Šta je novo?

Lenovo P780

Kako legalni update moze da brikuje telefon? Jel u garanciji?

Jeste, u garanciji je.
Pitam, jer znam da je bilo reci o tome ranije da nije pozeljno preskakati update, npr odmah s115 na s119, nego prvo izmedju odraditi s116, itd... i to sto kazes, ipak je legalni update u pitanju, al morao sam da pitam za svaki slucaj, hvala :)

I ja sam ga uzeo još u Januaru, 19500 din poručen iz Kine, čekao oko 25 dana, carina je bila 5000 din. Rutovao ga odmah, ubacio neki čist android sw i novi modem/radio i 3g i mreže super rade, nemam problema ni sa čim. Izlaz na slušalicama mi je bio pretih, pa sam povećao preko onog mtk uncle programa (vrijednost sa 120 digao na 160)

Prednosti:
-Baterija, brutalna ! 9h display (osvetljenje 80%)...3g/wifi nonstop, push mail, fb, messanger, whatsapp, viber i bez problema 2 dana, garantovano !
-Zvučnik odličan, prejak, neće Vam se desiti da ne čujete zvono..to mi se ranije na htc-ovima dešavalo
-Ekran sasvim ok.

Mane:
-Kamera, loša, boje isprane, loše sve u svemu
-Touch mi je neznatno lošiji nego na mom bivšem One S, znam da se niko ne žali na touch, da je ok, ali mi je nekako lošiji, kao da ne može da registruje tako brzo pokrete pri tipkanju...nzm
-CPU ponekad zna bukvalno da "zastane", kao da nije dorastao svim operacijama, to se vrlo rijetko dešava...
-Premalo prostora za instaliranje aplikacija...Znam da se može srediti, ali ovo NE BI SMJELO DA SE DESI ozbiljnom proizvođaču.

Sve u svemu super telefon, topla preporuka za bisniz korisnike.

Poslednja izmena:
Koristi Link2SD aplikaciju ako imaš problem sa nedostatkom prostora za instalacije. Napraviš particiju na SD kartici, i tu ubacuješ igre, i slične velike aplikacije. Znam da na nekim MTK telefonima (možda i na svim) može da se uradi particionisanje interne memorije i da se poveća prostor za instalacije, ali nisam se mnogo interesovao oko toga.

Meni jos uvek nije popunio memoriju, mada imam onu verziju sa 4GB+4GB.
Dodatni nedostatak sto ne podrzava NFC i UpNP.

Nakon sto sam prebacio na karticu nesto aplikacija preko Link2SD-a nestalo mi je dosta widgeta, kako da opet postavim neki widget a nemam ga u listi?

Aplikaciju čiji widget želiš da koristiš vrati na memoriju telefona.

Ne moze nikako da se namesti widget za aplikaciju sa kartice?

Ne može,widgeti i neki programi traže da budu instalirani u memoriju telefona.

Ne može. Ja zato koristim App2SD koji ti tačno kaže koje aplikacije možeš da prebaciš bez posledica...

Cena ovog telefona u našim prodavnicama je pala na prihvatljivih 29990,00 dinara.

I to u normalnim (gde daju garanciju - ma koliko ona bila beskorisna kod nas :p). Nije tako lose sada.

Pa barem ima sa kim da se natežeš ako se nešto povari a i model je za evropsko tržište.

To je opet 10-12k skuplje nego u kini, ne znam sta oni misle sa tim cenama. To je budzet telefon, za 30k bih pre kupio Nexus 4...

Nov Nexus 4 sa dve godine garancije?Aj daj link gde to može da se kupi.

Upravo mi je stigao telefon posle 30 dana ukupno,telefon sam platio 245 USD a nasa carina uzela mi je 6600 din.

Ovoliko je izašao telefon naručen iz Kine.
To je razlika od 2500 dinara za koju se ne isplati čekati mesec dana.

Poslednja izmena:
Ne mogu sad da trazim link jer sam preko mob-a na netu, pogledaj na mobilnom svetu i kupimobilni, ima na par mesta da se kupi za te pare, za garanciju nisam siguran.

Poslednja izmena:
Pa barem ima sa kim da se natežeš ako se nešto povari a i model je za evropsko tržište.

Mislim da uopste ne postoje Lenovo telefoni za evropsko trziste, vec su sve to kineski, koji samo imaju mogucnsot da rade u Evropi (i sertifikuju se, ali to ne znaci da su skroz podrzani).
P780 u Evropi nisam nalazao NIGDE - svi Amazon prodavci "u Evropi" su bili u stvari HK prodavci.

Mada se skroz slazem za kupovinu sada - ne isplati se za 3-4000 cekati i porucivati telefon iz Kine. Za obe garancije ocekujem isto - sipak :)

Ima li nekakvih naznaka da ce se pojaviti meni na srpskom jeziku?

Teško. Nema nikakvih vesti iz Lenova.

Kupio juče u Handy radnji po sniženoj(normalnoj)ceni,garanciju daje Pin computers.

U WW ima i outlet cena, 28.000.
Ja se odlucio :)

Jel to cena zbog kraće garancije od samo 12 meseci ili nekog fizičkog oštećenja?

Garancija mora biti 12 meseci, sta god oni pisali :) Mada iskreno ja na garanciju ne racunam uopste. Jedino na Sony telefone, posto ih CT servisira, a imam jako pozitivna iskustva sa njima po tom pitanju.
Pretpostavljm da je ovo vracen telefon, ali ako nije upakovan kako treba, bice vracen na licu mesta :)

Iiiii, naravno jos jedna laz :) "Nestao je u medjuvremenu", a i dalje ga ima na sajtu :) I naravno, odmah ponuda za punu cenu - iz principa necu vise nista kod njih da kupim :)

Tehnomanijine fore, sniženje ali ga trenutno nema na stanju, imamo sličan model...

Da ga danas nema na stanju, prihvatio bih, ali ovako je cist bezobrazluk ocigledno :) Anyway... odo do Handy-a da uzmem :)

U WW u Lazarevcu su imali jedan primerak, da su ga snizili na 19k ne bih ga uzeo u kakvom je stanju bio.

Ja ne znam kako je mene u*akilo da ga kupim za 230eur u Balkanskoj...vec posle nedelju dana su digli na 330. Prosto neverovatno, ko da winwin drzi monopol nad ovim proizvodjacem.....lihvarska posla.

Jesi dobio ti fiskalni tamo?
Mislim da su to te dve prodavnice uvezle koji komad "ovako", pa su mogle da ga prodaju tako nisko... ili su uvideli da moze i za vise da prodaje. (mada ne vredi toliko... sa ovom cenom je vec OK)

Nazad
Vrh Dno