Šta je novo?

Lenovo P780

Može mala pomoć? Drugar mi doneo P780 da probam da mu sredim situaciju oko mreže. Jesam pročitao sve ovde, i na XDA, i na lenovo RU.... ali je sve malo zbrda-zdola pa mi je i u glavi tako a ne bi da mu zeznem tel.

Dakle, njegov P780 je kineski model (po nalepnici na bateriji), u predjašnjim pokušajima da to sredi (po servisima) dobio je TWRP 2.7.1.1 i onaj Life XVibe rom ali ne znam sa kojim radiom. Koliko sam po netu gledao trebalo bi da je v19 radio na tom ROM-u. Znači ROM je P780_S226_Life_XVIBE_by_Xakep sa njegovim radiom. Mobileuncle pod "Product" i "Device" u OS sekciji detektuje P780_ROW.

Problem je što gore na Banjici signal je užas. MTS još nešto kao i ima, ali Telenor nikako. Na Novom Beogradu uglavnom ima signala na obe kartice ali nisu retke ni oscilacije, ni gubitak mreže. Ako vam nije teško bilo bi lepo da se izjasnite koji ROM i koji modem koristite.... pogotovo ako imate kinesku verziju ili ako ste na Banjici.

Ako mnogo ne davim još samo koje pitanje jer XDA nije baš organizovan kako sam navikao za Galaxy, a google translate baš i ne radi posao dobro pa ruski forum moram sa zdrškom da prihvatam.

Prvo, na kineskom modelu se obično stavlja ROW ROM da se izbegnu kineske sitnice i nedostatak Play Stora... ali sam negde našao da kažu kako je možda bolje da se i pored ROW ROM-a ipak stavi kineski modem zbog boljeg prijema signala. Da li je to neko probao i ima li to nekog uticaja?

Drugo, kakvo je vaše mišljenje po pitanju Officielni vs Custom ROM-ova? Custom ROM-ovi imaju neke interesantne mogućnosti ali Lenovo još, relativno, redovno update-je P780 pa možda bi njegu i više odgovaralo da jednostavno preko OTA odradjuje update telefona. Ali se tu pojavljuje novo pitanje... zvaničnim update-tom telefon može da dobije i novi radio zar ne?

Treće, osim što se mora poštovati verzija androida kada se menja radio (JB ili KK) postoji li neki drugi problem sa ukrštanjem ROM-a sa različitim radiom? Rekoh već da sam naišao na priču da i pored iako se stavi ROW ROM na kinesku verziju moguće je da bolje rezultate prijema signala da neki kineski modem.

Eto toliko. Nadam se da vas nisam udavio.

Ja sa oficijelnim romovima nisam imao nekih vecih problema sa dometom. I nisam daleko od Banjice. Desi se da na nekim zabacenijim lokacijama je 3G losiji nego na ostalim telefonima, ali nisam siguran da bi neki custom rom to ispravio....

Ja sa oficijelnim romovima nisam imao nekih vecih problema sa dometom. I nisam daleko od Banjice. Desi se da na nekim zabacenijim lokacijama je 3G losiji nego na ostalim telefonima, ali nisam siguran da bi neki custom rom to ispravio....

Čekaj, koju verziju telefona imaš? Kinesku ili ROW?

Ovu sto se kod nas prodaje u radnjama....to valjda nije Kineska.

Moze li neko da mi objasni zasto se neki rom instalira preko TWRP (preko zip file), a zasto neki preko Flash toola?

Meni pise:
Lenovo P780_ROW
Android 4.2.1
V16 baseband (njega sam ja instalirao)
P780_ROW_S116_130828

Moje ppitanje, da bih instalirao novi Rom (oficijalni) 4.4 Kitkat, sta da radim, koji da skinem i preko cega da ga instaliram?

Ima li neki link za oficijelni 4.4.?

Kolika je vjerovatnoca da zeznem nesto preko Flash toola i pokvarim telefon?

