Šta je novo?

Lenovo P780

Pozdrav svima :)

Od kako mi se ovaj telefon update-ovao na KK imam jedan mnogo grozan problem, a to je da telefon nikako neće da uhvati signal nijedne SIM kartice...
Ne znam da li je još neko imao sličan problem i da li je ikako uspeo da ga reši???
Obe kartice su Telenorove, jednu (službeni broj) sam na kraju prebacio u neku antičku Nokiu kako bi mogao da radim, ali privatna je dostupna ukupno 20ak minuta u toku dana...

Edit:
Zaboravih da dodam da čak i kada nađem signal i uspem da uspostavim vezu, sagovornik me jaaaako slabo čuje, čak i kada se direktno derem u mikrofon...

Poslednja izmena:
Ja se sa KK prebacio na SLX26 čist android,kineska baza,veoma brz a i baterija mi se čini da drži prilično dobro,imam preko 10 sati SOT.

56e1c21de7dd873a4c7d27a936f02a98.jpg

Може ли неко да ми објасни зашто неће да изврши калибрацију батерије?Инсталирао сам најновији апдејт мислим да телефон сад боље ради батерија се спустила на 15%, прикључио на пуњач, укључио калибрацију, батерија се релативно брзо напунила до 100% али добио сам поруку да калибрација није извршена.

I meni se to prva dva punjenja desavalo na update-u, ali ni posle uspesne kalibracije treceg punjenja, nije vredelo - slabija nego ranije. Vratio sam se na S124, prva kalibracija opet nije bila uspesna (prebrzo je napunio), druga radila, i najzad opet normalna baterija.

Update na KK ne valja,i to je i sam Lenovo na njihovom forumu priznao,i preporučuju da se do ispravke vrati na stari ROM.....Ja sam nekoliko postova pre ovog postavio s124 ROM koji sam dobio od Lenovo ovlašćenog servisa kod nas...Provucite taj ROM i vratite na na 4.2.2 do sledećeg ispravnog update-a na KK,sa nadom da će Lenovo izbaciti stabilan ROM.

P.S. ROM sam dobio na poslu,da bismo mogli da odradimo vraćanje na 4.2.2 klijentima,ali sam odlučio da bi bilo dobro da ga objavim i ovde da i oni koji nisu kupili telefon kod nas mogu slobodno a dođu do ROM-a.

Izašao je apdejt sa ispravkama juče.

@слврмнд свака част за РОМ највероватније ћу да се вратим на тај ни после овог адпејта није баш телефон како треба опет брљави са калибрацијом и батеријом.

Ljudi zeznuo sam se sa abdejtom. Jel moze neko da mi vrati na predhodnu verziju androids sto Sam imao platicu naravno. Telefon je sa 8GB.

SLX 2.6 je custom rom za Lenovo,treba ti TWRP ili CWM recovery za instalaciju.Mislim da su od ROW verzije odustali ali je aktuelna ova za kineski region tako da je moguće da bi morao da promeniš modem posle instalacije roma.
Više na linku:
HTML:
http://forum.xda-developers.com/lenovo-p780/development/slx-rom-lenovo-p780-t2722775

He,preteče me veljadj.
Za kineza kažu da je najbolji v16,medjutim koristim v51 od s820 koji po defaultu dolazi uz ROM i nalazim da je OK.

Ja sam do juče bio na MIUI v5 i mogu reći da je mnogo dobar custom rom,kada je izašao ovaj apdejt S222 za stock KK vratio sam se na njega,malo bolje radi nego S221 ali i dalje to nije kako bi trebalo.
E sad vidim da ima i custom rom baziran na KK 4.4.2 koji je olakšan od gomile gluposti koje dolaze uz stock rom.Reč je o LiFev0.9 pa ako je neko probao mogao bi da napiše utiske.

HTML:
http://forum.xda-developers.com/lenovo-p780/development/life-xvibe-v0-9-rom-t2847904

Vratio sam sinoć na fabrički rom po uputstvu sa AS. Fabrički rom našao na lenovo forumu. Onaj KK nema veze sa KK koji imam na nexusu.

