Šta je novo?

Lenovo P780

Nisam prešao. Testiram ga zbog recenzije. I dalje imam N4.

Da. Štedljiv SoC i baterija velikog kapaciteta. Odlična kombinacija.

Još bolje. Ali je čudno što nisu naveli na engleskom Lenovo sajtu. Niti postoje Lenovo telefoni na Corning sajtu.
Mora da se šališ :d.

Opštepoznata činjenica je da je iPhone prvi telefon sa Gorilla staklom, išao je lično Džobs da ih ubedi da ožive tehnologiju, a telefona nema na spisku.

Na sajtu lepo stoji krupnim masnim fontom:
Due to customer agreements, we cannot identify all devices that feature Gorilla Glass. Your favorite device may include Gorilla Glass, even if you don't see it listed. Ask your manufacturer or retailer to learn more.

Poslednja izmena:
Ne šalim se, niti sam rekao da je informacija sa sajta relevantna, jer znam još telefona sa Gorilla Glass, a da ih nema na sajtu Corning-a. Samo sam rekao da je "čudno".

Poruka sa moje teme o ZTE V987:
Ne zelim vise da ti zagadjujem temu,ali ipak postoje dve verzije,kineska i za rusko/indijsko trziste.

Prva ima GG2 ali samo 2100mhz wcdma, a druga nema GG,ali zato ima 900/2100mhz wcdma.

Off.
Svaki P780 ima Gorilla staklo samo se ne reklamira van NRK. Pročitaj moju poruku iznad.

Navedi mi gde piše da postoji verzija koja radi samo na 2.100 MHz, kad i na ruskom i indijskom sajtu Lenova stoji:
•UMTS 900/2100 МГц
•UMTS 900/2100 MHz

Veliki kineski proizvođači skoro uvek stavljaju obe frekvencije u svoje modele, dok mali uglavnom škrtare.

Još jednom, razlika je samo u softveru (ROM zbog jezika i radio (modem)).

O tome je pisano na veliko na 4pda.ru (pročitati pod Известные проблемы da ne tražiš).

Poslednja izmena:
Ali je nemoguće videti konektor, a sačuvati garanciju.

Ovo su verovatno ubacili kao " custom rom protection " posto je to prvi nacin za neku budzevinu :)

Kakve to veze ima sa kuvanim ROM-ovima?

Da bi stavio kuvani rom moras prvo " unlock nand " i root a te stvari obicno zahtevaju " vadjenje baterije " .. bar na htc modelima. Ovde jos nije provaljeno ali su se ovim verovatno obezbedili ( u nekim slucajevima )

I sa HTC-om se to i završava. :) Da je to stvarno tako, mi sa Nexusima (4) se ne bi naigrali sa custom ROM-ovima. :D

Da bi stavio kuvani rom moras prvo " unlock nand " i root a te stvari obicno zahtevaju " vadjenje baterije " .. bar na htc modelima. Ovde jos nije provaljeno ali su se ovim verovatno obezbedili ( u nekim slucajevima )
To sam i mislio - kuca se napamet :).

Svi telefoni bazirani na MediaTek čipovima su otključani. Ne postoje nikakvi "lockovi" niti digitalno potpisani kerneli.
MediaTek telefoni se najlakše rutuju od svih čipova na tržištu. Nema nikakvih vađenja baterije.

I za P780 postoji solidna količina kuvanih ROM-ova, uključujući i MIUI v5 i zvanični LeWa OS5.

Corvus,da li bi mogao da bacis sliku poledjine sa uklonjenim poklopcem za bateriju.

Tamo bi trebalo da pise wcdma 900/2100.
Sto se tice GG2, daj boze da ga imaju svi modeli, samo ovi koji stizu u Evropu nisu reklamirani sa istim.

Uostalom,meni bi trebalo da stigne kineska varijanta tako da cemo onda videti slicnosti i razlike.

@Corvus-u medjuvremenu mozes napraviti fotke ako ti nije tesko,da bi kasnije imali za usporedbu.

Majku mu :), još jednom, hardverski ne postoje razlike između kineske i svetske verzije. 100% su iste.

Razlika je u radio firmveru (baseband) (pus ROM zbog jezika, očigledno). Zato "kineska" verzija radi na samo 2.100 MHz jer kod njih nema 3G mreže na 900 MHz, za razliku od Evrope.

Zar je teško pročitati kod Rusa :)? Sve se rešava flešovanjem drugog radio firmvera.
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=477330&st=700#entry23569282

Jeste,moguce je flesovati drugi radio fw i omoguciti 900mhz, ali posle brljavi karta u 2 gsm slotu
Tako da tu nesto ne stima.

Bilo kako bilo mozemo do sutra ovako.
Kada mi stigne tel. probacu da flasnem sve moguce verzije modema pa javljam.

