Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Koristiš kombinaciju 2406 BS2.3? Ili imaš nešto novo, neotkriveno? :)

Sent from my LEX820 using Tapatalk

2406 + BS2.2. Em nema scroll lag koji postoji u 2.3 em je baterija definitivno bolja. Svaka naredna verzija BS je lošija po pitanju baterije. Bukvalno je 2.2->2.3->2.4.5->2.6. Sa svakom verzijom izgleda sve lošije. Doduše 2.6 nisam ni probao pa sam ne mogu da tvrdim ali čitam tamo da se žale već...

Nema trika Darko da moze puna 2dana - 48h i za manje zahtjevnijeg korisnika. Moze onome ko je pola od toga u stand by :) ;)
Sem mozda samo taj tvoj primjerak i sve sto si podesio. :) Ako je tako, ne bilo ti tesko i zapovijedjeno, kad budes imao vremena i strpljenja, daj okaci jedan .txt fajl u kome ce biti kratak tutorijal koji je to najbolji RR, u kojoj kombinaciji, sta se sve instalira, sta sve podesavas (jer neki izrazi i pojmovi nisu svima bliski, tipa dose, podesavanja za idle, wake up...) sta je sve potrebno uraditi i td...pa da svi probamo to uzivo na svojim telefonima.

Jer nekako zaista zvuci nestvarno, iako ja tebi vjerujem jer nema razloga da sumnjam da nije tako, da ja na cuoco92 koji je poznat po dobroj optimizaciji baterije (mm based, eui s23) kad sam kuci postignem max od vrlo solidnih 6h SOT-a a ti 10h, dok u kombinovanom rezimu ja postignem 4,5h a ti recimo 6h.
S toga vrijedjelo bi probati.

Ma gde nema trika... Eno otac ima neki Blackview sa 3000mAh i to sa MTK procesorom koji poprilično više troše, bez problema 2 dana. Ali ne visi na TT kao mi i slično. Pozove, proveri mail, pošalje poruku. Zato sam i naglasio, nezahtevan korisnik. Mi ovde smo nešto drugo.

Napisah u prethodnoj poruci... Koristim RR-N-v5.8.3-20170624-x2-Unofficial + Blackscreen 2.2 kernel. I to je otprilike jedino korisno što mogu da ponudim. Ne zato što neću više već zato što ne znam šta od aplikacija koristite. Ali generalno, GPlay services, zabranjeno pokretanje u pozadini itd. Recimo onda aplikacija za vesti, šta će mi da radi u pozadini? Onda recimo, pogledam Instagram ali me totalno ne zanima da mi on bilo šta javlja, tako da su mu sve mogućnosti blokirane itd itd. Zato kažem, zavisi šta koristite, tu već sami odlučujete šta vam treba. Generalno sve blokiram sem onoga čija mi notifikacija/rad u pozadini treba. I da, rezultati su itekako vidljivi.

Nema šta rezultati nestvarno da zvuče. X puta sam kačio rezultate ovde. 10h je ekstrem, pusti to. To je wifi, bez mobilnog interneta i to nije realna upotreba i telefon trebaš da koristiš i napolju. Ali 5-6h kombinovane upotrebe... Sasvim ostvarivo.

RRPS ima jednu dodatnu stavku u meniju koju official nema, zove se device idle preferences. Postoji objašnjenje u RR temi na XDA šta tačno koja stavka znači. U podešavanjima baterije postoji whitelist tj aplikacije za koje želite da ugasite battery optimisation. Tu dodate sve ono što ne želite da vam bude blokirano. Izabere se željeni profil, ja koristim deep, u privacy settings se konkretnim app zabrani ono što ne želite da rade i to je to...

Evo i par SS

68af55f4d670a4553b011a0101a4377b.jpg
6d3fa61f560608571faccdb55c5bb08f.jpg
c723194d78d92ccf4d994a3b047efebd.jpg
db92912408e69be6a3a8f25204c26d86.jpg
8681d810beb5fd7c414dc78c568c3621.jpg

Opet se bacaš sa tim SOT ovima a nikada nisi stavio ni na 20% kada ti dođe već potrošiš na 90 ili 80% i kažeš eto ako je ovde npr 2h onda do kraja biće 10h .Potpisujem da u zavisnosti od potrošnje za jedan dan je od 3,5-6h što se slaže sa svim koji su pisali na forumu.Ne želim da se raspravljam i poštujem to što radiš ali i prošli put si obećao i nisi postavio SOT.Pozdrav iz Leptokarije.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Nemoj lagati. Tebi lično sam postavio SS. To što ti ne uspevaš da postigneš isto je drugi problem ali ti ne dozvoljavam da me optužuješ da lažem. Ne teraj me ovde da se javno kladimo u telefon i da ostaneš bez istog. Nigde ovde ja ne pričam o nekih 10h, to sam i pre 2 posta napisao, čemu trolovanje sa tvoje strane? Pišem o 5-6h što je sa ovim telefonom sasvim ostvarivo. A sad, kažem, ako očekuješ da ti na dnevnoj bazi kačim SS, nameračio si se na pogrešnog čoveka. Dobio si jednom i dosta je. Ponekad stvarno preterujete.

