Šta je novo?

Lenovo P780

Dzaba opet i sa tom cenom ne mislim da je dobra kupovina. Po meni je mnogo bolja kupovina npr. Samsung Galaxy grand 2. Ima vise rama, vise interne memorije, malo veci displej, procesor im je isti. Cena im je ista. Da li se mozda varam?

Grand 2 mi vise lici na ciglu, iako je samo visina veca - ali taman da ne moze da stane u dzep :)
*****ski je sto postoji Dual SIM varijanta S4, koja je identicna po dimenzijama i snazi kao obican S4, a Grand 2 je prava cigletina naspram toga - a jos je slabiji u svemu, sem fizickoj povrsini ekrana :(

Poslednja izmena:
Pa da ali S4 je dosta skuplji. Ja poredim ovaj Lenovo i Grand 2. Cena je trenutno ista, oba su dual sim fableti pa ih je lako porediti.

Nisam mislio da se S4 Dual SIM poredi sa njima, vec me cudi kako ne moze Grand 2 da bude manji, a za iste pare :(

Inace, ja Samsunga vise ne uzimam... koliko puta su mi pali Galaxy telefoni, toliko puta je pukao AMOLED... neka hvala!

Dzaba opet i sa tom cenom ne mislim da je dobra kupovina. Po meni je mnogo bolja kupovina npr. Samsung Galaxy grand 2. Ima vise rama, vise interne memorije, malo veci displej, procesor im je isti. Cena im je ista. Da li se mozda varam?

U pravu si donekle, ima vise rama, dlna, i malo veci displej. Sa druge strane Lenovo ima mnogo bolju bateriju, sto ne nudi nijedan drugi proizvodjac niti model. Interne memorije imaju isto, posto noviji modeli se isporucuju sa 8gb memorije. Tako da su to otprilike po upotrebnoj vrednosti 2 ravnopravna telefona, i zavisi samo od licnih preferencija - dal vam vise treba bolja baterija, ili malo vise brzine. Za veci ekran je upitno da li je prednost ili nedostatak, posto i ovaj Lenovo se jedva drzi u jednoj ruci. Ne mogu da zamislim nista vece od toga.

Poslednja izmena:
To za drzanje u ruci sve zavisi, koliku ruku ko ima. Ne moze isto da bude nekome ko je viskok 160 cm ili nekome koje visok preko dva metra. Samim tim i dlan je veci za 20%.
Sto se tice poredjenja sa Grand 2, u pravu si, nekome je bitnija baterija, nekome ram i malo veci displej, mada u prilog lenovu ide i sto se moze kupiti na rate, pa je mnogima to lakse.
Po specifikacijama na WW ima 4 Gb interne memorije

Poslednja izmena:
Da li je normalno da postoji prosvetljavanje sa strana na P780? Jedini primerci koje sam video (iz izloga) imaju ocigledno svetlo sa strane (LED osvetljenje verovatno), koje prilicno pravi drugaciju sliku (beli krajnje delove ekrana).

Ako ima i na vasem primerku, znacete na sta mislim.
Recimo na ovoj slici se primecuje:
http://cdn.gsmarena.com/pics/13/10/lenovo-p780-review/gsmarena_016.jpg
dok na ovoj eventualno se primeti sa leve strane, ali mozda su i boje takve:
http://www.themobileindian.com/images/nnews/2013/06/12479/Lenovo-P770-2.jpg

Ja to prosvetljenje na mom telefonu ne primećujem, stavio sam skroz crnu pozadinu i nema probijanja osvetljenja.

Znaci, imalo je?

Ne, nema probijanja osvetljenja.

Ovo sto je linkovano belilo sa leve strane je verovatno problem sa fotografijom. Kod mene se primeti prosvetljenje na ivici ekrana (naravno ne ovako kao u primeru) kad je pozadina skroz crna, i to na nacin kao kod LCD televizora. Ne smeta, i primecuje se samo kod skroz crne pozadine sto se jako jako retko desava, uvek je nesto na ekranu.

