Šta je novo?

Lenovo P780

Uradjeno.

Javi ima li kakve koristi.

Ma uradjena je pre ovih proba i na s124. I dalje slabija baterija nego sto je bila pre kk probe.

Ni ja uopste nisam nesto odusevljen baterijom; bolje receno razocaran.U toku dana pricam 30 ak min najvise a uglavnom je to I manje, igrice uopste ne igram,na internetu budem oko sat I po vremena,sms uopste ne kucam I jedva nekako istegne 2 dana. Takodje ni muziku ne slusam preko tel.Momak koji radi
u win winu gde sam I kupio tel mi je rekao da on dnevno prica oko 5h I da my baterija drzi 4 dana. Da li je KK upropastio bateriju ili je nesto drugo u pitanju zaista ne znam....

Poslednja izmena:
Jesi na MTS-u slucajno?

P.S. Nije mi palo na pamet da sam sve vreme bas kad sam uzeo KK (i probe posle vracanja na S124) bio bez ADSL neta, i da sam koristio WiFi tether, i gledao klipove sa kompa preko tog wifi-a. Inace korisim ADSL ruter za wifi i gledam klipove po 10h na jednoj bateriji. Ove nedelje cu videti bas da li je do toga... (ne verujem da je 3G u pitanju, komp samo ima Skype tada)

3G ubija bateriju.

Ali se skoro i ne koristi nesto, ukupan protok celu noc je bio <1MB.

Meni su neverovatni ovi podaci o trajanju baterije po 4-5 dana...nisam to doziveo od kako je kupljen telefon..

Ako ne drndas 3G za surfing i veliki SoT, nije nikakav problem. Ja u stvari prvi put uspevam da manje od 1d mi izdrzi baterija, ma koliko sam ga drndao ranije. Stvarno bi bio "uspeh" da i jednom nije trejala toliko (jedino da se neki klip vrti sve vreme, pa namerno mu ekran ubije bateriju).
Inace, evo, bio je dosta u Flight mode, WiFi on do pre 10 minuta, 2h:40min SoT, 66% baterija :( Slabo! Mislim da je 3 mogao izvuci, da nisam surfovao 10 minuta dok je klip isao u pozadini, ali i to je bre malo :(

Kako moze da se vrati oficijani rom,jer sada mu je neki kitket 4.2.2 i mnogo lose radi?

Poslednja izmena:
Drugari postao sam vlasnik ovog telefona od pre sat vremena jos ga nisam upalio punim bateriju. Kuplje u Win Winu. Ono sto sam hteo da vas pitam dali da abdejtujem telefon na kit ket ili da ne diram nista posto citam razne komentare da baguje. Nisam zastevan korisnik i uglavnom je kupljen zbog baterije, aluminijumskog kucista i 5" ekrana. Nadam se za moje potrebe da ce me odlicno sluziti

Imaš na prethodnoj strani iskustva. Koliko sam shvatio bolje je ne ići na KK za sada...

Skroz je drugaciji KK, UI nema veze sa JB-em recimo. Moj predlog je zaobici u sirokom luku.

BTW, baterija najzad opet traje normalno... jbm ti KK! :)

Imam ja KK na tabletu nexus 7 I radio odlicno me znam zasto pravi problem na fonu.

Ma KK sam imao i ja na S3, skroz je OK.
Ali Lenovo je skroz izmenio sve po spisku u odnosu na JB. Do Lenova je.

Mali savet oko Kitkata. Posle update-a uradite hard reset i to hardverski. Posle toga, meni baterija traje kao pre update-a. S820, ali nema veze, isto je

Da li mogu da se vratim na fabricki android,kako da maknem ovaj KK? Pomagajte telefon mnogo lose radi sa njim.

Problem sa KK na P780 je što je to poluzvaničan rom koji su radili rusi na čelu sa izvesnim Steavenom a Lenovo je to izdao kroz OTA kao stock rom. Povratak na 4.2.1 je moguć imaš upustvo na androidsrbija forumu.

Kako da namestim na tastaturi srpski latinicu, cirilicu sam ubacio ali latinicu be mogu nikako da nadjem

Скини другу тастатуру. Swiftkey на пример.

