Ma gde nema trika... Eno otac ima neki Blackview sa 3000mAh i to sa MTK procesorom koji poprilično više troše, bez problema 2 dana. Ali ne visi na TT kao mi i slično. Pozove, proveri mail, pošalje poruku. Zato sam i naglasio, nezahtevan korisnik. Mi ovde smo nešto drugo.
Napisah u prethodnoj poruci... Koristim RR-N-v5.8.3-20170624-x2-Unofficial + Blackscreen 2.2 kernel. I to je otprilike jedino korisno što mogu da ponudim. Ne zato što neću više već zato što ne znam šta od aplikacija koristite. Ali generalno, GPlay services, zabranjeno pokretanje u pozadini itd. Recimo onda aplikacija za vesti, šta će mi da radi u pozadini? Onda recimo, pogledam Instagram ali me totalno ne zanima da mi on bilo šta javlja, tako da su mu sve mogućnosti blokirane itd itd. Zato kažem, zavisi šta koristite, tu već sami odlučujete šta vam treba. Generalno sve blokiram sem onoga čija mi notifikacija/rad u pozadini treba. I da, rezultati su itekako vidljivi.
Nema šta rezultati nestvarno da zvuče. X puta sam kačio rezultate ovde. 10h je ekstrem, pusti to. To je wifi, bez mobilnog interneta i to nije realna upotreba i telefon trebaš da koristiš i napolju. Ali 5-6h kombinovane upotrebe... Sasvim ostvarivo.
RRPS ima jednu dodatnu stavku u meniju koju official nema, zove se device idle preferences. Postoji objašnjenje u RR temi na XDA šta tačno koja stavka znači. U podešavanjima baterije postoji whitelist tj aplikacije za koje želite da ugasite battery optimisation. Tu dodate sve ono što ne želite da vam bude blokirano. Izabere se željeni profil, ja koristim deep, u privacy settings se konkretnim app zabrani ono što ne želite da rade i to je to...
Evo i par SS
Sent from my LEX820 using Tapatalk