Šta je novo?

Lepi brojevi

Sad mi je kliknulo što je kolega uzeo svoj prvi stari broj po izboru koji počinje na 1, ali su mu rekli da mora da bude na postpejdu pa je plaćao najniži paket van UO 3 meseca i onda ga je prebacio na prepaid.

Pre 3 dana svratio sam u A1 poslovnicu da registrujem broj i pošto mi je trebao internet, reših da uzmem i jednu Hello Stranger karticu.
Radnica mi je dala da biram broj, bilo ih je oko dvadesetak.
I Bingo. Izabrao sam i kupio broj 061/x0yz000.
Prilikom registracije tog broja, radnica je pokazala koleginici broj i rekla je da ovakav broj nemaju ni njihovi menadžeri.
Možda ga u neko vreme počnem koristiti kao glavni, samo ću morati da se prebacujem u drugu mrežu, jer koliko se sećam A1 ne dozvoljava migraciju internet kartica na voice kartice.
A sve je bilo krajnje slučajno, nisam ni planirao da kupim Hello Stranger. Sada sa tog broja pišem ovaj post i internet im odlično radi.

Mts mobilni net krenuli da daju brojeve 064/122-xxxx tu karticu sam dobio uz mifi ruter danas
Pozdrav

Koliko plaćaš to? Može li broj da se zadrži?
Može prebaci se na prepaid kad istekne uo.Radio sam to ranije kada sam imao mobilni net.
Oko 1400din+650din za 5g mifi koji je simfree pošto sam ga probao sa drugom mrežom
Pozdrav

Postoji li više mogućnost kupovine broja sa 6 cifara?

Postoji li više mogućnost kupovine broja sa 6 cifara?
Yettel, ali u početku bi morao da budeš postpaid. Na licu mesta se dogovaraš za numeraciju, kojim ciframa da počinje, itd. Obično operateri uslovljavaju da period bez ugovorne obaveze bude 3 meseca pre nego što pređeš na prepaid. Mada, Gemini navodi da bi možda tražili da se izmiri prvi račun (recimo sklopiš ugovor sad krajem meseca), račun ti se generiše između 3. i 6. narednog, ti ga platiš i tražiš prelazak na dopunu. S treće strane, prenos broja nakon 60 dana boravka u mreži je takođe opcija.

U Yettelu možeš da uzmeš 063 šestocifreni broj, uz uslov da počinje sa 2, 3, 4, 5 ili 6.
Kod 062 šestocifrenih brojeva broj može da počinje sa 2, 3, 4, 5, 6 ili 7, a za 069 nisam siguran.

U mreži si 60 dana i posle toga možeš da se prebaciš gde god želiš. Bitno je samo da uzmeš paket bez ugovorne obaveze. Za prelazak na pripejd rok je 3 meseca, kako je neko gore naveo. Posle mesec dana možeš da odeš u poslovnicu i prebaciš se na Start paket, koji košta oko 300 dinara, ali tu praktično nemaš ništa, samo održavanje broja.

Odlične informacije, 063 mi savršeno odgovara.

Da li postoji neđe spisak dostupnih brojeva ili je sve u poslovnici?
Ima li svaka poslovnica različite brojeve ili su u svaki isti.

Svaka poslovnica ima različite numeracije, imaš i online da biraš broj ona stalno ima iste. Imaš plus i specijalne brojeve ali se plaća posebna cena.

Ako ideš na postpaid, u poslovnici biraš broj iz baze slobodnih brojeva. Samo računaj da je 063 broj skoro sigurno već bio nečiji ranije, pa može da se desi da te par dana cimaju ljudi koji traže starog vlasnika, ali to brzo prođe.

Ako hoćeš lepšu numeraciju, imaš srebrne brojeve koji koštaju 1500 dinara, zlatne, koji su 5500 i neke baš „nenormalne“ od 55000 dinara ali za njih, koliko znam, treba neko posebno odobrenje da bi se aktivirali.

Brojevi su prvo bili 061 (NMT mreža ili 1G) puštena 31. decembra 1994. sa 9500 brojeva! Zatim 1996. Mobtel prelazi na GSM900 standard (2G) pozivni broj postaje 063, a broj pretplatnika raste na 17.000 i to u Bg su išli brojevi 063/2xxxxx, a u NS 063/5xxxxx
Telekom pustio 064 mrežu davne 1998. i to 064/1xxxxxx i ja sam ponosni vlasnik prvog telekomovog izdatog broja !!!
Ko ne veruje neka mi pusti broj u DM i šaljem mu sms 😂
Kako znas da je prvi

Je l' probao neko da zameni 5ica na probu za fizičku sim karticu?
Pitao podršku, kaže da može u poslovnici zamena za Fizički SIM i da je besplatno navodno.
+ su nudili da pošalju na kućnu adresu fizički SIM

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Juče bio na KP tražeći nešto treće izleti mi oglas jednog prodavca brojeva i privukao mi je pažnju jako lep broj u formatu AB-AB-CCC
Kako stoje stvari kupiću ga, 100+ evra nije velika suma za nešto što ću koristiti da se kaže doživotno.

Postojeći broj na postpaidu u poslovnici operatera mogu da zamenim sa dotičnim brojem koji je prepaid broj iste mreže? Operater mora da mi omogući transfer ugovora na taj broj ako to želim?
Moj se završava na 5000 a i cifre pre toga su pamtljive tako da eto. Ima tome skoro 20 godina, kupovao na trafici sim karticu za rođaka primetio taj broj i uzeo ga za sebe.

Postojeći broj na postpaidu u poslovnici operatera mogu da zamenim sa dotičnim brojem koji je prepaid broj iste mreže? Operater mora da mi omogući transfer ugovora na taj broj ako to želim?
Ne mora i nece, a zasto ni meni nije jasno. Dva puta ugrabio promocije na rezevnom broju, kad se oslonodila UO na glavnom i bio pripejd. Rekli ne moze i tacka , a zasto ne da sistem. Isao u druge poslovnice reko mozda cu imati srece ali ista prica ne moze to.

Šta reći, za smejati se i plakati. Trebalo bi da je najjednostavnija stvar za uraditi i korisna za obe strane, ali eto stvarnost nam je takva kakva jeste, naopaka 🙃
Ništa nazvaću i operatera za svaki slučaj i pitati ih pa ću odmeriti situaciju.

Edit: nazvao call centar i upravo je ta situacija. Tek kad istekne ugovor može sledeći ugovor na novi/drugi broj.
A naravno može i odmah ko želi da plaća dva ugovora dok ne istekne prvi, što po svoj prilici i jeste razlog ove besmislice.

Ugovor mi se završava u junu pa nije nemoguće da ću pazariti taj broj, aktivirati ga sada i održavati na prepaidu, i tada preći na njega.

Poslednja izmena:
26. godina koristim jedan jedini broj 064148744x. Imao sam par puta ponuda da uzmem gratis mnogo mnogo lepe brojeve ali me to nikada nije zanimalo. Dok moj burazer on je pod debelim kompleksom.

26. godina koristim jedan jedini broj 064148744x. Imao sam par puta ponuda da uzmem gratis mnogo mnogo lepe brojeve ali me to nikada nije zanimalo. Dok moj burazer on je pod debelim kompleksom.
Od koga tačno da uzmete/kupite što najbolje brojeve telefona?

Nazad
Vrh Dno