Šta je novo?

Lenovo fleš 1TB

DexXx

Zapažen
Učlanjen(a)
31.05.2024
Poena
1
Pozdrav
Moj prijatelj je dobio Lenovo fles od 1TB, sa exFat fajl sistemom, koji mi je dao da mu prekopiram neke serije.
Medjutim, kada se kopiranje zavrsilo, svaki drugi folder je prazan i nece da pusti ono iskopirano.
Menjao sam fajl sis. (NTFS, FAT32) i opet isto.
Pa da Vas pitam za savet sta raditi ili je fles jednostavno neispravan.

Unapred hvala

Po AliExpress kruže lažne fleš memorije od 1TB pod Lenovo brendom. Jako su povoljne (spada u "previše dobro da bi bilo istinito" kategoriju). Vrlo je moguće da je tvoj prijatelj dobio jednu od tih fleški.

Ukratko, bacite taj fleš u kantu i kupite kod nas neku pouzdanu fleš memoriju željenog kapaciteta.

Po AliExpress kruže lažne fleš memorije od 1TB pod Lenovo brendom. Jako su povoljne (spada u "previše dobro da bi bilo istinito" kategoriju. Vrlo je moguće da je tvoj prijatelj dobio jednu od tih fleški.

Ukratko, bacite taj fleš u kantu i kupite kod nas neku pouzdanu fleš memoriju željenog kapaciteta.
Tako sam i mislio. Hvala

Pre nego sto ga frljnete u kantu, mozete proveriti ispravnost kapaciteta sa ovim programcicem.

Pre nego sto ga frljnete u kantu, mozete proveriti ispravnost kapaciteta sa ovim programcicem.
Nakon toga napravite particiju od toliko GB koliko je navedeno u programu da zapravo postoji. Da napomenem da nisam koristio validrive konkretno za ovu namenu, ali princip je isti.

Ja dobio na poklon tri komada - Xiaomi od 2 TB. Sa Alija. Super lepo izgledaju i na oko i pod rukom, metalni, čvrsti, sa privescima... Međutim, može da se prebaci 1-2 GB pristojnom brzinom, onda naglo počne da pada sve više i više i onda samo stane. Menjao formate sve moguće, formatirao, pokušavao razne kombinacije veličina foldera i fajlova. Ne vredi, mogu samo da se bace. Neupotrebljivo đubre koje mi je potrošilo nekoliko dana života i mnogo nerava.

Pa slažem se. Ali taj lik koji mi je poklonio kaže da ih on isto koristi i da su mu OK. I meni je odmah bilo totalno nelogično da mogu da budu toliko jeftini i da sve bude OK, ali hteo sam da isprobam sve što je do mene.

Nazad
Vrh Dno