Šta je novo?

Lenovo Legion Laptopovi (5, 7, 9, PRO, SLIM)

i 170w je lenovo original. svi ovi gan punjači se prave samo za kinesko tržište. ja isto imam od 130W, radi sve odlično.
kome treba, ima posebno kabl ili adapter na aliju sa slim tip (kockica). i ja koliko znam taj njihov kabl dolazi jedino uz 130W.
sad vidim da su cene baš skočile. letos sam platio 30 dolara, besplatna poštarina. toliko je bio i 140.

@andrejic89 sad gledam ovaj novi 170W od Lenova...imaj na umu da isti (koliko po svemu vidim) ne podrzava PD3.1 vec samo stariji PD3.0 standard kao i to da uz njega ide usb-c na kockicu a ne usb c na usb c kabel (ispade da je ovaj 135W jos i najbolji po pitanju dodataka). Takodje je skuplji, a laptop ti ne podrzava te snage punjenja.

Meni radi i original lenovo sa thinkbooka od 65w, kao i Samsungov od 65w, to nosim na put, da ne vučem ovo čudo od 230w

@renne to mozda za office i basic rad, ko bi hteo da se igra tu i tamo ili tera bilo kakav ozbiljniji rendering, nema sanse!

Verovatno, nije da se igram kada sam na putu, tada su drugi prioriteti i drugi poslovi, a u kući je svakako nakačen na 230W.

@andrejic89 sad gledam ovaj novi 170W od Lenova...imaj na umu da isti (koliko po svemu vidim) ne podrzava PD3.1 vec samo stariji PD3.0 standard kao i to da uz njega ide usb-c na kockicu a ne usb c na usb c kabel (ispade da je ovaj 135W jos i najbolji po pitanju dodataka). Takodje je skuplji, a laptop ti ne podrzava te snage punjenja.
Koliko sam video da bi se iskoristio maksimum mora da se koristi "kockica" a ne USB-C što meni i odgovara jer taj kabl dolazi uz 170W ali verovatno uzimam i ovaj od 135W ako ne radi bar do 100W ovaj od telefona (120W). Samo da mi stigne C240 pa ću proveriti a kasnije možda poručim i KM003C.

Taj od 230W je još i dobar, ja da nisam uzeo ovaj od 135W morao bih da vučem sa sobom ovaj od 300W koji je sam po sebi skoro 1,2kg.

Koliko sam video da bi se iskoristio maksimum mora da se koristi "kockica" a ne USB-C što meni i odgovara jer taj kabl dolazi uz 170W ali verovatno uzimam i ovaj od 135W ako ne radi bar do 100W ovaj od telefona (120W). Samo da mi stigne C240 pa ću proveriti a kasnije možda poručim i KM003C.
Ne znam za 170 model, ali 135 i 140 guraju tu snagu preko usb-c porta (zavisno od modela kako je deklarisan)

Upravo izašao iz Bestbuy-a, išao da vidim Yoga Pro 9i uživo. Kao za inat baš taj red nije imao struje (nešto crklo) pa nisam mogao da probam, ali sasvim dovoljno bilo da se zaljubim i u ono što sam video i probao...stvarno je sledeći level. Jedino što mi se ne sviđa je maksimalno glossy ekran, ali isto je manje više i na svim novim oledima. Zaphyrus g16 2024 nema šta da traži pored, još sam gledao model sa novim ryzenom.

Mislim da će novi Legion 7i uskoro u oglase 🤣😇🙌

Za one koji nisu bili u mogućnosti da vide uživo, prednost oleda spram ips panela je očigledna

Prilozi

• 20241218_213249.jpg
    20241218_213249.jpg
    182 KB · Pregleda: 115
Imam pitanje jedno, možda neko zna odgovor. Ako je laptop kupljen kod nas a nema fiskalnog, na primer je izgubljen, da li u ovlašćenom servisu priznaju garanciju preko serijskog broja, konkertno mislim na Legion 5 pro model?

Verovatno ne...eventualno ako imaš neki ThinkPad. Mada uvek možeš pozvati pinsoft u Ns i proveriti, oni su ovlašćeni za srb. Uzgred ne znam šta vam problem napraviti album u galeriji tipa fiskalni i tu slikati sve račune?!?

Da sam ga ja uzeo, to bih i uradio, nego bih da kupim takav laptop koji je polovan, pa nisam bio siguran, iako mi je dečko pokazao mejl gde su mu odgovorili da važi, a sve mi je to nekako škakljivo jer znam da internacionalna ne važi kod nas, pomislio sam da je možda drugačije za modele kupljene u državi.

Thinkpad jedino ima garanciju preko serijala da ja znam...tako sam pre dve god nosio laptop iz usa i bez problema su ga resetovali u pinsoftu, apsolutno ništa tražili nisu. Legion i ostali jok.
Opet ako su čoveku napisali da se u državi kupljen priznaje i bez fiskala,opet ok, ozbiljna su firma, ne bi trebali da se igraju sa takvim stvarima. Uzgred ne znam kakav legion 5 gledaš i za koje novce, piši na pm, možda mogu da pomognem.

Ne mogu na telefonu da vidim gde piše da je reč o internacionalnoj garanciji, našao sam sam da je u garanciji još tri meseca ali ne i kojoj.

Znam da nemaju nego sam mislio da je to negde napisao ali da ja na mobilnom ne mogu da vidim gde tačno pošto mi otvara aplikaciju.

Nema internacionalne garancije. Ja sam ga kupio bez fiskalnog ali sam pre toga proverio po SN, postoji cela istorija uredjaja, od kad je napravljen. Takodje sam tad, zato i pišem ovo, proverio i par ostalih po SN, naravno nemaju garanciju kod nas, i ako u Vantage piše da ima.

Nemaju to sam ja saznao pre dve godine kada sam kupio svoj laptop i malo se raspitao - evo dve godine od kupovine je prošlo i srećom nije mi ni trebala.

Gledam sad ovo i dusa me boli sto nemam fizicki vise mesta u rancu...koliko bi extra bilo probati ovu "azdaju"! Kako god dobro je da im padaju cene fino, posebno sto nova 5xxx generacija u laptop segmentu apsolutno nista novo ne donosi.

Prilozi

• Lenovo Legion 9i FB Market.jpg
    Lenovo Legion 9i FB Market.jpg
    227.4 KB · Pregleda: 46
Gledam sad ovo i dusa me boli sto nemam fizicki vise mesta u rancu...koliko bi extra bilo probati ovu "azdaju"! Kako god dobro je da im padaju cene fino, posebno sto nova 5xxx generacija u laptop segmentu apsolutno nista novo ne donosi.
Taman bi lepo upao pored Slim 5 14" u Legion Armored Backpack ali daleko mi je Belvil (američki) 😁

I ako sam resio da prodam moj Legion 5 pro, ovu azdaju bih bas rado posedovao :)

Nazad
Vrh Dno