Pa to ti u sustini dodje nekako na isto. Jer i ta nova gume niske klase tipa Lingi Longi, Riken, Tigar, Sava i ekipa ponasaju se kao premium koja je stara npr 6 godina i pocela je da gubi svojstva.
Jasno mi je da ne moze svako da kupi gumu u visem cenovnom rangu ali ljude kod nas je jako tesko opametiti da predju barem i na neku srednju klasu guma jer se svi drze kao pijan plota sto jeftinije to je bolje sto se gume tice. Ili jos gora opcija kupovina polovnih sa DOT-om koji je 5+ godina star pa moze to jos toliko...
Po nekom mom misljenju gume tog nizeg ranga trebaju da ti budu samo prva pomoc dok ne skupis za nesto bolje ili kao sto sam vec gore pisao ako se bas toliko mizerno malo vozis i treba ti auto par puta godisnje onda mogu da razumem da neko nece da ulozi toliki novac jer niti se mnogo vozi, a npr vozi penzionerski uvek 15-20 ispod ogranicenja.
Vec sam i po tome nasao neki recept za gledanje auta na oglasima. Kada se prodavac hvali kako je stavio nedavno nove gume najnizeg ranga i to dize znatno cenu vozila, taj auto se zaobilazi u sirokom luku. Ako se tako gledalo da se ulaze u neke najgore gume, tako se ulagalo i u ostale delove auta.