Šta je novo?

LETO 2014 - Roaming tema

a mogu li da platim 3 racuna unapred pa da mi ukljuce ? imam fixni i vdsl na mom imenu kod njih, valjda im je to neka sigurnost :/
Ne gledaju se drugi racuni. Koliko znam moze samo uplatom avansa, od valjda 9000.
Ali predlazem ti kao i za ovo dole:

Pročitao sam ja ovo, ali mi je nelogično...ova zvezdica gore je stavljena za uslugu prenosa podataka a dole priča o aktiviranju roming usluge...nemam pojma..što neko reče ovo treba proveriti jedno 17 puta pre nego se usuditi i tek tako lako upaliti data saobraćaj dole i verovati da će sve proći ok...
Zato samo prepaid karticu, sigurniji si da imas roming i da je aktivna promocija - i ako stavis tacno koliko treba za promociju, siguran si da neces preci racun!
A za dolazne pozive na postpaid, mozes uraditi full forward poziva, i ne paliti telefon.

Apsulutno samo pripaid karticu, ja imam kontrolu troškova kao drugu karticu u telefonu i nju ću koristiti za prenos podataka jer se taj paket vodi kao pripaid. Ne bih se usudio da na postpaid paketu koristim bilo kakvu promociju u romingu, jednostavno nemam poverenja ni u jednog našeg provajdera.

Mnogo manje boli glava sa pripejdom za roaming, sa postpaidom se nikad ne zna - pogotovo sa ovim smart telefonima.

ja sam prosle godine koristio roaming promociju u cg na telenoru postpaid, sve je proslo bez problema. tako cu ipak i ove godine, jer na mts mi nece biti ukljucen roaming a i imam malo vise poverenja u telenor :)

Sa Ktom i 50% ovaj roming dodatak ispada 400 din:)

Baš tako je kod mene.

Kontrola troškova 1000 sa 50% popusta=500din+800din uplatiš=1300din za 30 dana tarifnog dodatka u CG.

Pa jel' pricam ja stalno da je KT idealna tarifa za roming, i da je samo zbog toga imam? :D

Mislim da i Vip Sigurica dozvoljava da se kredit trosi za roming.
Kredit je inace dupliran, za 500 rsd dobije se 1000din i tako dalje.

Jeste, ali je KT roming extremno isplativiji! Plus se kredit prenose, ne propada kao kod VIPa.

Check out my Ookla Speedtest result. What's your speed? http://www.speedtest.net/my-result/a/874627424

Ja sam aktivirao na pripejd broju mtel 30 roming dodatak jos dok sam bio u Srbiji. Radi sve super. Nema spustanja brzine i neograniceno je. Brzina downloada mi je 5mbs u proseku. Upload je 0.5 u proseku. Radi lepo surf youtube itd.. Svakako nema bolje varijante za CG internet.

Poslednja izmena:
Konačno informacija iz prve ruke! Hvala na informaciji.

zar nije m:tel Plus 10 dodatak 800din, koji traje 10 dana ... tako pise na sajtu :

http://www.mts.telekom.rs/index.php/roming_066.html
Jeste - ali velja je pomenuo 30dnevni dodatak.

idem uskoro u CG na 14 dana + razmisljao sam i nevezano za put da uzmem josh jedan broj zbog posla . preporucujete KT ?
KT je tarifa koja ima vrlo, vrlo specificnu primenu sada, a to nisu pozivi i SMS u lokalu :) Znaci, za roming je najbolja tarifa po meni - kredit se prenosi, nema bacanja, limitiran racun u romingu, i jeftiniji roming od postpaida (ispada najjeftiniji roming za SMS i poruke i u Evropi i u Svetu, kada se uzima 50% popusta na KT).
Preko toga sto je odlicna roming tarifa, imas i bonus za pozive u MTS mrezi, koji ti dodju cist gratis.

Boki, gde si bio/jesi u CG?

Aj dajte neku konkretnu preporuku za Grčku. Ovo što je pominjano prethodno, kartica sa aktiviranjem nekog net paketa...

Evo me u Njivicama kod Igala na mts netu i mogu reći da radi odlično, signal je svuda 3G pokrivenost je odlična, brzina varira ali nigde nije ispod 1Mb/s.Preporuka od mene za ovo leto u CG.

Dobih odgover na mejl.

Nije roming, al je leto i Grčka.

Dear Mr P,

Regarding your e-mail, we would like to inform you that since you already have a USB modem, you can purchase a “Vodafone Kartointernet” connection pack. With Vodafone kartointernet, you don’t have to sign a contract as you recharge your internet sessions with special scratch cards. You only have to buy the connection pack from a Vodafone store. The initial package costs 20 euro and includes a free access card to the internet for 15 days (there is a limit of 2GB use). After the first 15 days (or the 2GB) are over you will need to buy sessions of internet access. You can purchase special scratch cards with prepaid session time from any Vodafone store.

For information about how the service works and the available sessions, please visit the link below:

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?request_locale=en&pageId=8638

We are unable to send packs to a foreign address, so you will need to visit a Vodafone store. Keep in mind that you need to have your ID card or Passport with you, as all new prepaid connections need to be registered before activation, according to the current legislation. Here is a useful link for you:

Store Locator:

http://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/selectCounty!selectFromMap.action?request_locale=en

Thank you for contacting us

At your disposal

Vodafone

Stavroula Tselekidou
VODAFONE WEB CARE
Email: [email protected]

vodafone.gr

Mene sad što se tiče ove Telenorove roaming ponude zanima Internet. Pošto planiram da do kraja meseca odem do Grčke, hoću li ja ovaj Internet moći da koristim u bilo kom mestu? I da, da li ako aktiviram ovu uslugu pr. 24tog u mesecu julu ona važi do kraja jula ili do 24.avgusta?

Inas dnevnu i do kraja KALENDARSKOG meseca. Pa ko ide pri kraju meseca neka uziva sto mora 2x da kupuje dodatak;)

Mene sad što se tiče ove Telenorove roaming ponude zanima Internet. Pošto planiram da do kraja meseca odem do Grčke, hoću li ja ovaj Internet moći da koristim u bilo kom mestu? I da, da li ako aktiviram ovu uslugu pr. 24tog u mesecu julu ona važi do kraja jula ili do 24.avgusta?

Pa lepo pise do 16h poslednjeg dana u mesecu. Sta tu ima nejasno??

edit, alfa kucao u isto vreme

Roming nikada nije bio jeftin. Ova ponuda je OK kome bas treba roming, za 40 din/min nije lose. Ono, ko ide krajem meseca i nije tako dobra. Nekako mi izgleda da je vise namenjena za neka kraca poslovna putovanja i sl.

Da je mesec dana, a ne kalendarski mesec, ili da je proporcionalno broju dana i nekako. Ovo je ocigledan nacin loseg marketinga da se kupe dva umesto jednog dodatka. Iskreno, nije nesto sto bih ocekivao od Telenora - otvoren nacin da korisnik bude nervozan.

Kad vidim ove cene setim se koliko su strava bili (sada već) stari premium paketi. Svakog meseca 20 roming minuta koje možeš da prenosiš u sledeća tri meseca pa lepo četvrtog meseca imaš 80 min na raspolaganju i tad spucaš na more. :)

I bacas ih ostalih osam meseci u godini :)

TravelSure je i bez dodataka vise nego dobar za dolazne pozive:
Prvi minut 40din, svaki sledeci 10din.

Nazad
Vrh Dno