Ja takvo prosvetljenje (da, samo na ivicama se primeti) mogu nazalost previse dobro da primetim (fotosenzitivan vid previse :)).
Vidjao sam takve probleme ranije kod premium laptop ekrana - ali je to bio slucajn kod PRIMERAKA samo, uglavnom izlozenih ili prilicno dugo koriscenih na neki nacin izgleda.

Ako se ovo pojavljuje od pocetka, znaci, nije do koriscenog ekrana i slicno, onda je lose uradjen ekran po meni :( Mislim, sama slika izgleda super iskreno, ali ovo prosvetljavanje ne bih mogao da izdrzim.

Da li neko zna da li i od ovih novih Lenovo modela ima kopija? Konkretno mislim na Lenovo VibeX S960

Za lenovo P780 postoji kopija....pretpostavljam da za sve postoje.

To prosvetljenje se vidi na skroz crnoj pozadini pod uglom pod kojim se nikada ne gleda telefon(30 stepeni).

To prosvetljenje se vidi na skroz crnoj pozadini pod uglom pod kojim se nikada ne gleda telefon(30 stepeni).

Kad ti je osvetljenje na max. i imas neku belu pozadinu, ne primecujes?
Ja bas na crnoj manje primetim - na beloj se primeti da su strane svetlije.
Pogledaj onu prvu sliku, sto sam postavio, mislim da je bas tako kod ovih primeraka sto sam video.

Da li ovaj talas P780ca po nizoj ceni pripada ovoj novj seriji telefona sa 8GB ugrađene memorije?

Da,telefoni sa sniženom cenom dolaze sa 8Gb ugrađene memorije.

Kod mene na kutiji piše 8Gb.

Handy pre 7 dana.

Internal storage-Total space 4.38Gb
Built in strorage-Total space 2.87Gb
External storage-Total space 3.69Gb

Ovakvu podelu vidim kada uđem u Settings-Storage,External je sd kartica a iz File browsera vidim samo Built i External storage,pretpostavljam da je Internal rezervisan za sistem.

Poslednja izmena:
To bi trebalo da je verzija od 8gb, i meni tako podeljeno prikazuje. Izgleda da prvo puni built in storage, ne znam samo kako prelasi na internal....mozda fotografije, snimci idu tu, nisam jos siguran.....

Baterija 4 dana a na 37% trenutno,screen 5 sati,wifi i datta connection isključeni samo noću.Imam utisak da ponovo koristim Nokiu 3510:p.

Narucio sam P780 preko Emmi-ja nadam se da cu ubosti ovu verziju sa 8GB interne memorije...

Poslusao sam instikt i ponistio sam prvobitnu porudzbinu. Verzija u emmiju je 4GB, dok je u Handy 8GB. Za novu verziju upotrebili su staro pakovanje sa dodatom pasticnom nalepnicom na kojoj pise 8GB.

Je li probao ko Vibe X Rom za Lenovo P780?

Izgleda mi odlicno, e sad ne znam da li sto baguje. Radi samo za sad na 4gb verziju

U CT Shopu u Merkatoru u NS do 19. aprila ima popust od 11% na P780 (rekose mi verzija od 8GB), znaci 26700 din. Ne znam da li ovo vazi za ostale radnje CT-a.

Poslusao sam instikt i ponistio sam prvobitnu porudzbinu. Verzija u emmiju je 4GB, dok je u Handy 8GB. Za novu verziju upotrebili su staro pakovanje sa dodatom pasticnom nalepnicom na kojoj pise 8GB.

koliko je uopšte i 8gb dovoljno za moderan android telefon? kad se pogleda da tu efektivno ostane dosta manje od 8gb, pa činjenica da mnoge aplikacije ne mogu na karticu, ili da ne mogu uopšte, da li je i 8gb pametan izbor? tu čini mi se dosta brzo može da se dođe u low memory situaciju...

Nazad
Vrh Dno