Bio sam juce do winwin-a da vidim uzivo ovaj tlefon, posto sam se bas zagrejao da ga porucim iz Kine. Odmah da vam kazem, telefon vredi svake pare, jednostavno odaje utisak kvaliteta, dobro lezi u ruci, narucio sam 3 ZTE 967s, i posto sam dosta cackao i oba modela mogu slobodno da kazem da je P780 za klasu bolji telefon i da je po meni bolja kupovina od ZTE 987 u ovom trenutku, jednostavno kvalitet izrade i baterija su dovoljan razlog da ovaj telefon bude best bay u kategoriji od 200 do 250USD, ovo kazem jer je dukeofserbia rekao da su sto se kvaliteta izrade ZTE 967s i v987 identicni telefoni. Pored njega su bili izlozeni s820 i k900, s820 izgleda kao igarcka u odnosu na P780, pitao sa lika sto radi u winwin-u i on kaze da je kvalitet izrade slican kod modela s80 i s920, ako je tako onda P780 nema alternativu. Mada ovo treba uzeti sa rezervom jer ni radnik nije uzivo cackao s920 ali je rekao da i njega uskoro dobijaju. Na moju srecu P780 je bio ukljucen pa sam malo testirai kran i kameru, prijatno sam iznenadjen kvalitetom obe stavke. Pogotovu to mogu da kazem za ekran jer za kameru treba nego detaljnije testiranje, mada po mojoj proceni kamera uopste nije losa. Ekran je zaista dobar, boje su zasicene realne, ostar i jasan prikaz, odziv dobar, nema seckanja kocenja prilikom brzeg kretanja kroz "menu". Rekao bih da je lenovo skroz dobro odradio i prilagodio android svojim uredjajima i da je sistem poprilicno ispeglan, isto mi je potvrdio i radnik, kaze da je on testirao skoro sve modele koje je dobio i da je lenovo najbolji od Kineza sa kojim se susretao. Iskreno i ja sam stekao takav utisak posto sam koristio ZTE 967s koji je poprilicno slican sa ovim lenovo P780. Zaista me svrbi taster "naruci", ali me je malo strah da me ne oderu ovi nasi paraziti, ne bih se ni bunio da mi naplate onoliko koliko sam platio Kinezima, ali me je strah da ne uzmu za osnovu cenu koja je kod nas aktuelna, imaju li pravo na to, zna li neko? Jos nesto, touch pad je kvalitetnije odradjen nego kod ZTE v967s, ima bolji odziv i osetljiviji je. Uzeo sam u ruke i k900, izradjen je od aluminijuma, i iskreno ja nisam preterano odusevljen, previse je veliki i ne lezi tako dobro u ruci kao p780, ne znam, svestan sam ja da je to odlican telefon, ali mi je onaj aluminijum nekako "tanak", ako razumete sta hocu da kazem, ledja kod P780 su od nerdjajuceg celika i, bar meni, odaju utisak crvstoce i kvaliteta, dok je k900 ceo od aluminijuma i posto je dosta fizicki veci od P780 nekako mi deluje dosta neznije, ima utisak da ako bi pao sa neke manje visine da bi se taj aluminijum ulubio, ovo je moj subjektivni utisak, ako je neko zainteresovan za K900 neka ode do winwin-a i neka licno testira model. Eto, od mene toliko, imao sam potrebu da malo prenesem svoje utiske...