Šta je novo?

Lenovo P780

Имам један проблем.Сигнал у првом СИМ слоту (МТС картица) ми константно шета и нестаје док је у другом слоту (ВИП картица) увек пун.Има ли решења?

Verovatno nije dovoljno jak MTS signal tamo gde si (probaj da stavis da bude samo WCDMA, na prvoj kartici, meni radi bolje, ali ne toliko bolje koliko je radio na VIPu fenomenalno). VIP verovatno ima dobar signal, plus je taj drugi slot samo 2G :)
Isprobaj eventualno druge modeme (javi prvo koji modem imas - idi na System Settings->About->Version Info), ali ja licno nisam video NIKAKVU razliku medju 10 probanih. S4, pa cak i ArcS imaju citavih 10dBm jaci signal sa istom karticom na istoj lokaciji (S4 i vise, ArcS ne uvek).

Poslednja izmena:
Немогуће да није јак сигнал живим 2 км од центра Ваљева.Пребацио сам на 3Г (УМТС) сигнал је -98дбм 7 асу шта год то значи басебанд (то је ваљда модем П780.РОВ.В104.) најновији софтвер инсталиран.ВИП -73 дбм и 23 асу.ВИП пун сигнал а МТС 2-3 цртице.Иначе што се тиче овог новог апдејта све по старом прекидање везе, лош сигнал, штуцање телефона, иста камера за коју и даље тврдим да је квалитетна не знам само шта су исправили са оних 210 мб.

Poslednja izmena:
-98dBm je prilicno slab signal.

Немогуће да није јак сигнал живим 2 км од центра Ваљева.Пребацио сам на 3Г (УМТС) сигнал је -98дбм 7 асу шта год то значи басебанд (то је ваљда модем П780.РОВ.В104.) најновији софтвер инсталиран.ВИП -73 дбм и 23 асу.ВИП пун сигнал а МТС 2-3 цртице.Иначе што се тиче овог новог апдејта све по старом прекидање везе, лош сигнал, штуцање телефона, иста камера за коју и даље тврдим да је квалитетна не знам само шта су исправили са оних 210 мб.
Ako zivis 2 km od centra a obicno u centru ima predajnik - zivis predaleko zato ti je slab signal. Stavi na GSM only to je 2G i imaćeš jači signal.

Ili da probas da zamenis baseband.
Ja se sa V51 i V16 odusevljavam, ne pada,seta signal.
Doduše,ja imam kinesku verziju tel.

Bice fora da i tip sa stranice 11-13 koji je isto progledao sa V16 sada kaze da ima kinesku verziju, pa mi ne bude cudno sto kod mene nema razlike :D

Super futrola, ja je imam od prvog dana, i danas kao nova.
Najveća fora sa magnetom za sleep kao na ipadu

^
potvrdjujem. original lenovo. moja je pre godinu dana bila 20€ u dubaju - i danas kao nova

@ Sh@rance

Gde si nabavio tu original futrolu? Jel negde kod nas?

Ovih dana treci zvanicni update posle onog na kitkat....

Biće toga dok ne urade kako treba, dotle sam na MIUIv5.

Malo OT, ali posto nema teme od K910 a verovatno znate... jel' na K910 ovaj glupi Vibe UI (ili kako se vec zove ovo na P780 KK?) na svim update-ima od pocetka? (razmisljao sam da predjem na K910, ipak mi treba vise RAMa nego na P780, ali na taj UI ne prelazim ni da mi plate!)

Sigurno. Ipak Lenovo forsira svoj Vibe UI. Ali opet možeš da zameniš launcher i rešiš problem. Ja iščekujem da vidim kakav je Vibe X2... :)

Сад сам прочитао на форуму проблем са шетањем сигнала на СИМ 1 је последица самог апдејта требало би да буде решено новим апдејтом.