Da li mogu da se vratim na fabricki android,kako da maknem ovaj KK? Pomagajte telefon mnogo lose radi sa njim.
Skini S124, 8GB, ROW verziju ROM-a odavde:
http://lenovo-forums.ru/files/file/509-прошивка-lenovo-p780-s124-8gb-row-140403-pc/
(ima i drugde, ali za ovde je sigurno da je dobra, ali ako ne mozes da se snadjes sa ruskim, ima i drugde)
Ako ti telefon nije 8GB ROW verzija, nadji drugi ROM za njega! (ima svih ROMova na tom forumu, samo nemam link direktan trenutno)
Ovde: http://forum.xda-developers.com/lenovo-p780/development/lenovo-p780-guide-t2658144
ima uputstvo za flash onda (imas prvo za rooting i CWM, negde na sredini prvog posta ima i uputstvo za flash, i na kraju ima potrebni download linkovi za drivere, SPFlashTool..).
Imas i S123 za 4GB verziju na tom linku, ako ti je potrebna (nisam primetio nikakve razlike izmedju S123 i S124 iskreno).

Pitaj ako nesto nisi siguran, P780 moze lakse da se zezne nego drugi Android telefoni :) (bar iz mog iskustva Sony je efektivno neunistiv softverski, Samsung je priiiilicno rezistant skoro :))

Problem sa KK na P780 je što je to poluzvaničan rom koji su radili rusi na čelu sa izvesnim Steavenom a Lenovo je to izdao kroz OTA kao stock rom. Povratak na 4.2.1 je moguć imaš upustvo na androidsrbija forumu.

Ma koga boli tuki ko je kriv, ono je toliko velika promena sistema, koja nikako nije smela da prodje kao zvanican OTA! Ne sme toliko UI da se menja da izgleda kao da skroz novi sistem koristimo.
Cak i ako ignorisemo da je vecina imala problem sa kamerom, i da je baterija lose radila na pocetku (sto izgleda da je los Battery Stats, jer je ostala "losa" i koje punjenje kad sam vratio na S124...)

Problem posle nadogradnje je takodje da mi recimo Dolphin browser poceo da flesuje prilikom surfovanja zato sto vise zvanicno nema podrske za Flash u 4.4. Instalirao sam i onaj jet pack i onu hakovanu verziju Flash-a ali ekran i dalje flashuje.Da napomenem i da mi se interfejs uopste ne svidja sa ovim update-om.Moguce da cu da se vratim na prethodnu verziju.

Jel se jos nekom desava da sa najnovijim update-om browser cesto izbacuje crni ili beli ekran i uploaduje stranicu nekoliko puta, ili je u pitanju neki virus??

Koja je ovo fora sa operativnim sistemima ja na tabletu Nexus 7 imam kitkat 4.4.2 i totalno je drugaciji od ovog 4.4.2 sto je na lenovu. Zar ne bi trebalo da bude isto?

Наравно да не треба.
На нексусу је чист гуглов систем, а леново има свој "скин"...

Stiže još jedan update

Suma sumarum, treba li preci na KitKat ili ostati na 4.2 sistem. Ja sam kod sebe na 4.2 primijetio da mi je posle ovih 10 mjeseci koristenja sistem sporiji, zna da malo zamrzne, tj. zasecka kad nesto otvara i chrome zna da otvori stranicu, pa onda ona pobijeli, te moram da minimizujem, pa maximizujem i vrati se, doduse ocistio sam cache pa sad toga nema, ali recimo FB aplikacija zna da mi umjesto necije objavljene slike pokaze samo crnu boju. Ali P780 koristim za posao, i iskreno se bojim da updejtujem jer bih morao preko flash programa (ne znam da li bih mogao preko TWR), pa se bojim da mi ne pobudali i samim tim i narusim poslovne obaveze :D

Ne treba prelaziti jer radi katastrofalno,u narednim danima se očekuju ispravke pa ćemo videti šta donose.Ja sam trenutno na custom romu MIUI v5 baziran na 4.2.1 androidu i zadovoljan sam kako radi.

Ja samo zbog UIa ne bih ni pomisljao da predjem... da sam znao da je takav ne bih ni probao ;)

A sto se zamrzavanja tice... probaj da ubijes Facebook i messenger njegov ;)

Vrh Dno