EDIT: Ne želim da budem bilo čije zamorče ovde. Tako isto su me i dok sam OnePlus One koristio prozivali da lažem itd dok im nisam zapušio usta sa 10h+ SOT SS-om. Ukoliko stvarno planiraš da me nastaviš da prozivaš da izmišljam, evo sam izaberi šta ja to tačno izmišljam, da ti dokažem da nije tako odmah i da rešimo problem. Kladimo se u telefon. U suprotnom molim te da prestaneš sa time stvarno više. Razumem da sam rekao da igram igrice ceo dan i potrošim 10% za dan pa da čovek kaže vidi majmuna kako izmišlja. Al da dokazujem ovde nekome 5.5-6h... Mislim...

Poslednja izmena:
Da sam ceo dan kući, na wifi only, bez problema 9h SOT. Dakle bez LTE koji mnogo više troši. Plus naravno, napolju i auto senzor radi svoje pa je osvetljenje mnogo jače i naravno to ima svoju cenu. Mada kažem, bilo je ranije i boljih rezultata. Recimo sa 0805 RR sam imao preko 10h SOT na wifi only isto.
Ovo nisam ja pisao već ti i tu nema reči o 5-6h te " no hard feelings"

Tako je. Kući. Wifi bez mobilnog interneta. Bez osvetljenja na max. Ok, želiš li dokaz za ovo? Ovo sutra već bez problema mogu da ti napravim. Ulog je i moj i tvoj telefon pa izvoli.

Nema šta tu no hard feelings. U tom istom postu ti jasno piše na šta se odnosi to a šta znači 5-6h ali kako namerno taj deo izostavljaš i citiraš samo ovo jasno je da želiš da kažeš da lažem a to ne mogu da ti dozvolim to. Na tebi je odluka, samo javi da li ovde da kačim rezultat ili ne. U koliko ne želiš nije problem samo te molim da nikad više onda javno ne govoriš kako lažem i slično.

@rista1

Za sada te pozdravljam sa ovim SS i čekam da mi javiš tvoju odluku pa da vidimo jel može 9h sot samo na wifi only.
aee0ecc2aa0ab4d7b11a374910ce4810.jpg
3b59fd7db602ebf21f74e2f00bfd9103.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Kao i do sada screenshot je na 90% i onda ide prosta matematika *10=100 .
Što se mene tiče ja nisam pogledao SOT dva meseca jer koristim i punim uveče bez obzira da li je na 50,40,30 ili manje%

Naravno jer od 4h kad si me prozvao do 5h ne mogu da prikupim 10h sot. Nikakva matematika dakle, ovde matematika po tome kaže 11h. Neće 11h ali u tim uslovima 9 kako hoćeš. Jel su realni? Nisu, jer nema LTE i ostalo što smo navodili. Čekam tvoj odgovor da li da merim isti i jel opklada važi. U suprotnom te molim da više ne diskutujemo na tu temu.

Darko, imaš li problema sa notifikacijama? Ja od kada sam podesio onako kako si postavio imam problema sa wa i viberom.

Da li si ih dodao u whitelist?

Ne.. treba tu da ih dodam?

EDIT: dodao sam, videcu ima li razlike.

Naravno. Svaku app za koju želiš notifikacije dodaš tamo u battery optimisation tj kažeš don't optimize.

Sve radi kako treba kada se dodaju... Naravno treba voditi računa o tome šta se dodaje. Viber, WA, Twitter, Tapatalk itd su ok ali neka neproverena app će bez problema da pojede ono što smo na drugoj strani uštedeli...

Neda mi da dodam slike u prethodni post sa TT pa moram novi ali evo te kriminalne baterije i nemogućih rezultata. Jedan da kažemo uobičajen dan. Malo manje WA/Viber nego inače i nema GPS kojeg uglavnom više imam nego nemam u jednom ciklusu punjenja.

0cda30189c68dd19b4f2902b8b7b60fc.jpg

bceffb2c3103e0a81838e02f35bd79a5.jpg

Darko, spustite loptu nema potrebe za tim.