Sa drugim launcherom niko ne moze ni da provali da je KitKat i koji je

moj problem..

kupio sam telefon iz Kine, kineska verzija..

slot br. 2 (2G) ne radi, ne prepoznaje ni jednu karticu,
zapravo slot pročita broj telefona sa kartice ali se ne konektuje na mrežu,
izbacuje grešku kao INVALID IMEI,

Pročitao sam celu temu još pre nego što mi je stigao telefon i vidim da su neki uspeli to da reše.
Nosio sam telefon u dva servisa, ostajao je kod njih po 2-3 dana ali nisu uspeli da reše problem.
U jednom servisu su mi rekli da bi u stvari mogao da reši problem ali bi mi onda bio jako loš signal na obe kartice.

instaliran je 4.2.2.
VIBEROM_V1.0_1407_2_ST_P7.
P780.V52, 2013/11/06 11:17

ima li neko ideju šta raditi?

Android ti je za kinesko tržište(nije ROW) pa ti modem pravi problem. Zamena modema bi ti najverovatnije rešila problem, ja sam v101 zamenio sa v23 i rešio sličan problem na custom romu MIUIv5.

Kako se na S124 vezuje kontakt sa odredjenom SIM karticom? (da nevezano za podesavanja uvek pozivanje ili SMS ka tom broju bude sa recimo SIM1 ili SIM2?)

Ne može to na stock romu,na MIUIv5 pamti sa koje kartice je pozivan koji broj,odbroji 4sec i ako se ne predomisliš poziva broj.

Poslednja izmena:
Greetings ekipo, primate li me u drustvo. Od juce sam i ja vlasnik jedne 780ice i jos uvek se uhodavam. Najpre sa velicinom ekrana jer sam dosad nosio Desire Z a bogami i sa kvantnim skokom u brzini samog uredaja. Zasad je u njemu samo jedna kartica, ali je pitanje dana kad ce i sluzbena uleteti u slot.

Zamerke kao i ostali upucujem na kameru u uslovima slabijeg svetla, polovicnu zamerku prevelikom ekranu (valjalo bi da je 4,7), izostanku neprocenjivo dobrog centralnog tastera sa trackball funkcijom koji sam dosad imao i mozda nekad u buducnosti gigabajtu rama mada zasad se poigrava sa svim taskovima.

Uzet je u winwinu, na moj mix net L paket me izasao 10500 minus vaucer od 2000, pa jos na dve rate, pa jos prodao HTC za 5000, sve u svemu nisam mnogo platio :)

Poslednja izmena:
A sad kao novajlija imam par pitanja.

Prvo ta monstruozna baterija. Sinoc sam u 9 uzeo telefon i imo je 51%.Po dolasku kuci oko deset se zabavljao nekih sat vremena ili malo preko i danas na poslu mozda jos 2 do mozda 3 sata, Ukljucen mobilni net i pola vremena wifi, mlo koristio viber, facebook, nesto malo kameru, malo browsinga (napominjem da sam gotovo sav chat danas preko kompa obavljao), sinhronizovao google nalog, imenik, par aplikacija, podesavao malo telefon, osvetljenje je bilo na najjace i dosao kuci danas oko 17h sa 13% baterije. Meni to ne deluje ni blizu rezultatu koji sam svuda citao da ljudi ostvaruju, a samim tim i pptencijalno razocaranje obzitom da je baterija jedan od bitnijih razloga za kupovinu

Baseband verzia V23
build No p780 8g row 124 140403

Da li mozda resenje lezi u nekom apdejtu ili je ovo prosto normalna potrosnja struje?

Drugo pitanje je da li je moguce nekako osposobiti volume button wake, da ne jurim stalno power taster kad zelim da otkljucam?

Trece pitanje je obzirom da je navodno 8gb verzija sto pise i na kutiji i u build broju, zbunjuje me info o raspolozivoj memoriji
internal 4.38 avilable 2.50
built in 2.87 avilable 2.63
ja nesto ne vidim gde je tih 8gb, prosvetlite me :)

Poslednja izmena:
Volume buton za wake radi na 4.4.2(KK) na 4.2.1 ne radi.
Za bateriju sačekaj par punjenja, podoćiće.
Što se tiče updejta sistema sačekaj malo dok se ne isprave bagovi, radi se na tome.

