Šta je novo?

Lenovo Legion Laptopovi (5, 7, 9, PRO, SLIM)

@fkloznica iskreno me ne privlači. Laptop ko laptop, siguran sam da je odličan, pošto je prepakovani prošlogodišnji model u pitanju koliko mogu da primetim sa 5060 (koja je po performansama praktično 4060 na steroidima) i novim procesorom + oled valjda (kojeg nikako nisam fan zbog ogromne refleksije). Kako si i sam rekao (a i ja na par većih yt kanala pisao komentar), da je verzija sa 5070Ti to bi već bila skroz druga priča. Sačekao bih i novu yogu pro 9i da vidim mada i kod nje isti slučaj (nadam se da se zeznu pa bar za evropu izbace 5070ti kao i prošle god 4070 što su). Iskreno bih i sad uzeo pre yoga pro 9i 2024 model nego ovaj novi 7i (osim ako mi multy procesor load baš nije prioritet prioriteta jek i9 185H poprilično zaostaje za novim 255XH i 275 HX procesorima).

Edit: ako ćeš iskreno, opet se zanosim idejom da prodam i Yogu i Strixa i pazarim novi X1 carbon 13 gen i time se opet isključim iz sveta testova i igara i posvetim više poslu i porodici :)

Poslednja izmena:
Tuga sta uradise od onako dobrog laptopa nekada! Pitam se ima li jos nesto na cemu nece stedeti! Da ovaj novi intel 275HX nije toliko dobar, imali bi kantu generalno za mnogo vise para od proslogodisnjeg modela. Obici u svakom slucaju, bar dok ne padne na razumnih 1500$ ili nize (mada ni toliko ne vredi).

Na cemu su stedeli? nisam primetio video ga uzivo i narucio,poprilicno kvalitetno deluje kuciste,tastatura mi se cak vise svidja nego na 2024 modelu,vidim zale se na zadnje portove sad tu izbacuje vazduh meni je to plus za thermals,baterija 4 5 h standard, i9/32/1tb/wqhd oled/5080 ,jedino sto je glossy ekran ali meni u 99posto slucajeve treba u kucnim uslovima tako da je to okej,a ovaj rgb pa svakako ce biti na off (osim power dugmeta koje koliko vidim ne moze da se iskljuci),meni i nisu neke preterane mane to,sta si ti primetio da nije dobro?

@djape08 moj komentar se isključivo odnosio na predhodni post, odnosno 7i model (bez pro). Uradili su samo copy/paste modela od 2024 (znači R/D ništa), izbacili Fingerprint. Da su poradili malo na kućištu kao asus sa zephyrusom, dodali vapor chamber i napravili ljudsko hlađjene + 5070ti varijantu, bio bi to odličan "slim" model.

Što se pro 7 modela tiče koliko god dobar i jak bio, portovi pozadi nedostaju neminovno. Glossy ekran je očaj za bilo kakvu upotrebu (lično mišljenje, i divim se ljudima koji mogu da koriste iste).
A pitaš na čemu su štedeli kod njega...plastični trackpad, nema Fingerprint, kamera očaj, zvučnici ne znam ni da li su prosek, ekran ne može više da se otvara 180 stepeni, nema tb 5 (ako se ne varam), nvme slotovi takode nisu poslednje gen; model od preko 2k dolara ne sme da fejluje na svim ovim poljima po meni...znači čak 2022 model je imao sve ovo (isključujući ove 5 novotarije jedino). Ako kum bude uskoro išao u USA zamoliću ga da mi ponese ovaj sa 5070ti da probam (vidim da je u microcentru trenutno ispod 2100$), čisto da poredim sa Asus Strixom, ali već sada sam siguran da ga strix šije u svemu (osim što nema oled ekran).

P.s. čestitke na kupovini, 5080 je ozbiljna mašina!

Jasno ali stvari koje tebi smetaju mozda ne smetaju drugim ljudima,kod mene je recimo sve to manje vise obrnuto,Strix G16 ako mislis na njega koristio sam ga 5min i nikako mi nije legao,Scar model je vec druga prica no dobro meni je za petominutno probanje izuzetno legao ovaj 7 pro (EU verzija)

Naravno da se svi razlikujemo, I kad nesto iznosim, iznosim iz ličnog iskustva i onako kako meni prija (ili ne prija). Izmenio sam dosta legion laptopova u poslednjih par godina i smatram da imam solidno iskustva sa istima. Neminovnost je nažalost samo jedna, a to je da su cene sve više, a kvalitet dobijenog sve slabiji.

Čekam utiske kad ti stigne aždaja ;)

P.s. scar i strix isti laptopovi, jedino se ekran ips vs mled razlikuje kod 2025 modela.

Da naravno iznecu ih ovde,samo ne kontam sto su stavili 400w punjac a na par testova sam video da ih pune sa 140/160w i kao to je ok ne kontam

@djape08 koliko je para taj model sa 5080? Sa 400w možeš da ga pustiš da radi u Performance modu, dok sa obic I'm PU nečem ne, može samo da ga napuniš i koristiš lagano. Vidim pišete za portove pozadi.. Ja sam zbog njih i kupio Legion 5 pro iz 2021/2022 god.. Sa strane ne koristim jer se vide kablovi :)

Da naravno iznecu ih ovde,samo ne kontam sto su stavili 400w punjac a na par testova sam video da ih pune sa 140/160w i kao to je ok ne kontam
140w koliko je kod lenova max trenutno za usb-c je samo za osnovni rad...mada po svemu što sam do sada video na 275HX procesorima ne radi nikako tj baš drastično obara sve rezultate; na ranijoj seriji je drop bio drastično manji i mogao se koristiti laptop (primer 14700hx koji sam imao na 7i).

Au brate, laptop je prelep, sad sam pogledao na YT. Ali, portovi sa strane, rgb pozadi koji apsolutno ničemu ne služi, za mene što bi rekli klinci red flag.

Nazad
Vrh Dno