Imam ovaj model od avgusta prosle godine i moj utisak je da je tesko djubre od telefona. Kvalitet izrade mu je vrhunski na dodir se vidi da je telefon kvalitetno odradjen baterija drzi dugo, ali to sve pada u vodu zbog softvera i konstatnog loseg signala cak i gubljenja signala. Ne trazim od telefona ne znam ni ja sta ali osnovnu funkciju koju treba da vrsi treba da ga molis da imas domet.
Dok je bio na verziji S124 je prekidao razgovor posle 15 sekundi kada sam presao na Kitket taj problem je nestao ali je signal uzasno los cak mi se desi da na obe kartice mi precrtan signal nema ga dok na drugom telefonu imam pun domet iz iste mreze, sagovornici se zale da me jako lose cuju cak nekad i u prekidima.
Danas sam bio u prodavnici gde sam ga kupio i receno mi je da ga donesem da posalju u servis i da ce mi vratiti novac 100% jer su imalo bas mnogo reklamacije na Lenovo P780 i da su vracali novac tacnije drugi telefon u istoj vrednosti. Ja moj nosim tako da cu se daj boze resiti ove bede.
Ne bih ga nikom preprucio.

Poslednja izmena:
Sve sve, ali za signal nisam imao problema! Nije se sa mTel karticom bas nesto slagao, ali mislim da je to do MTS BS bilo.
Ne da ima dobar signal u mom slucaju nego je na nivou S4 skoro, a bolji od S3.

Nevezano za ovo, telefon je vec mator :(

To što tvoj ima odličan signal, ne mora da znači da svi imaju. Čak ni većina ne mora imati dobar signal.
Kako god bilo, šteta za taj model telefona. Meni je i dalje prelep, baterija neprevazidjena. Izrada vrhunska.
Da stave 8gb rom u kineskoj verziji, da nema masa problematičnih, i da je software ispeglan, telefon bi i dalje bio vrlo dobra kupovina za mnoge manje zahtevne korisnike.

Preteraga ja sada sa ovim šbbkbb.

Poslednja izmena:
Inace, za softver tek nemam zamerki, i za razliku od signala koja je "subjektivna" (zbog lokacija), ovo je nesto za sta mogu reci samo pozitivne reci (sve do KitKata i glupog Vibe UIa!).
Nije "moj" inace, imao sam 3 razlicita primerka vec neko vreme :)
AAAAA, umalo da mi ovo bude 16.000-ti post :D

Ovaj softver je stvarno radjen za Dual SIM i ima mnoge stvari koje zalaze u ozbiljno biznis razmisljanje, koje nisam vidjao ni kod kojeg drugog dual SIM telefona. (recent dial count, call count, koja kartica/broj/ime kartice i operatera zove ili prima poziv... kod drugih modela mogu samo da nagadjam ovo, sem ako ne ckiljim da vidim koja kartica se pokazuje u status baru, a za mene je to ozbiljan problem recimo).

Za signal sam vidjao u threadu neke price, ali ne i stalne probleme. Mada sam probao razne modeme za P780, ali nisam video razliku. S124 meni najbolje radi inace.

Poslednja izmena:
To je telefon koji je imao jako dobar signal na obje kartice koje sam ja koristio u njemu... T-mobile i Telenor... Sve je funkcionisalo bez greske, mobile data na obje... Cak sam i prodao nekoliko komda i niko se nije pozalio ni najmanje...

Sharance, koje mreze koristis u kojem slotu? (BTW, 2G slot ima jako "slabiji" signal, ali to je zato sto 3G slot ima prioritet, i dok radi data saobracaj, 2G slot mnogo manje se polluje)

@sharance
Da li imaš kinesku, ili ROW verziju telefona? Na kineskoj su u početku masovno prijavljiali probleme sa mrežom. Rešenje je bilo flešovnje i proveravanje različitih modema, dok se ne nađe neki koji radi dobro. Nisam čitao da se neko žalio na signal u skorije vreme, mislio sam da je to sređeno.

ROW je verzija 8GB kupljen nov u Win Winu. Telefon sam video letos kod zeta i bio sam odusevljen sa njim odmah sam ga kupio. I video njegove mane. U njemu imam jednu MTS karticu(sluzbenu) i ona je u slotu 2 i u slotu VIP internet 3G kartica koja mi sluzi za net posto na sluzbenoj nemam iternet. Generalno sam mi je na obe kartice pun domet kad izgubi mrezu gubi na obe samo mi udari crvenu putacu preko obe mreze i non stop varira nekada radi dobro nekada ne uglavnom pola pola u toku dana, a zivim u centru grada, zena i sin imaju Alkatela OT 997 i njima na telefonima je uvek pun domet i kada se meni isgubi skroz signal. Zet je imao verziju od 4GB i pre 4 meseca su mu vratili novac jer ga je nosio u servis sa istim problemom. Kada stavim telefon pored uveta i blago ga zatresem cuje se neko zveckanje u njemu kao neki sraf da se odvio, a nikada mi nije ispao. Ta flesovanja nesto ne volim jer ne volim bas da cackam nove stvari probao sam par puta cisto da vidim kako je i vraceno je sve na fabricki. Sve u svemu telefon je stvarno lep i kvalitetno odradjen, barerija mu je vrhunska ali ako primarna stvar me zeza to vise nije telefon nego tablet. Ja uglavnom citam novine na njemu i telefoniram niti igram igrice niti bilo sta drugo. Probacu da ga reklamiram ako nista ne uradim ostavicu ga sinu ja cu kupiti drugi telefon sebi necu vise da se nerviram.

Koji ROM i koji modem imas? Ovo je uzas za bilo koji telefon, a pogotovu ovaj :) (meni nije bolji signal od S4, ali pri koriscenju neta je podjednako dobar)

Mislio sam da imas neke probleme koji su vezani za Dual SIM prvo, ali da OBA slota nemaju signal nesto je ozbiljn lose.

Rom je P780_ROW_8G_S228_150112 skoro se abdejtovao sa S227 na S228 i opet corak. Modem je V24 a mislim da je na S227 bio V23. U svakom slucaju u ponedeljak 30. ga saljem na reklamaciju i trazicu povracaj novca.

Nažalost i kod mene isti problemi sa KITKAT-om ali su počeli posle intalirane nadogradnje s228. To što zvecka je šraf koji drži bateriju. Imao isti problem , rasklopio telefon i zašrafio ga ponovo u ležište.

Sta god da mu je nosim ga u servis u ponedeljak i kupujem drugi telefon najverovatnije nokiu 1520. Nemam vise zivaca da se batrgam sa kinezima. Zalim svaki dinar sa kojim je placen, dzabe im sve, trazio sam povracaj novca, ako me odbiju dacu ga deci da se igraju sa njim dok ga ne polome, ja ga od ponedeljka necu vise nositi. Nemam vise zivaca za njega da ga molim da imam signala, meni treba pre svega telefon u dzepo pa tek sve ostalo.

Ja bi pre uvek uzeo ovako nekog Kineza, nego Sljamsunga/HTC sa crkavam baterijom za jedan dan, a za Nokiu bih razmislio dal bi ga koristio - ako mi neko da za dzabe, mada i tada ne verujem :) U poredjenju sa ovim...ma ne moze se uporediti.

Ocigledno ti je zapao fabricki neispravan primerak...to moze da ti se desi sa bilo kojim "kvalitetnijim" brendom. HTC sam dva puta vracao, LG jednom. Uzmi ispravan, i pevaj :)

edit: zivis u centru kog grada?

Poslednja izmena:
Skinite S124, uradite reset, i ako vam pravi problem probajte neki drugi modem jedino.