Postoji volume button wake aplikacija na playstore, ali srče bateriju... Trebalo bi da radi na svim telefonima

@duffi-za volume button wake ti je vec receno, a sto se tice memorije, odgovor je isti. Sa KitKat update-om dolazi i izmjena po pitanju memorije. Tebi sada interna memorija ima dvije particije sa ukupno 8GB memorije (kao i u svakom uredjaju nije ti svih 8 dostupno jer je dio alociran na sistemske fajlove) i malo to particionisanje memorije komplikuje stvar. Jedna od jako vaznih, barem po meni, novina u kitkat update-u je upravo memorija, koja je u jedinstvenoj particiji i mnogo je jednostavnije upravljati postorom. Napomena, sto je i normalno imajuci u vidu stepen promjene stanja, prije update-a odradi backup jer se sve sa memorije telefona brise prilikom azuriranja.

Hvala vam na brzim i preciznim odgovorima. Dakle, sve u svemu, kitkat upgrade je must have u ovom slucaju :).
Ja sam citao temu do pola od pocetka, nalazio sam na raznorazna iskustva, a sad da li bi neko od vas iskusnijih mozda sazeo ukratko da li je preporuka pakovati kitkat, sta od bitnih poboljsanja dobijam, sta od bagova i problema i sta sve treba odraditi za upgrade (Root, kompletno otkljucavanje uredjaja ili samo apdejt)?

Hvala unapred.

Inace, tel sam sinoc u pola 9 skinuo sa punjaca sa 93% i do sad je spalo na 76, a pritom je telefon samo malo koriscen.

Ako si skoro presao na KK, sacekaj nekoliko punjenja da se stabilizuje sam update (uvek na pocetku srcu dosta, a i nije kalibrisana baterija). 3/4 punjenje neka bude sa kalibracijom.

Ako je stariji update, onda spusti bateriju sto nize (najbolje da se i telefon ugasi skroz, sam jer je baterija preslaba), stavi na punjac, posle 20s upali, i pocni kalibraciju.

Ako se i posle toga desava da se brzo prazni, ***.. losa baterija. (pod brzo prazni, ne znaci da ce pasti na 70% brzo, vec da padne na 1-2% i da se ugasi brzo!). Moze da se desi da kaze da je na 70% ali da i dalje luduje indikator.

Nisam menjao rom, jos sam na fabrickom, preksinoc sam uzeo tel :), a koji je na kraju tacan proces kalibracije?

Ako nisi menjao rom nema potrebe da radiš kalibraciju, sačekaj da odradiš par punjenja i pražnjenja doćiće baterija na svoje ako je ispravna. I nemoj da prazniš bateriju do kraja, tako je ubijaš.

Ti bateriju ne možeš da "kalibriraš", to je zabluda na koji mnogi nasedaju.I sve aplikacije koje kao rade "kalibraciju baterije" one samo ponište jedan mali fajl u telefonu koji pokazuje tačan prikaz baterije.Taj fajl može i ručno da se obriše i kada se resetuje telefon on se ponovo napravi.Taj fajl se briše i sa CWM i TWRP na opciju "wipe/battery".Bateriju napuniš do kraja i po potrebi je puniš, preporučljivo je na 15-20%. Stalnim pražnjenjem baterije do kraja samo je uništavaš.Punjenjem baterije dok se igraš sa telefonom isto uništava kapacitet baterije.Ako je puniš 12h ona će prestati da se puni kada dostigne svoj max i punjač se ohladi, tako da džabe držiš toliko na punjaču i opet će zbog toga da ima lažni prikaz jer oslabi kapacitet a kao puna 100%.

Ovo je copy/paste post sa AS foruma da ne bude da prepisivam pošto ima istih ljudi na oba foruma.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno