Šta je novo?

Legalno otključavanje telefona kupljenih kod mobilnih operatera

@HaloHalo
Pogresio sam sto se tice garancije, istice jula 2015 tako da je pod ugovorom telefon jos makar 8 meseci kod VIP-a.

Možete pokušati da podnesete zahtev.
Znam da je uslov da ugovor istekne ili da isplatite deo do kraja ugovorene obaveze i tek tada zatražite da Vam dostave kod.
Na osnovu iskustava korisnika procedura traje od 15 do 30 dana.
Koji model telefona je u pitanju?

Koji modeli su u pitanju?
Da li ste kontaktirali korisnički servis operatera da se raspitate i kakav odgovor ste dobili?

Pozovite korisnički servis i raspitajte se za status zahteva.

Ako ne želite da čekate istek ugovora LG Optimus L7 II P710 možete dekodirati i u nekom od servisa mobilnih telefona.
Dekodira se fabričkim kodom bez ikakvih tragova, softverskih prepravki itd.

Odlicno, naj jeftinije resenje preko ebay-a, jedino sto citam da ako je kraden ili nesto hard lockd kao onda mozda nece raditi. Ali za 150din isplati se probati.

Da ne bi rizikovali da kupite kod a da ne možete da ga unesete prvo proverite mogućnost dekodiranja

1. Iz telefona izvadite sim karticu
2. Uključite telefon
3. Otkucajte 2945#*710#
4. Pojaviće se "Sim Lock" meni
5. Izaberite "Zaključavanje mrže" (u 99% telefona zaključan ovaj lock)
6. Ukoliko Vam telefon napiše "Pin kod za otključavanje mrežne SIM kartice, Pokušaj otključavanja 1 od 10" u tom slučaju možete kupiti kod i otključati telefon daljinskim putem
7. Ako telefon kada pokušate da pristupite u "Zaključavanje mreže" napiše poruku Nedostupno to znači da je unos koda nemoguć jer je neko ispucao svih 10 pokušaja nasumično unoseći kodove.

30.11. sam Telenoru poslao zahtev za unlock LG L9 (posto mi ugovor istice za nekih nedelju dana), danas su mi mailom poslali kod, i otkljucao sam mob.

Ako kupim G3 u mts-u koji je zaključan a isplatim telefon odmah, ne uzimam na rate, da li mogu da tražim kod odmah ili moram da čekam istek ugovorne obaveze?

Trazi im. Ne kosta te nista. Ti si vlasnik telefona u tom slucaju 100%. Oni se ponasaju u tom slucaju kao obicna prodavnica telefona.

Ako kupim G3 u mts-u koji je zaključan a isplatim telefon odmah, ne uzimam na rate, da li mogu da tražim kod odmah ili moram da čekam istek ugovorne obaveze?

ja sam u telenoru izvrsio otkup obaveze tri meseca pre isteka, odmah poslao zahtev, i dobio kod za otkljucavanje.

koliko je meni poznato iz iskustva sa telenorom, nema veze sto si isplatio telefon, kod dobijas kada ti istekne ugovorna obaveza za broj uz koji si ga uzeo. po tvojoj logici bi trebali da otkljucaju sve telefone koji su uzeti za dinar, jer, isplatio si ih odmah ili uz prvi racun.. ali nije tako...

Ne vidim nikakav razlog da ne daju kod. Vezao si se ugovorom za broj, ne za telefon.

Mislim da zaključavanje ima veze sa ugovorima između proizvođača i operatera. Nikakav smisao drugi ne vidim. Vezao si se karticom i brojem. Telefon je u tvom vlasništvu pošto si ga isplatio. Nikakvih ograničenja ne sme da bude u tom slučaju. Jedino ako si telefon kupio na rate, onda "kao" ima smisla.

Onua, nisi bio precizan, da li kupujes telefon u slobodnoj prodaji u Mtsu ili po beneficiranoj ceni na 2god?

Kako ja to vidim. Potpisite ugovor na dve godine i po povlašćenoj ceni kupite uređaj x. Nešto kao 2u1. Recimo kao kad bi piljarnica rekla kupite 2 tone narandže u dve godine i dobijete blender za 1 din u kojem možete da cedite samo naše narandže. Za ostalo voće ne može. Glupost. Ponavljam, već sam se obavezao ugovorom, oni me časte telefon sa popustom. Kraj priče. Šta ako hoću telefon da poklonim nekom ko je kod drugog operatera? Ne mogu da poklonim svoju stvar koju su me častili i koju sam redovno platio zbog njihovih ograničenja? Shvatam da je verovatno tako, saznaću ujutru. Nije mi jasno kako nekom može ovo da bude logično?!

Nije logicno ali im se moze, diskutovali smo davno o tome.
Mislio sam da uzimas telefon za novac pa da pitas da li ce ga otkljucati na licu mesta.. :).

Upravo tako, može im se. Ne znam kako je i razvijenim državama? :)

Telefon je u paketu sa ugovorom, tj prodat je po povlascenoj ceni da bi se koristio u toj mrezi. Nema sanse da dobije kod.
Vip ne daje kodove cak ni kada je ugovor zbog njih raskinut nego su izmislili da mora proci dve godine od zakljucenja raskinutog ugovora, glupost.

Tako je isto i u drugim zemljama. Telefon je stvarno tvoj tak kad prođe tih 24 mes. Na jačem paketu može da se kupi i npr. Htc M8 za 1din, koji takođe neće biti isplaćivan na rate nego odjednom :)

Poslednja izmena:
Istekao mi ugovor kod VIP-a i posaljem im preko njihovog obrasca 27.11 da mi posalju kod za model telefona,posaljem IMEI broj,sifra korisnika itd.Kao odgovorice u najkracem roku.Posle sedam dana stize mail:
Poštovani gospodine ,

Ovu priliku želimo da iskoristimo kako bismo Vas obavestili da je zahtev koji ste nam prosledili upućen nadležnoj službi u okviru kompanije Vip mobile i da ćemo Vam se u najkraćem roku obratiti sa povratnim informacijama.

Želimo da Vas obavestimo da ćete o kodu za otključavanje Vašeg mobilnog uređaja biti obavesteni putem sms poruke.

Proslo je mesec i po dana i naravno sms-a sa kodom nema.I sta sad covek da im radi.

Nazad
Vrh Dno