Ono sto ti ja mogu reci da zaista prvih 10% potrosnje baterije i rezultat od oko 1h SOT-a veze s vezom nema, ja to skoro svaki dan imam.
Cak i do 50% nije mjerilo jer kod ovog telefona se desava vidno veca i brza drenaza baterija od nekih 40% pa nadolje.
Dakle ako imamo oko 3,5h na 50% do 20% cemo imati cca do 5h sot a na 10% oko 5,5h.
Kad se vratimo na logiku oko 1h sot za prvih 10% sve potkrepljuje gore izreceno.

Apsolutno nikad na cuoco92 romu (cak probano i uz kernel baterry save) nisam mogao kuci na wifi samo uz osvjetljenje na 30% dobiti preko 6,5h ! (pogaseno sve u pozadini)
Pri normalnom danu u kom ima 3G/4G neta + wifi, na Auto osvjetljenje, uz par apps, bez koriscenja drustvenih mreza, bez GPS, bez BT, sa par fotki... ne mogu dalje od 5h sot.

S tim u vezi, zaista mi je kao sci-fi podatak od 9-10h SOT na wifi kuci i 6h sot kombinovanog zahtjevnog koriscenja uz gps, drustvene mreze, 4g...

Jedva cekam da ubacim ovo tvoje, tj da se nakanim, pa da probam prici makar tom rezultatu.

Kako ja da spustim loptu a mene prozivaju da lažem? Valjda taj drugi treba da me ne proziva. Ili bar da dokaže da lažem.

E pošto ja nisam kao oni, evo SS od današnjeg dana celog. Psujem sam sebe jer sam dozvolio da me neko indirektno natera da 8h buljim u ekran i čitam i ono što mi se čita i ono što mi se ne čita ne bih li ovde nekima dokazao da znam šta pričam i ako kažem može - onda može.

Pošto ja ne znam dovoljno a vi znate i koliko SOT može i šta je merilo čega, molim da svoje znanje primenite u praksi i obezbedite sebi željene rezultate. Mene, molim vas, više ništa da ne pitate jer zaključili smo, vi znate, ja ne znam.

Završavam ovim bilo kakvu diskusiju na temu može - ne može. Imam ovaj telefon mnogo duže od većine ovde tj ne većine, od svih, znam šta može i šta ne može. I svaki put kada sam napisao nešto bilo je sa ciljem da pomognem a ne da nekoga pravim budalom. E sad ja neću da dozvolim da mene neko ko ne zna da napravi isto, pravi budalom.

9f3ad50fc435ef275300ac36e3be4867.jpg

b5b75a0173a740c01a545de045d9efe6.jpg

Ja sam samo zelio da pomognem, da se ne svadjate, jer nema potrebe za tim... nista vise.
Ne znam zasto se ljutito obracas u mnozini, ne osjecam se nekim u toj mnozini, ali cu i pored topga opet naglasiti, od starta sam ti rekao da ti ja vjerujem jer ne vidim razlog zasto bi iznosio neistinu, samo su mi brojke iznenadjujuce dobre jer ostali ne uspijevaju postici isto i rekao sam da cu instalirati tvoju kombincaiju, cim se nakanim, da vidimo kakav rezultat cu ja tu imati.
Zivio ! LN

Radi ,jednom nije reagovao (bio u torbici na vrućini) pa sam kalibrisao i nekoliko puta restartovao i proradeo a inače nije kada duže stoji mobilni baš precizan te iz dva tri puta pogodi a kada se često koristi onda pogađa 9 od 10.

Realno FP i baterija su mu mane. FP je toliko los da sam ga skroz ugasio, a na Redmi 3s od oca (telefon placen 99 usd) radi toliko dobro da mi cijele sedmice koliko sam ga koristio nije ni jednom zakazao. Sto se baterije tice, dobijam malo jace od 4h SOT sto je vrlo malo u poredjenju sa ranijim telefonima koje sam imao, ali stvar spasava QC3, uzeo sam i za auto brzi punjac, pa sam se na bateriju navikao. Sto se svega ostalog tice, sa telefonom sam prezadovoljan.

Baterija je meni fenomenalna za ovakav telefon...drugar ima s7edge i gora je dosta od naseg telefona..

BS2.7 je izgleda prvi posle 2.2 koji je dobar. Performanse odlične a izgleda i baterija, no prerano je za zaključke.

Nisam testirao najnovije RR official ali jesam 1107 experimental i mogu reći da nisam tj nemam nikakvih problema jer isti koristim. Ima još jedno opciju koja se pojavljuje u privacy settings, u podešavanjima za svaku app - blokiranje pristupa internetu za svaku aplikaciju ponaosob u idle modu. Korisno.

Mogu li sa RR official preci na RR experimental dirty flashom ili mora wipe? Reko da vidim malo kakav je kad ulovim vremena?

Može dirty, ja sam prelazio nekoliko puta i nije bilo problema.

Nazad
Vrh Dno