Šta bih mogao da uradim da malo vratim telefon u život?
Postao je mnogo sporiji nakon par meseci korišćenje.

Factory Reset.
:)

Ljudi jel moze jedna pomoc. Dali na kit ketu mogu da se povecaju one ikonice za jacinu signala da budu iste kao i na 4.2.1 sistemu. Slika pozivaoca kada me neko zove je u onom malom kruzicu kako da namestim da bude velika isto kao i na predhodnom sistemu 4.2.1. Kada nekog zovem iz imenika a imam dodatu njegovu sliku nece da je prikaze na ekranu i gde se nalazi kalibracija baterije na kit ketu. Ako bi mi neko pomogao bio bih mu zahvalan.

Poslednja izmena:
evo uputstvo :
Instructions:

1. Run Flash_tool.exe from "SP_Flash_Tool" forlder;
2. Ckeck DA DL All With Check Sum IMPORTANT !!!;
3. Press Scatter-loading;
4. Choose MT6589_Android_scatter_emmc.txt file from "target_bin" folder;
5. Press Firmware -> Upgrade.
6. Connect the phone (turned off) to PC, after pressing Upgrade.

A ovo je link za USB drajvere http://www25.zippyshare.com/d/68018334/148986/MT6589%20USB%20VCOM%20drivers.7z

Poslednja izmena:
Ljudi jel moze jedna pomoc. Dali na kit ketu mogu da se povecaju one ikonice za jacinu signala da budu iste kao i na 4.2.1 sistemu. Slika pozivaoca kada me neko zove je u onom malom kruzicu kako da namestim da bude velika isto kao i na predhodnom sistemu 4.2.1. Kada nekog zovem iz imenika a imam dodatu njegovu sliku nece da je prikaze na ekranu i gde se nalazi kalibracija baterije na kit ketu. Ako bi mi neko pomogao bio bih mu zahvalan.

Opcija za kalibraciju se nalazi u Power Manager-u i aktivira se kad telefon priključiš na punjač ispod 15 % . Za ostala pitanja neznam odgovor ...

Meni telefon radi fino i sa ovim S222 updateom. Bateriju nikada ne praznim ispod 50ak %, zbog zdravlja iste, a za to vreme izvučem oko 4-5h SOT i oko 3.5 do 4 dana rada. Jedino mi je čudno što telefon prikzuje sulude cifre što se tiče izdržljivosti baterije. Kada ga skinem sa punjača prikazje skoro 100h pri power saving režimu rada.

Da, on gleda ono za sta ima podatke - a kada ga skines sa punjaca, jedini podaci za koriscenje su "Idle CPU, screen picture" :D Tako stvarno i moze mozda 100h da izdrzi ;) U svakom slucaju je to glupost, jedini put kada sam video da je imao smisla je nakon sat vremena gledanja klipova odmah po skidanju sa punjaca - jako dobro prikazuje koliko ostaje vremena, skoro u minut :)

Jel moze pomoc? Abdejtovao sam telefon na kit ket konacno i bas dobro radi telefon, ono sto me nervira je sledece:
Dali moze bez instaliranja bilo kakvog programa da se poveca slika pozivaoca

Ja kada zovem isti broj ne prikazuje sliku na ekranu

Dali moze to da se namesti. Unapred zahvalan.

Управо се скида с223.Искрено се надам да су поред осталог средили и камеру.

Имам један проблем.Сигнал у првом СИМ слоту (МТС картица) ми константно шета и нестаје док је у другом слоту (ВИП картица) увек пун.Има ли решења?

Iskreno ne vidim razlog za ovaj telefon - moze 100x vise da podnese od Galaxy/iPhone-a, i najgore sto ce se destiti je da se poklopac otvori (za bateriju :)). A nisam primetio da se uopste grebe?

Nazad
Vrh Dno