 5.5" 2560x1440 Snapdragon 810 Octa Core Mobile Phone 4G RAM 64GB ROM 13MP 4G LTE
http://s.aliexpress.com/VRN73ARB
(from AliExpress Android)

Ono što me buni trenutno je da li ovaj Le Pro postoji kao internacionalna ili US verzija. Nalepnica na kutiji, kao i uputstvo je na engleskom jeziku. Pretraga Build nr. vodi ka američkom Letv sajtu, gde se pominje da je to zvanični rom. I nigde na telefonu ili kutiji nisam uspeo da vidim oznaku X800, svugde stoji samo Letv Le 1 Pro.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

To i mene buni, kutija je potpuno na engleskom a punjač nije isti kao na mom prvom x800+
Čak i ovaj rom koji dolazi sa njim deluje da nije za kinesko tržište pošto ne videh nigde cn u oznaci :shock:

Bilo bi dobro da saznamo da ovo jeste standardan X800 pre nego što probam da promenim recovery. Da ne ispadne da kao za indijsko tržište ima zaključan bootloader, ili neku sličnu zvrčku.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

gde su trenutno najpovoljniji letv telefoni, konkretno bas X800 .. ? Na pandawill je 285 dolara, ima li jeftinije ?

Da li US verzija ima OTA update ?

Nema, a nema ni dt2w kako vidim, izgleda da nece biti update-ova za ovu US verziju kako stvari stoje.

Edit: Windows ga ne prepoznaje lepo a ni adb driveri, root pomocu king root-a nije moguc trenutno, sto znaci da je za sada, nemoguce instalirati twrp na ova dva nacina :(
Izgleda da i nije bas tako dobra kupovina ovog US modela kao sto sam na prvu pomislio

Poslednja izmena:
Puni forumi cigliranih telefona, nadam se da će se ovi iz Letv malo opametiti, i pomoći korisnicima da srede telefone. Update za US verziju valjda postoji, problem je što smo mi dobili neki budženi kineski rom, gde je update isključen. Originalan recovery je takođe tu, znači ako konačno objave originalan rom moći će da se uradi nešto. Cuoco92 je izbacio rom i recovery, ali nisam još pokušavao da ubacim. Čekaću još par dana i pratiti komentare.

Registrovao sam se i na US forum, nadam se da će popustiti ako bude dovoljno nezadovoljnih korisnika.

Rade osnovne adb komande, uredno prepoznaje telefon, i ulazi u fastboot mod. To je dobro za početak. :)

Poslednja izmena:
Ako ti radi sve to onda sigurno možeš da instaliraš twrp koju je stavio Cuoco92, a onda navodno možeš da staviš i bilo koji rom ukoliko iz zip fajla izbrišeš update folder. Eto to je najnovija informacija :D
Inače, muncmalow za x800 je dostupan u beta fazi i svi koji su ga probali kažu da je odličan, tako da, do kraja meseca eto nama Androida 6.0.1 :) Bravo za letvu!

Ubacio sam TWRP i Cuoco92 rom, ali sad mobilni net ne radi uopšte. :crash: Pre nego što sam menjao rom sam isprobao sa starim, i imao sam regularan 4G LTE net. Valjda može da se promeni modem ili neka sl. akrobacija.

Jel si probao da ubaciš apn ponovo? Ili da probaš opet da instaliraš bez wipe-a

Poslednja izmena:
Nisam do sad nikad menjao APN, ali ne verujem da je to. Nemam uopšte ikonicu za data (LTE, ili 3G) pored statusa signala. Računam da su malo zbrzali rom, i da je trebalo ipak da ubace modem ili još nešto iz US verzije. Čitao sam za neke probleme sa čitanjem sim kartica, ne znam da li ima veze sa ovim, i preporučuje se flash stock roma. Nažalost, nemoguće u ovom momentu...

Probaću sad opet flash.

Poslednja izmena:
Taj Cuoco92 firmware za US verziju je potpuno identičan kao CN samo je izbrisan update firmware folder unutar zip, tako da bi sve trebalo da radi bez problema jer su telefoni hardverski identični

Nisam do sad nikad menjao APN, ali ne verujem da je to. Nemam uopšte ikonicu za data (LTE, ili 3G) pored statusa signala.
Ako nemas nikakvu ikonici definitivno nemas upisan ni jedan apn.
Moraces da ubacis sam.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Sad sam napravio dodatni problem, ubacio sam neki budženi modem koji navodno podržava i 900 Mhz, pa izgubio mrežu, sad sam opet ubacio rom iz početka, pre toga obrisao sve uključujući sistem, i prilikom prvog podizanja zaglavi na delu za čitanje SIM kartice. Stoji Insert SIM card, i ne mrda odatle...

Modem bi trebalo da bude deo roma, ako ne grešim? Ne znam sad više šta da mu radim, kako sam krenuo, likvidiraću ga do večeras...

Sto menjas modem ako si imao mrezu?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Nadam se da si napravio backup čim si stavio twrp, ako jesi samo vrati sve i biće ok, a ako nisi onda opet wipe data, system, cache (samo nemoj internal) i onda opet instaliraj rom. Mora da radi.
Probaj da podignes sistem bez kartice prvi put

Poslednja izmena:
Nisam pravio backup. :( I nešto sam ozbiljno zeznuo, očigledno. Ubacio sam CM, podigne sistem ok, ali ne čita SIM kartice uopšte. Inače nije bitno da li je kartica unutra ili nije, stoji zaglavljen u tom Reading SIM card delu, i ne može da se nastavi dalje.

edit: Desilo se ono čega sam se plašio. Probao da ubacim i VNMod_LeEcoPro_X800_PortX900india_v1 rom, i sad je gotov definitivno. Ne pali se, dugmići ne reaguju, ne ulazi ni u fastboot ni u recovery. Samo ga Windows vidi kao Qualcom QLoader. Toliko za danas.

Brate mili, prva stvar koja treba da se uradi kad hoćeš nešto da petljas oko bilo kog telefona, jeste da uradiš backup trenutnog sistema i to presnimis negde na comp za ne daj Bože. I ajde što nisi uradio backup ali to što si probao da ubaciš VNmod rom bez brisanja onog update firmware foldera mi je totalno neshvatljivo jer su puni forumi brickovanih Letvi, koje su na isti način dospele u to stanje i ljudi upozoravaju na to.
Sada, na žalost, ostaje ti samo da čekaš da izbace oficijelni firmware pa da neko napravi unbrick tutorial :(

Mislio sam da imam upotrebljiv recovery, i fastboot ako rom ne bude radio. CM rom je proradio bez problema, ali mi nisu radile SIM kartice. ***, bio sam nestrpljiv, i brzoplet, sad u svakom slučaju moram da čekam... :(

Koji sam ja magarac nestrpljivi, evo već se pojavljuju raznorazna uputstva, ali sve važi za softbrick uređaje sa upotrebljivim fastboot modom. I Efox je izbacio uputstvo za njihovu varijantu roma. Ali ja sam bio dovoljno talentovan da ga udesim dibidus. Vidim da Cuoco i drugari rade na izradi QFIL fajlova, pa se nadam da će biti nešto od toga. Ili još bolje da kinezi iz US lepo puste da negde "procure" fajlovi, i da nas reše bede.

Ne kažu džaba "strpljen - spašen" :)
Jedini način da svi pretvorite cigle u funkcionalan fon jeste da kinezi izbace oficijelni firmware za US tržište, jer koliko vidim, čak ni sa funkcionalnog telefona sa tim 011s firmware-om, ne može da se izvuče ništa.

Hvala puno, na poslu sam srećom, pa će veljda neko isprobati pre mene da li ovo radi. :D

Hvala puno, na poslu sam srećom, pa će veljda neko isprobati pre mene da li ovo radi. :D

Potvrdjeno, samo isprati sve sa linka iz mog prethodnog posta, nakon toga telefon ce se upaliti ali uz mnogo bagova (nasumicni restarti, boot samo u stock recovery i sl.), tako da ces morati da vratis sve ponovo na fabricki US firmware.

Link: https://www.dropbox.com/s/e4i2k2ld3a29r17/160519-x1_na_fastboot_Lang_EKL.rar?dl=0

unzip, go fastboot (power+vol up) and run the batch file x1_na_fastboot.bat , onda malo cekanja i to je to, bice opet nov :)

Hvala, tek sad vidim, skroz sam zaboravio da sam skinuo ovo juče, malopre sam tražio na XDA da neko ponovo zakači. Odlično. Skidam trenutno onaj QFIL, pa ovaj put bež žurbe. :)

Nazad
Vrh Dno