Sada me bacate u rebus...
Gde da kupim telefon, posto mi je brat u Rusiji i mogu da ga dobijem za 240$ (175€) za 15ak dana, kada on dolazi.
Da li je Ruska verzija dobra ili da jurim ove sto se prodaju kod nas i puknem 2x vise para???

Ptico, ako je raspolozen da donese jos jedan uz bonus, javni mi se u inbox :)

Najzad se ispraznila baterija. :)

Telefon je skinut sa punjača prekjuče ujutru. Koristio sam ga kao glavni telefon sa obe SIM kartice aktivne. Sve vreme je bio uključen mobilni internet (Auto, mahom 3G), a dok sam bio kod kuće bio je povezan na WiFi (i noću). Sve sinhronizacije uključene, dosta sam ga koristio i za chat preko Hangouts, fotografisao sam otprilike sat vremena, izvrteo 12ak benchmarking testova, imao sam skoro sat ipo razgovora, i na kraju je imao skoro 12 sati Screen On.

Imajte u vidu da on ne poseduje standardnu statistiku za bateriju, već custom Lenovo. Plus ova statistika ima bag i ne ocenjuje dobro u procentima šta je koliko potrošilo bateriju (po njemu je CPU-Z potrošio 75% baterije), ali su sva vremena u potpunosti tačna.

Screenshotovi slede:

Screenshot_2013-10-21-21-32-58.png

Screenshot_2013-10-21-21-33-14.png

Screenshot_2013-10-21-21-33-25.png

Screenshot_2013-10-21-21-33-35.png

Screenshot_2013-10-21-21-33-51.png

Screenshot_2013-10-21-21-34-00.png

Screenshot_2013-10-21-21-34-27.png

Screenshot_2013-10-21-21-34-11.png

Šta reći posle ovoga, osim da ko ovaj telefon bude koristio, ne verujem da će se ikada vratiti na neki drugi Android sa slabijom baterijom. :)

Poslednja izmena:
Ju, ju, ju....ZVER... Ovo mi je definitivno sledeci telefon, jedva cekam da dodjem u posed istog :) A tebi hvala na recenziji :)

Impresivno zaista. Inače, lep mu je ovaj interfejs, podseća na MIUI

На овом сајту кошта €181.63 код нас 43322РСД тачно и то код овлашћеног увозника, где би требало да буде најјефтинији.

http://www.pandawill.com/lenovo-p78...h-gorilla-glass-screen-3g-gps-otg-p78042.html

Код нас више него дупло скупље. Неко узима лепо парче колача од нас сиромашних грађана Србистана. Понавља се прича са апаратима за кафу једне познате марке, где је најјефтинији модел назван

Ljudi, a koliko je pouzdan ovaj portal
http://www.pandawill.com/lenovo-p78...h-gorilla-glass-screen-3g-gps-otg-p78042.html

Pitam jer je u Rusiji u regularnim radnjama oko 12000 rublja (oko 270€)?!

Da nije neka navlakusa?

Jedno pitanje, kako se telefon pokazao što se tiče padova sa manjih visina, ukratko da li je on osetljiv ili ne ?

Drugo pitanje: da li već ima nekih najava njegovog naslednika,da znam šta da planiram za iduću godinu. Jer, pored mog sadašnjeg Samsung S4 Active, moram da imam i neki dosta dobar Dual-Sim telefon a pikirao sam upravo ovaj ili njegovog još boljeg naslednika. Zna li neko nešto, eventualno ?

Najzad se ispraznila baterija. :)
......................................

Šta reći posle ovoga, osim da ko ovaj telefon bude koristio, ne verujem da će se ikada vratiti na neki drugi Android sa slabijom baterijom. :)

A kada ce ta recenzija?
Nadam se da ce izaci ovde na benchu?

Na žalost, neće biti na Benchu. Recenziju ću završiti sutra, a kada će biti objavljena... ne zavisi od mene. :)

Svakako ćeš naleteti na recenziju, pošto pratiš vesti oko ovog modela. A ako želiš, poslaću ti link na PM kada bude objavljena.

Jedno pitanje, kako se telefon pokazao što se tiče padova sa manjih visina, ukratko da li je on osetljiv ili ne ?
Potraži neki drop test na youtube-u, neće valjda Corvus da to proverava :D

Na žalost, neće biti na Benchu. Recenziju ću završiti sutra, a kada će biti objavljena... ne zavisi od mene. :)

Svakako ćeš naleteti na recenziju, pošto pratiš vesti oko ovog modela. A ako želiš, poslaću ti link na PM kada bude objavljena.

i meni, moliću lepo.

Reklama

Išla reklama pre 10-tak min na SportKlubu u pauzi Makabi - CZT. Eksluzivno u WW :).

Nazad
Vrh Dno