Majstore sta bi ti nosio to je tvoja licna stvar ;) Moj telefon je na zalost fabricki ispravan i radi kao sat jedino sto gubi signal na obe kartice istovremeno, sada trenutno imam pun domet na obe kartice ali mi to nije garant da cu za pola sata ostati bez signala. Ako mi prodavac kaze da je Lenovo priznao gresku sa ovim modelom i da rade povracaj novca svakom ko reklamira telefon Lenovo P780 i da su ga zbog toga povukli iz prodaje, to govori o ozbiljnom problemu. Kada prelistas imostrane forume tipa XDA i lenovo forum.ru vidis da je problem na globalnom nivou sa ovim modelom, i svi imaju isti problem gubljenje signala i 1000 modema. Telefon sam video kod Zeta koji je imao 4GB verziju zato sam ga i kupio jer mi se dopao na prvu loptu on je svoj reklamirao sa istim problemom jos pre tri meseca i dobio povracaj novca, ja sam moj tek sada. Meni je na prvom mestu kvalitet signala pa tek sve ostalo.
Sve u svemu kupio sam drugi telefon, a ovaj nosim u servis u ponedeljak na reklamaciju sa povracajem novca. Tako da mogu komotno da se odjavim iz ove teme i vama da pozelim da vam telefoni rade kao sat ;) Jedino sta mogu da vas obavestim sta sam uradio sa garancijom.

Šta ti bi @sh@rance, tanki živci, a? :)
Opusti se. Niko te niušta ne ubedjuje niti je ovaj forum naklonjen nekom brendu. Članovi su uglavnom realni.
Lepo što si obavestio da se lenovo telefoni u Srbiji menjaju zbog gubitka signala. Javi kad i ti to uradiš i ekstra.

Poslednja izmena:
Sto bi meni bili tanki zivci zbog kineskog telefona. Izneo sam samo realnu cinjenicu da je moj model telefona cista nula i to je realno. Lenovo ne menja svoje telefone zbog gubitka signala u Srbiji nego samo model P780. To nisam ja izmislio nego mi je preporuceno da ga reklamiram uz povracaj novca u prodavnici gde sam ga i kupio, tako je i uradjeno, posto je telefon kupljen sa legalnom garancijom. Jedino sto mi je realno krivo sto su me bacili na dupli trosak pa sam morao da kupim drugi telefon.

Ja bih pre rekao da je tvoj primerak telefona čista nula a ne model.
Velika razlika.

Srecno sa novim telefonom. Ja samo mogu da ti potvrdim da je u pitanju samo tvoj primerak, i da tako nije sa ostalima. Postoji problem sa signalom na ovom modelu, ali taj problem o kome se prica nije ni priblizan tvom. Npr. da umesto maksimalnog broja crtica imas jednu ili dve manje, i to van gradova ili u nekim supama, ali ako nemas signal uopste to je onda fabricka greska i moze se desiti sa bilo kojim brendom.

I da, u pravu si - sta bih ja nosio to je samo moja stvar :)
Posle Nokie, Sljamsunga, HTC i LG ovaj mi je potpuno otkrovenje. 2 SIM kartice sa baterijom min dva dana, quad core procesorom i 5 inca ekranom, nudi retko ko osim Lenovo. Meni je glavna mana nepodrzavanje DLNA i NFC protokola. Svako bi trebalo da prepozna sta je njemu licno bitno, ako je to za tebe Nokia - vozi. :)

Čovek danima baca hejt iz samo njemu znanih razloga. Čak i u drugim temama o Lenovo telefonima. Pritom, dobija zamenu telefona i sve je ok. Ne znam šta mu je u glavi. Kao da ga je kupio u benchshop-u ili kao da je ovo Lenovo forum pa da mora da slušamo njegove žalopojke i tužne priče kako ga je telefon izdao.... Briga me i za Lenovo i za bilo koji drugi brand, ali hejtere ne podnosim.
Važno da je Fiat punto najbolji auto na svetu, lol. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno