Šta je novo?

legalizacija

koliko sam upucen Mac os moze na intelovim konfiguracijama a ne samo na Mac-u

Pa provjera legalnosti Mac OS-a je krajnje jednostavna. Ako korisnik ima Apple mašinu, onda ima i Mac OS legalan (uz posjedovanje štampanog diska za instalaciju). Drugačije ne može... Šta tu ima da se pita i razmišlja... Toliko je jednostavno...

Osim kada se ne radi o starijim mašinama sa novijim OS-om, koje onda mogu deliti jedan disk..po potrebi :)

Inspekcija: "Da li imate originalni disk Leoparda za ovaj iMac?"
Ti: "Naravno, u drugoj je kancelariji, samo trneutak."
Ti: *ssshhhh..komšija Pero, daj mi onaj Leopardov disk*

:D Srpska posla.

Dobro si upućen, ali je to pipav posao, jer mašinu onda sastavljaš da hardverom bude što sličnija Appleovoj mašini, ma možeš ubosti sve ok, a i ne moraš (što je najgore, da nisi ubo vidiš tek posle nekoliko apdejta, kad ti se posle instalacije novog apdejta mašina ne upali..i sl).

Moze i na AMD-u od kako Intel pravi procesore za Mac, MacOSX se radi za x86 instrukcije, pa samim tim moze da se instalira i na AMD mashini, ali je neophodno da procesor ima minimum SSE2 instrukcije. I da MacOSX ima podrshku za ostatak hardvera.

Poslednja izmena:
Da, može i na Intel (tj. AMD) based mašinama, niko ne osporava... Ali, ako mašina nije Apple, tj. neka od mašina iz Apple-ovog portfolija, onda to nije legalno... Jer to onda nije Apple Mac OS X, nego Hackintosh Mac OS X, zar ne? Sa aspekta same legalnosti operativnog sistema...

Pa i nije bas ;) Ako ti odes i kupis Leopard u Apple shop-u a imas instaliran Hakintos .... i dodje ti priuceni baja da ispituje legalnost, 99% su sanse da ces proci.

To stoji, samo mislim da je problem što su počeli da zapošljavaju obučen kadar koji zna da napravi razliku i koji su informatički dobro potkovani. E sad, i tu može da zapadne neko ko nema pojma od Apple-a i Mac OS X-a... :d

...e moj ti, nisi dobro citao o tom "obucenom kadru" :D

Vrh Dno